星期五晚上,7點幾入座,都有七成滿,攞枱嗰陣侍應已提醒食100分鐘。咁好啦,得100分鐘又要睇餐牌又要落單又要燒又要食,都預咗趕頭趕命,就快快手落單快快手食。食到咁上下,都好多人食完埋單,吉枱越來越多,又冇第二輪嘅客,即係冇人等我地張枱啦?咁我地就繼續食,諗住嗌多轉肉,嗌多幾杯飲品⋯點知嗰位廣東話麻麻嘅男侍應好有趣,可能想早啲收工,唔想幫老細搵錢,同我地講last order,又隊張單過唻催我地埋單。咁冇計啦,我想幫襯畀多少少生意佢做,都唔做喎!我地就埋單啦,淨係坐多陣,飲吓水、吹吓水,又畀嗰位男侍應催我地走,指我地已坐咗超過100分鐘。如果有人等枱,我會明白佢有理由催我地走。但全場吉咗一半,我地又淨係坐喺度飲枱面支水,為咩事要係咁趕客??係咪想盡早清晒啲枱,就可以早啲收工?!

2024-11-01
  • 沒有
2024-09-16 735 浏览
係韓國街搵餐廳成日都唔知道搵邊間🫣於是就遂間試下哈哈~呢間多數係食燒肉的,但冇太多時間所以簡單食lunch set🙂‍↕️結果都要等15分鐘….=🍗||醬油烤雞排定食 $88||賣相不錯!但味道普普通通,雞有啲鞋🥲唯獨個大醬牛肉湯好飲好足料!🍜||烤肉水冷麵 $95||水冷麵超低cp值…..韓國街其他賣~$70左右,呢度要成$95,仲要好普通&唔太夠凍🥹 唔知係咪叫錯了,但成個面得兩三舊水煮五花肉薄片?但太趕時間就冇理到~下次都係試燒肉吧~平日lunch去到唔多人,應該可以舒舒服服燒肉👍🏻
係韓國街搵餐廳成日都唔知道搵邊間🫣於是就遂間試下哈哈~
=
🍗||醬油烤雞排定食 $88||

🍜||烤肉水冷麵 $95||

2024-07-11 2047 浏览
呢排心血來潮想食燒肉,見到呢間燒肉有前菜任夾就覺得好吸引,最鐘意食佢青瓜同芽菜,可以解膩,味道又唔錯,醃得幾好另外仲見咗牛肋肉同埋豬護心肉,牛肋肉同護心肉厚切得嚟唔韌,覺得有啲意外驚喜當然仲有唔少得係夏天必食嘅水冷麵,涼浸浸好舒服好正,啲麵都好有韌度,好有口感,另外仲有埋必備嘅爐邊蛋,鐘意芝士味,鹹鹹香香嘅好食。📍喜來稀肉 (金巴利道) (尖沙咀)尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣地舖及1樓(仲有好多分店)
呢排心血來潮想食燒肉,
見到呢間燒肉有前菜任夾就覺得好吸引,
最鐘意食佢青瓜同芽菜,可以解膩,
味道又唔錯,醃得幾好
另外仲見咗牛肋肉同埋豬護心肉,
牛肋肉同護心肉厚切得嚟唔韌,覺得有啲意外驚喜
當然仲有唔少得係夏天必食嘅水冷麵,
涼浸浸好舒服好正,啲麵都好有韌度,好有口感,
另外仲有埋必備嘅爐邊蛋,
鐘意芝士味,鹹鹹香香嘅好食。

