2024-10-07 760 浏览
難得約朋友食個午餐,去咗Airside,諗住食完仲可以行下街👏👏聽講呢間泰式火鍋湯底正😋環境又靚👍午市有三個套餐,我哋全部叫晒,有特色肥牛,牛板腱同西班牙黑毛豬,仲可以試晒三個湯底,個人最推椰奶雞湯鍋,好好味我飲咗幾碗😆椰奶味好濃好香,打邊爐淥肥牛連牛肉都提昇鮮味,牛板腱清湯就適合清淡人士,好辣既當然要食冬蔭功鮮蝦湯,酸酸辣辣,勁開胃🤗食完肉肉仲有泰式船面河粉,呢度嘅泰式河粉係特粗,口感Q彈,我最鍾意配椰汁湯😋店員仲介紹左佢哋既三種手工醬料,有青醬適合點海鮮, 花椒醬適合點肉類, 仲有泰式甜辣醬可以點丸類,每一種都好惹味👍醬汁連蝦片每位$15,仲可以無限refill👏👏追加咗小食👉泰式手打蝦餅外脆內軟,煙韌彈牙, 強烈推介👏👏香茅雞翼香口又惹味😍飲品方面我哋叫咗幾杯特飲,泰式芒芒碌碌打卡一流, 色彩鮮豔,清新又解渴,芒果味好濃,有啲似楊枝甘露;泰式手標啵啵奶茶,奶茶味濃郁,啵啵口感彈牙;蝶豆花青檸梳打水顏色好靚😍,除咗打卡靚,味道清新偏淡口,食完啲咁濃味嘅火鍋,飲落好舒服✨最正係店家只加湯不加水,唔會愈食愈淡👍 全部侍應服務都好好,環境好靚,仲有一個小小outdoor area,打卡一

最正係店家只加湯不加水,唔會愈食愈淡👍 全部侍應服務都好好,環境好靚,仲有一個小小outdoor area,打卡一流😍餐廳仲好貼心有提供圍裙同埋usb位可以叉電,有機會秋天再嚟試吓佢outdoor打邊爐, 必定另有風味🤗
2024-10-06 656 浏览
平日午市。 二人点選了兩個套餐, 分別是美國嚴選牛板件套餐和西班牙黑毛豬腩肉套餐,冬蔭功鮮蝦湯底和清燉牛板腱清湯底。 還另加(HKD24)点了泰式手打蝦餅(看其他食評有推介)和(HKD28)一杯泰式芒芒碌碌(試吓)。平日的午餐時段,室內入座率约都有八成左右,服務員都快手, 很快便遞上將了蝦片 ,醬料同青瓜水(這些每人都會收取了 醬料及茶水費HKD15😌) 食物都很優質 ,泰式蝦片可以 再添加,湯底食完沒有口渴。連加一服務費,總共HKD405。

2024-10-04 781 浏览
「四面泰•火鍋」商場內泰式火鍋,全開方式設計,又有半包箱座位,室外更設有空中花園連4人包箱餐枱,完全置身於泰式度假風! 揸車嘅就泊Airside商場停車場、消費滿$100已經有免泊車優惠一小時!🔥美國特色肥牛套餐『配冬陰功鮮蝦湯、蔬菜拼盤、美國特色肥牛、碟豆花青檸梳打、香茅雞翼、泰式手打蝦餅,淨系呢個一人套餐已經夠飽有凸,個人推介手打蝦餅咬口一流,配泰式辣醬更絶』🔥美國嚴選牛板腱套餐『配慢燉牛板腱清湯、蔬菜拼盤、美國嚴選牛板腱、泰式芒芒碌碌,個人推介牛板腱牛味重唔會有騷味、配花椒醬更出』🔥西班牙黑毛豬腩肉套餐『配椰奶雞湯、蔬菜拼盤、西班牙黑毛豬腩肉、泰式手標啵啵奶茶,個人推介椰奶雞湯椰奶味重、食材配青檸醬更提鮮』揸車出入:👍👍👍👍帶小朋友:👍👍👍食物質素:👍👍👍環境舒適:👍👍👍👍CP值...😋:👍👍👍彩蛋:「香港新開嘅過江龍泰式火鍋店! 連續2年上榜大眾點評必吃榜,上海、南京超人氣火鍋店。已經進駐Airside開設香港第二間分店」四面泰 | @fallinthai📍新蒲崗啟德協調道2號Airside L514號鋪🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

揸車出入:👍👍👍👍

四面泰 | @fallinthai
📍新蒲崗啟德協調道2號Airside L514號鋪
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

