2024-08-14
天氣太熱,走到不想走,只想找個有冷氣的地方坐一坐。而嘉樂冰廳就救了一命,哈哈。在大熱天時的氣溫下,瞬即走入去坐一坐,叫點小食,來個下午茶,休閑時間就是如此渡過。炸鴛鴦雲吞10粒 $40有5粒是酥炸鮮蝦雲吞,另外5粒是酥炸菜肉雲吞。兩款都炸到酥香脆口,外皮一咬即破,咔嚓咔嚓的酥脆咀嚼聲音隨即聽到。餡料豐富,材料足。略沾甜酸辣醬,更開胃。豉油皇雞翼四隻$29 滷色光澤飽滿,雞翼嫩肉入味,鹹甜交錯,兒時風味感即湧現。脆爆華田西多士(半份) $24賣相吸引。西多士就食得多,但西多士加爆脆阿華田脆脆,就第一次食,感覺新穎。原來都好夾,阿華田𢫕必食。西多士炸到金黄色,蛋香加牛油煉奶的組合,本來已經好食,但原來再沾爆脆阿華田脆脆,有另一種特色,口感層次更豐富。阿華田脆脆$28 阿華田控必飲!濃郁好飲!上面更佈滿阿華田脆脆,一邊飲一邊有爆脆脆口感。鮮蛋奶昔$30 像雪糕似的飲料!頗大杯,清涼解渴,夏天必飲!奶香中帶有微微蛋香味,凍冰冰的奶昔,實似雪糕刨冰,哈哈。蓮子冰$26 蓮子多,已經去芯,軟甜香棉,甜度適中,多吃蓮子,健康有益。
炸鴛鴦雲吞10粒 $40
豉油皇雞翼四隻$29
滷色光澤飽滿,雞翼嫩肉入味,鹹甜交錯,兒時風味感即湧現。
脆爆華田西多士(半份) $24
阿華田脆脆$28
鮮蛋奶昔$30
蓮子冰$26
蓮子多,已經去芯,軟甜香棉,甜度適中,多吃蓮子,健康有益。