📍喜來稀肉 (金巴利道) (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣地舖及1樓
(仲有好多分店)
  • 護心肉
  • 水冷麵
  • 牛肋骨肉
2024-07-10 1736 浏览
好耐都冇去韓國🇰🇷旅行了,好多時都好掛住當地韓國食物😽會好想即刻食到韓國嘅味道😋😋今次就去咗韓國🇰🇷人氣燒肉過江龍喜來稀肉,佢哋無論店舖嘅裝修定係餐廳嘅氣氛都充滿着韓國嘅味道,用嚟燒烤嘅爐同韓國地圖燒烤店🍖都一樣。我哋一於叫幾款野食試吓😬😬喜來烤肉🍖烤肉捲成花形🌹加上印咗「喜來稀肉」嘅菇🍄‍🟫打卡一流👍🏻牛肉厚薄適中🐮燒幾秒即熟,肉質有咬口,而且醃咗甜甜哋嘅燒肉汁,好入味😋😋招牌「豬護心肉」屬於豬最珍貴部位🐷護心肉原來係位於豬嘅橫膈膜同肝之間🩷之所以咁珍貴,味道濃郁,配上生菜,再加上韓式辣醬,一定要加上生蒜片,就係正宗嘅吃法。石鍋牛肉拌飯🐮石鍋飯熱辣辣好足料,滿滿嘅紫菜配上太陽蛋🥚紅蘿蔔🥕麻油菠菜同芽菜等韓式拌菜加埋韓式🇰🇷辣醬撈飯,味道👅好好👍🏻柚子梳打🥤好足料嘅柚子梳打,又不會好甜,濃濃嘅柚子味,配上烤肉🍖真是一流想食地道韓國🇰🇷燒烤不妨一試

喜來烤肉🍖

招牌「豬護心肉」屬於豬最珍貴部位🐷

石鍋牛肉拌飯🐮

柚子梳打🥤

想食地道韓國🇰🇷燒烤不妨一試
2024-07-09 1315 浏览
家有幼嬰,平日難免要顧及孩子,很少有機會去食韓式燒烤(火爐始終有一定危險性)🥲今日難得有二人時光,決定去喜來稀肉食返次,回憶下拍拖時的時光!估唔到這間餐廳現在連平日晚上也座無虛席,受歡迎足咁多年真的厲害👍🏼喜來稀肉的烤肉堪稱是地道韓式風味,肉質鮮嫩多汁,搭配自製的各式醬料更是層次豐富,令人食過返尋味❤️他們的泡菜餅算是一個驚喜之作。口感比賣相高分太多🤣!酸甜可口,少脆,真的好好吃🤤人蔘雞湯更是溫潤滋養,湯頭鮮美,飽滿耐嚼的雞肉更增添了口感。原隻雞上,真材實料✅順帶一提,佢哋嘅前菜係任食!對於經常外食嘅人嚟講,可以瘋狂食佢嘅沙律菜都幾好🤣🤣無論是情侶約會,還是朋友聚會,喜來稀肉都能滿足味蕾和心靈。期待下次再來品嚐他們的招牌菜式,讓味蕾再次得到驚喜和滿足!

2024-07-06 1136 浏览
某人突然間想話食韓式燒肉,揀咗尖沙咀嘅喜來稀肉。我都係第一次嚟呢間舖,上樓梯之後就見寬廣嘅內部,有獨立間隔座位,也有圓枱和方枱。店裏播放住比較強勁韓式嘅音樂,入座之後,店員就會將一嚿肥豬肉放響烤盤上面,一路燒一路出油,燒肉嘅時候就冇咁容易黐底。烤盤邊有兩條坑槽,一邊放咗泡菜,一邊放咗芝士,店員會加湯汁落去。叫咗『一頭豬』豬肉拼盤$480,包括護心肉、豬頸肉、五花肉,韓式豬皮、喜來五花肉。除咗有豬肉之外,仲有菇片、翠玉瓜片,另外仲有一碟黃豆粉係配豬皮的。店裏面有一個自助前菜吧,有菠菜、大豆芽、青瓜、韓式泡菜、生蒜片......,另外仲有生菜籃,都可以無限添加,當然食得晒先好拎啦。前菜味道又唔會太濃,好好食呀,添了好幾次呢。豬肉整體好有肉味,我最鍾意就係韓式豬皮,好有驚喜,烤到外面脆卜卜,入口煙煙韌韌好特別,點埋黃豆粉食又香啲,仲冇咁膩。成個餐都份量都好足,我哋食到飽飽。原來follow佢哋社交平台就可以免費獲得一杯,食埋甜品就完美啦。
某人突然間想話食韓式燒肉,
揀咗尖沙咀嘅喜來稀肉。
我都係第一次嚟呢間舖,
上樓梯之後就見寬廣嘅內部,

