2024-12-24 336 浏览
突然想食下台灣野,上網search一下見又新街開左間新店叫臺月,睇相唔錯就去試下先。大概兩點嚟到,店員話等一張枱,ok啦,新餐廳試下囉😋⭐鹽酥雞扒拌麵朋友本身想點鹽酥雞,但賣曬,於事就轉咗鹽酥雞扒,個餐本身可以跟飯、湯麵或者拌麵,就揀咗跟拌面。份量好大份,雞扒大大塊仲好厚身,炸得酥香,好食喎。⭐台式椒麻雞拌麵自己就點咗個廚師推介嘅椒麻雞,原本諗住會係雞件,原來都係鹽酥雞扒。雞扒上面淋左椒麻醬,有生蒜、九層塔、小米辣等混成的醬料,麻辣鮮味,好正🤤呢個餐都係揀咗跟拌麵,因為台灣拌麵真係好好食,麵條蛋彈牙,上面個乾蔥醬好香,加埋溏心蛋勁正❤️⭐蔥餡餅跟餐有優惠價加小食,叫咗一份蔥餡餅,煎得香脆,一口咬落蔥油爆開,熱辣辣又香口,好食!可惜係有一隻爆咗口,漏走咗啲蔥油汁🥺⭐泡椒水餃朋友揀咗加泡椒水餃,隻水餃入面加咗泡椒麻麻辣辣好刺激,有驚喜喺個湯汁,有藥膳味又甜甜地咁,唔知跟餐湯麵係咪呢個湯底呢,係就正喎🤤⭐溏心蛋最後就係溏心蛋啦,朋友同我都係溏心蛋嘅愛好者,雖然知道拌麵嗰度有半隻,但真係唔夠喉,加多一人一隻先,軟綿綿嘅蛋心真係好正😍⭐香芋仙草 & ⭐茉莉仙草個餐本身都有餐飲送,但一心想嚟食台灣嘢

大概兩點嚟到,店員話等一張枱,ok啦,新餐廳試下囉😋

⭐鹽酥雞扒拌麵

⭐台式椒麻雞拌麵

⭐蔥餡餅

⭐泡椒水餃

⭐溏心蛋

⭐香芋仙草 & ⭐茉莉仙草
個餐本身都有餐飲送,但一心想嚟食台灣嘢飲珍珠奶茶,而且跟餐飲品有半價,抵過去茶飲店再買一杯吖,朋友叫咗香芋仙草奶茶,自己就叫咗茉莉仙草奶茶,仙草軟綿綿好滑溜,微甜啱啱好。

價錢貼地,食物好味又大份,又下次喎!

2024-12-22
2025-02-06 0 浏览
🍜牛肉湯麵牛肉望落有咬勁,點知係入口即溶,驚喜~湯頭濃味點更好,麵條軟硬適中。🍱桂林仔便當 配 肉燥飯 原來係炸豬扒之後淋醬汁,幾好,冇咁熱氣😆,店員話台灣火車便當就係咁。豬扒大塊,推薦跟白飯,確實肉燥飯係漏左啲,又搶左啲味。🍢套餐追加小食🔸蔥餡餅(3個) 🔸麻油雞翼(2隻)有點似瑞士雞翼🔸櫻花蝦娃娃菜 蝦皮很香🍵黑糖薑母茶(熱)好夠薑,驅寒。🍹鳳梨紅茶(凍)有一絲絲鳳梨肉,少少甜,好飲。

🍜牛肉湯麵

🍱桂林仔便當 配 肉燥飯

🍢套餐追加小食
🔸蔥餡餅(3個)

🔸麻油雞翼(2隻)
有點似瑞士雞翼

🔸櫻花蝦娃娃菜
蝦皮很香

🍵黑糖薑母茶(熱)
好夠薑,驅寒。

🍹鳳梨紅茶(凍)
有一絲絲鳳梨肉,少少甜,好飲。

2025-02-02
午餐
2025-02-04 45 浏览
經過附近,原來近合益路新開左間台式野就算晚市,價錢都好平,仲有野飲包埋❤️橫財就手湯麵新年流流食番個好意頭豬手份量足,好大舊又夠入味外皮仲有d 口感,但入面d 肉已經好淋下面仲有d 娃娃菜唔驚唔夠菜食!湯麵個湯底係自家熬製濃淡恰當,飲埋都唔會覺得鹹❤️鹽酥雞拌麵鹽酥雞粒方便一啖一粒面頭灑上孜然粉新鮮炸起夠脆又夠熱拌麵同湯麵既麵質係一樣食落有彈性,又夠吸味❤️麻油雞翼套餐加少少錢已經可以加埋小菜麻油味濃郁雞翼大大隻,好好味❤️櫻花蝦娃娃菜估唔到個湯底清清地但一d 都唔hea娃娃菜夠哂甜❤️鳳梨愛玉紅茶鳳梨酸酸甜甜愛玉好似啫喱口感兩者好夾❤️芒果愛玉沙冰芒果沙冰好澎湃食得出用新鮮芒果打碎酸酸甜甜好解膩
經過附近,原來近合益路新開左間台式野

