2023-01-30 604 浏览
呼吸,隱藏係葵廣嘅深深處。上到頂樓TOP世界,仲要行到入面先見到。今次試咗 Oreo芝士古川宇冶抺茶(走甜)。奶蓋上面見到有唔少Oreo 碎。宇冶抺茶,茶味香濃,唔澀帶甘味。再連奶蓋攪拌,令抺茶更順滑。走甜後,甜度剛好,唔會好膩。反而Oreo 碎未能令整杯茶味道再昇華,變得有點多餘,下次可以飲宇冶搽茶奶蓋就得。

今次試咗 Oreo芝士古川宇冶抺茶(走甜)。

奶蓋上面見到有唔少Oreo 碎。
宇冶抺茶,茶味香濃,唔澀帶甘味。
再連奶蓋攪拌,令抺茶更順滑。
走甜後,甜度剛好,唔會好膩。
👩🏻👧🏻 好…早之前我哋又嚟到葵廣,掃街食好西🍽 喺葵廣呢個地方,每一間嘅小店 ❤總會有你鍾意或者想食嘅嘢,當然食完梗係要飲番杯嘢啦🥤 我哋隨意行就發現有呢一間@letsfullcup, 用中文讀就係「呼吸 」見個名咁搞笑嘅決定買啦🤣 ==============================🥤 芝士奶蓋茶 桃香烏龍 💲30呢杯飲品有分兩個價錢👉🏻 純茶$25 👉🏻 芝士奶蓋$30我哋梗係揀芝士奶蓋, 奶蓋口感軟滑,亦都帶有少少鹹味👍🏻 雖然桃香味唔太重🍑但配上芝士奶蓋,飲落整體唔錯如果喺葵廣食得太多😋可以嗌純茶,令到自己唔會太過滯

🥤 芝士奶蓋茶 桃香烏龍 💲30
呢杯飲品有分兩個價錢👉🏻 純茶$25 👉🏻 芝士奶蓋$30

如果喺葵廣食得太多😋可以嗌純茶,令到自己唔會太過滯

2022-09-11 389 浏览
呼吸位於葵涌廣場3樓top世界美食區都幾顯眼~(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)☁️1000ml水果茶 $36試咗佢哋最出名嘅水果茶!!基本上見到每個人都係買呢個桶裝水果茶拎出嚟時真係嚇親(՞•Ꙫ•՞)都真係好大桶!!!自己一個飲咗個下晝~係可以同朋友share嘅份量但係水果茶飲落好淡 好似溝咗好多水咁冇乜茶味꒦ິ^꒦ິ少少失望寧願賣貴少少 但起碼有返茶味꒦ິ^꒦ິ至於水果都有兩舊西瓜檸檬同埋橙~☁️呼吸油柑汁 $35之前唔知咩叫油柑,第一次試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)用扁身玻璃樽裝,睇相係好有質感。油柑汁要一日內飲晒,睇返research係幫助排便幫助消化~飲落有少少苦苦澀澀嘅感覺,但係可以接受˙³˙
呼吸位於葵涌廣場3樓top世界美食區
都幾顯眼~(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

☁️1000ml水果茶 $36
試咗佢哋最出名嘅水果茶!!
基本上見到每個人都係買呢個桶裝水果茶
拎出嚟時真係嚇親(՞•Ꙫ•՞)
都真係好大桶!!!自己一個飲咗個下晝~
係可以同朋友share嘅份量

但係水果茶飲落好淡 好似溝咗好多水咁
冇乜茶味꒦ິ^꒦ິ少少失望
寧願賣貴少少 但起碼有返茶味꒦ິ^꒦ິ
至於水果都有兩舊西瓜檸檬同埋橙~

☁️呼吸油柑汁 $35
之前唔知咩叫油柑,第一次試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
用扁身玻璃樽裝,睇相係好有質感。
油柑汁要一日內飲晒,
睇返research係幫助排便幫助消化~
飲落有少少苦苦澀澀嘅感覺,但係可以接受˙³˙
呼吸油柑汁
呼吸油柑汁
2022-08-28 276 浏览
Fullcup呼吸,在葵涌廣場深深處,你找到位置嗎?你的生活也找到你的位置嗎?人生如夢,要學習要適應,享受美麗時刻,為自己製造開心時刻古川宇治綠茶:茶味香濃,奶酪滑,甜度適中,服務員仲主動介紹,詢問減甜減冰,欣賞你主動,笑容滿面,每客人愉快。

