6天前 56 浏览
開左差唔多 9 年嘅本地漢堡店,以優質食材而聞名,一直廣受街坊好評,終於去左試了 ~○ 黑 松 露 芝 士 牛 堡 // $54以慢煮方式烹煮手工漢堡扒,鎖住更多肉汁,肉質鮮嫩有彈性,ᴊᴜɪᴄʏ 程度超出想像 .ᐟ.ᐟ加上濃郁黑松露嘅獨特香氣,同牛肉嘅鮮味完美融合,每一啖都好有層次感 ( ˶ˊ ᵕ ˋ )੭○ 烤 布 利 芝 士 牛 堡 // $54依款漢堡最正在於味道非常純粹,冇添加過多配料干擾芝士同牛肉嘅原味 。烤過嘅布利芝士奶香味好濃郁,加埋鬆軟麵包,絕對值得一試。○ 薯 條 // 𝐬𝐞𝐭 + $18用新鮮馬鈴薯製作嘅薯條,表層金黃酥脆,內裡軟糯 ⸜(。˃ ᵕ ˂ )⸝♡調味剛剛好,平衡到漢堡嘅重口味。依度套餐價錢都係貴麥當勞少少,可以試到高質漢堡仲有埋小食 + 飲品。咖啡奶茶罐裝汽水都有,仲有好多其他特飲例如鹹檸七。除左熱賣嘅牛肉漢堡,亦有雞肉、豬肉、蝦肉及羊肉漢堡,近期更有新口味鴨肉漢堡 ~快啲揾多幾個朋友一齊去食啦 .ᐟ.ᐟ- - - - - - - - - ‎- - - - - - -
開左差唔多 9 年嘅本地漢堡店,以優質食材而聞名,
一直廣受街坊好評,終於去左試了 ~

○ 黑 松 露 芝 士 牛 堡 // $54
以慢煮方式烹煮手工漢堡扒,鎖住更多肉汁,
肉質鮮嫩有彈性,ᴊᴜɪᴄʏ 程度超出想像 .ᐟ.ᐟ
加上濃郁黑松露嘅獨特香氣,同牛肉嘅鮮味完美融合,
每一啖都好有層次感 ( ˶ˊ ᵕ ˋ )੭

○ 烤 布 利 芝 士 牛 堡 // $54
依款漢堡最正在於味道非常純粹,
冇添加過多配料干擾芝士同牛肉嘅原味 。
烤過嘅布利芝士奶香味好濃郁,
加埋鬆軟麵包,絕對值得一試。

○ 薯 條 // 𝐬𝐞𝐭 + $18
用新鮮馬鈴薯製作嘅薯條,
表層金黃酥脆,內裡軟糯 ⸜(。˃ ᵕ ˂ )⸝♡
調味剛剛好,平衡到漢堡嘅重口味。
依度套餐價錢都係貴麥當勞少少,
可以試到高質漢堡仲有埋小食 + 飲品。

咖啡奶茶罐裝汽水都有,仲有好多其他特飲例如鹹檸七。
除左熱賣嘅牛肉漢堡,亦有雞肉、豬肉、蝦肉及羊肉漢堡,
近期更有新口味鴨肉漢堡 ~
快啲揾多幾個朋友一齊去食啦 .ᐟ.ᐟ