就算晚市,價錢都好平,仲有野飲包埋

❤️橫財就手湯麵
新年流流食番個好意頭

豬手份量足,好大舊
又夠入味
外皮仲有d 口感,但入面d 肉已經好淋

下面仲有d 娃娃菜
唔驚唔夠菜食!
湯麵個湯底係自家熬製
濃淡恰當,飲埋都唔會覺得鹹

❤️鹽酥雞拌麵
鹽酥雞粒方便一啖一粒
面頭灑上孜然粉
新鮮炸起夠脆又夠熱

拌麵同湯麵既麵質係一樣
食落有彈性,又夠吸味

❤️麻油雞翼

食得出用新鮮芒果打碎
酸酸甜甜好解膩

2025-02-03
2025-02-01 34 浏览
元朗嘢食真係好多元化,最鍾意食台灣嘢。今次嚟到一間好有人情味嘅地道小店📍臺月🫶🏻,連台灣人都話食到家鄉的味道,我們食得開心又滿足,附近的街坊不妨試吓💪🏻[食後感]📝1. 牛筋牛肉麵✔️慢煮的牛筋和牛肉,湯頭濃郁,帶有香料和醬油的味道。✔️麵條口感彈牙,吸收了湯汁的精華。✔️牛肉的鮮嫩與牛筋的軟滑相得益彰,充滿了肉香與滿足感,尤其在寒冷的日子裡,這碗熱騰騰的牛肉麵能帶來無比的溫暖。2. 台灣腸配肉燥飯✔️米飯上鋪滿了香氣四溢的肉燥,味道濃郁。✔️搭配的台灣腸口感彈牙,與肉燥的醇厚味道形成絕佳的對比。✔️特別是半熟流心蛋,風味更上一層樓。3. 蔥油餅✔️外酥內軟,表面金黃酥脆,內裡則充滿香蔥的香氣和柔軟。✔️蔥香與麵香的完美交融。4. 炸物拼盤(貢丸、花枝丸、燒賣、台灣腸、甜不辣、蔥餡餅)✔️貢丸Q彈,花枝丸帶有海鮮的鮮味,燒賣則是濃郁的肉香。✔️外層炸得金黃酥脆,裡面卻保持著鮮嫩。5. (凍)黑糖珍珠鮮奶✔️以黑糖為基底,珍珠Q彈,鮮奶的醇厚感與黑糖的香甜交織在一起,口感絕佳。✔️黑糖的香氣在嘴裡散開,珍珠的彈性與奶香的滑順,真係好正。(熱)香芋珍珠奶茶✔️濃濃的香芋香,柔滑的奶茶搭配Q彈的珍珠。✔️香芋的味道十分

[食後感]📝
1. 牛筋牛肉麵
✔️慢煮的牛筋和牛肉,湯頭濃郁,帶有香料和醬油的味道。
✔️麵條口感彈牙,吸收了湯汁的精華。
2. 台灣腸配肉燥飯
✔️米飯上鋪滿了香氣四溢的肉燥,味道濃郁。
✔️搭配的台灣腸口感彈牙,與肉燥的醇厚味道形成絕佳的對比。
✔️特別是半熟流心蛋,風味更上一層樓。
3. 蔥油餅
✔️外酥內軟,表面金黃酥脆,內裡則充滿香蔥的香氣和柔軟。
✔️蔥香與麵香的完美交融。
✔️貢丸Q彈,花枝丸帶有海鮮的鮮味,燒賣則是濃郁的肉香。
✔️外層炸得金黃酥脆,裡面卻保持著鮮嫩。
5. (凍)黑糖珍珠鮮奶
(熱)香芋珍珠奶茶
✔️濃濃的香芋香,柔滑的奶茶搭配Q彈的珍珠。
✔️香芋的味道十分濃郁,帶有自然的甜味,特別是在寒冷的天氣中,這杯飲品不僅能暖身,還能暖心。