人生如夢,要學習要適應,享受美麗時刻,為自己製造開心時刻

外卖自取
茶淡冇茶味,d水果。。。碎😑雖然唔食姐,橙同檸檬都咁慳😐由之前一兩片變到宜家一粒粒🥴🥴之前開冇耐一直好中意飲,三日唔埋兩日就去買兩杯同男朋友一人一杯,同朋友聚會都會買幾杯請朋友飲下介紹搵到間平靚正嘅水果茶,但今月再去飲發覺好淡,冇少甜喔!少咗冰喔!味仲淡過少甜正常冰🙄係茶底問題。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

茶淡冇茶味,d水果。。。碎😑

雖然唔食姐,橙同檸檬都咁慳😐
由之前一兩片變到宜家一粒粒🥴🥴

。。。。。。
。。。。。。。。。。。。
2022-06-16 339 浏览
//< 呼吸 Fullcup >小編去葵廣三樓見到呢間茶飲店新開!最特別係佢1000ml既桶裝,勁想買不過個日太飽lu😆————————————- 水果茶 打工仔版 $28 -好搞笑🤣打工仔版即係600ml而老細版就係1000ml😇小編唔係老細就唯有買住打工仔版先啦🤣🤣水果茶茶味都幾重,味道雖然感覺都有果漿但係唔會好假~ 西瓜🍉味最出,其次係橙子🍊同檸檬🍋小編叫左少冰少甜啱啱好,果味茶味都足!————————————評分:7/10地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界 3069 T3號舖營業時間:13:00-21:00#呼吸 #fullcup #呼吸fullcup #fullcup呼吸 #葵廣 #葵廣美食 #葵廣飲品 #葵廣掃街 #葵廣餐廳 #葵廣必食 #葵芳美食 #葵芳必食 #葵芳餐廳 #葵廣手搖飲 #香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #🐷🐤飲品 #🐷🐤葵芳
< 呼吸 Fullcup >

————————————
- 水果茶 打工仔版 $28 -

————————————
評分:7/10
營業時間:13:00-21:00

水果茶 打工仔版
見到呢間台式茶飲新開,又有芝士奶蓋啊,我呢個芝士控點會放過佢,一於買來試一試!見佢$30杯都幾抵飲有600 ml,不過覺得質素就一般啦!🧋奶蓋古川宇治抹茶 $33 走糖走冰 (5/10)冇諗過除咗走糖都可以咁甜,有啲失望,飲到用綠茶粉開嘅粉末,都覺得佢係用日本抹茶去開嘅,不過落多咗糖?真係好甜,係正常冇走甜嘅甜度再偏甜啲,完全cover晒個抹茶味🥲浪費咗抹茶粉😮‍💨奶蓋好厚,都比個茶正常,比較濃稠,係偏鹹嘅芝士奶蓋,都有芝士味嘅,芝士味都濃但偏鹹香,冇奶香味道,覺得芝士奶蓋真係OK但個抹茶真係好差🥺如果店舖改善返個甜度應該會好好多。推薦指數: 5/105分比個芝士奶蓋。有待改善,如果顧客要走糖嘅話唔該真係少甜得唔得,唔好咁求其整,又或者話俾我聽係冇得走甜啊☹️☹️☹️其實店員都有禮貌,但唔知係咪唔識沖嘢飲,真心失望,希望佢改善返。

🧋奶蓋古川宇治抹茶 $33 走糖走冰 (5/10)

推薦指數: 5/10
Follow🐷 @chuchu_hkfoodietag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀🐷💬每一篇食評都好認真打架—————————————————————📍 呼吸最近🐷最愛嘅奶蓋!#chuchu推介 買嘢飲仲有得抽Mirror卡🤣加上真係好好飲,🐷隔幾日就心掛掛去買!不過早排疫情好嚴重嗰陣佢停業左一排,去左幾次都摸門釘🥹但我估宜家正常翻架喇!🌈—————————————————————❣️桂花烏龍芝士奶蓋 $31首先揀茶底,大部分都係$26,之後再揀配料、奶蓋,芝士奶蓋要加$5、火焰芝士奶蓋$8,不過🐷淨係試過芝士奶蓋!因為已經好好味!好香,好濃芝士,又滑又唔會太漏,又夠厚,因為走冰都唔會同茶mix埋一齊!🐷都真係好鐘意飲奶蓋,佢嘅奶蓋的確數一數二!😚而且茶底都好清,可以解渴的!微甜真係好適合!飲得出桂花同烏龍!🐷仲試過好多唔同茶底,但桂花烏龍係最常嗌!🐷FULLCUP 茶底排行榜:🥇桂花烏龍🥈桃香鳥龍🥉荔枝烏龍玫瑰烏龍 呼吸茶王—————————————————————不專業評分👅好味指數:5/5💰性價比:4.5/5 👍🏻推薦:5/5——————————————
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie

