2024-11-28
【沙田區】【kaya咖吔】同大家提及過我係沙田友,早排同個朋友喺返沙田做兩日義工,上次我哋就食咗瀝源邨嘅某間老牌餐廳,今次我哋就嚟到新裝修嘅好運中心搵嘢食。但係好可惜,我哋真係唔係好搵到邊間真係好想食,退而求其次之下,就邊間有位食邊間,咁就入咗去呢間喇。就咁講呢間我都好耐冇講過佢哋嘅分店,之前將軍澳嗰篇都成年幾兩年前,所以而家食吓都啱嘅。朋友食咗個 $68 嘅「馬來烤雞配油飯」,加 $3 配熱「手工拉茶」,佢就話都幾一般,本身我都有啲想叫呢個覺得會好食,估唔到朋友只係打出一般嘅評價。我自己就穩穩陣陣叫個 $75 嘅「海南雞飯」,加 $6 飲凍「白咖啡」,畢竟海南雞飯真係好穩陣,我又覺得冇乜嘢。不過又咁講,又真係算唔上好食,平庸之至。埋單仲要收加一,夾埋 $167,你問我有冇下次我真係唔肯定,可能又係呢啲有位就入嘅情況囉。。。(地址:沙田橫壆街1-15號好運中心3樓3008-3009號舖)呢間餐廳我寫過其他分店嘅用餐體驗以及食物,如果想睇,可以打以下 hashtag 搜尋返嗰次嘅用餐體驗記錄:西貢區:1am0814#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoo
西貢區:1am0814
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田區 #沙田 #咖吔 #kaya咖吔 #馬來烤雞配油飯 #熱手工拉茶 #海南雞飯 #凍白咖啡 #1am1577 #1ambackup