• 薯條
#pb食在尖沙咀 #pb西餐系列 尖沙咀人氣平民漢堡店🍔呢間人氣Burger店主打手工港式漢堡 由2015年開業至今 一直好受街歡迎😍 佢有3間分店 包括葵涌店、旺角店、尖沙咀店🥰 今次我去左尖沙咀店 佢位於K11附近 位置好方便👍🏻 店內環境好大 裝修簡約🤪 佢嘅Burger口味非常特別 除左傳統嘅牛肉漢堡 佢仲有蝦肉、羊肉、鴨肉等漢堡😋 .Burger選擇多達20款 連素食Burger都有😍 價錢$40-$62不等 加$18仲可以升級套餐 配一款小食、飲品 價錢非常抵食👍🏻 小食方面 有雞翼、雞塊、魚手指等選擇😋🔹黑松露芝士牛堡🍔推介❤️ Burger好厚身 好難一啖咬哂🤪 黑松露醬好多 味道好濃郁😍 牛肉扒用左牛肋條切碎整成 牛肉味好突出 咬落好juicy😋 芝士 + 黑松露醬 + 牛肉扒呢個組合味道香濃 而且好邪惡👍🏻🔹烤布利芝士牛堡🧀推介❤️ 中間好大塊芝士 芝士係半溶狀態 食落唔會好漏😋 牛肉扒好juicy 配埋半溶芝士食好夾😍🔹蕃薯條🍠🔹薯條🍟兩款跟餐小食份量都好多👍🏻 熱辣辣炸起 蕃薯條味道超甜😋 🔹香脆粟米雞塊🍤另加$10可追加3件😍 鹹度適中 咬落仲好juicy😋.整體
#pb食在尖沙咀 #pb西餐系列

🔹薯條🍟
兩款跟餐小食份量都好多👍🏻 熱辣辣炸起 蕃薯條味道超甜😋

🔹香脆粟米雞塊🍤
另加$10可追加3件😍 鹹度適中 咬落仲好juicy😋

整體✨ 呢間人氣Burger店全港有3間分店 一直深受街坊歡迎😍 佢嘅Burger口味好特別 而且價錢非常抵食👍🏻 今次試左兩款Burger都好高質 牛肉扒咬落好juicy😋

嘉寶漢堡 (和益中心) (尖沙咀) · 🤝🏻🤪
尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖

其他分店:
嘉寶漢堡 (旺角)
旺角廣華街1號仁安大廈地下22號舖

嘉寶漢堡 (嘉寶大廈) (葵涌)
葵涌青山公路 - 葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖
午餐
小編很喜歡食快餐,每個星期都會食一次,嘉寶漢堡是港式漢堡專門店,漢堡款式多,除了基本牛肉豬肉,更有素食漢堡,啱哂不同口味的人士。芝士烤菇堡大推! 大啡菇烤到鮮嫰多汁,菇味香濃,配生菜、芝士和千島醬,一啲都吾dry,調味剛剛好。佢地嘅漢堡包亦比一般連鎖餐廳的鬆軟,超正。黑松露芝士牛堡芝士牛堡本身已經好好味,加埋黑松露令成個漢堡更加next level. 牛肉漢堡慢煮到鮮嫰多汁,大片芝士半融,芝味濃郁,配埋鬆軟麵包,真系無得頂。加$18可以升級做套餐套餐小食選擇款式多,除了基本的薯條以外還有粟米杯、雞翼、燒賣等等。小編就點了薯條和薯餅小編超鍾意這款粗身薯條,炸到外脆內軟,即使小編掛住影相,粗身薯條凍左仍然保持著鬆軟口感,不會太乾。薯餅同樣炸到外脆內軟,食到啖啖薯粒,小編略嫌有點油。炸芝士一咬拉絲,發揮正常。飲品款式多,亦有平時少有的檸檬C和茶飲選擇。尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷9-11號葵涌店:青山公路499號嘉寶大廈地下A-B鋪旺角店:登打士街71號

芝士烤菇堡

黑松露芝士牛堡

加$18可以升級做套餐

小編就點了薯條和薯餅

薯餅同樣炸到外脆內軟,食到啖啖薯粒,小編略嫌有點油。

炸芝士一咬拉絲,發揮正常。

飲品款式多,亦有平時少有的檸檬C和茶飲選擇。

尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷9-11號
葵涌店:青山公路499號嘉寶大廈地下A-B鋪
旺角店:登打士街71號

