2008-12-29 13 浏览
以前吉野家一個早餐牛肉飯都係$14, 而家成$17, 不過都比起其他連鎖快餐店平今日叫左牛肉飯+凍奶茶牛肉飯: 牛肉好似打邊爐既肥牛, 薄薄地所以有肥膏都唔覺太肥膩, d飯係日本米, 粒粒飽滿, 煮得剛剛好唔"lan bet bet", 不過洋蔥略少, 另要求加牛肉汁都唔駛加錢, d牛肉汁好濃又唔油凍奶茶: 茶與奶份量剛好, 冰同糖水又唔會落得太多呀姐執拾快手, 有時仲幫你搵位 ^^*牛肉飯加薑真係好夾, 不過而家要去counter問人拎....

今日叫左牛肉飯+凍奶茶

凍奶茶: 茶與奶份量剛好, 冰同糖水又唔會落得太多

呀姐執拾快手, 有時仲幫你搵位 ^^

$17 (早餐)
2008-09-14 14 浏览
有一日係地鐡站見到吉野家廣告 - 饅魚飯廣告賣相好吸引所以就試下係咪咁正先饅魚飯饅魚有兩件,都幾肥美肉厚,蔬菜夠多,唔會有臭青味,飯又夠多汁麵鼓湯細細碗,都幾多料 色香味都有齊快餐都算不錯
有一日係地鐡站見到吉野家廣告 - 饅魚飯

細細碗,都幾多料

色香味都有齊
快餐都算不錯
2008-07-02 18 浏览
一向 吉吉 都係 我飯堂~今次我去到食 dinner, 突然想轉轉口味~試了新東西!!~金菇牛肉卷飯~一食之下, 感覺不錯!! 金菇 味道不錯 但火喉較為過多了點, 較乾牛肉 味道仍然很好飯底 and 野菜 同 雞飯一樣... 普通啦 合起來 不錯不錯, 可以間中一食
一向 吉吉 都係 我飯堂~
今次我去到食 dinner, 突然想轉轉口味~
試了新東西!!~
金菇牛肉卷飯~

一食之下, 感覺不錯!!

金菇 味道不錯 但火喉較為過多了點, 較乾
牛肉 味道仍然很好

飯底 and 野菜 同 雞飯一樣... 普通啦

合起來 不錯不錯, 可以間中一食
金菇牛肉卷飯
金菇牛肉卷飯
2008-06-13 46 浏览
放工同honey食飯honey要牛肉飯餐($28)+$6飲品轉左抺茶紅豆比我唔太甜, d抺茶好清,等d冰溶咁d仲好, 好大杯呢我單買蟹子三文魚細飯($25), 女仔食都夠, 唔駛要大飯夜晚尖咀度度都貴, 吉野家算係咁了
放工同honey食飯
honey要牛肉飯餐($28)+$6飲品轉左抺茶紅豆比我
唔太甜, d抺茶好清,等d冰溶咁d仲好, 好大杯呢
我單買蟹子三文魚細飯($25), 女仔食都夠, 唔駛要大飯
夜晚尖咀度度都貴, 吉野家算係咁了

• 蟹子三文魚飯
  • 抺茶紅豆
OK!
2008-05-30 25 浏览
走到入去發覺原來係快餐形式的,心涼了1半,會好吃嗎?見不少人排隊,客人屬上班1族多,也就排了,餐不貴,28蚊碗牛肉飯跟湯或汽水,或者+7蚊有齊曬湯,甜品,汽水,快餐打著和式風味的招牌,心想28蚊甘大碗牛肉飯應該不太得吧,都係雞穩陣D!老婆要牛肉飯跟湯,我就離個雙拼好了,$35牛肉雞扒飯,食齊無後悔,信不過的味增湯,還是來個汽水穩陣,餐是早弄好的,俾完錢即刻有得食,送了2包甜酸姜,味道1般,有點兒辣,先試牛肉,好淋,洋蔥好淋,是有牛肉味的,算係甘,雜菜是飛機餐個種1包包整好叮返出離的,非常難食,少食素菜,還是頂著頭皮吞下去。再試雞扒,照燒汁過咸jor少許,雞雖然是裝好放了1段時間,但皮還是脆的,水準比牛肉好很多,雞身並不乾,很好吃,最要讚的是其日本珍珠米,粒粒飽滿,非常到味,這個價錢係算係甘的了,心裏感嘆了1下,見城之後真的封口很久沒食日本野了,好想來餐感動的地道和食!
2008-04-29 38 浏览
平日食開牛肉飯,一直相安無事好滿意;今次見到個新出的‘麵豉濃湯公仔麵’套餐,可以配牛肉/雞扒/雜菌的,我許久沒飲過我最喜歡飲的麵豉湯了,於是心思思叫了個套餐試試。哪知道好失望,湯底完全沒有麵鼓味,只嚐到味精和勁辣味,不想浪費也只有辛苦地硬食,以後還是專一地食牛肉飯了。

