2024-10-25 361 浏览
放工喺沙田搵野食見到有間食新加坡菜嘅餐廳叫咖吔又未試過就試一次啦✨海南雞飯🐔上菜時見到雞肉份量好多,有兩層👍🏻而且仲去埋骨雞皮好滑,包住好嫩口同埋好滑嘅雞肉🍗雞肉食落軟熟唔硬冇起絲油飯食落明顯調過味🍚🍚雖然係油飯,但食落唔油膩,粒粒分明而且飯量充足好慷慨湯似係冬瓜湯🍵🥒飲落清甜唔鹹飲完都唔口渴汁有三款有海南雞甜豉油,沙薑,甜酸辣醬🌶️🧄🧂完全感受到餐廳誠意可以俾食客試哂幾個唔同醬汁🤟🏻✨檳城和牛蝦麵🐮🥩🦐碗麵好大碗🍜材料都放哂喺碗面一目了然和牛有三大塊🥩🥩🥩每塊都啖啖肉仲好重牛味蝦食落唔霉🦐唔係預先整定碗內仲有三粒牛丸同埋四件豆卜豆卜好掛湯牛丸食落好重油味🍢似係牛筋丸麵底好均真咁有兩個麵底🍜🍜米粉同埋油渣麵湯底好鮮好重海鮮蝦味飲落唔鹹唔口渴👍🏻✨古法脆皮雞卷🐔🍗🌮雞卷有八件似係即整唔好預製因為食落熱辣辣🔥雞皮好薄好脆食落雞肉好嫩多汁💦💦個雞卷配埋個沙茶醬,少辣🌶️食雞卷點埋個醬真係好夾好惹味🤟🏻餐廳內部闊落牆身裝飾行大自然風侍應好attentive👍🏻對食客親切有禮上菜時會講菜式名稱同埋會好有心咁放喺食客面前👍🏻👍🏻服務一流,加一絕對抵俾🤟🏻
放工喺沙田搵野食
見到有間食新加坡菜嘅餐廳
叫咖吔
又未試過
就試一次啦

✨海南雞飯🐔

上菜時見到雞肉份量好多,有兩層👍🏻
而且仲去埋骨
雞皮好滑,包住好嫩口同埋好滑嘅雞肉🍗
雞肉食落軟熟唔硬冇起絲

油飯食落明顯調過味🍚🍚
雖然係油飯,但食落唔油膩,粒粒分明
而且飯量充足好慷慨
湯似係冬瓜湯🍵🥒
飲落清甜唔鹹
飲完都唔口渴
汁有三款
有海南雞甜豉油,沙薑,甜酸辣醬🌶️🧄🧂
完全感受到餐廳誠意

似係即整唔好預製
因為食落熱辣辣🔥
雞皮好薄好脆
食落雞肉好嫩多汁💦💦

個雞卷配埋個沙茶醬,少辣🌶️
食雞卷點埋個醬真係好夾好惹味🤟🏻

餐廳內部闊落
牆身裝飾行大自然風
侍應好attentive👍🏻
對食客親切有禮
上菜時會講菜式名稱
同埋會好有心咁放喺食客面前👍🏻👍🏻
服務一流,加一絕對抵俾🤟🏻

