餐厅: 唇茶 (旺角中心第一座)
资讯:

2021-03-25 799 浏览
呢度嘅特色手調茶全部都配咗桃膠底 有原味同黑糖味😝仲有原味,黑糖味啫喱,奇亞籽可以揀👅每杯桃膠份量勁多 應該有半杯🤩最驚喜係個啫喱 平時都好少有呢款配料可以揀🧐味道甜甜地幾煙韌 加埋桃膠一齊食 有兩種口感幾得意😎今次試咗三款人氣之選👏🏻.📌蘋果有莉 $36三杯入面最鍾意係呢杯❣️入面加咗自己煲嘅蘋果乾 配茉莉香片🍎飲落酸酸甜甜😚因為香片茶嘅甘苦味唔濃 所以果香味好突出😌.📌月滿花香 $32呢杯原本對佢嘅期望好高 成個材料嘅配搭好夾😍有桂花,玫瑰,茉莉 茶底係烏龍🌸但係整體飲落味道偏淡 花味同茶味都唔濃😢.📌白雪薰飛 $32成個配搭好夢幻有白桃加薰衣草配烏龍茶😍但係個人認為味道麻麻😢佢有啲似細細個飲嗰啲發燒藥水味道 可能薰衣草味係咁 唔太鍾意🤣

📌蘋果有莉 $36

白雪薰飛
蘋果有莉
月滿花香
2021-03-18 515 浏览
紅棗都幾重,雖然話有杞子同用普洱沖呀,但都比紅棗,桂花蓋過,仲有桂圓肉食、桃膠、奇亞籽/手工啫喱,感覺唔錯,只喺無位坐喺度慢慢品嚐就有啲可惜,喺好健康嘅飲品,如果怕甜嘅你 可能要少甜,因為我嘅正常甜喺非一般🤪
2021-02-20 545 浏览
係旺角想飲杯手搖飲品都唔少選擇呢🧃我都係揀返唇茶👄用上天然既材料同埋天然既冰糖🍭飲落比起其他手搖店更健康💪🏻比起涼茶又較易入口😋⭐️ 大紀圓 🌸第一啖飲落去係幾濃郁既普洱茶味☕️ 但係用上天然既黑糖中和感覺普洱茶既澀啱啱好👍🏻 同時食到真材實料既桂圓 杞子同紅棗🍓 天然既甜味比較慢慢滲出來 配合好夾💕 配上天然桃膠代替平時珍珠既口感🍑 同樣QQ的 好有咬口 但桃膠更天然☁️更有養生美顏既效果😚

⭐️ 大紀圓 🌸
2021-02-18 392 浏览
難得嘅健康手搖飲品🌱飲開茶嘅朋友可以叫無糖+普通啫喱,咁唔會太甜。.🍵佛系烏龍+黑糖啫喱(圖左)HK$26飲得出烏龍茶底幾香🍵飲落順口。平時飲開熱茶,所以少糖咗都覺得有啲甜,同烏龍味唔夾。黑糖啫喱好足黑糖味!.🍵金桂花茶+黑糖啫喱(圖右)HK$26桂花清香🌼金桂花茶一定要有糖,帶個桂花味出嚟。凍飲桂花配黑糖啫喱好搭,鍾意桂花茶嘅朋友可以一試!
難得嘅健康手搖飲品🌱
飲開茶嘅朋友可以叫無糖+普通啫喱,咁唔會太甜。

🍵佛系烏龍+黑糖啫喱(圖左)HK$26
飲得出烏龍茶底幾香🍵飲落順口。
平時飲開熱茶,所以少糖咗都覺得有啲甜,同烏龍味唔夾。
黑糖啫喱好足黑糖味!
🍵金桂花茶+黑糖啫喱(圖右)HK$26
桂花清香🌼金桂花茶一定要有糖,帶個桂花味出嚟。
凍飲桂花配黑糖啫喱好搭,鍾意桂花茶嘅朋友可以一試!
2021-01-21
  • 金桂花茶
2021-01-29 389 浏览
掃掃下街好口渴🙊但珍奶又太大罪惡感?不妨幫襯下唇茶🤤呢間黃店相信大家都唔會陌生💛小編都飲過好多次~最近轉左新menu,咁就當然要試試佢啦😋今次呢杯白雪薰飛❄️顧名思義係有白桃🍑薰衣草🌱同烏龍嘅配搭,非常清香怡人!佢嘅招牌桃膠一如既往地足料、唔會太甜😋過到口癮之餘又健康。而茶底方面,烏龍茶入口茶味醇厚🍵隱約滲出薰衣草嘅香氣,即使擺耐咗茶味都唔覺有因為啲冰融咗而變淡!但唔知係咪因為叫咗微糖,白桃嘅味道就比較淡啦🤔。🌟 白雪薰飛M Size 微糖少冰🧊($28) 味道:🌕🌕🌕🌗🌑環境:🌕🌕🌕🌑🌑價錢:🌕🌕🌕🌕🌑