• 芝士烤菇堡
  • 炸芝士
2024-12-18 0 浏览
多年前幫襯只係舖位細細嘅一間,而家已經有成3間分店,而且尖沙咀分店仲有好多位坐tim! Burger同小食嘅款式又愈黎愈多,真心好出色嘅本土burger店🙌🏻🍔烤布利芝士牛堡&日式芥辣蝦堡比牛堡塊厚切烤布利芝士吸引左,原來係一款法國嘅芝士黎,食落好柔軟,芝士味亦比較溫和,同塊濃香牛味嘅漢堡扒好夾!至於蝦堡入面係炸蝦黎,咬落肉質係好爽彈架,又係好厚身,兩個包加埋蕃茄同生菜,好脹卜卜。自家製嘅麵包外脆內軟,好食❗️🍟炸燒賣&煙肉芝士薯波喺出面啲漢堡快餐店冇見過有炸燒賣,咁地道又好食嘅野一定要嗌啦!都幾脆,面頭個調味粉好惹味。芝士薯波比炸燒賣更脆,入面除左薯蓉仲保留薯粒,中心係拉絲芝士,口感極好!

🍔烤布利芝士牛堡&日式芥辣蝦堡

🍟炸燒賣&煙肉芝士薯波

2024-12-17
2024-12-17 0 浏览
尖沙咀有一間漢堡包店我成日都覺得超好食,所以今日趁住食early dinner就特登帶朋友嚟食,因為平時收工之後食飯時間都真係好多人,成日都要排隊。呢度燈光光猛,所有嘢都感覺好乾淨,而且漢堡包嘅種類亦都好多,我自己就最鍾意食佢嘅牛肉漢堡。今日要左芝士牛堡同烤brie芝士牛堡,兩個都要咗套餐,一個要咗薯條,另外一個就咗牛油粟米杯,飲品方面就兩個都加咗$5要椰青水,感覺健康啲。最鍾意呢度嘅牛肉patty真係好厚身,而且煎得剛剛好,保持到好Juicy,加埋就係呢度嘅芝士絕對唔會吝嗇,生菜同蕃茄都好新鮮,但係最主要都係個秘製醬汁。呢度真係大人同小朋友都會好鍾意食,今日早啲嚟見到有好多小朋友,個個都不停話啲包包好好食。薯條炸得好酥脆,今次係第一次要牛油粟米,唔會太鹹,都真係幾好味!

上次係旺角店買過外賣番屋企食,啲價錢都幾經濟實惠,而且啲包嘅賣相好吸引。🍔香辣煙肉磨菇芝士牛堡 $54呢個真係必點啊,成個包勁香!煙肉同蘑菇真係好夾,啲煙肉煎到好香配大量蘑菇🍄‍🟫、芝士同生菜、仲有辣椒粉,成個食落好開胃之餘塊牛肉好厚實,啖啖肉汁。🍔烤菇芝士牛堡$59邪惡👿之選‼️以芝士🧀、大啡菇🍄‍🟫同牛肉🍔為主配搭而成嘅包,個包真係大到要分兩層食🫣。牛肉口感鮮嫩軟口,煎到好香,配埋半溶芝士🧀同香口爆汁的大啡菇,口感豐富又juice😋。加$18可以轉套餐,有小食同飲品🥤。個炸薯條真係好正,長而粗,新鮮熱辣辣即點即炸,吾小心焫親個嘴🫣,真係好耐冇食過咁新鮮嘅薯條🍟,而且份量都幾多。☕️ 洋甘菊茶