2024-10-24
  • 檳城蝦麵
  • 海南雞飯
餐廳:咖吔 (沙田)地址:沙田橫壆街1-15號好運中心3樓3008-3009號舖咖吔喺香港有4間分店,分別喺屯門、將軍澳、北角同沙田,一睇個名就知佢哋主打新加坡美食🇸🇬,希望將南洋原味道帶到嚟香港,比大家食到性價比高嘅傳統滋味沙田好運中心分店開咗接近一年,以卡位為主嘅設計確實令人覺得坐都坐得特別舒服自在😌,牆身畫上林林總總嘅椰子樹🌴,令人好易聯想起以椰汁為靈魂元素嘅新加坡特色美食——喇沙🍜✝️新加坡喇沙 $56咖吔嘅招牌菜,下午茶嚟講算足料又大碗,加上呢個價位真喺好抵食🤑,喇沙上面鋪滿蝦肉🦐、半隻溏心雞蛋🥚、魚蛋、魚片、豆卜、芽菜同通菜,麵線亦用咗油麵同米粉兩款,令口感層次大大提升⬆️,椰香配上香料同陣陣辛辣香🌶️,唧多少少青檸汁令鮮味更加突出,呢碗喇沙真喺唔可以唔試👍✝️牛油果五色米紙卷 $62健康好食之選,一碟有六件,用透薄嘅煙韌紙米包住牛油果、紅蘿蔔🥕、白蘿蔔、青瓜🥒、紫椰菜五款材料,就咁食確實會好dry,但蘸埋附送嘅芒果汁就可以品嘗到整體嘅清甜鮮香😋✝️馬來芒果汁配芒果雪糕 +$12飲埋呢杯解渴解暑一流嘅芒果特飲🥭,芒果汁加上芒果沙冰🍧,面頭放埋芒果雪糕,富有層次感嘅鮮甜芒果香好難令人抗
餐廳:咖吔 (沙田)

令人好易聯想起以椰汁為靈魂元素嘅新加坡特色美食——喇沙🍜

✝️新加坡喇沙 $56
咖吔嘅招牌菜,下午茶嚟講算足料又大碗,
加上呢個價位真喺好抵食🤑,

✝️牛油果五色米紙卷 $62
健康好食之選,一碟有六件,

✝️馬來芒果汁配芒果雪糕 +$12
飲埋呢杯解渴解暑一流嘅芒果特飲🥭,芒果汁加上芒果沙冰🍧,
面頭放埋芒果雪糕,富有層次感嘅鮮甜芒果香好難令人抗拒🤤
2024-10-17
2024-07-21 1980 浏览
在沙田行行下,想搵間平靚正嘅下午茶食,俾我哋發現一間大件夾抵食嘅馬來西亞餐廳,即刻同大家分享一下。✨串燒拼盤$63✨ (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 估唔到下午茶亦有提供串燒🤩,必須下單🙌🏻。當中包含了雞肉、大蝦和魷魚鬚這三款串燒,款式十分多元化。雞肉咬開帶淺黃色,是調好味道才拎去燒,非常濃味。大蝦蝦肉爽彈,魷魚鬚長嗰支竹籤,食得十分之爽🤣。還附上馬拉風味的辣醬,超級好食,必須推介‼️✨斑斕咖吔多士 $40✨講到馬來西亞嘢食,不得不提咖吔多士😍。整個多士烘得乾脆,邊位有少少爐邊,非常之正。中間夾着甜甜的斑斕咖吔醬,咬落仲有清脆的聲音,極具風味,一流👍🏻。✨檳城蝦麵 $58✨非常大碗,以木盤呈上,一上枱已經香氣十足。內有蝦、豬、豆腐卜、雞蛋,還搭配着通菜及芽菜,十分足料❤️。而且面底是摻摻,一般是黃面,一半是米粉,口感十分豐富。最重要是它的湯底,濃郁而不膩,整體質素很高。✨馬來炒貴刁 $82✨ (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 餐牌上寫着餐廳推介,果然令人喜出望外。顏色搭配令人食慾大增,內有蝦、臘腸、魷魚、韭菜,紅椒等多款配料,賣相十分吸引。炒野始終係最重要係要有鑊氣,這個炒貴刁鑊氣十足,而且不會有油淋淋嘅感覺,乾身

✨串燒拼盤$63✨ (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

✨斑斕咖吔多士 $40✨
咖吔多士

✨檳城蝦麵 $58✨
檳城蝦麵

✨馬來炒貴刁 $82✨ (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
餐牌上寫着餐廳推介,果然令人喜出望外。顏色搭配令人食慾大增,內有蝦、臘腸、魷魚、韭菜,紅椒等多款配料,賣相十分吸引。炒野始終係最重要係要有鑊氣,這個炒貴刁鑊氣十足,而且不會有油淋淋嘅感覺,乾身入味,的確好食👍🏻👍🏻。
馬來炒貴刁

