2025-01-08
冇見咁耐,大家一坐低已經雞啄唔斷… 所謂三個女人一個墟,花咗接近半個鐘交代現況,終於可以叫嘢食😉呢日我哋嚟咗位於尖沙咀嘅「喫茶ちょうぼ」開飯,日系嘅裝飾,加上手繪嘅餐牌... 有種返咗家鄉嘅感覺😉 因為大家都唔係太肚餓,所以我哋只係叫咗兩個主食、加兩個小食就夠😚🥗 #蟹肉沙律#沙律菜 配上蜜糖罌上枱,非常可愛❤️ 特色嘅醬汁加入流心蛋、蟹肉同沙律菜一齊食,口感非常清新🌱#可樂餅即炸嘅可樂餅放喺茄醬🥫上,唔會好油膩,而且口感都幾鬆化,不過餡料味道唔突出,同我印象中嘅可樂餅大有不同😗🐣 #明太子蛋包飯每次食蛋包飯,我都好期待界開蛋漿嘅場面😍 瀑布式嘅蛋漿流喺飯面,場面非常治癒… 不過呢次服務員太心急,喺我都未準備好嘅時間,佢已經完成整個動作😅 有啲失望!不過呢個明太子蛋包飯味道都唔錯嘅,每一啖飯入口都有濃濃嘅明太子香味,不過伴碟嘅大蝦就有啲失真,竟然俾我見到啲蝦腸仲未挑乾淨😅😅 㖿!🍝 #蟹肉大蝦意粉意粉份量唔算多,不過勝在味道都唔錯,大量嘅蟹肉同蟹籽放喺面,口感夠晒豐富☺️整體食物質素不過不失,不過服務就認真麻麻,完全係港式茶記嘅姿態,加埋全程面黑黑嘅經理,問佢攞份餐具都表現出極之唔願意嘅態
🥗 #蟹肉沙律
#可樂餅
🐣 #明太子蛋包飯
🍝 #蟹肉大蝦意粉
整體食物質素不過不失,不過服務就認真麻麻,完全係港式茶記嘅姿態,加埋全程面黑黑嘅經理,問佢攞份餐具都表現出極之唔願意嘅態度, 仲比我見到把餐有漬 我覺得可以改善一吓囉☺️
📍喫茶ちょうぼ (尖沙咀) 河內道18號K11購物藝術館1樓117-118號舖