整體來說,這一餐的搭配既豐富又多樣,每一道菜都展現了台灣美食的獨特魅力。無論是熱湯還是小吃,口感上的對比與風味的層次感都回味無窮。
好鍾意台灣嘢食嘅我,發現到最近喺元朗開咗間新嘅台式餐廳,價錢仲要超親民貼地🤩📌肉燥拌麵🐷🥢🍝全日都只係36蚊一個餐仲包埋嘢飲仲要唔使加一喺邊度仲搵到呀一大碟拌麵上面仲有大量肉燥同半隻溏心蛋拌麵醬汁調味適中麵條煙韌吸附曬醬汁好惹味📌鹽酥雞湯麵 & 📌鹽酥雞扒湯麵🐔🍜仲可以揀白飯/肉燥飯/拌麵/湯麵而湯麵本身預設係牛肉湯,如果唔食牛嘅朋友可以轉清湯鹽酥雞同鹽酥雞扒都係即叫即炸,熱辣辣上枱鹽酥雞就份量超多,一啖一口,好香口,好啱小朋友食而一大塊又厚身嘅鹽酥雞扒已經切開左一件件,食得非常方便兩者都外脆內嫩,雞肉仲好juicy添🤩免費跟餐嘅飲品包括🧊凍鮮檸檬紅茶、🧊凍頂烏龍茶、🧊蜂蜜茉莉茶、🧊/♨️蜂蜜柚子茶、🧊/♨️黑糖冬瓜茶、🧊/♨️黑糖薑母茶...仲可以以半價升級其他飲品今次叫左📌芒果愛肉沙冰🧊🥭🍹 同📌凍鮮檸檬紅茶 x2🧊🍋🫖✨想特別推介芒果愛肉沙冰一落單就聽到攪拌機嘅聲音,就知杯沙冰係即叫即打沙冰質地濃稠,係由真嘅芒果打成,成杯滿滿嘅而底下嘅愛玉亦都好多,滿滿嘅飽足感📌追加小食38 蚊就有三款小食例如有椒鹽燒賣、黑麻油雞翼、台灣腸、糖心蛋、櫻花蝦娃娃菜...✨芋圓愛玉仙草凍甜品都當一款,真係

📌肉燥拌麵🐷🥢🍝
麵條煙韌吸附曬醬汁
好惹味

📌鹽酥雞湯麵 & 📌鹽酥雞扒湯麵🐔🍜
仲可以揀白飯/肉燥飯/拌麵/湯麵
而湯麵本身預設係牛肉湯,如果唔食牛嘅朋友可以轉清湯
鹽酥雞同鹽酥雞扒都係即叫即炸,熱辣辣上枱
鹽酥雞就份量超多,一啖一口,好香口,好啱小朋友食
而一大塊又厚身嘅鹽酥雞扒已經切開左一件件,食得非常方便
兩者都外脆內嫩,雞肉仲好juicy添