🌟 白雪薰飛M Size 微糖少冰🧊($28)

味道:🌕🌕🌕🌗🌑
環境:🌕🌕🌕🌑🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑
  • 白雪薰飛
2020-12-27 372 浏览
每個禮拜都要飲手搖飲品,已經成為左習慣🐷🐷🐷 今次健康d,揀左唇茶黎飲六月飛雪 (L) 少糖💰34用左雪梨乾、無花果乾、南北杏、南棗同壽眉,加埋冰糖同黑糖煲👀仲有好多桃膠😋 代替左珍珠,夠晒天然👍🏻 又可以清熱潤肺,又有養顏功效🤣自己柚 (M)💰28用左利賓納、柚子蜜、薄荷葉、同梳打水製成,所以甜度固定~好飲又解渴😋
每個禮拜都要飲手搖飲品,已經成為左習慣🐷🐷🐷
今次健康d,揀左唇茶黎飲

六月飛雪 (L) 少糖💰34
仲有好多桃膠😋 代替左珍珠,夠晒天然👍🏻
又可以清熱潤肺,又有養顏功效🤣

自己柚 (M)💰28
用左利賓納、柚子蜜、薄荷葉、同梳打水製成,所以甜度固定~
好飲又解渴😋
2020-12-26 302 浏览
同事話每次過海去旺角,都會買杯唇茶飲🤭 雖然唇茶好出名,但係我一直都未飲過~ 今日喺旺中拎完速遞,就順便買一杯試下喇😆➿白雪薰飛 (L: $32)白桃•薰衣草•烏龍茶底靚,不過唔係好飲到白桃味,但整體黎講係好飲既😋 雖然成份入面冇寫桃膠,但係桃膠份量都好多👍🏽 朋友同我食到除左有桃膠質感既東東,仲有d似啫喱既配料,一咬落去特別滲左薰衣草既味道出黎🤩 好香啊~題外話😗 [希望太真誠不會令大家unfollow我🤣]即使係飲左半杯,我番到屋企就好順暢咁output左條健康便便💩出黎,桃膠係我既便秘救星☺️🤭[/希望太真誠不會令大家unfollow我🤣]飲開既同事就推介月滿花香🙊 下次試下先!

➿白雪薰飛 (L: $32)
白桃•薰衣草•烏龍

題外話😗
[希望太真誠不會令大家unfollow我🤣]
[/希望太真誠不會令大家unfollow我🤣]

飲開既同事就推介月滿花香🙊 下次試下先!
外卖自取
今次介紹既係我係香港最鍾意既台式飲品,店鋪標榜"糖度低於市面一般飲料約一半",如果唔鍾意太甜成日叫半糖微糖既朋友絕對可以一試。-🍹 荔枝紅茶配桃膠💰24 (M)(👅: 9.5/10)店鋪主打茶而唔係珍珠奶茶,荔枝紅茶非常消暑,因為比市場糖度小一半,就算叫正常甜都唔算甜,係淡淙既甜味唔係死甜,茶味濃,飲到小小荔枝香味,飲完完全唔覺得有好邪惡嘅感覺。桃膠係一種養生保健嘅食材同中藥,可以話係平民版燕窩,因為食落口感都好似燕窩而唔係雪耳,膠質唔似硬膠個種感覺,比較黏D,會有淡淡既甜味,加落茶入面有豐富既口感,而且桃膠份量好多,飲到尾都仲有。香港既台式飲品除左唇茶都無咩點見到有得加桃膠,但桃膠始終係中藥,唔可以食太多,如果怕身體唔可以咁補可以試下其他配料好似奇亞籽。-🌟唇茶係旺中,尖沙咀都有,近排仲係葵廣開左分店。旺中店人氣高,每次去都有人排緊等緊,大概等5-10分鐘,鍾意健康D既台式飲品絕對可以黎試下。-👅味道: 9.5/10🍴環境: 5/10💰消費: $24 (服務費: NA)

