2025-01-28
前幾日,和朋友決定嚟尖沙咀和宴享受一餐豐富嘅晚餐。餐廳環境輕鬆又舒服,唔少人都話呢度嘅和牛唔錯,所以決定試試。 食物:▶️特製宮崎和牛他他配法包:和牛他他好滑,配埋香脆法包,味道唔錯,開胃又唔會覺得腻。▶️韓式煎餅(海鮮):海鮮煎餅外脆內嫩,入面有好多海鮮,食落好滿足。▶️迷你沙律:沙律清新爽口,唔會太重口味,食完覺得好舒服。▶️宮崎和牛薄切牛板腱(壽喜燒風)配日本蛋:牛肉薄切得好,軟嫩多汁,壽喜燒汁味道唔錯,搭埋滑蛋食,啱啱好。▶️薄切牛舌芯(鹽蔥汁):牛舌芯咸香適中,鹽蔥汁加埋,提升咗味道,食咗一啖又一啖。▶️宮崎和牛上牛排肉:牛排肉新鮮,咬落軟滑多汁,肉質好好。▶️澳洲和牛特上牛肩肉眼:肉質鮮美,肉香濃郁,口感層次分明,唔會失望。▶️鹿兒島豚五花肉:五花肉煎至金黃酥脆,豬肉香氣濃郁,食落唔錯。▶️海老拼原隻帆立貝:海老同帆立貝都好新鮮,肉質緊實,鮮味十足。▶️黑糖珍珠雪糕:雪糕有黑糖香甜味,珍珠咬落嚼勁十足,真係有驚喜。 今次同朋友一齊去和宴,唔單止食到新鮮嘅和牛,仲有好多配搭得好嘅小菜,每一樣都唔會太重口味,正正好。環境輕鬆,食物一流,真係好推薦大家試下!😊
食物:
▶️迷你沙律:沙律清新爽口,唔會太重口味,食完覺得好舒服。
▶️宮崎和牛上牛排肉:牛排肉新鮮,咬落軟滑多汁,肉質好好。