2022-01-30 125 浏览
蛋撻🥡🥚蛋撻鬆軟入口濃烈蛋味 屋企人經常買 雖然有d焦但係依舊火候十足 唔會太膩 我一向只鍾意食蛋撻裡面蛋 但係蛋撻皮又整得OK 已經盡力影得一張相 因為當我發現買左外賣🥡返黎之後只剩低一個啦 #囍運冰室
蛋撻🥡🥚
2021-12-19 210 浏览
純粹行經牛頭角道,貪方便去嘅餐廳。正正午市1點幾,所以入面都滿哂座,等咗陣,望到正門右側賣麵包嘅玻璃櫃俾太陽西斜晒住,唔知有冇影響啲包嘅質素喇。4人卡座每邊2大人坐就會有啲膊頭掂膊頭。燒鵝拼油雞飯個賣相又唔差喎,係啲鵝肥膏偏厚,不過幾重油香味。跟餐個羅宋湯就預料中嘅罐頭湯質感。另外散嗌公司三文治以及炸雞脾伴薯皇,公司治啲餡料都算貼邊,齊哂餐肉、生菜、蕃茄、芝士、火腿、炒蛋。炸雞脾屬合格指標,唔乾唔juicy。之前係「囍囍冰室」,再之前係「囍X冰室」,依家叫「囍運冰室」,唔知三者有冇關係。

燒鵝拼油雞飯餐
羅宋湯
炸雞伴脆薯皇
凍檸茶
公司三文治
2021-12-18
等候时间
10 分钟 (堂食)
燒鵝拼油雞飯餐
公司三文治
2021-09-21 287 浏览
在下午茶時段入坐,本來門口職員叫我去一張4人枱坐,當時有名女職員係補給糖和筷子等,門口嗰職員當時又叫我坐這位置,我先行埋去,一行埋去嗰補給糖嗰職員立即叫我坐第二度,唔好阻佢做嘢,態度極差,當時我都心中極度不滿,但都照佢意思行去第二度坐,但因其他地方巳坐滿,我為由行去原本位置同嗰個補給糖嘅職員講冇位要坐這裏,佢先少少地搬開枱面的物品給我坐,覺得呢間店的職員真係極度不禮貌,就算間店好食,我也決定不會再光顧。食物方面,我叫左下午茶餐嘅乾炒豬排烏冬和奶茶,嗰炒烏冬不過不失,奶茶都ok。
2021-09-21
2021-09-15 181 浏览
这家店是在同学家的附近,当时正好跟几个同学一起打算凑个单省点钱,就点了一波外卖,我点的是图一的驰名叉烧饭,剩下的那些都是同学点的,我个人觉得我的叉烧饭是非常好吃的,食神叉烧饭跟我的驰名叉烧饭的区别就是食神叉烧饭多了个蛋,焗鲜茄猪扒饭同学说有点腻,剩下的两个饭同学表示一般般。
2021-09-12
等候时间
15 分钟 (外卖送餐)
2021-09-13 161 浏览
睇餐牌好多選擇,相片亦好吸引,但食過幾次早餐同午餐,食物質素真係一般般,唔係好味個隻又未去到話好難食,食物份量比較多,啱大食嘅朋友。同一商場比較,餐廳內整潔度冇太興/敏華咁企理。夏天好似焗爐一樣,冇乜冷氣,食完午餐個背脊濕晒,侍應非常無禮貌、年紀大嘅姐姐/叔叔還好,後生啲嘅姐仔真係不知所謂,唔知點解老板可以容忍有呢種極品員工,我冇期望係茶記/冰室感受到好嘅服務態度,但不是要去餐廳食嘢比錢受氣,以後都係去返太興食!
因為就腳地點幾好,喺正商場下低,就入去試吓。要咗一個 特選餐肉、餐蛋 ➕加錢要辛辣麵早餐原來特選嘅意思係- 兩塊!即係我有兩塊午餐肉,同兩隻炒蛋 …都唔緊要,見到個麵見咁硬,都未煮開,試一試佢… 一啖食落個辛辣麵到,真係少啲牙力🦷都咬唔開…最搞笑係連啲配菜包入邊嘅紫菜 同冬菇片 都係硬嘅 我諗真係可能生意太好,用1分鐘煮個辛辣麵就上碟 ……總結: 冇下次了
因為就腳地點幾好,喺正商場下低,就入去試吓。