🍹 荔枝紅茶配桃膠💰24 (M)(👅: 9.5/10)
荔枝紅茶

🌟唇茶係旺中,尖沙咀都有,近排仲係葵廣開左分店。

👅味道: 9.5/10
🍴環境: 5/10
💰消費: $24 (服務費: NA)

2020-10-11
荔枝紅茶
2020-11-29 285 浏览
Black Friday嚟支持吓下午1時左右嚟到,暫時唔太多人不過都見有人買一直很喜歡這店的養生茶飲桃膠係主打,除咗嘢飲可以選擇糖度外連桃膠都可以揀無糖定黑糖當然仲可以選擇奇亞籽同手工果凍做配料唔似台茶咁heavy飲品仲可以有常溫超級適合我呢啲唔鐘意凍又唔鐘意熱嘅人黃到金蕎麥茶(無糖,常溫)+黑糖桃膠這個配搭嘅糖度啱我茶很香蕎麥味,配搭黑糖桃膠少少甜,剛剛好勁多桃膠,半杯,都係$24美味,養生又健康價錢又抵,可以填肚不斷回購會繼續懲罰
Black Friday嚟支持吓
下午1時左右嚟到,暫時唔太多人
不過都見有人買

一直很喜歡這店的養生茶飲
桃膠係主打,除咗嘢飲可以選擇糖度外
連桃膠都可以揀無糖定黑糖
當然仲可以選擇奇亞籽同手工果凍做配料
唔似台茶咁heavy

飲品仲可以有常溫
超級適合我呢啲唔鐘意凍又唔鐘意熱嘅人

黃到金蕎麥茶(無糖,常溫)+黑糖桃膠

這個配搭嘅糖度啱我
茶很香蕎麥味,配搭黑糖桃膠
少少甜,剛剛好

勁多桃膠,半杯,都係$24

美味,養生又健康
價錢又抵,可以填肚
不斷回購
會繼續懲罰
2020-11-28
2020-11-13 407 浏览
《荔枝紅茶配桃膠》$26 (L)一直有見好多人post唇茶,大多都好評,所以一直都好想試下飲,但只有三間分店,唔係成日經過,有時經過又已經飽左,所以一直未有機會試飲。今次嚟到旺角嘅唇茶,試左杯推介嘅荔枝紅茶,再配標榜高纖健康嘅桃膠,雖然佢飲落無一種好邪惡嘅滿足感,又無好refreshing嘅感覺,但係有種一般台飲無,但感覺幾健康又飽肚嘅感覺🥰 飽嘅能力係我下午茶時間飲,但晚餐都可以食少半碗飯嘅(利申此吃貨嘅消化能力有點強)所以依杯野飲真係提供到飽肚感!👍🏻
《荔枝紅茶配桃膠》$26 (L)
荔枝紅茶配桃膠(大)
5 分钟 (外卖自取)
荔枝紅茶配桃膠(大)
2020-10-27 376 浏览
這間茶飲聞名已久,今日終於去朝聖周日中午1:xxpm嚟到,可能時間尚早,人流唔多買嘢飲唔洗排隊佢有好多混合茶,名字改得很出眾好多款都心郁郁想試本身想試B6但見今次第一次幫襯,試吓啲純茶先純茶中$24;大$26我點了金桂花茶,都是店家推薦的每杯已配有桃膠or奇亞籽 or果凍(3選一)桃膠仲可以選黑糖or無糖桃膠金桂花茶(中)$24三選一配料中,我選了桃膠茶味桂花頗出,茶香清新淡淡的,無糖都唔澀桃膠份量超滿滿質感有點似雪耳,爽爽的份量多,每口到最後都飲到桃膠上網search原來桃膠富植物性蛋白質,高纖維呢杯成半杯桃膠只是$24很超值$24買到健康食材 足料茶飲
買嘢飲唔洗排隊

佢有好多混合茶,名字改得很出眾
好多款都心郁郁想試
本身想試B6

但見今次第一次幫襯,試吓啲純茶先

純茶中$24;大$26
我點了金桂花茶,都是店家推薦的
每杯已配有桃膠or奇亞籽 or果凍(3選一)
桃膠仲可以選黑糖or無糖桃膠
金桂花茶(中)$24
三選一配料中,我選了桃膠

