2024-04-24 621 浏览
這幾天都是下雨天,天色灰灰哋。有時間行開下,去下飲下午茶,想起在台灣時,本來想買杯珍珠奶茶飲,不過因為太多人買,又無時間。所以,無買杯試下。(如果有興趣看我在台灣時食了什麼,可以在地區選台灣,便會看到我在台北台中吃了多少篇食評。)說回這杯國王珍珠奶茶,茶底是鳳眉紅茶,茶味十足。而我要的是正常冰量,平時如果我要這冰量,飲到最底的茶一定好淡,不過這杯味道還在。珍珠中間是軟的。最怕中間不熟。今次彩蛋是:預告,下次便會寫東馬食評。

今次彩蛋是:預告,下次便會寫東馬食評。
2024-03-24 703 浏览
呢間成日飲,星期六日黃金時間買要等成45分鐘,平日大約等5分鐘,不過真係好好飲,茶好香,珍珠好食,唔係死甜好heavy果種,飲落好似健康d咁😂😂 以下為私心推介:1. 慢熟濃芋厚奶 2. 烏龍茶+珍珠 3. 國王珍珠奶茶

以下為私心推介:
1. 慢熟濃芋厚奶
2. 烏龍茶+珍珠
3. 國王珍珠奶茶

慢熟濃芋厚奶

慢熟濃芋厚奶
平時好少會嚟到南昌,發現竟然有吃茶3000仲要唔使排隊,即買即飲,仲要有新品推出,天氣咁凍,咁冇辦法一定要買!🥤慢熟濃芋厚奶 $42 熱 (8/10)整體味道係非常之夾,飲到紅茶嘅香濃,同時加上厚奶嘅濃滑,芋圓係細細粒好煙靭有咬口,芋泥係粒粒口感好香芋泥味,好耐冇飲過咁好飲嘅芋泥奶茶!大推推薦指數: 8/10建議大家飲熱🫶🏻📍 吃茶三千 (深水埗)深水埗深旺道28號V Walk地下G-25號舖#香港美食 #hkfoodie #食好西 #hkig #hkeat #hkfood #food #tasty #台式飲品

🥤慢熟濃芋厚奶 $42 熱 (8/10)

推薦指數: 8/10
建議大家飲熱🫶🏻

📍 吃茶三千 (深水埗)
深水埗深旺道28號V Walk地下G-25號舖

2023-10-09 671 浏览
之前係一個市集飲過青檸椰奶覺得好好飲諗起有朋友推介過吃茶三千既青檸朵西芬所以去左試下個人覺得呢杯野飲幾酸下少甜既甜味蓋唔到果隻酸所以下次都係要正常甜好了不過都幾好飲既
之前係一個市集飲過青檸椰奶

不過都幾好飲既
青檸朵西芬
青檸朵西芬
2023-09-30 499 浏览
相信講到近年最受歡迎嘅茶飲店一定非吃茶三千莫屬😋佢哋茶底用萃茶機現萃茶葉而成 所以茶飲值得期待萃茶機令茶葉充分發揮 好似新鮮沖泡一樣香濃共提供六款鮮萃茶 包括松針綠茶、水仙桂花、玉露青茶、鳳眉紅茶、凍頂烏龍、決明子紅烏龍茗茶-▫️國王珍珠奶茶最愛飲珍珠奶茶嘅我🧋好鐘意佢哋嘅珍珠奶茶 茶底好香濃飲到好香嘅茶味 唔會只得奶味 奶同茶嘅比例剛剛好珍珠好彈牙 係令人一啖接一啖唔想停🥰-▫️蜜桃冰茶甜度固定 但唔會太甜 味道好好一飲落去 蜜桃嘅香味已經湧現蜜桃茶新鮮解渴 入面仲有粒粒果肉口感好豐富 係一杯好清新好香濃嘅茶飲😋
相信講到近年最受歡迎嘅茶飲店
一飲落去 蜜桃嘅香味已經湧現
蜜桃茶新鮮解渴 入面仲有粒粒果肉
口感好豐富 係一杯好清新好香濃嘅茶飲😋
2023-09-27 313 浏览
又是喝手搖的時間,這次決定試一試「吃茶三千」,平時經過也發現有不少人排隊,原來它的茶底是用萃茶機現萃茶葉而成,所以茶飲值得等待⌛️🔎 國王珍珠奶茶($36)國王珍珠奶茶茶底是鳳眉紅茶,加上順滑的皇家厚奶和Q彈的國王珍珠,茶味和奶味非常平衡~喜歡喝珍珠奶茶的朋友一定要試一試❤️🔎 蜜桃冰茶($40)蜜桃冰茶以松針綠茶加上蜜桃果粒,非常清新,而且解渴,夏天消暑一流👍🏻整體甜度比國王珍珠奶茶甜一點~