要咗一個 特選餐肉、餐蛋 ➕加錢要辛辣麵早餐

原來特選嘅意思係- 兩塊!
即係我有兩塊午餐肉,同兩隻炒蛋 …

都唔緊要,見到個麵見咁硬,都未煮開,試一試佢…
一啖食落個辛辣麵到,真係少啲牙力🦷都咬唔開…

最搞笑係連啲配菜包入邊嘅紫菜 同冬菇片 都係硬嘅

我諗真係可能生意太好,用1分鐘煮個辛辣麵就上碟 ……

總結: 冇下次了
$45 (早餐)
2021-08-29 110 浏览
叫咗2樣嘢,已經打電話落order先,點知去到要等一個鐘頭都算,啲職員態度差到非常,一啲歉意都無,食物都凍晒仲話無辦法!番到嚟仲要食啲已凍嘅難食外賣,個炒烏冬黑到所有入面嘅野都係黑色!真係唔會再幫襯
2021-08-11 176 浏览
食到我把幾火,啱啱落完單趁侍應未走嘅時候想改杯野飲,佢竟然同我講: 你下次先飲啦廚房好多單。我都係第一次聽? ? !?叫個常餐上到嚟,個炒蛋竟然係凍嘅。大佬唔係攤凍嘅凍,係冰嘅,直頭係喺雪櫃攞出嚟嘅冰! ! ! 我叫個侍應嚟問,佢竟然同我講,蛋一早炒起左咪凍囉。離晒大譜,仲同我理直氣壯。食物質素差,服務更差,店面衛生簡直係惡劣!本身都有食過幾次,中中挺挺,但經過今次?永冇下次! ! ! ! ! ! 超級超級差,已經black list
2021-08-11
2021-07-27 104 浏览
同啲朋友睇完戲已經九點幾十點,但又好肚餓喎🥲諗起九龍灣附近有咩食,估唔到囍運冰室仲有營業,佢哋仲專登推出呢個宵夜套餐,係我哋依家啱啱睇完機場嘅人嘅福音😂因為未食夜晚嘅關係,我就買咗個幾Heavy嘅豬扒炒烏冬,味道都偏鹹嘅,但係份量都好足夠,可以當一個正餐咁食🙈雖然唔係特別好食, 但呢個時勢有得食宵夜我已經覺得好感恩啦,哈哈
2021-07-23
$40 (宵夜)
我同朋友去呢度食,叫咗個鮮茄豬扒燴意粉,同埋鐵板德國鹹豬手,來到後,朋友發現,意粉係白烚,只係加咗啲茄汁喺面…🤦‍♂️咁點叫做燴呢😌跟住到個豬手,賣相好靚,汁另上👍👍點知…原來豬手都係百烚,我冇諗過鐵板上竟然係白烚,仲要切好晒一片片等人唔發覺,大佬呀!所有嘢都白烚,你估全部都係薯菜咩,啲薯角仲搞笑,一粒鹽都冇今晚呢一餐真係好L健康….除咗碟意粉裏面仲有條蟲之外…🤦‍♂️我諗我點都唔會再嚟…
跟住到個豬手,賣相好靚,汁另上👍👍