茶味桂花頗出,茶香清新淡淡的,無糖都唔澀
桃膠份量超滿滿
質感有點似雪耳,爽爽的
份量多,每口到最後都飲到桃膠
金桂花茶(中)
上網search原來桃膠富植物性蛋白質,高纖維
呢杯成半杯桃膠
只是$24
很超值
$24買到健康食材 足料茶飲
2020-10-26
2020-10-26 258 浏览
呢間旺中好出名嘅茶飲店💛💛賣嘅飲品相對健康 養生啲加上甜味都係嚟自黑糖或者冰糖 所以飲完我嘅罪惡感無咁大🤩🤪🤪-其實每杯飲品叫法都好有特色 有六月飛霜 甚至鄉x黑🤣🤣 而我點大紀圓 除左個名吸引到我 包含嘅材料(紅棗、桂圓、杞子)都對身體有益嘅食品 而且本身都係帶有甜味比較容易接受😊 雖然係茶飲 但成杯真係飲唔出茶味 我覺得似飲紅棗水多啲😂 -最後要讚成杯飲品其實落得好足料 加上又有桃膠 每啖都飲到唔同配料不過飲晒成杯真係幾飽😂😂 下次叫細杯同埋熱飲唔知風味又會唔會好啲😅☺️

呢間旺中好出名嘅茶飲店💛💛賣嘅飲品相對健康 養生啲
不過飲晒成杯真係幾飽😂😂
下次叫細杯同埋熱飲唔知風味又會唔會好啲😅☺️
大紀圓
大紀圓
2020-10-17 330 浏览
自從旺中新增咗美食區之後一直都有好多新店舖同埋#黃店 💛而今次經過唇茶決定試吓佢🤞🏼本身諗住終於有機會試到桃膠😆點知拎到杯嘢飲先發現原來我無加到...😭😭😭1. 自己柚🍇($28)// 見到個名幾得意🤤其實即係利賓納柚子薄荷梳打😈不過飲落冇咩利賓納味🤔似柚子梳打多啲!夏天飲係幾解渴嘅🧚🏼‍♀️//Food: 🌕🌕🌕🌘🌑🌑2. 荔枝紅茶+奇亞籽🍹($24)// 依杯飲落真係好普通🤣無咩荔枝味🥺最主要係得紅茶同埋煮奇亞籽嘅個陣蜜糖味🐝所以其實飲落係蜜糖紅茶味🙈無咩特別仍都唔太推介啦🙉//Food:🌕🌕🌑🌑🌑🌑.💛總結嚟講見到黃店會支持吓😚不過旺角有咁多飲品店 個人就會揀其他啦🤣

1. 自己柚🍇($28)

Food: 🌕🌕🌕🌘🌑🌑

2. 荔枝紅茶+奇亞籽🍹($24)

Food:🌕🌕🌑🌑🌑🌑
2020-10-07 314 浏览
呢間好出名嘅良心飲品💛 行養生健康路線 最出名係桃膠 今次終於有機會飲到😂行近門口已經聞到好大浸茶味🤪 平時假期都好多人懲罰👍🏻❣️月滿花香 $28🌹桂花 玫瑰 茉莉 烏龍 每一款都係我心水🥰好清香 叫咗微甜 茶味好出但唔澀👄第一次飲桃膠 幾得意 好似蒟蒻咁🤤 冇負擔😛係健康得黎又好飲嘅選擇😼 唔使下下都飲奶茶咁肥😂
行近門口已經聞到好大浸茶味🤪 平時假期都好多人懲罰👍🏻

❣️月滿花香 $28🌹
桂花 玫瑰 茉莉 烏龍 每一款都係我心水🥰
好清香 叫咗微甜 茶味好出但唔澀👄
第一次飲桃膠 幾得意 好似蒟蒻咁🤤 冇負擔😛
係健康得黎又好飲嘅選擇😼 唔使下下都飲奶茶咁肥😂
2020-09-29 256 浏览
唇茶💛是很出名的茶飲黃店, 因為很口渴的關係, 所以想喝一些不太甜的🤫, 所以今次便選擇了 B10 十月殤花💛💛💛 ($36), 而甜度則選了微糖, 初初以為會很苦🤭🤔 因內裡有花旗蔘,菊花,杞子,香片, 但怎料一入口卻帶點回甘😍, 很解渴呢🤩🤤~ 而底內亦很足料, 有很多桃膠🤤, 很有咬口, 又解渴又健康! 除了桃膠, 亦有不少花旗蔘,菊花,杞子,香片!!! 口感豐富! 💛💛💛🤤🤤🤤🤤😍😍 會再去呢!!!!!
唇茶💛
十月殤花