🤩免費跟餐嘅飲品

今次叫左📌芒果愛肉沙冰🧊🥭🍹 同📌凍鮮檸檬紅茶 x2🧊🍋🫖
✨想特別推介芒果愛肉沙冰
而底下嘅愛玉亦都好多,滿滿嘅飽足感

📌追加小食
38 蚊就有三款小食

✨芋圓愛玉仙草凍
甜品都當一款,真係好抵
唔使自己叫,餐廳都識得準備兩隻碗仔,方便同朋友share,非常貼心🥰

✨甜不辣🐟
係台灣嘅經典小食
成份主要係魚醬
味道同平時食嘅炸魚餅非常相似
不過整成一條條,方便食用

✨蔥餡餅
煎得非常金黃香脆
外皮Q彈,嗅起上嚟蔥香撲鼻
一咬全個口腔都係肉餡同湯汁

#鹽酥雞
#鹽酥雞扒
#愛玉
2025-01-17 53 浏览
元朗又新街61 - 63號運興樓地下2號舖臺月一入門,就感受到濃濃嘅台式氛圍,老闆同店員都超級熱情,好似返到自己屋企咁自在~🥩首先試咗佢哋嘅招牌牛肉麵,一上嚟,濃郁嘅牛骨湯香就直鑽鼻腔。牛肉煮得軟爛入味,咬落去啖啖肉香,麵條爽滑有勁道,掛滿咗濃厚嘅湯汁,每一口都超級滿足!🐔鹽酥雞扒飯都好正!雞扒炸得金黃酥脆,咬落去“卡滋”一聲,裡面嘅雞肉卻嫩滑多汁,搭配上粒粒分明嘅香米飯,再加上獨特嘅調味,我一啖接一啖,根本停唔落嚟!🍹飲品方面,黑糖珍珠鮮奶真係我嘅最愛!黑糖味濃郁醇厚,珍珠Q彈有嚼勁,同新鮮嘅牛奶完美融合,每吸一口都能感受到甜蜜嘅幸福。🍧芒果愛玉沙冰簡直係夏日救星!新鮮芒果切成大粒鋪喺沙冰上,沙冰打得細膩綿密,入口即化,愛玉凍爽滑清涼,搭配埋芒果嘅香甜,真係消暑又解膩!

元朗又新街61 - 63號運興樓地下2號舖
臺月

元朗又新街呢條美食街新開台灣小店【臺月】主打台式套餐、台灣小食😋必點牛筋麵$66牛筋軟冧入味有彈性,彈牙湯麵,跟餐搭配茉莉仙草奶茶(熱)特飲+$14🤤想食辣可以點“口水多過雞”拌麵$66 口水雞是無骨雞件啖啖肉,撈埋口水汁拌麵😆夠惹味!!!跟餐送熱黑糖薑母茶小食: 臺月拼盤$58,包括幾款椒鹽炸花枝丸、貢丸、台灣腸、甜不辣、鹽酥雞和炸魚付,食盡地道台灣夜市小食🤩台式甜品: 黑糖芋圓仙草$38,大大碗價格又親民,兩個人食share 岩岩好! 全日免收加一😍

必點牛筋麵$66

想食辣可以點“口水多過雞”拌麵$66
口水雞是無骨雞件啖啖肉,撈埋口水汁拌麵😆夠惹味!!!
跟餐送熱黑糖薑母茶

2025-01-10
2025-01-09 63 浏览
元朗台式套餐小店好中意佢用台灣小食配飯麵呢個自由配嘅組合 夠晒free style!臺灣腸 配拌麵 $46外皮香脆嘅腸仔配大蒜真係勁夾!油膩焦香感完全比大蒜的辛辣感中和 拌麵重有粒溏心蛋一齊食 性價高~鹽酥雞 配湯麵 $56鹽酥雞一大碗重要炸得勁香脆 細細粒好易入口 湯底都好濃郁臺月拼盤 $58炸物有好多款 甜不辣、台灣腸、豆腐、花枝丸、鹽酥雞等等⋯勁豐富!重落咗啲椒鹽 唔會太咸重更惹味!跟餐飲品半價🧋黑糖珍珠鮮奶 $17煙韌嘅珍珠配搭新鮮牛奶 柔順綿滑又甜~🥭芒果沙冰 $19芒果味一啲都唔假 好fresh 又大杯臺月 (元朗)元朗又新街61-63號運興樓地下2號舖
元朗台式套餐小店

臺灣腸 配拌麵 $46

鹽酥雞 配湯麵 $56
鹽酥雞一大碗重要炸得勁香脆 細細粒好易入口 湯底都好濃郁

臺月拼盤 $58

跟餐飲品半價
🧋黑糖珍珠鮮奶 $17
煙韌嘅珍珠配搭新鮮牛奶 柔順綿滑又甜~
🥭芒果沙冰 $19
芒果味一啲都唔假 好fresh 又大杯

臺月 (元朗)
2024-12-19 227 浏览
元朗一間台灣小店,免加一,有多款一人套餐選擇,價錢吾太貴,質素亦不錯!台式椒麻雞 配拌麵 $66鹽酥雞扒既升級版,上面加左啲泰式風味既甜辣醬汁,變得更惹味,雞扒炸得不錯,吾會好乾身,雞肉仲嫩滑。幸麵配半隻溏心蛋。紅葱地瓜燉牛肉 配滷肉飯 $66牛肉燉得好淋,最岩配飯食。地瓜系底,幾入味,滷肉飯既滷肉乾左少少,自己加左牛肉既汁食變得不錯!炸物拼盤 $58炸物都幾多款式,落左少少椒鹽,吾會太咸,每款都鐘意!麻油雞翼 $16一上枱好香麻油味,呢個系跟餐優惠價叫既小食,所以只有2隻。黑糖珍珠奶茶大大杯珍珠奶茶,味道吾會太甜,珍珠幾煙韌。熱黑糖薑母茶好重薑味,飲完成身暖晒。餐牌:

台式椒麻雞 配拌麵 $66

紅葱地瓜燉牛肉 配滷肉飯 $66

炸物拼盤 $58
炸物都幾多款式,落左少少椒鹽,吾會太咸,每款都鐘意!

