無意攻擊亦無特別去做對教,但係不論佢既麵包/蛋糕好唔好食,都已經覺得佢一啲都唔吸引,一啲都唔好食………………..個日凍凍地,想食啲熱野,咁就買左個叉燒酥,因為佢係係熱櫃,所以落左order後,由職員拎出嚟,食物由職員喺熱櫃拎出嚟,都未到客人手已經爛成咁 ,咁樣嘅產品仲應該賣俾客人咩?真係望到都唔想食。如果咁樣都得嘅話,不如直接皮還皮,肉還肉,醬還醬咁俾客算啦………….估唔到一間連鎖品牌麵包店,都做到咁樣,真係失望至極!
估唔到一間連鎖品牌麵包店,都做到咁樣,真係失望至極!
2023-12-30 257 浏览
Dining time(4:35pm tea)follow@wojengyea/@wo!正嘢 for more food info🐒 支持我哋發掘更多美食 😋今日遲咗起身食咗個常餐brunch,到四點幾肚餓非常。經過兆康西鐵站🚉見到君蘭餅店,即刻試試佢個原味必食芝士條。咬第一啖覺得等如一個cheese cake🍰嘅條狀版,唔算好甜,芝士味好香濃,食得出佢將個芝士忌廉改得清淡咗啲🧀,變得容易入口,唔會感覺膩,個餅底🍪有少少濕唔夠乾身。雖然話唔係太肥膩,不過食咗2/3 條之後都要唞一唞。😮‍💨佢有幾隻味選擇,店員話藍莓味🫐、柚子味🍊都受歡迎多人食。買兩件會平少少,下次會再試吓。
Dining time(4:35pm tea)

2023-12-30
  • 必食芝士條
2022-09-24 446 浏览
今日行過西鐡站見到這幾件卷蛋十分之吸睛,馬上走過去睇吓嘩!4款都非常吸引,仲要買3送1 所以毫不考慮之下就每款一件食邊件先,邊件先呀!1.啡色-焦糖焙茶-蛋糕好軟熟,蛋糕層有微微嘅焙茶味,連中間層焦糖cream 一齊食就會被焦糖蓋過焙茶味,但覺得有點甜。2. 紫色-芋頭味-好香嘅芋頭味喎,好味但唔特別。3. 綠色-宇治紅豆- 食唔到有綠茶🍵味,只食到紅豆🫘味,但其實整體都唔錯。4. 黑色-芝麻花生🥜- 嘩!原來係最特別、最好味嘅一件呀!黑色嘅芝麻蛋糕加上濃濃嘅花生醬味,中間仲有少少黑芝麻醬排行榜:黑色➡️紫色➡️綠色➡️啡色整體每件都非常軟熟,cream 多唔會太甜同太漏,$18件值得一試
今日行過西鐡站見到這幾件卷蛋十分之吸睛,馬上走過去睇吓

食邊件先,邊件先呀!

2. 紫色-芋頭味-好香嘅芋頭味喎,好味但唔特別。

黑色嘅芝麻蛋糕加上濃濃嘅花生醬味,中間仲有少少黑芝麻醬

排行榜:黑色➡️紫色➡️綠色➡️啡色

2021-02-07 577 浏览
今日經過兆康西鐵站,見到君蘭餅店,見好耐無食,就買下佢既甜品,做今晚既飯後甜點啦!見到佢有好多賀年食品都好抵,而且甜品方面都好多買三送一的優惠,即有好多唔同產品都有會員價。但今日我就選擇買一個迷你版輕芝士蛋糕,價錢亦相當便宜只係$17講下個芝士蛋糕啦,我哋覺得芝士蛋糕個表皮比較乾身而且偏硬,另外,蛋糕個身唔夠重芝士味,同埋質地唔算好輕同好滑但係以呢個價錢,唔可以同啲大牌子比下去,但君蘭就可以話行性價比路線
輕芝士蛋糕
2016-10-20 988 浏览
平時放工經過親君蘭, 都會買杯朱古力慕絲, 芒果布丁或木糠布丁食。 我鍾意君蘭因為佢D甜品成份比例好, 例如: 每一啖D cream, 海綿蛋糕, 朱古力慕絲同其他配料比例好均行。今次試吓佢哋嘅栗子蛋糕, 款式唔錯, 傳統得嚟幾精緻。蛋糕面有朱古力, macaron, 士多啤梨下有開心果仁碎, 好detail. 海綿蛋糕好鬆軟, 買慣大型D嘅連鎖蛋糕店蛋糕, 好耐無試過咁新鮮鬆軟嘅海綿底, 有雞蛋味。 栗子蓉份量十足, 又軟又香, 唔似大集團D蛋糕, 海綿蛋糕同cream 嘅份量愈來愈多 栗子蓉得少少。除咗DD,栗子蛋糕外圍佈滿果仁粒,夠哂口感, 間接令到蛋糕無咁“濟”。大家有興趣可以試一下