柚子西柚梳打特飲(跟餐+$12)
由於我是柚子及西柚的愛好者,見到真係忍唔住心心眼😍😍。味道清爽酸甜,而且成杯充滿粉紅色的西柚粒,有咬感得來,又相對健康,值得推介。

馬來芒果汁配芒果雪糕(跟餐+$12)
好友十分喜愛芒果,成杯嘢飲芒果汁再加埋芒果雪糕,真係芒到落味,好友評價話愛芒人士不可錯過‼️🤣

想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。
#big_big_foodie #big_big_foodie食勻沙田 #big_big_foodie食勻香港

咖吔多士
  • 馬來炒貴刁
2024-07-16 1992 浏览
商場重新裝修後愈黎愈多餐廰美食,今次揀咗 "咖吔",呢間新加坡菜平時就算午餐晚餐都會見好多人排隊,令人更加有意欲想去試!餐廳裝修雅致,牆上面花花圖案及窗邊放置植物,設計充滿東南亞熱帶風情,令人relax!餐牌內有十幾款選擇  :  新加坡喇沙、海南雞飯、炒貴叼、咖吔多士、串燒、沙律等,特式嘅新加坡美食。馬來炒貴刁       $82呢款貴刁以河粉+油麵混合,吸收左濃濃嘅醬油,炒至香氣撲鼻;材料都好多元,鮮蝦爽口,豬柳嫩滑,魷魚新鮮,煙韌有咬口,油脂豐富嘅臘腸,配備辣椒粉、花生粒、青檸檬汁,可另加作調味,帶出鹹香味,與所有材料拌勻,多重口感,完全感受新加坡嘅地道風味。新加坡喇沙        $56新加坡喇沙摻摻係由類似油麵加幼粉絲混合而成,麵條有咬口又滑溜,粉絲幼滑吸湯汁,加埋口感豐富好味,湯底味濃郁,椰汁突出,又香又滑,帶少少辣,配搭啖啖蝦肉、爽口魚蛋同魚條,以及熟蛋、通菜、豆卜、通菜、芽菜、蝦乾等,口感豐富,另有青檸同參峇醬,可作調味。斑蘭咖吔多士     $40麵包烘得非常香脆,咖吔醬塗得慷慨,入口有好重椰香味,配埋中間嗰塊香滑嘅牛油,絕對係無敵組合,食完真係好有滿足感,斑蘭咖吔
馬來炒貴刁       $82
新加坡喇沙        $56
新加坡喇沙
斑蘭咖吔多士     $40
麵包烘得非常香脆,咖吔醬塗得慷慨,入口有好重椰香味,配埋中間嗰塊香滑嘅牛油,絕對係無敵組合,食完真係好有滿足感,斑蘭咖吔多士,亦是必吃之選。
斑蘭咖吔多士
玫瑰荔枝沙冰    (跟餐 +$12)
粉紅色沙冰用嚟打卡最適合!玫瑰味夠出,加上荔枝肉嘅香甜,甜度剛好,非常清爽。
玫瑰荔枝沙冰
凍香茅鮮橙      (跟餐 +$6)
茶裡面片片鮮橙,橙味夠出,帶淡淡香茅味,茶底口感清新。
凍香茅鮮橙
香茅青檸荔枝梳打      (跟餐 +$6)
真係有枝香茅係梳打裡面,青檸同荔枝味道好夾,飲落酸酸甜甜,冰涼解膩。
香茅青檸荔枝梳打
玫瑰荔枝沙冰
凍香茅鮮橙
香茅青檸荔枝梳打
2024-05-26 1801 浏览
📍 咖吔今日嚟到沙田行街,發現好運中心嗰邊開咗好多餐廳,見到呢間新加坡菜好吸引咁,就行咗入去試吓😏打開Menu見到有幾個晚餐套餐set,好抵食,絕對係糧尾之選🤩👭二人套餐A $248🐥無骨海南雞(例牌)配香油雞飯(兩碗)份量真係夠兩個人share食,啱啱好~雞肉質地正正常常,值得讚嘅位係肥瘦適中👍🏻雞翼同雞髀嘅部位都有,食落油脂幾香!配搭三種醬料食係唔錯嘅選擇,海南雞配油飯一齊食,呢個組合冇得輸吧😌🥗櫻花蝦柚子沙律沙律賣相唔錯😍個樣好精緻!成個沙律就係大量既柚子同櫻花蝦,食落酸酸甜甜,而櫻花蝦鹹鹹地,層次感十足!沙律整體嚟講係幾開胃,用嚟解油膩一流🦐五彩自家手打蝦餅(2件)呢個蝦餅好特別!鋪滿左七彩顏色嘅星星💫望落又幾靚~蝦肉係自家手打,所以好明顯食得到彈牙嘅口感,啖啖都係蝦肉!!!炸粉好薄,所以唔會影響口感😉🥬馬拉盞通菜上枱時係熱到出煙,真係即叫即炒🤓食落係幾有鑊氣,少少微辣但惹味~平時唔鍾意食菜嘅我,今次都食咗好多🤣🦖美祿哥斯拉加咗美祿同埋美祿脆脆粒,但飲落又唔係好甜,脆脆粒真係要趁快食,否則就好快淋晒🙈⭐️好味指數:7.5/10📍 咖吔 (沙田)沙田橫壆街1-15號好運中心3樓30
📍 咖吔