麻油雞翼 $16
一上枱好香麻油味,呢個系跟餐優惠價叫既小食,所以只有2隻。

黑糖珍珠奶茶
大大杯珍珠奶茶,味道吾會太甜,珍珠幾煙韌。

熱黑糖薑母茶
好重薑味,飲完成身暖晒。

餐牌:

2024-12-10 217 浏览
煮飯呢家嘢懶開真係會懶🙈🙈所以今日又同老公發掘吓元朗既新餐廳🙃都有一排冇食過台灣嘢嚕~❤️紅蔥地瓜燉牛肉拌麵地瓜同牛肉都夠腍,牛肉帶少少肥完全唔靭,好入味😋拌麵麵質超彈牙👍👍❤️台式椒麻雞肉燥飯唔知點解見到個名我以為係三杯雞煮法只係變咗椒麻味,原來係鹽酥嘅感覺😅😂辣味比麻味突出,雞扒嫩滑肉燥偏瘦但略鹹,不過都係好食既~❤️櫻花蝦娃娃菜出街食飯叫碟菜求個心安理得😂偏清淡得黎櫻花蝦幾香吊一吊味👍❤️甜不辣❤️熱黑糖薑母茶最令我驚訝嘅係小店得幾張枱,但係都竟然唔會搭枱!😱 超難得!值得支持👍👍#元朗台灣菜 #臺月 #台灣菜推介 #肉燥拌麵 #台式椒麻雞 #地瓜燉牛肉
煮飯呢家嘢懶開真係會懶🙈🙈
所以今日又同老公發掘吓元朗既新餐廳🙃
都有一排冇食過台灣嘢嚕~

❤️紅蔥地瓜燉牛肉拌麵

地瓜同牛肉都夠腍,牛肉帶少少肥完全唔靭,好入味😋
拌麵麵質超彈牙👍👍

❤️台式椒麻雞肉燥飯

辣味比麻味突出,雞扒嫩滑
肉燥偏瘦但略鹹,不過都係好食既~

❤️櫻花蝦娃娃菜

• 紅蔥地瓜燉牛肉
  • 櫻花蝦娃娃菜
  • 甜不辣
2024-12-09 255 浏览
今天在元朗選擇了一間性價比很高的台灣店舖,店舖外觀裝修很簡便,內裏座位是舒服的,生意旺盛的同時卻能不擁擠,空氣流通,還設有洗手間給客人使用~看到餐牌上的食物,價格都很平民化,價錢廉宜,性價比超高,試完之後覺得食物質素更是很讚!!另外老闆熱情有禮,會主動問顧客的意見和口味,笑容親切。府城蝦卷配肉燥飯 $56蝦卷炸得酥脆,內裏很多蝦肉,彈牙爽口,味道佳。肉燥飯份量不錯,肉燥都很大粒,像是新鮮的鮮肉製成,作為配菜搭配得白飯很香口。看著都吸引🤩口水多過雞(辣)配拌麵 $66廚師推介的必食餐單當然要嘗試下,雞皮是爽脆彈牙的,雞肉保持了鮮嫩,配上口水汁和麻辣醬的調和,使整個味道更提升了一個層次,越吃越香,辣得有後勁且開胃🤤使人越想吃😋麵條也是要讚的,粗幼恰當,很有韌性,有咬嚼勁,好吃的~店鋪提供可配的小食選擇多,真的是都想試個遍。(1款/$16,2款/$28,3款/$36)麻油雞翼(2隻)每隻雞翼經過細心熬製,雞肉入味,有很香的麻油味,口感不錯,讓人感到開胃。而且!!每隻雞翅的個頭都是超大隻的!!絕對要誇🌟甜不辣(1塊)被名稱吸引住,果斷選擇了!一整塊類似手抓餅或煎餅的口感,入口小脆,有點甜辣的感

府城蝦卷配肉燥飯 $56

口水多過雞(辣)配拌麵 $66

店鋪提供可配的小食選擇多,真的是都想試個遍。
(1款/$16,2款/$28,3款/$36)

麻油雞翼(2隻)