🔎 國王珍珠奶茶($36)
國王珍珠奶茶茶底是鳳眉紅茶,
加上順滑的皇家厚奶和Q彈的國王珍珠,
茶味和奶味非常平衡~
喜歡喝珍珠奶茶的朋友一定要試一試❤️

🔎 蜜桃冰茶($40)
蜜桃冰茶以松針綠茶加上蜜桃果粒,
非常清新,而且解渴,
夏天消暑一流👍🏻
整體甜度比國王珍珠奶茶甜一點~
2023-08-27 291 浏览
終於開在我家附近,每天返工入西鐵都看到吃茶三千。錢包每天都要為她準備一杯。對其他茶類沒感覺,就喜歡喝他家這款奶茶~青檸,味道調配得剛剛好,特別現在這麽酷熱的中午,能來杯青檸茶,透心涼之余簡直就是人生一大享受!杯上配有他家獨特手工繩子不會弄濕手~窩心,雖我配搭的這款茶要36元/杯,但還是值得消費

2023-08-26
午餐
2023-08-25 226 浏览
呢一間舖一到繁忙時間就會比較多人排隊,咁樣今日經過比較少人,所以都即刻走過去買返杯試吓先!☺️👍👍👍我今次就叫咗國王珍珠奶茶,由於我自己唔鍾意太甜,所以我就係叫咗走甜少冰,價錢就係$36。喺包裝上面,佢哋係好用心機,每一杯都會有一個紙製嘅手帶,比客人拎住走,好環保,影相都會好靚☺️而我最欣賞嘅係佢每一杯茶,都係會新鮮用部機噴出嚟,飲嘅時候真係飲得出茶嘅味道,而珍珠佢本身都係甜甜地,唔會太硬,所以就算走甜配埋啲差人都唔會話太苦澀!個人認為呢一間賣嘅珍珠奶茶可以講係數一數二嘅

個人認為呢一間賣嘅珍珠奶茶可以講係數一數二嘅
2023-03-02 717 浏览
每次經過都有好多學生係度等,原來學生有85折,今日少人,所以試吓。就試試我喜歡的芋泥,有冇限的期待⋯只是包裝也十分吸引😍,很用心的包裝,又十分環保。入口有很香的奶味,一口一口的小芋圓,不過有少許硬,有點嚼口。芋泥也吃到一點芋頭。台中來的,真是另一選擇。店員斯文有禮,回購率高😋。https://www.chichasanchen.com
每次經過都有好多學生係度等,
原來學生有85折
,今日少人,

所以試吓。
就試試我喜歡的芋泥,
有冇限的期待⋯
慢熱濃芋鮮奶

只是包裝也十分吸引😍,
很用心的包裝

真是另一選擇。
店員斯文有禮,
回購率高😋。

2023-02-21 409 浏览
吃茶三千有一段時間好多人都講同埋飲,我就一直都未試過飲,上星期有一日見到呢一間手搖飲品就買咗一杯嚟試吓。我就叫咗一杯最普通的珍珠奶茶🧋奶茶比較淡,茶味同奶味都唔係好出,珍珠就正正常常。整體嚟講冇想像中咁好飲😕

2023-01-23 415 浏览
吃茶三千 (深水埗)深水埗深旺道28號V Walk地下G25號舖成日聽人講吃茶三千好好飲 今次經過都忍唔住 就買左啦 今次試熔岩黑糖波霸鮮奶 珍珠黎講佢嘅份量都幾多每啖都有珍珠之餘 飲到底都重有一堆冰同甜度係固定 其實當初有d 擔心會太甜 但飲落佢嘅味道岩岩好 奶同黑糖 唔會過多 就算飲完都唔會成口極甜想飲水不過價錢就37蚊 間唔中一杯黎講 都還可以啦 吃茶三千唔係到到都有分店 所以經過就可以買黎試下有冇大家講嘅甘好飲同埋佢嘅特別係會有條帶俾人拎住 走 幾賠貼心
吃茶三千 (深水埗)
深水埗深旺道28號V Walk地下G25號舖

