2024-08-22
呢日去開尖沙咀K11 Art Mall,途經B2/F 見到新開左嘅 "君蘭麵包廠",因之前係銅鑼灣分店都買過君蘭嘅麵包覺得好食,咁啱有梗係要試吓啦!店舖內有好多新產品推出,有懷舊嘅忌廉筒,爆餡嘅大牛角酥,以及傳統舊式麵包舖嘅曲奇等等,單睇已經好吸引啦!煙肉薯仔筒 $10忌廉筒除左原味外,另外仲有6款口味,包括 : 黑松露雞蛋、菠蘿、開心果、紫薯、煙肉及士多啤梨。今次就揀煙肉味,外脆內軟,餡料滿滿,鹹香煙肉味同薯仔好夾,原來鹹食都一樣咁好味。開心果大牛角酥 $28大牛角酥有5款口味 : 柚子、開心果、黑芝麻、提拉米蘇及法式牛角酥。開心果陣陣香味散發出來,裡面超多料,少少甜,外層酥脆,口感鬆軟,大大個都幾飽肚。雞仔餅 $22懷舊小食嘅雞仔餅,口味特別,入口有南乳同豬肉香,鹹中帶甜,又脆又煙韌,好滋味。自夾鬆脆懷舊曲奇 $20現場設有可以自助夾曲奇同磅重,鍾意幾多就夾幾多,輕鬆自在。曲奇有7款唔同味道,當中我最鍾意朱古力醬曲奇,朱古力味道濃郁,香脆可口,係夏天配搭一杯奶昔一流。金星星撻 $18離遠已經見到星星系列,有好多款口味選擇,造型好靚。原味金星
離遠已經見到星星系列,有好多款口味選擇,造型好靚。原味金星星撻嘅酥皮層次分明,咬落非常鬆化,蛋漿餡料好厚,蛋味香濃,好creamy,高水準。
雞批充滿牛油香,批底超鬆化,鹹香嘅雞肉餡料,口感酥軟,好好食,呢款一定要回購。