。 栗子蓉份量十足, 又軟又香

栗子蛋糕
栗子蛋糕
2011-07-18 551 浏览
昨天經過這裏買左一份咸牛肉三文治芝士三文治做早餐,撘車時候食,麵包好軟,係麥包嚟架,咸牛肉,芝士都好平均,好香好好味呀,還有一些青瓜架.價錢又唔貴,9蚊算係抵食的了,我都幾鍾意嚟呢間麵包店買麵包食的,因為覺得食物有質素,價錢又抵,唔會好似大型連鎖店咁又貴又唔抵食的呀!!
2011-07-17
2011-01-17 493 浏览
很喜歡吃這家餅店的Tiramisu,之前上學時經常也會特意兜那邊的出口轉乘K51回校,平均每星期也會買一次這個Tiramisu回家吃。就是百吃不厭呢,因為它的描述說它基本上是由蛋白+芝士造成的,底層及層心是原味海棉蛋糕,Topping篩了一層可可粉,吃起來很軟滑,但我一直抱疑的是『真的是蛋白而不是蛋黃嗎?』因為普遍的Tiramisu/mousses也是用蛋黃的。不過算吧,吃甜品預了會胖的啦,這個不太濃味、吃完後很舒服就可以了。還有很想讚那個穿黑色制服的店員,每次也會樂意應付我麻煩的要求(感謝),其他的店員有時會拒絕我的,真是太不可理喻了。
很厚的芝士啊^^
2011-01-15 174 浏览
2010-12-27
  • 意大利芝士蛋糕
2010-10-04 189 浏览
中秋到了,上學途中路經君蘭餅店,見它promote月餅,這裡有很多特別的款式,E.G.朱古力、海苔、陳皮、棗蓉...怕吃太甜的我選了一個『香辣牛肉』試試...這個沒有令我失望,香香、甜甜、辣辣的,妙!但$12/個,好像太貴了!

但$12/個,好像太貴了!
2010-09-12
2010-08-04 357 浏览
一向對蛋白蛋糕都情有獨鐘平時又少見到君蘭餅店入屯門順便買嚟試下~怎料中招~ 第二天想食時己經感覺味道怪怪~還記得切開時,發現有一點黑色的物体東西在蛋糕裏面,但心想昨天才買,無理由有問題架~照放入雪柜後,第二天發現變咗綠色的"毛"菌.... 很可怕, 我打電話回去餅店,她們說無理由, 不過佢吔肯換比我,但要我去番九龍~... 話要收回番工場化驗喎~點都好我不會再食了
一向對蛋白蛋糕都情有獨鐘
平時又少見到君蘭餅店
入屯門順便買嚟試下~
怎料中招~ 第二天想食時己經感覺味道怪怪~