👭二人套餐A $248

無骨海南雞(例牌)配香油雞飯(兩碗)

🐥無骨海南雞(例牌)配香油雞飯(兩碗)

🥗櫻花蝦柚子沙律

五彩自家手打蝦餅

🦐五彩自家手打蝦餅(2件)

🥬馬拉盞通菜

美祿哥斯拉

🦖美祿哥斯拉

⭐️好味指數:7.5/10

📍 咖吔 (沙田)
沙田橫壆街1-15號好運中心3樓3008-3009號舖

#沙田 #咖吔 #新加坡菜 #好運中心 #二人套餐 #無骨海南雞 #海南雞 #柚子沙律 #蝦餅 #馬拉盞 #美祿哥斯拉 #哥斯拉 #hk #hkfood
美祿哥斯拉
  • 無骨海南雞
6天前 0 浏览
去到沙田,吾知食乜嘢好,諗到上次食過呢間,都唔錯!諗住再去試下其他菜式🤭 上次試過海南雞飯,今晚當然吾可以錯過另一款招牌印尼名菜~巴東牛肉,牛𦟌肉炆得好冧,吾會太辣,每啖都食到濃濃的牛香味😍檳城蝦麵湯底濃而稠,夾著椰奶香和甜味,而且材料豐富,有蝦、魚片、魚蛋、芽菜、豆卜,好吸湯,份量足夠二人分享🥰斑蘭咖央多嘅多士麵包充滿麥味,散發出淡淡麥香,夾著椰香和凍冰冰鮮牛油塊,外面鬆脆,內裡軟滑,口感一流💕叫埋兩杯高質冰凍飲品~手工拉茶和桔仔話梅。拉茶味道超級濃郁,不同於一般港式奶茶,奶味更加突出,別具一格;桔仔話梅有大大粒青檸同話梅,仲有好多桔皮響底,甜度剛好,非常解渴,食完比較濃味主食,飲咗好爽🤩餐廳嘅環境寬敞舒服,座位距離適中,吾覺擠迫,今晚係平日都好多人,性價比推薦✅
6天前 0 浏览
餐廳主打新加坡菜,當然要試一試檳城喇沙($88)啦!湯底微辣,好香椰奶味👍🏻麵係摻摻(油麵加米粉), 配料都算多,最正一定係食豆卜,索哂啲湯,一咬落去唧出嚟😍馬來烤雞配油飯$68 油飯好香,烤雞肉份量都幾多架,表面香脆,側邊仲配有炸魚仔同花生🥜加分💕呢個抵食又好味🤤跟餐仲有飲品!點咗南洋咖啡(熱)同話梅柑桔水(熱)呢杯比較特別少少,都幾好飲。咖啡就略嫌唔夠香濃喇,同埋大家要注意南洋咖啡落練奶的會比較甜。
檳城喇沙