有獨立間隔座位,也有圓枱和方枱。
店裏播放住比較強勁韓式嘅音樂,

入座之後,店員就會將一嚿肥豬肉放響烤盤上面,
一路燒一路出油,燒肉嘅時候就冇咁容易黐底。
烤盤邊有兩條坑槽,一邊放咗泡菜,
一邊放咗芝士,店員會加湯汁落去。
叫咗『一頭豬』豬肉拼盤$480,

包括護心肉、豬頸肉、五花肉,韓式豬皮、喜來五花肉。
除咗有豬肉之外,仲有菇片、翠玉瓜片,
另外仲有一碟黃豆粉係配豬皮的。

店裏面有一個自助前菜吧,

有菠菜、大豆芽、青瓜、韓式泡菜、生蒜片......,
另外仲有生菜籃,都可以無限添加,

當然食得晒先好拎啦。
前菜味道又唔會太濃,
好好食呀,添了好幾次呢。
豬肉整體好有肉味,
我最鍾意就係韓式豬皮,

好有驚喜,烤到外面脆卜卜,
入口煙煙韌韌好特別,
點埋黃豆粉食又香啲,仲冇咁膩。

成個餐都份量都好足,我哋食到飽飽。
原來follow佢哋社交平台就可以免費獲得一杯,
食埋甜品就完美啦。
1932 浏览
1918 浏览
1979 浏览
2024-06-24
2024-07-03 986 浏览
一坐低侍應已經幫我哋淋蛋汁🥚鐵板蛋係分兩邊㗎 一邊係有泡菜 一邊就係芝士味🧀我鍾意芝士嗰邊多啲另外都會用一嚿肥膏起鑊叫咗一款🥩牛肉、一款🥓豬肉護心肉 & 牛肋骨肉係一個碟仔咁樣送上,但係份量都唔少㗎啲肉都醃得幾好 夠新鮮!!🫓迷你海鮮蔥餅 有三大塊我哋再擺喺個鐵板上面 再煎下佢變成外脆內軟🥦入邊有好多餡 例如魷魚洋蔥🧄好有韓國風味啊🇰🇷🍜雪濃湯🍲好滋味 順滑嘅湯 好清甜加少少鹽就吊起啲味🍜入邊有牛肉片仲有粉 & 另外一碗白飯🍚熱辣辣滾住咁樣送上嚟就算係夏天 都會俾佢嘅清甜吸引住🇰🇷跟住再叫咗兩杯嘢飲 🥭芒果梳打& 🍚米汁梳打都幾大杯 好啱夏日嘅感覺米汁 有米嘅清香幾好味 酸酸甜甜甜甜地酸酸 開胃
一坐低侍應已經幫我哋淋蛋汁🥚
鐵板蛋係分兩邊㗎 一邊係有泡菜 一邊就係芝士味🧀
我鍾意芝士嗰邊多啲

另外都會用一嚿肥膏起鑊

叫咗一款🥩牛肉、一款🥓豬肉
護心肉 & 牛肋骨肉
係一個碟仔咁樣送上,但係份量都唔少㗎
啲肉都醃得幾好 夠新鮮!!

🫓迷你海鮮蔥餅 有三大塊

& 🍚米汁
梳打都幾大杯 好啱夏日嘅感覺
米汁 有米嘅清香幾好味 酸酸甜甜甜甜地酸酸 開胃
2024-07-02 677 浏览
黎到尖沙咀好出名食韓國野既韓國街,最信得過就係喜來稀肉,有信心保證。一坐低 oppa 就會落左蛋圍邊先,慢慢再揀野食,再出去攞前菜。前菜係任食的,都請珍惜食物唔好浪費呀,不過好好食,會攞多round 就真! 菠菜和泡菜必食! 燒牛肋骨肉,加上燒肉汁 + 鹽,厚身好有肉味! 燒大蝦,好大隻,燒一陣已經好香,啖啖肉!伴冷麵,好夠凍,酸酸地,Oppa 提醒上枱要盡快食,好開胃呀!啤酒做緊買一送一,見到差唔多枱枱都叫,配燒肉確係一流。

燒牛肋骨肉,加上燒肉汁 + 鹽,厚身好有肉味!

燒大蝦,好大隻,燒一陣已經好香,啖啖肉!