2024-09-30 1049 浏览
個湯底真係好鬼正🤗一入到去就聞到好大浸酸辣味!d牛都唔錯好好食,見到啲服務員做到踢晒腳,好似燥燥地,不過想讚一下一個姓Lee嘅男服務員,服務態度超好👍🏻香港就需要依D人才🤣加油👏值得去試嘅一間火鍋!
2024-09-27 1010 浏览
幾個朋友放lunch喺啟德有咩好食?我推薦呢間打邊爐$98最平一個一人套餐三款唔同嘅肉俾你揀美國特色肥牛套餐我諗過最驚喜係個蔬菜拼盤份量真係好多淨係菜已經有三款比我平時晚餐去打邊爐嘅蔬菜拼盤仲豐富有大大隻嘅菌菇超有咬口潮州豬肉卷同埋可以吸晒湯嘅精華嘅泰式船面河粉!我哋每人叫咗一款肉最後都係覺得嚴選牛板腱肉味最香濃湯底都有三款選擇同朋友share可以食晒唔同味都幾正佢哋嘅湯底係每天精心熬製秘製冬陰功鮮蝦鍋椰奶雞湯鍋慢燉牛板腱清湯鍋本來覺得椰奶雞湯最好但係食食吓又覺得清湯其實都唔錯始終食lunch唔想太濟如果夠胃口仲可以追加小食泰式手打蝦餅同香茅雞翼都比其他連鎖食店出色套餐只限星期一至星期五 11:30至17:00
幾個朋友放lunch喺啟德有咩好食?
我推薦呢間打邊爐

淨係菜已經有三款
比我平時晚餐去打邊爐嘅蔬菜拼盤仲豐富
有大大隻嘅菌菇
超有咬口潮州豬肉卷
同埋可以吸晒湯嘅精華嘅泰式船面河粉!

我哋每人叫咗一款肉

泰式手打蝦餅同香茅雞翼
都比其他連鎖食店出色

套餐只限星期一至星期五 11:30至17:00
2024-09-27 784 浏览
My favourite chill out spot in airside!Extremely value for money one pot per person lunch set from $98+There’s outdoor seatings and pet friendly corner as wellVery spacious and welcoming atmosphere Highly recommended the us premium oyster blade Had to order the 160g portion to satisfy my beef cravings hahaCoconut chicken broth is superbCrazily rich with a hint of milky texture Broth is full of layers with both savoury and sweet flavoursThai-style Handmade Shrimp Patty -another must have -full of

-another must have
-full of umami
-chewy sponge texture

Vegetables Platter
(With Mushroom, Chiu Chow Pork Rolls, Thai Flat Noodles, etc)
It’s always good to have a balanced diet
this platter offers you tonnes of greens and carbs to fill up your food pyramid!

Butterfly Pea Lime Soda is extra soothing for the summer
Nothing too sweet
Rather refreshing
2024-09-26 705 浏览
今日約咗朋友食飯,係九龍城做完野,係九龍城airside搵野食,大家都想食泰國嘢,於是黎四面泰睇下,午餐時間都幾多人,於是我哋就入座朋友話好想打邊爐,一個辣一個唔辣🤣 職員介紹冬陰功鮮蝦鍋 + 椰奶雞湯冬陰功鮮蝦鍋湯底,有幾隻大蝦,唔同嘅香草,打邊爐之前飲咗一啖,味道濃郁鮮味,小辣,好啱香港人口味!椰奶雞湯鍋,啲雞肉🍗都幾滑,湯都好惹味我哋係牛魔王,叫咗個牛肉拼盤有牛小排、牛板腱、肥牛和牛舌,每款牛嘅雪花都係靚,而肉質鮮嫩,牛舌都幾特別有奄過 3寶藏海鮮手工金盒 $598 足夠三至四人食送湯底有多款海鮮,鮮活日本扇貝,鮮脆本地鱿魚,鮮脆珊瑚蚌,鮮活鮑魚仔,白鱔魚片,手打墨魚丸,海蝦,,海鮮都好新鮮,好鮮甜,蝦仲好生猛芒果糯米飯,糯米煙煙韌韌,芒果鮮甜特大嘅室內外餐環境,寬闊舒服再加希臘風情既室外打卡一流

朋友話好想打邊爐,一個辣一個唔辣🤣
職員介紹
冬陰功鮮蝦鍋 + 椰奶雞湯

我哋係牛魔王,叫咗個牛肉拼盤

3寶藏海鮮手工金盒 $598 足夠三至四人食送湯底

芒果糯米飯,糯米煙煙韌韌,芒果鮮甜

特大嘅室內外餐環境,寬闊舒服
再加希臘風情既室外
打卡一流
2024-09-26 655 浏览
咁橋係啟德站附近收工,於是係open rice快速搜尋一間餐廳食晚飯,於是搵到呢一間-四面泰現場環境非常闊落,張枱側邊仲有個架等你可以放餸菜,有限時食間食,最重要係冷氣夠凍,通風又好,打完邊爐唔會成身味。寶藏海鮮手工金盒(2人) - $498包湯底(我同朋友好貪心,想試曬兩種味,於是選了秘製冬陰功椰奶雙拼鍋)寶藏海鮮手工金盒入面有海蝦4隻,台山桶蠔2隻,爽脆皖魚4片,鮮脆珊瑚蚌60g,鮮活鮑魚仔2隻寶藏海鮮手工金盒,一上枱時好誇張,食物擺盤擺得好靚,之後店員會加啲水落乾冰度,令到有啲白色嘅煙走出嚟成個寶盒咁。海蝦上枱時非常新鮮,雖然佢哋被竹籤插住,時不時都見到佢哋係咁跳。台山生蠔亦非常鮮甜。珊瑚蚌同鮑魚都爽口彈牙。沙爹雞肉串(一份2串) $36雞肉醃得好好味又好有咬口,配埋沙爹醬去食好好味。美國雪花牛小排 ($288)-牛小排擺盤擺得好靚,每塊牛小排都有豐富均勻油花,肉質軟嫩,好有牛味。泰國金邊粉($28)建議大家食冬陰功湯,就最好加個金邊粉,因為冬陰功湯好好味,同金邊粉好夾。手打墨魚丸(4粒) ($59)佢個海鮮盒原本都有墨魚丸,食完之後覺得好好味再追加多一份。唐生菜招牌椰皇凍($5