馬來烤雞配油飯$68 油飯好香,
呢個抵食又好味🤤
馬來烤雞配香油飯

檳城喇沙
馬來烤雞配香油飯
專注於新加坡菜,做海南雞、喇沙最欣賞係連肉骨茶都真係純正地將成粒蒜頭加落去新加坡摻摻喇沙 ($88)這道喇沙的湯底香濃,有著椰漿的香氣配搭着魚蛋、蝦、魚糕條⋯仲有可以索到味嘅豆卜湯頭微辣,又不會過於刺激海南雞飯 ($88)新加坡的經典菜式咖吔Kaya的版本不負盛名雞肉嫩滑多汁,配上三種 專屬的醬料米飯則用雞湯煮成,每一口都有雞味白胡椒肉骨茶 ($92)湯底清澈,胡椒香味濃郁 好暖胃肉骨也煮得恰到好處,軟嫩入味湯中的中藥材唔重~主要都比胡椒味覆蓋又讓人感覺非常滋補,暖胃又滿足~地址:沙田橫壆街1-15號好運中心商場3樓3008-9號舖
專注於新加坡菜,做海南雞、喇沙
最欣賞係連肉骨茶都真係純正地
將成粒蒜頭加落去

新加坡摻摻喇沙 ($88)

這道喇沙的湯底香濃,有著椰漿的香氣
配搭着魚蛋、蝦、魚糕條⋯
仲有可以索到味嘅豆卜
湯頭微辣,又不會過於刺激

海南雞飯 ($88)
新加坡的經典菜式
咖吔Kaya的版本不負盛名
雞肉嫩滑多汁,配上三種 專屬的醬料
米飯則用雞湯煮成,每一口都有雞味

白胡椒肉骨茶 ($92)
湯底清澈,胡椒香味濃郁 好暖胃
肉骨也煮得恰到好處,軟嫩入味
湯中的中藥材唔重~主要都比胡椒味覆蓋
又讓人感覺非常滋補,暖胃又滿足~

地址:沙田橫壆街1-15號好運中心商場3樓3008-9號舖
2024-11-13
2024-11-01 91 浏览
記得喇沙好好食,趁下午茶時間得閒,同屋企人嚟食,比晚市平一截😆 ✿ 新加坡喇沙摻摻 $56 保持水準,繼續好推薦😝湯底濃厚,椰香突出,配料挺豐富麵嘅分量好多,而且掛汁,即使冇特登飲湯,最後都冇乜湯淨低😳 好飽好滿足🤤✿ 海南雞飯 $68 雞肉分量足,胸位都嫩滑冇喇沙咁驚艷,但係想食健康啲就啱曬(*´ω`*) ✿ 串燒拼盤 $65 完全唔使沾醬,本身調味已經好惹味😋特別一讚,蝦已經去殼🤣雞肉串啖啖肉,個人覺得最正,下次可以揀加配4串$42 only🤤 ✿ 大蝦青木瓜沙律 $72好大碟,酸甜爽口👅 ✿ 青檸紅茶/香茅鮮橙茶 +$3次次都係飲呢款😌 感覺冇加糖,幾清潤 🍴加一服務費:✔

✿ 新加坡喇沙摻摻 $56
新加坡喇沙摻摻

保持水準,繼續好推薦😝
新加坡喇沙摻摻

湯底濃厚,椰香突出,配料挺豐富

✿ 海南雞飯 $68
海南雞飯

雞肉分量足,胸位都嫩滑
海南雞飯

冇喇沙咁驚艷,但係想食健康啲就啱曬(*´ω`*)