🍔香辣煙肉磨菇芝士牛堡 $54
🍔烤菇芝士牛堡$59
☕️ 洋甘菊茶
✨日式芥辣蝦堡呢個burger係落咗好多芥末醬💚💚係有wasabi味同攻鼻~蝦扒外層酥脆,質地好有彈性同利落🦐Burger大小適中啦 但個口都係唔夠大咁咬🍔🤣🤣.✨烤菇芝士牛堡最鍾意呢個burger‼️個菇好大舊,而且好有菇嘅鮮香 冇嗰浸草澀味,同個芝士好融合🧀牛肉好juicy 質地好軟身🐮。整體好多汁水🤣🤣食食下漏曬出嚟🍔.✨炸燒賣炸燒賣嘅外皮微微脆,帶有一點鹹香,內裏還原返燒賣本身嘅質地同味道 煙煙韌韌咁↩️.✨牛油玉米杯✨coke zero
✨日式芥辣蝦堡
✨烤菇芝士牛堡
✨炸燒賣
✨牛油玉米杯
✨coke zero
2024-12-08 238 浏览
講到香港本地人氣漢堡包店,呢間一定榜上有名,提供多款口味嘅漢堡包,從傳統款式到創意料理,最緊要係價錢親民,大件夾抵食,由朝早八點開到夜晚十點,早餐宵夜又有多個選擇啦!漢堡包即叫即整,新鮮熱辣辣,上枱速度夠快,貼合返香港人嘅節奏。最近新推甜辣菠蘿脆雞堡,店員話值得一試,菠蘿Juicy,雞外脆內嫩,芝士鹹香,加埋脆身嘅薯餅,口感十足。另外有是拉差芝士蛋牛堡,醬汁惹味,煎蛋煎至微微脆身,而且比想像中厚,牛味突出,搭配芝士唔會唔夾。小食有薯條、炸燒賣同粟米片雞塊,全部炸至金黃酥脆,點埋醬啱啱好。

2024-11-22 387 浏览
▪️黑松露芝士牛堡:牛肉上面蓋上大量黑松露醬,入口香濃,芝士亦好好食,薯條係粗薯,香脆又有咬口美味指數:🌟🌟🌟🌟🌟📍 嘉寶漢堡 (和益中心) (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖#foodiekyc #foodie #foodiegram #foodiegirl #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodie #hkig #相機食先 #米豬連 #米芝蓮 #美味しい #香港料理 #食べログ #晚市
美味指數:🌟🌟🌟🌟🌟

📍 嘉寶漢堡 (和益中心) (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖

2024-11-18 526 浏览
想食漢堡薯條,識食嘅一定去食嘉寶套餐好抵食,爆餡大大個漢堡配一份小食手,仲有飲品BBQ菠蘿雞堡 - BBQ醬加菠蘿甜甜酸酸勁開胃,雞外皮脆卜卜,雞肉口感嫩滑,大大啖勁滋味蜜糖芥末菠蘿豬堡 - 蜜糖芥末勁香口,同菠蘿又夾,豬嘅口感軟腍,成個食層次好豐富BBQ菠蘿牛堡 - 嘉寶嘅漢堡牛肉牛味幾香濃,份量十足,大大啖咬勁有口感炸燒賣 - 又脆又煙韌,食落勁香口,點蛋黃醬好好味蕃薯條 - 好香甜蕃薯味,口感綿密有氣檸檬茶 - 食漢堡包飲有汽嘅嘢就最夾尖沙咀呢間嘉寶又光猛又乾淨,座位又闊又好坐,今晚趕住返屋企冇堂食,下次經開實再入去食
想食漢堡薯條,識食嘅一定去食嘉寶