👅好味指數:5/5
💰性價比:4.5/5
👍🏻推薦:5/5
—————————————————————
🏡地址: 呼吸 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界 3069 T3號舖
#chuchu食在葵芳
#chuchu飲品

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店
2022-03-23
桂花烏龍芝士奶蓋
2022-04-06 169 浏览
又繼續葵廣掃街~先係俾呢到有大大杯水果茶吸引嘅😍🍉🍊水果茶有老細版💰$36/1000ml、打工仔版💰$28/600ml (個名好正😂我諗好多人都會要老細版啦🤣)要咗個大嘅同屋企人一齊飲😍夠晒打卡able好大杯之餘仲要用咗個水桶咁嘅裝住,仲有個手抽,幾得意,有2個飲筒位,可以同情侶sweet住飲👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻味道方面好啱我,就係水果+茶,有西瓜、橙、檸檬🍋我要咗少甜,比較健康啲,又有生果食吓,茶味都好出🉐🥤芝士奶蓋桃香烏龍茶💰$30桃香烏龍本身都好香、桃嘅甜味我好鐘意,今次特別在有芝士奶蓋,奶蓋綿滑,奶蓋仲要係燒過嘅,顏色靚好多之餘都香好多,飲晒都唔會好漏🉐
又繼續葵廣掃街~先係俾呢到有大大杯水果茶吸引嘅😍

🍉🍊水果茶
要咗個大嘅同屋企人一齊飲😍夠晒打卡able
味道方面好啱我,就係水果+茶,有西瓜、橙、檸檬🍋
我要咗少甜,比較健康啲,又有生果食吓,茶味都好出🉐

🥤芝士奶蓋桃香烏龍茶💰$30
2022-04-02
早排去掃街嗰陣見到呢間茶飲店都幾多選擇~喺葵廣食到飽飽滯滯嗰陣買返杯🥤岩哂😚————-Oreo芝士奶蓋宇治抹茶🍵呢款係人氣推介😀有皇牌芝士奶蓋坐陣 奶蓋好厚身 入口順滑 鹹香味剛好☺️Oreo碎又加返d甜味&口感✌🏻抹茶茶底亦無令人失望~香濃不澀💚同芝士奶蓋都幾夾—————油柑汁✨私心推介!油柑汁真係第一次聽😲味道好驚喜😍油柑味好難形容😂但係飲落好舒服~一入口有d澀&微苦 但唔係難飲嗰d苦味😯!之後飲多兩啖 就有陣回甘味😀再黎係淡淡酸甜味~好清爽 真係解渴解膩😎呢間真係良心價😆大杯又抵飲!同埋有好多茶底揀😀可encore!!
早排去掃街嗰陣見到呢間茶飲店都幾多選擇~
喺葵廣食到飽飽滯滯嗰陣買返杯🥤岩哂😚
————-

Oreo芝士奶蓋宇治抹茶🍵
呢款係人氣推介😀
抹茶茶底亦無令人失望~香濃不澀💚同芝士奶蓋都幾夾
—————
油柑汁

油柑汁✨私心推介!
油柑汁真係第一次聽😲味道好驚喜😍
油柑味好難形容😂但係飲落好舒服~
一入口有d澀&微苦 但唔係難飲嗰d苦味😯!
之後飲多兩啖 就有陣回甘味😀
再黎係淡淡酸甜味~好清爽 真係解渴解膩😎

油柑汁
2022-02-21 211 浏览
早排發現葵廣3樓新左開茶飲店,幫趁有得抽Mirror卡,作為Fans就一於試試佢。首先揀茶底,之後再揀配料、奶蓋,聽店員講仲可以揀double奶蓋😂>水果茶:用上新鮮水果製成,有橙、檸檬+西瓜,飲落酸酸甜甜,呢款係打工仔版(600ml),見到有人叫老細版(1000ml),個杯大到用桶上咁😂奶蓋茶我點左火焰海鹽濃厚芝士奶蓋,奶蓋味道濃厚,入口順滑,鹹鹹香香好特別。>奶蓋Oreo碎荔枝烏龍:Oreo碎+奶蓋好似食緊Tiramisu,茶底有淡淡既荔枝味,甜度恰到好處。>奶蓋黑糖QQ麻糬茉莉綠茶茉莉綠茶茶味唔太濃,飲完後個口仲有茉莉清香味,Q彈既黑糖麻糬好好咬😆一抽就抽到姜B,覺得好開心🥳
早排發現葵廣3樓新左開茶飲店,