啤酒做緊買一送一,見到差唔多枱枱都叫,配燒肉確係一流。
2024-07-01 575 浏览
係香港元組級燒肉喜來稀肉 好多年前已經開始食雖然一段時間無黎 但水準衣然keep到 原來衣家變左半自助形式 韓式配菜 包肉既生菜都可以無限添加 加埋爐邊既芝士蛋同泡菜蛋 我地2個人叫左幾樣野已經好飽好滿足豬護心肉每次黎都必叫 每隻豬只有手掌大小左右既護心肉 無油柔軟且有咬口 好味牛肋骨肉呢個又係我至愛 有濃厚牛肉味 充滿肉汁 軟淰香口香煎海鮮餅即叫即整 上枱熱辣辣 外脆內軟 餡料有魷魚又有蝦 口感豐富韓式炒年糕年糕煙靭有口感 辣度適中 加埋魚糕吸哂湯汁 正呀衣家Follow佢地FB/IG 仲有Dryers雪糕送 我地揀既2隻茶味都好好味 特別推介烏龍茶 好清新
係香港元組級燒肉喜來稀肉 好多年前已經開始食

即叫即整 上枱熱辣辣 外脆內軟 餡料有魷魚又有蝦 口感豐富

韓式炒年糕
年糕煙靭有口感 辣度適中 加埋魚糕吸哂湯汁 正呀

2024-06-26 539 浏览
近來忙得不可開交,放工想去鬆一鬆,兩口子到尖沙咀吃韓燒。一進入內,就充滿韓國燒烤店的感覺。所有枱凳都像韓國燒烤店一樣,電視不停播着韓式歌曲MV。自助餐區有不同的泡菜、韓式芽菜、豆皮,醃製蘿蔔,麻油菠菜、生菜等任取。枱子中央已有韓式鐵板,鐵板旁邊還備有蒜片、兩款蛋供我們吃,更可隨時添加。我們點了:石鍋牛肉拌飯:當上菜時,啪啪啦啦的響聲營造出一種熱騰騰、現烹現吃的氛圍,令人食欲大開。有很多不同蔬菜在內,以紫菜和牛肉一同拌炒,加上韓式辣椒醬,有濃郁的韓式風味。 牛五花肉肉質細嫩柔滑,肥瘦比例恰到好處,肉汁豐沛,入口即化。我們輕輕一烤,肉汁伴隨著濃郁牛肉香氣瞬間爆發。我們配以清脆可口的生菜,正好中和了牛肉的油膩感。喜來韓豚五花肉:韓豚五花肉肉質紮實,油脂豐厚,咬下去有濃郁的豬肉香氣。同樣包着清脆的生菜一同吃,十分鮮味!大醬湯:湯頭濃郁,帶有少少辣味。湯內有大蒜、洋蔥、蒜片等香料,還有蜆和蟹,香氣四溢,令人回味無窮。我們在social media 打卡,還可以免費享用Dreyers雪糕是很豐富的一餐!
近來忙得不可開交,放工想去鬆一鬆,兩口子到尖沙咀吃韓燒。

石鍋牛肉拌飯:

• 喜來韓豚五花肉
  • 前菜
  • 泡菜
2024-06-26 462 浏览
今次又食喜來稀肉🤣之前去咗瓊華中心果間食唔錯,所以試尖沙咀果間。餐牌裡面除咗肉,仲有好多唔同種類嘅韓式熟食,選擇都幾多。燒肉揀咗牛五花同醬油雞,牛肉花比較薄身易熟,油花好香,醃料亦都幾好食!至於雞都好大件,食落都好滑。另外叫咗韓式海鮮辛辣麵,好足料,有好多海鮮,麵亦都好煙靭。餐廳都相當闊佬,有自助Bar,可以自已任拎泡菜、芽菜、酸蘿蔔、新鮮生菜等等,選擇比旺角分店多。而爐邊蛋都唔洗另外加錢,有泡菜同芝士味,充滿濃濃滑蛋香。飲品就有好多款,包括韓式飲品同特飲,同埋芒果梳打,非常消暑解渴!