✿ 串燒拼盤 $65
串燒拼盤

完全唔使沾醬,本身調味已經好惹味😋
特別一讚,蝦已經去殼🤣

✿ 大蝦青木瓜沙律 $72
大蝦青木瓜沙律

大蝦青木瓜沙律

好大碟,酸甜爽口👅

✿ 青檸紅茶/香茅鮮橙茶 +$3
青檸紅茶/香茅鮮橙茶

次次都係飲呢款😌 感覺冇加糖,幾清潤

🍴加一服務費:✔

• 新加坡喇沙
2024-10-29 95 浏览
環境舒服寬躺,主打新加坡菜式🇸🇬食物多選擇,夠曬大衆化、價錢親民🥹吐司即點即烤,酥脆鬆軟🥪內𥚃搽滿咖吔醬😍口感溫潤又甜,帶有淡淡椰子香🥥蝦麵湯底鮮甜濃郁,非常足料🦐有蝦肉、魚片、蕹菜、豬腩肉、水煮蛋🥚最後再配上酥炸蔥花及秘製辣椒醬🌶️辣味適中,充滿東南亞地道風味☺️雞扒外皮香脆,烤得金黃🔥雞肉鮮嫩又滿滿肉汁💦油飯加入香茅、雞湯、及蒜油蒸煮🧅香味濃郁又煙韌,粒粒分明,香口但不油膩😋
環境舒服寬躺,主打新加坡菜式🇸🇬
食物多選擇,夠曬大衆化、價錢親民🥹

吐司即點即烤,酥脆鬆軟🥪
內𥚃搽滿咖吔醬😍
口感溫潤又甜,帶有淡淡椰子香🥥

蝦麵湯底鮮甜濃郁,非常足料🦐
有蝦肉、魚片、蕹菜、豬腩肉、水煮蛋🥚
最後再配上酥炸蔥花及秘製辣椒醬🌶️
辣味適中,充滿東南亞地道風味☺️

雞扒外皮香脆,烤得金黃🔥
雞肉鮮嫩又滿滿肉汁💦
油飯加入香茅、雞湯、及蒜油蒸煮🧅
香味濃郁又煙韌,粒粒分明,香口但不油膩😋
  • 檳城蝦麵
  • 馬來烤雞配油飯
  • 香茅鮮橙茶
  • 香茅青檸荔枝梳打
2024-10-23 219 浏览
我今日約同閨蜜去位於沙田橫壆街1-15號好運中心3樓3008-3009號舖的 《咖吔》食下午茶餐,環境舒適,坐得舒服。我點左個 海南雞飯 $68,閨蜜點左個 巴東牛肉飯 $58,另外點左個 斑蘭咖吔多士 $40,大蝦青木瓜沙律 $72;餐飲係馬來芒果汁配芒果雪糕2杯 $24。海南雞飯的雞肉嫩滑,配油飯更加好味;巴東牛肉飯有少少辣味,牛肉軟腍入味;大蝦青木瓜沙律賣相不錯,大蝦好大隻,青木瓜沙律酸酸甜甜又好食;斑蘭咖吔多士好香脆好味,馬來芒果汁配芒果雪糕好味道。

• 巴東牛肉飯
  • 大蝦青木瓜沙律
  • 海南雞飯
2024-10-21 214 浏览
之前試過將軍澳坑口的Kaya覺得不錯,最近發現裝修好的好運中心也開了Kaya的分店,遂和朋友來吃個午飯。店內裝潢風格與東港城分店一樣,以木系風格為主調。新加坡喇沙摻摻,配料有豆卜、魚蛋、魚片、蝦仁及溏心蛋,油麵與米粉都不會煮得過稔,辣度剛好,惟湯汁的香濃度一般,若能濃厚些會更惹味。朋友們分別點了檳城和牛蝦麵及檳城蝦麵,味道普通,和牛蝦麵多了幾粒牛丸及幾片牛肉就比蝦麵貴$20了,大約$100碗,定價偏貴。咸蛋黃魚皮,炸魚皮好大塊,夠熱夠脆,沾滿了咸蛋黃醬,濃郁惹味!不過多吃幾片就開始有點膩。街頭雞串燒(4串),串燒燒得夠香夠惹味,肉質不會太粗糙,但串燒只得雞肉而言,價錢同樣偏貴。班蘭咖央多士,多士不夠脆,鮮油不太足夠而不夠香,班蘭咖央醬的班蘭味稀薄。凍手工拉茶及香茅青檸荔枝梳打跟餐加$6,拉茶的甜度恰好,都算香滑。梳打味道夠refresh。以這個定價而言,會期望食物味道好一點!
檳城和牛蝦麵
咸蛋黃魚皮