幫趁有得抽Mirror卡,
作為Fans就一於試試佢。

首先揀茶底,之後再揀配料、奶蓋,
聽店員講仲可以揀double奶蓋😂
水果茶

>水果茶:用上新鮮水果製成,
有橙、檸檬+西瓜,
飲落酸酸甜甜,
呢款係打工仔版(600ml),
見到有人叫老細版(1000ml),
個杯大到用桶上咁😂

奶蓋茶我點左火焰海鹽濃厚芝士奶蓋,
奶蓋味道濃厚,入口順滑,
鹹鹹香香好特別。
火焰海鹽濃厚芝士奶蓋Oreo碎荔枝烏龍

>奶蓋Oreo碎荔枝烏龍:
Oreo碎+奶蓋好似食緊Tiramisu,
茶底有淡淡既荔枝味,
甜度恰到好處。
火焰海鹽濃厚芝士奶蓋黑糖QQ麻糬茉莉綠茶

>奶蓋黑糖QQ麻糬茉莉綠茶
茉莉綠茶茶味唔太濃,
飲完後個口仲有茉莉清香味,
Q彈既黑糖麻糬好好咬😆

一抽就抽到姜B,覺得好開心🥳
  • 火焰海鹽濃厚芝士奶蓋Oreo碎荔枝烏龍
  • 水果茶
2022-01-19 187 浏览
放工口痕想飲下野 開頭唔知飲咩好 行行下諗起好似開左間新野 又唔算貴 咁不如試下 叫左杯oreo芝士古川宇治抹茶 走冰走甜 系米好怪😂😂😂落完單即叫即做 得1個店員 算系咁啦 整完仲會同你講埋點飲好味啲 so nice!然後一飲 哇 個奶蓋不得了 又滑又厚 又唔會好咸 剛剛好!仲有個抹茶 一樣咁滑 飲唔到啲粒粒👍🏻😋系滿意既 會再幫襯!support support!!💪🏻💪🏻
Oreo芝士古川宇治抹茶
2022-01-19
5 分钟 (外卖自取)
$36 (其他)
Oreo芝士古川宇治抹茶
2022-01-16 152 浏览
葵涌廣場有很多茶飲店但不是每一間的芝士奶蓋都對自己口味。偶爾發現葵涌廣場頂層新開了這間茶飲店,即時上網搜尋一下食評,食評不多但都是好評所以決定一試🤣我點了桃香烏龍,加鹹香芝士奶蓋,微糖去冰。等了幾分鐘左右就做好。一層厚厚的芝士奶蓋,咸度是我喜歡的那種。茶是喝得到有桃味,但喝到差不多餘下三分一時卻喝到有一點點澀味。但整體來說我還是會再來買的😍下次再來會想試另一款芝士奶蓋、奶茶和加量版的水果茶🤣
葵涌廣場有很多茶飲店但不是每一間的芝士奶蓋都對自己口味。

但整體來說我還是會再來買的😍
下次再來會想試另一款芝士奶蓋、奶茶和加量版的水果茶🤣
桃香烏龍鹹香芝士奶蓋
桃香烏龍鹹香芝士奶蓋
2022-01-16 112 浏览
好飲支持😸睇完戲同老婆掃街見到試業中,一於支持小店,本身想試老闆水果茶,睇落好足料,不過老婆話太大杯,驚食唔晒於是就試咗呼吸茶王鹹香芝士奶茶,我自己平時都少飲,點知一試就有驚喜,芝士奶蓋口感好好,連老婆都比like😁 Menu 好多內容,睇到眼花,toppings 本身簡左珍珠,但職員好細心介紹左隻黑糖QQ麻薯,都唔錯,咬落口都好煙靭不過我自己覺得甜咗少少。值得推介👍🏻👍🏻下次會想試埋老闆水果茶!
2022-01-12
$28 (其他)
  • 鹹香芝士奶蓋
2022-01-13 125 浏览
好少去呢種地方,但放工太渴,睇左幾間,求其買左杯奶蓋綠茶飲。冇諗到葵芳都會有出色嘅奶蓋!佢個奶蓋係濃厚,飲落去係cream cheese味,之後有淡淡鹹香味。係有層次嘅,之後係芝士味同鹹味嘅回韻。奶蓋打到好滑,無顆粒感,無因為貪少成本,而放大量cream。我想單買個奶蓋反屋企整蛋糕😂我個人覺得佢地一杯價格係同類奶茶鋪,係平。平時有啲又細杯,又難飲又貴5到10蚊。呢間我相信係有潛力嘅飲品店。希望以後出名,都要真材實料!加油

2022-01-11
  • 奶蓋奶茶