點都好我不會再食了
2010-07-31
2010-04-04 238 浏览
屋企習慣買方包作為早餐之用所以屋企對方包都有一定需求價格上8塊麥方包$9(4塊就4個幾一包)樣8塊白方包只係$6.8非常便宜但下午5點到就無曨買唔到以其他同類型店計就算平(只限8塊計算)但質素就一時時有時會焗得個邊邊濃濃地...好啡有時就米白色...但包身好軟放到第二日食都無問題丹麥條4蚊個面好多汁唔硬好好食薄荷朱古力布丁特價$8最上一層係朱古力碎第二層係薄荷布丁最底係朱古力慕絲感覺好奇怪可能因為層層太分明混合唔到一齊食因為一"不"落去布丁到係吉唔落個面係硬硬地身大力d下面d朱古力慕絲又必上黎所以只好一層一層咁食溝唔到一齊食但好夠味但一個人食會脷服務就一時時員工唔多得兩個唔同員工態度唔到但一般都可接受
屋企習慣買方包作為早餐之用
所以屋企對方包都有一定需求
價格上8塊麥方包$9(4塊就4個幾一包)
樣8塊白方包只係$6.8非常便宜
但下午5點到就無曨買唔到
以其他同類型店計就算平(只限8塊計算)
但質素就一時時
有時會焗得個邊邊濃濃地...好啡
有時就米白色...
但包身好軟放到第二日食都無問題

員工唔多得兩個
唔同員工態度唔到
但一般都可接受
2009-12-14 137 浏览
好耐之前買過一次~o個次買係因為得3個人...但又想幫人慶祝生日~呢個size就剛好~自此之後就成日都想再買黎食…其實都幾抵食~$48-半磅, 蛋糕邊圍左印有朱古力花既海綿蛋糕..而蛋糕上約有12塊cookies+大量cream+少少生果做裝飾~今次一切開有少少失望~因為栗子蓉只得好少~而且好多cream~蛋糕比例佔好多~不過就好軟熟, 我唔食既cream多得真誇張~但面頭既cookies則幾唔錯~香牛油味~實實地…感覺似食緊蛋撻個撻底…希望如果再買既時候~栗子蓉比番多d啦~雖然只係買半磅蛋糕~但係都會比埋膠蛋糕刀同膠叉...咁方便算係唔錯啦~
好耐之前買過一次~
o個次買係因為得3個人...但又想幫人慶祝生日~
呢個size就剛好~
自此之後就成日都想再買黎食…

今次一切開有少少失望~
因為栗子蓉只得好少~而且好多cream~

希望如果再買既時候~栗子蓉比番多d啦~

雖然完全睇唔到有栗子蓉~但賣相幾靚..
如果將cream變埋做栗子蓉就好喇...
2009-12-10
$48 (宵夜)
雖然完全睇唔到有栗子蓉~但賣相幾靚..
2009-06-14 114 浏览
今次要趕下場, 沒時間吃飯, 只好匆匆在西鐵站買個包在路上吃。求其在架上抓了小麥包 ($3.2) 和 芝士煙肉包 ($5.5) 各一。每個包個別包裝, 雖不環保但起碼不用吃到一手都是油, 罪過罪過。小麥包即是港式大麥包的縮水版, 中招了, 我最怕吃那種半甜不苦的怪怪味道。講真不算太難吃, 只是不合我口味而已。提子得三幾粒, 純粹是一舊用來填肚的澱粉質。芝士煙肉包還好一點, 即使芝士香欠奉不過內有煙肉帶來油香, 而且煙肉也落得幾慷慨的呢。

$8.7 (其他)
2008-04-06 130 浏览
返工路經此處買件西餅食因為趕時間所以話比個店員聽要邊件就算都冇諗過佢會比錯西餅上到車拎黎食先知錯左仲要唔止一次!!!同返佢講佢又面黑黑
返工路經此處
買件西餅食
因為趕時間
所以話比個店員聽要邊件就算
都冇諗過佢會比錯西餅
上到車拎黎食先知錯左
仲要唔止一次!!!
同返佢講佢又面黑黑
2008-03-18 116 浏览
經過此店, 見雪櫃內放著Tiramisu, Size:大約4"x4"買個試下$48 唔貴, 味道普通, 不過就好食過二間連鎖式餅店, 話晒都有味d.店員仲問的要唔要Happy Birthday 膠牌及小蠟燭.又幾好喎!!!另外,小件裝就$9 一件
經過此店,
見雪櫃內放著Tiramisu,
Size:大約4"x4"
買個試下$48 唔貴, 味道普通,
不過就好食過二間連鎖式餅店,
話晒都有味d.
又幾好喎!!!