甜不辣(1塊)
被名稱吸引住,果斷選擇了!一整塊類似手抓餅或煎餅的口感,入口小脆,有點甜辣的感覺,很特別,值得一試。

糖心蛋(1隻)
喜歡吃糖心蛋的朋友當然不能放過這個選擇了,保持了糖心蛋一如既往的水準,味道也是一絕。

飲品選擇多,有很多不同的台式飲品和水果茶,不同甜度的都供客人選擇~

(凍)茉莉奶茶+寒天晶球 $28(跟餐半價)
不會死甜,味道清新,和一般的奶茶店味道不一樣,淡淡的茉莉清香,奶茶甜而不膩,很純很好喝。

(凍)臺月水果茶$38 (跟餐半價)
好清新的味道,淡淡的水果香,裏面有青提子和藍莓🫐解膩又能有種感受生活的氣息~

臺月
2024-12-08 135 浏览
元朗的台式小店,今晚經過決定一試.❇️鹽酥豬排拌麵豬排外酥內嫩拌麵醬汁調味岩岩好,唔會太鹹而麵條麵好煙韌,推介❇️桂林仔便當飯豬肉好淋,一邊食肉,可以食到更多飯另外糖心蛋都好出色,蛋汁流出尼❇️櫻花蝦娃娃莱娃娃莱湯底好正,清清地又入味同鹽酥豬排一齊食,好match❇️麻油雞翼醬汁滲透得相當均勻,好入味.❇️蜂蜜柚子茶❇️香芋珍珠奶茶香芋味道濃郁,珍珠好QQ充滿台灣風味,值得一試!Ps.不過老闆話就嚟轉餐單,大家可以留意吓有咩新嘢食啦!
元朗的台式小店,今晚經過決定一試
❇️鹽酥豬排拌麵
豬排外酥內嫩
拌麵醬汁調味岩岩好,唔會太鹹
而麵條麵好煙韌,推介
鹽酥豬排拌麵

❇️桂林仔便當飯
豬肉好淋,一邊食肉,可以食到更多飯
另外糖心蛋都好出色,蛋汁流出尼
桂林仔便當飯

❇️櫻花蝦娃娃莱
娃娃莱湯底好正,清清地又入味
同鹽酥豬排一齊食,好match
櫻花蝦娃娃莱

❇️麻油雞翼
醬汁滲透得相當均勻,好入味
❇️蜂蜜柚子茶
❇️香芋珍珠奶茶
香芋味道濃郁,珍珠好QQ

充滿台灣風味,值得一試!

Ps.不過老闆話就嚟轉餐單,大家可以留意吓有咩新嘢食啦!
鹽酥豬排拌麵
桂林仔便當飯
櫻花蝦娃娃莱
2024-12-05 125 浏览
知道元朗開咗台灣餐廳即刻過嚟試吓, 好鍾意佢哋個肉排同埋糖心蛋, 估唔到佢哋嘅水果茶仲好好飲添😍我哋就叫咗一個主食同三個小食再加兩杯水果茶, 小食分別有糖心蛋/秘製滷水雞翼同埋澎湖蝦卷, 佢哋嘅水果茶好啱我, 因為我唔鍾意飲太甜嘅嘢, 佢哋仲採用左新鮮水果, 同埋最估唔到佢哋有愛玉雖然係小店但係佢哋菜式都有好多種類, 每款食物都熱辣辣好好食😋地點真係好方便所以下次會再嚟, 真係好鍾意台式小食,已經好掛住佢哋嘅水果茶🤪

2024-10-30 223 浏览
無啦啦想食台灣嘢,喺外賣平台見到,點咗個台灣牛肉麵,牛腱好腍,啱啱好又唔會太韌,麵 湯底都好食,又有蘿蔔,但係就有條毛,呢點有待改善。估唔到杯冬瓜茶又幾大杯,味道好啱夠甜,下次想食台灣嘢會再幫襯👍🏻支持小店
2024-10-30
2024-10-26 255 浏览
叫左牛肉麵、椒麻雞拌麵D牛肉勁林 好好味,而且湯頭正服務態度好好椒麻雞拌麵拌面上面有紅蔥頭醬,是台灣人熟悉的味道👅而且炸雞係古式台灣炸法 好酥好正一定會再去食因為太好味了
叫左牛肉麵、椒麻雞拌麵

D牛肉勁林 好好味,而且湯頭正
服務態度好好

椒麻雞拌麵
拌面上面有紅蔥頭醬,是台灣人熟悉的味道👅

而且炸雞係古式台灣炸法 好酥好正

一定會再去食