2021-06-24
用餐时段
𝒞𝒽𝒾𝓃𝑒𝓈𝑒 𝒻𝒶𝓈𝓉 𝒻𝑜𝑜𝒹 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎成日過馬路經過呢間好少入,原來lunch都幾多人,等左5分鐘。坐左係卡位,好似冷氣唔係好夠,一路食個背隻一路出汗❤️‍🔥🌟招牌沙嗲牛肉麵($32)🍜食沙嗲牛面最驚d汁唔夠多,成碗湯好淡,呢間就冇呢個問題。佢既沙茶醬好夠味,牛肉幾易咬開,中間冇咩筋。公仔面就軟硬適中,不過好多面未有撥開,仲係一排排🤣-🌟燒腩仔油雞飯 ($56)呢間既燒味一向唔錯,燒腩仔d皮都脆既,雞都唔會太老。配埋個凍奶茶好爽💛📍囍運冰室九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G211-G214舖

🌟招牌沙嗲牛肉麵($32)🍜

🌟燒腩仔油雞飯 ($56)

📍囍運冰室
九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G211-G214舖
招牌沙嗲牛肉麵
燒腩仔油雞飯
2021-06-04 215 浏览
行開九龍灣揀咗間茶餐廳食個lunch.Portion超多,男人都夠哂食叫左個黑椒汁漢堡扒牛扒飯個人認為要將d汁撈下啲飯先開始食,因為味道都幾重平時飲開檸水,今日成30度,飲杯凍檸茶勁消暑。凍檸茶好評唔會太甜又唔會澀
行開九龍灣揀咗間茶餐廳食個lunch.
Portion超多,男人都夠哂食

叫左個黑椒汁漢堡扒牛扒飯
個人認為要將d汁撈下啲飯先開始食,因為味道都幾重
平時飲開檸水,今日成30度,飲杯凍檸茶勁消暑。凍檸茶好評
唔會太甜又唔會澀
黑椒汁漢堡扒牛扒飯
2021-06-04
2021-05-23 166 浏览
10:25落樓下買早餐,買到11:30先上得番屋企,中間催左4次,個幾個女職員完全唔理你,當你狗咁樣,望一望又行開,同係出面等仲有5,6個外賣員,最少都等左2x分鐘,有一個醒D,送完隔離茶餐廳先番黎,佢都估唔到依到仲未有,言談間都知送依間早餐最少都要預30-45分鐘先出餐,做你一單order真係做少幾單生意,唔係已經過左11點無早餐食,我真係入去叫佢退$,上到去仲要見執漏左個包,永遠唔會再幫襯,垃圾餐廳
2021-05-23
等候时间
60 分钟 (外卖自取)
$40 (早餐)
2021-05-18 157 浏览
晚上叫咗個外賣做宵夜,但係黎到既食物係圖文不符,佢個圖片就係西多士,黎到就俾左件烘多士,致電到餐廳員工態度差劣,一直推卸責任,只會一直講‘唔關我事,我唔知喎’,最後也不願退貨換翻我想要的食物,令人十分無助。食物味道惡劣,肉醬意粉又淋味道又奇怪。原本打算只說一說 怎料致電餐廳 餐廳的女員工不禮貌的態度 亦沒打算解決問題 一句唔關佢事就算! 令人有一次十分糟糕的經歷 以後都唔會再叫依間野!$14.4 感覺被騙了!啊

食物味道惡劣,肉醬意粉又淋味道又奇怪。

$14.4 感覺被騙了!

2021-05-18
等候时间
30 分钟 (外卖送餐)
用餐时段
宵夜
2021-05-17 87 浏览
位於淘大的囍運冰室,稻庭烏冬份量極少,不論堂食還是外賣一樣咁少,外賣更過分,只有外賣碗一半的份量。相比起我試過的旺角煙廠街那家囍運冰室,簡直天淵之別。另外服務態度也需要改善,實在太得過且過,有時候坐下很久都沒有人來服務,令顧客回頭率降低,還有時候會用讓顧客不悅的語氣來溝通。
相比起我試過的旺角煙廠街那家囍運冰室,簡直天淵之別。
外卖自取