不過價錢就37蚊 間唔中一杯黎講 都還可以啦

同埋佢嘅特別係會有條帶俾人拎住 走
幾賠貼心
外卖自取
我飲過吃茶三千好幾次,都唔記得寫review! 今日又再來到呢間南昌分店,一如既往,有好多人幫襯。今天只等了十分鐘,還可以接受吧!今天買的是決明子烏龍加奶蓋。我平時係不過叫奶蓋的,因為覺得好漏。但係自從試左呢間茶飲店的奶蓋後就返唔到轉頭!佢少少咸,又有好creamy嘅口感。重點係個茶底係超濃的,係我飲過嘅茶飲店裏面最濃,但係無苦澀味道嘅一間!店舖好貼心,會將飲品用麻繩同紙杯套套好給客人。但係我通常一拎上手就飲,環保起見,大家下次都可以叫佢走杯套。

2022-09-15 367 浏览
炎炎夏日當然要飲返杯凍嘢飲解一解熱 消消暑啦😬 今次去到南昌V Walk嘅「吃茶三千」☺️最近佢地出左個蜜桃🍑系列呀😬台灣直送 每日限量150杯!要買趁早啦😂手快有手慢無😝好彩 小編果日去到都仲有😜蜜桃🍑烏龍奶蓋 $42奶蓋一向係小編嘅愛好!今次加埋蜜桃烏龍茶 估唔到都幾夾啵😋好香蜜桃 同 奶蓋味,仲有濃濃嘅烏龍茶!真係一杯唔喉呀😜國王珍珠奶茶🧋 $36奶茶嘅濃味岩岩好!仲有口感十足 兼 好煙韌嘅珍珠🤤正!

蜜桃🍑烏龍奶蓋 $42

國王珍珠奶茶🧋 $36

奶茶嘅濃味岩岩好!仲有口感十足 兼 好煙韌嘅珍珠🤤正!
外卖自取
採用量身打造萃茶機,現時提供六款鮮萃茶,🍵快速讓茶葉完全舒展,如新鮮現泡茶湯完整釋放。呢排見到新品🤩水蜜桃期間限定系列!當然要試下~🧊蜜桃烏龍奶蓋 $42清香凍頂烏龍茶,甜蜜蜜桃果醬,🥛幼滑奶蓋慕斯,層次豐富,🍹果香,茶香,品味回甘。🧋熔岩黑糖波霸鮮奶 $36煙韌黑糖珍珠非常有口感🥰古法黑糖撞入香濃鮮奶,🤤珍奶控超滿足!📍吃茶三千 #nataliefood #奶茶 #vwalk南昌 #深水埗

🧊蜜桃烏龍奶蓋 $42

🧋熔岩黑糖波霸鮮奶 $36

2022-09-09 712 浏览
由長沙灣行下行下,行到落南昌,我對腳都未見攰,但好口渴就真!我地買完晒燈籠,就去左V walk入面繼續行同嘆下冷氣!朋友就話V walk有間出名用萃茶機來萃取茶飲,仲要有成6款茶底。所以我就聽左朋友介紹,一人買一杯。因為最近手搖店有個蜜桃系列,太愛蜜桃既我就揀左杯蜜桃冰茶。而朋友仔就揀左杯夏日必飲既水果茶⋯ 店員都有話佢地全部茶種都獲得國際風味評鑑頒發既獎,唔怪之得佢地出名到又係荃灣CityWalk開分店啦! ⦁蜜桃冰茶 $40可以自選甜度同冰度,因為有D人同我一樣都怕好甜既野。我揀左半甜少冰,對我黎講第一啖會太甜,之後飲多幾啖就還好,可能係我未攪勻。入面超多果肉🍑,仲要好新鮮。岩晒鍾意蜜桃既我。😍 ⦁寶島經典水果茶 $36尼款就固定左甜度同冰度,但唔洗少甜果甜度都岩岩好。雖然咁多水果,但個茶味都幾出,聽講好似係用左鳳眉紅茶。 我見都幾多人買,如果人多,建議嗌完可以shopping下,再番去拎。另外店舖果包裝好特別好靚,仲有種文青feel。尼間我應該會系荃灣狂買,可能每日一杯添😜。

⦁蜜桃冰茶 $40
蜜桃冰茶

⦁寶島經典水果茶 $36
寶島經典水果茶

2022-09-09
5 分钟 (外卖自取)
蜜桃冰茶
寶島經典水果茶