套餐好抵食,爆餡大大個漢堡配一份小食手,仲有飲品

炸燒賣 - 又脆又煙韌,食落勁香口,點蛋黃醬好好味

蕃薯條 - 好香甜蕃薯味,口感綿密

有氣檸檬茶 - 食漢堡包飲有汽嘅嘢就最夾

2024-11-14 467 浏览
依幾日破地獄終於上畫,梗係急不及待衝去睇啦,睇之前去咗食過好多次 信心保證既嘉寶醫下肚。尖沙咀鋪開咗幾年有堂食都間唔中會去幫襯吓,高質漢堡包🤤#黑松露芝士牛堡 ($54)- 一如以往漢堡包都係大大個,食到好滿足。黑松露醬勁多多到每咬一啖都漏哂出嚟😂😂牛漢堡好juicy 多肉汁👍🏻👍🏻好好味#蜜糖芥末菠蘿堡 ($42) - 我最鍾意既菠蘿堡🤤🤤keep 住抵食又好味今次唔食雞食豬,豬既漢堡扒都係一樣咁多汁,配埋蜜糖芥末同菠蘿好夾又解到膩👍🏻👍🏻#套餐 (+$18) - 叫完好味既漢堡仲可以加$18跟餐有汽水同薯條/燒賣食,今次除咗跟郁餐小食仲叫多咗兩款😛😛#炸燒賣 ($16)- 一大袋好多粒每一粒都炸到好香口,就咁食都非常之夠味同彈牙#牛油粟米 - 牛油已經一早加咗落個粟米入面,所以撈得好均每一啖都有牛油味#香脆粟米片雞塊 (+$10/3pc) - 食落好似麥好雞咁😂但就有粟米片包住外層多咗一層口感,同埋有幾款醬可以揀添😋

• 炸燒賣
  • 蜜糖芥末菠蘿豬堡
2024-11-06 496 浏览
抵食漢堡1️⃣烤大啡茹芝士牛堡非常juicy,漢堡扒多肉汁,夠厚身.大啡茹好淋,中和返個牛堡,食落唔會好漏.仲有芝士,蕃茄同生菜.成個包食哂超飽好豐富,依個價錢真係好抵食。💰HKD$592️⃣芥辣蝦堡蝦餅個質地係越南蝦餅果隻,唔係炸蝦餅.感覺冇咁熱氣.配上芥辣醬好開胃.都幾大舊蝦餅💰HKD$47加$20轉套餐有小食同飲品薯條粗身,炸燒賣好香口,加左椒鹽.另外再加$10有2隻bbq雞翼仲有好多款小食選擇
抵食漢堡
1️⃣烤大啡茹芝士牛堡
💰HKD$59

2️⃣芥辣蝦堡
💰HKD$47

加$20轉套餐有小食同飲品
仲有好多款小食選擇
2024-11-04 511 浏览
今日同朋友去咗嘉寶食咗晚餐我哋叫咗芝士牛堡與黑松露芝士牛堡芝士牛堡第一日最值得講嘅嘢,就係佢嘅漢堡包整得好鬆軟。同其他漢堡包唔同,其他漢堡包比較死實。漢堡包最重要嘅就係佢嘅外殼,外殼整得好食,一定會加分。芝士牛堡日豐富嘅漢堡牛同融化的芝士🧀,而且價錢只是$42 非常之平。加咗薯條同埋飲品絕對比其他連鎖店更加超值。因為佢嘅薯條整得比較厚身,我認為薯條呢樣嘢已經冇得輸。黑松露芝士牛堡黑松露提升了整個漢堡的層次感。芝士的濃郁相結合,但係價錢都係好平。我覺得性價比非常之高。炸燒賣炸燒賣外皮金黃酥脆,內餡鮮嫩。燒賣的調味適中,配沙律醬食,係另一個層次。西式就興薯條,中式就興炸燒賣。有fusion嘅感覺。最重要嘅一樣嘢,我就係我見到餐廳入邊有一個洗手機,可以俾食漢堡包嘅人用手前可以洗手😍。非常貼心。晚上七八點嘅時候呢已經要等枱食漢堡包🍔,d 人都應該係好鍾意呢度買嘅漢堡包。Today, I went to Kabo with my friends for dinner. We ordered the Cheese Beef Burger and the Black Truffle Cheese B
今日同朋友去咗嘉寶食咗晚餐
我哋叫咗
芝士牛堡與黑松露芝士牛堡

芝士牛堡

黑松露芝士牛堡

炸燒賣

Today, I went to Kabo with my friends for dinner. We ordered the Cheese Beef Burger and the Black Truffle Cheese Beef Burger.