2008-02-24 18 浏览
其實呢個泡飯餐都出o左一排,而家先有機會黎試,廿九蚊,一碗珍菌海苔泡飯,仲有埋一碟細牛肉同埋飲品,另外仲要多一碗仔牛肉汁(免費),因為起身無耐胃口唔多好,食呢d泡飯特別o岩,容易入口,d湯唔知用乜煮總之好好味,落埋我最鍾意既辣椒粒,撈埋d牛肉,相當不錯的一餐。
2008-02-18 25 浏览
個火鍋出左甘耐,終於有得試拉..之前新年想試,點知佢暫停..見到d材好似好少..食落好鬼飽..可能多左豌反!食到1伴..已經feel到好飽..哈"呢個火鍋食得過`^^
火鍋出左甘耐,終於有得試拉..
之前新年想試,點知佢暫停..
見到d材好似好少..食落好鬼飽..可能多左豌反!
食到1伴..已經feel到好飽..哈"

呢個火鍋食得過`^^
火鍋
2008-02-01 12 浏览
天氣冷到要命,想吃的店已大排長龍,看來今天是無緣了。不如就來吃火鍋吧﹗點了牛肉火鍋($42),湯底是我愛的泡菜湯呢﹗先嚐嚐湯底,酸酸辣辣的,蠻不錯﹗再試試牛肉,賣相不錯,肥瘦適中,吃起來也不韌,更吸收了湯底的味道,加上芝麻醬,讚﹗其餘在火鍋中的配料有菜、菇、腐皮等,都是好吃的﹗不過我覺得火鍋配上飯就有些奇怪了。兩人分吃不算飽,所以去找甜食﹗

兩人分吃不算飽,所以去找甜食﹗
2007-12-18 26 浏览
天氣凍凍地, 最適合打邊爐.小妹比較細食, 任食火鍋對我來說不是太值. 快餐店倒比較適合我. 跟朋友仔叫了一個牛肉鍋. 有一整盒的生牛肉. 還有很香濃的火鍋湯底. 牛肉放在牛肉鍋內幾耐也不"un".. 果然係吉野家. 而且有我喜歡的麻醬.
天氣凍凍地, 最適合打邊爐.
小妹比較細食, 任食火鍋對我來說不是太值.
快餐店倒比較適合我.
跟朋友仔叫了一個牛肉鍋. 有一整盒的生牛肉.
還有很香濃的火鍋湯底.
牛肉放在牛肉鍋內幾耐也不"un".. 果然係吉野家.
而且有我喜歡的麻醬.
2007-11-22 23 浏览
自上次在沙田店吃過東坡肉飯後,今次經過吉野家,再食多次今次有d特別,我不喜歡吃果隻旦和泡菜,於是叫waiter走泡菜,然後問可唔可以用隻旦換多少少東坡肉,結果waiter話東坡肉每份set好左,唔方便俾多d......(其實怕蝕?而家豬肉咁貴XD)算,不過泡菜變jelly卻唔錯...而水準一如既往,東坡肉入口即融,加上果汁香,很好味下次叫東坡肉飯時咁叫就唔使浪費隻旦了
自上次在沙田店吃過東坡肉飯後,今次經過吉野家,再食多次

算,不過泡菜變jelly卻唔錯...

而水準一如既往,東坡肉入口即融,加上果汁香,很好味

下次叫東坡肉飯時咁叫就唔使浪費隻旦了
2007-08-19 24 浏览
牛肉飯(細),泡菜(細),不喜歡吃泡菜,但唔食浪費,只好頂硬上食啦!,原本有麵鼓湯或日本茶或汽水,但我貪新鮮,就要加6元試下抹茶紅豆冰($6)起初飲都幾甜,冰融下又夠甜,我覺得6元交到功課,

2007-06-07 10 浏览
嘻嘻衣間吉野家對爸爸媽媽黎講係好有感情架!肥爸食牛肉飯.瘦媽食雞肉飯.爸爸仲懶醒羅左牛肉鍋!yummy yummy
嘻嘻衣間吉野家對爸爸媽媽黎講係好有感情架!

肥爸食牛肉飯.
瘦媽食雞肉飯.
爸爸仲懶醒羅左牛肉鍋!
yummy yummy

2007-06-06 13 浏览
好耐無去吉野家食野lu..剪左報紙燒牛肉飯買一送一coupon2個人埋單都係$38..好抵...d牛肉好好味...^^同埋d位都坐得幾舒服..d燈都幾有特色..
好耐無去吉野家食野lu..
剪左報紙燒牛肉飯買一送一coupon
2個人埋單都係$38..好抵...
d牛肉好好味...^^
同埋d位都坐得幾舒服..
d燈都幾有特色..
2007-05-24 12 浏览
我耐不耐都會去呢度食個牛肉飯下午茶,但都係未食午餐先去雖然佢話係細飯,但我就算未食飯都食唔晒,份量都唔少,由其是我次次都會叫佢多汁講真佢d牛肉汁其實幾油,因為你叫多汁佢係另外用隻碗仔俾你,而你亦會見到佢有一層油在面但用佢撈埋d飯又的確好正,不過食食下就會覺得油膩所以食唔得多d牛肉我覺得ok咁啦,我覺得似肥牛粉絲煲d肥牛我都試過燒雞飯,不過我就覺得唔好食,d雞鞋個燒汁又好咸不過真係好抵,由其是我當午餐食仲抵
我耐不耐都會去呢度食個牛肉飯下午茶,但都係未食午餐先去
d牛肉我覺得ok咁啦,我覺得似肥牛粉絲煲d肥牛
我都試過燒雞飯,不過我就覺得唔好食,d雞鞋個燒汁又好咸
不過真係好抵,由其是我當午餐食仲抵