街頭雞串燒(4串)
班蘭咖央多士

以這個定價而言,會期望食物味道好一點!
2024-07-14
咸蛋黃魚皮
街頭雞串燒(4串)
今日嚟到沙田,晚餐時間揀咗呢間主打新加坡菜既咖吔~無骨海南雞嫩滑可口既雞肉配以香濃嘅海南雞醬油,味道非常出色!皮薄爽滑,已去骨方便享用~配埋濃香油飯,飯粒粒分明,香氣撲鼻,簡直係絕配!櫻花蝦柚子沙律清新爽口既沙律,灑滿香脆櫻花蝦同清甜柚子,食落充滿層次感,開胃之選!五彩自家手打蝦餅蝦餅外脆內嫩,蝦肉鮮甜又彈牙,配上五彩繽紛嘅配料,視覺同味覺都好正~馬拉盞通菜通菜保持爽脆口感,馬拉盞香氣十足,令人食指大動!凍青檸紅茶酸香青檸加上甘甜紅茶,夠哂冰凍,清新又解膩!熱白咖啡咖啡香濃,帶有絲絲奶香,口感順滑,係餐後一大享受!

今日嚟到沙田,晚餐時間揀咗呢間主打新加坡菜既咖吔~

無骨海南雞

馬拉盞通菜
通菜保持爽脆口感,馬拉盞香氣十足,令人食指大動!

凍青檸紅茶
酸香青檸加上甘甜紅茶,夠哂冰凍,清新又解膩!

熱白咖啡
咖啡香濃,帶有絲絲奶香,口感順滑,係餐後一大享受!
位於沙田嘅咖吔,主打新加坡菜,環境簡約富有特色,好適合同朋友聚會~櫻花蝦柚子沙律新鮮沙律,搭配色彩繽紛既配料令人賞心悅目~加入櫻花蝦、柚子,更添清香,味道清新又有層次!食落好爽口,非常適合做開胃菜!無骨海南雞雞肉嫩滑多汁,皮薄而不油膩,無骨啖啖肉,搭配自家製醬汁,味道清爽可口。油飯香濃油飯油香四溢,粒粒分明,搭配海南雞就最佳之選!五彩自家手打蝦餅呢道小食真係好有驚喜~蝦餅外脆內彈,蝦肉鮮味十足,搭配特製醬汁,食落去非常過癮。每一口都充滿蝦肉鮮香,絕對係蝦餅愛好者嘅首選!馬拉盞通菜通菜炒得岩岩好,色澤碧綠,唔會過熟,食落鑊氣十足~搭配馬拉盞醬,味道香辣開胃!凍青檸紅茶 & 熱白咖啡凍青檸紅茶清新又解渴~熱白咖啡則味道香濃,咖啡香氣醇厚~令人回味無窮!咖吔Kaya Singapore Casual Dining地址: 沙田橫壆街1-15號好運中心3樓3008-3009號舖

無骨海南雞

油飯
香濃油飯油香四溢,粒粒分明,搭配海南雞就最佳之選!

凍青檸紅茶 & 熱白咖啡

2024-10-09 221 浏览
同同事出去食lunch,經過呢度見到都開咗一段日子,都仲未試過,就決定入去試吓嘅心態😎😎•每人叫咗一個餐,同事叫咗海南雞飯配白咖啡,我就叫咗炒貴刁配桔仔話梅水~另外再加咗兩個小食,一個係馬拉盞炒通菜,一個係柚子沙律~比較鍾意嘅係海南雞飯同通菜🤓•海南雞飯唔錯,皮爽肉滑,好食嘅~油飯都唔錯😌食哂。•通菜炒得出色,有鑊氣,啲菜唔會冧哂,好脆口~☺️午餐時間,人流比較多,服務員都比較忙但態度都好好👍🏻

海南雞飯唔錯,皮爽肉滑,好食嘅~油飯都唔錯😌食哂。

通菜炒得出色,有鑊氣,啲菜唔會冧哂,好脆口~☺️

午餐時間,人流比較多,服務員都比較忙但態度都好好👍🏻