另外叫咗韓式海鮮辛辣麵,好足料,有好多海鮮,麵亦都好煙靭。

2024-06-26 536 浏览
每次想食地道韓國嘢必定會諗起呢間餐廳,除咗有韓燒之外,所有其他韓式食品都超級好食,另外就係鍾意呢度夠多服務員,所以想再速度或者加嘢食,全部都好快手,不過最最最最鍾意都係呢度個伴菜款式夠多!今日收工過到嚟大概7:30 ,好多已經坐滿晒人,我哋坐低都叫咗幾樣嘢,全部都覺得好正!今次韓燒我哋叫咗牛護心肉,加埋可以任用嘅生菜包,夾埋泡菜食真係勁好味!今次都係第一次食咗雪濃湯,湯底真係又清又夠濃,唔使加鹽已經覺得好好食。朋友就叫咗個石鍋牛肉拌飯,份量超大。最後因為仲想食,所以另外要多一份海鮮拉麵,估唔到我哋真係都食得晒,咁樣真係代表食物超好味囉!

2024-06-26 478 浏览
喜來稀肉係香港韓燒代表NO.1😛咁多年都係咁好食!而且仲變左有free flow前菜😍無限自己refill,仲有生菜可以拎黎夾肉😗人均$220已經食到好飽!燒肉種類唔少,推介食牛五花,肥脂分佈岩岩好,燒大約1分鐘都已經夠熟又香🤤夾埋蒜片芽菜泡菜💯分🫢另外熟食十分推介牛肉石頭鍋飯,飯焦好出色,份量超級多!泡菜海鮮煎餅都有燶邊😛最後like埋佢地IG仲有Dreyer’s雪糕送🤪🤪🤪📍喜來稀肉 (金巴利道) (尖沙咀)尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣地舖及1

📍喜來稀肉 (金巴利道) (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣地舖及1
2024-06-22 438 浏览
今日夜晚同朋友特登去咗九龍尖沙咀嘅「喜來稀肉」食燒肉,細個時成日嚟呢度食飯,仲好記得佢嘅爐邊蛋!!原來而家有前菜自助區。除咗一般嘅韓式沙律,仲有好多道地韓式小菜,如泡菜、韓式芽菜、豆皮,醃製蘿蔔,麻油菠菜等。生菜任攞,呢度嘅生菜又脆又清新,正好用嚟包住d肉一齊食用,中和返食肉的肥膩。我試咗兩款肉類,一款係牛五花,肥瘦比例適中,牛味濃厚,咬落有小小油脂,入口即化;另一款就係雪花牛,肉質較厚實,細滑啲,但同樣牛味。我最後都選咗石鍋牛肉飯作為主菜,上菜時,聽到啪啪啦啦嘅響聲,配有不同蔬菜同紫菜,牛肉,自己添加韓式辣椒醬!雖然呢間餐廳座落尖沙咀,但價錢都算公道,性價比ok !

雖然呢間餐廳座落尖沙咀,但價錢都算公道,性價比ok !
2024-06-20 374 浏览
我同朋友嚟過食喜來稀肉過好多次,但每次佢都可以保持一樣嘅質素,真係抵佢永遠都係咁受歡迎嘅燒肉店❤️佢有一個自助沙律吧,可以自己拎生菜同各種醃製嘅小菜等…好正❤️仲有爐邊蛋可以食,佢有兩邊,分別加咗芝士碎同泡菜碎🥰大愛呀!1.牛護心肉呢樣係我嚟到喜來稀肉必點嘅肉,佢味道濃郁醇厚,不同於普通肉類的清淡感,而且帶有一定嚼勁整體而言,護心肉的口感比一般肉類更加豐富細膩,入口即化,綿密有嚼勁。2.韓豚五花肉佢嘅肥瘦間隔剛好,食落口香得嚟又唔會油,係我每次嚟呢度都一定會嗌嘅肉👍🏻夾埋生菜同蒜一齊食,冇得輸!3.嫩豆腐湯燒肉食得乾乾地,就會好想飲吓湯😂佢個湯好足料,濃郁嘅泡菜湯底,加上大大嚿豆腐,仲有蜆、金菇、翠玉瓜等,飲完真係好爽!4.凍大麥茶對唔飲酒嘅人,真係必推介大麥茶,超解渴同油膩👍🏻

1.牛護心肉

2.韓豚五花肉

3.嫩豆腐湯

4.凍大麥茶
對唔飲酒嘅人,真係必推介大麥茶,超解渴同油膩👍🏻
2024-06-20