Cheese Beef Burger
The first thing worth mentioning is that the bun of the burger was soft and fluffy. Unlike other burgers, which tend to be quite dense, the bun is crucial for a good burger, and this one was delicious. The Cheese Beef Burger is rich with juicy beef and melted cheese 🧀, and it’s only $42, which is very affordable. When you add fries and a drink, it’s definitely a better value than other chain restaurants. The fries were thicker than usual, and I believe they really stood out.

The black truffle elevated the entire burger, offering a richer flavor. The cheese was rich and well-combined, yet the price was still very reasonable. I think the cost-performance ratio is incredibly high.

Fried Siu Mai
The fried siu mai had a golden, crispy exterior and tender filling. The seasoning was just right, and it paired well with the salad dressing, adding another layer to the dish. While Western cuisine often features fries, this fusion experience with the fried siu mai was delightful.

The most important thing is that I saw a handwashing station in the restaurant, which allows people who eat hamburgers to wash their hands before they eat. It's very thoughtful! 😍

• 炸燒賣
  • 芝士牛堡
2024-11-02 505 浏览
經過寶勒巷見到嘉寶原來有間咁大嘅分店,入到去環境乾淨寬闊,仲有洗手機。套餐可以揀一款指定小食同飲品,飲品選擇幾多,連茶類都有。大啡菇芝士牛堡牛肉味濃,而大啡菇充滿水份,麵包鬆軟,加埋醬汁同配菜一齊食層次豐富。孜然香辣羊堡另加菠蘿,羊味唔會太羶,烤過嘅菠蘿好有驚喜,新鮮香甜juicy,估唔到幾夾,越食越開胃。指定小食叫咗薯餅同番薯條,兩樣都好香脆,番薯條粗身,帶有番薯甜味,唔使點任何醬汁都好好食。另外加錢要多個香脆粟米片雞塊,有好多醬汁可以揀,我就最鍾意燒烤同蜜糖芥末醬。第一次咁食雞塊,外皮加上粟米片真係份外香脆,口感豐富,下次都要再叫!

套餐可以揀一款指定小食同飲品,飲品選擇幾多,連茶類都有。

• 香脆粟米片雞塊
  • 番薯條
  • 烤菇芝士牛堡
之前食開葵涌主店,返工每星期都總有一日Lunch食佢!最重要係佢勁多選擇,豬牛雞羊都有,就算有同事係素食都冇問題,總有一款岩食!近呢幾年開左分店就唔洗下下去葵涌食,同埋尖沙咀呢間比起葵涌店仲闊落,繁忙時間都唔洗等太耐。🍔黑松露芝士牛堡 $54★★★★☆超級邪惡,黑松露醬多到漏哂出黎,食落creamy仲好濃味,唔係普通奶味重個款!牛肉漢堡排煎左幾香,Juicy咬落多肉汁,加埋溶咗嘅芝士,大滿足!麵包幾鬆軟,有空氣感!中間仲有生菜、蕃茄餡,所以整體平衡番,唔會太膩!加錢$18套餐,有最愛蕃薯條,咸甜脆卜卜,超好食!🍔蝦牛堡 $64 ★★★★☆黎到嚇親,超級高身,蝦滑做成扒狀,同牛肉漢堡排成一比一Size,蝦餅厚得黎煎到金黃香口,食落幾彈牙,唔會全部係粉,加埋塊牛,層次勁豐富!不過太高,真係要大口大口咁食,食得比較狼狽!另外呢份套餐叫左薯餅,都係熱辣辣,食落仲係脆口,唔係淋哂。我仲加左$10要兩隻BBQ味雞翼,超級濃,就係平時豬仔骨個隻,入味之餘雞肉唔鞋,幾抵食!🌟總結:高質漢堡包店,款式多,價錢好合理,每隔一排都會想食嘅快靚正burger!
🍔黑松露芝士牛堡 $54
★★★★☆