沙爹雞肉串(一份2串) $36
雞肉醃得好好味又好有咬口,配埋沙爹醬去食好好味。

美國雪花牛小排 ($288)

泰國金邊粉($28)

手打墨魚丸(4粒) ($59)
佢個海鮮盒原本都有墨魚丸,食完之後覺得好好味再追加多一份。
唐生菜

招牌椰皇凍($58)
呢個招牌椰皇凍真係十分推介,平時喺泰國舖叫過椰青都$3x,佢呢個招牌椰皇凍真係用成個椰青嘅水,再整為果凍,上枱時又加d 乾冰加水,等成個椰青出煙俾人打卡,果凍好有椰香,食完果凍唔夠飽再可以食埋椰青嘅肉。

醬料(已包括無限量添加蝦片)及茶水費@$15.0

打邊爐之前張枱已經有三款指定醬料。
分別係
1)青檸醬,用來夾海鮮類食好夾
2)麻辣豉油,鍾意辣嘅人士就可以用 ,同牛小排好夾。
3)泰式辣醬 ,同丸類菜式好夾
2024-09-24 760 浏览
勁多朋友介紹呢間泰式火鍋,今日專登走嚟九龍城airside試,一點幾入座率好高,可想言之還是應該好多人📌揀左個四人餐,冬陰功鮮蝦鍋 + 椰奶雞湯冬陰功鮮蝦鍋湯底以泰國三傳統古法做,湯料有海蝦、唔同既泰國香料等,濃郁鮮味,麻香辣,好惹味,椰奶雞湯鍋,奶香,濃郁撲鼻,啲雞肉滑漏📌3-4人餐 寶藏海鮮手工金盒 $598 送湯底鮮活日本扇貝4隻,鮮脆本地鱿魚90g,鮮脆珊瑚蚌60g,鮮活鮑魚仔4隻白鱔魚片4片,手打墨魚丸4粒,海蝦4隻👏🏻👏🏻 所有海鮮都好新鮮📌四面泰牛肉拼盤,有牛小排、牛板腱、肥牛和牛舌每款牛嘅雪花都係👍🏻👍🏻 解凍程序做得好好,而肉質軟嫩牛舌都幾特別,獨特調味📌芒果糯米飯上台溫熱,糯米煙煙韌韌,芒果新鮮🌈環境幾好,地方闊落,而且仲有 outdoor 打卡

📌揀左個四人餐,冬陰功鮮蝦鍋 + 椰奶雞湯
椰奶雞湯鍋,奶香,濃郁撲鼻,啲雞肉滑漏

📌3-4人餐 寶藏海鮮手工金盒 $598 送湯底
👏🏻👏🏻 所有海鮮都好新鮮

📌四面泰牛肉拼盤,有牛小排、牛板腱、肥牛和牛舌
每款牛嘅雪花都係👍🏻👍🏻 解凍程序做得好好,而肉質軟嫩
牛舌都幾特別,獨特調味

📌芒果糯米飯
上台溫熱,糯米煙煙韌韌,芒果新鮮

🌈環境幾好,地方闊落,而且仲有 outdoor 打卡
2024-09-21 941 浏览
🍲 **四面泰 (Airside)**在九龍啟德的四面泰,享受一人一鍋的獨特用餐體驗。環境舒適,非常適合悠閒聚餐。✨我們點了美國嚴選牛板腱套餐,搭配椰奶雞湯,湯底香濃,牛板腱鮮嫩可口,還有鮮活海蝦、鮮活鮑魚和台山桶蠔,食材新鮮。🍤🐚另外,美國特色肥牛套餐的慢燉牛板腱清湯也很美味,搭配清爽的蔬菜拼盤和香氣四溢的泰式手打蝦缾,令人驚喜。🥘最後,招牌椰皇凍清涼可口,完美結束這頓美食。四面泰的泰式風味,值得一試!👍**四面泰 (Airside)** 九龍啟德協調道2號AIRSIDE, 5樓 L514號店舖
🍲 **四面泰 (Airside)**

**四面泰 (Airside)**
九龍啟德協調道2號AIRSIDE, 5樓 L514號店舖
2024-09-21 665 浏览
🍲 **四面泰 (Airside)**在九龍啟德的四面泰,一人一鍋的獨特用餐方式。這裡的環境舒適,非常適合享受一頓悠閒的美食。✨我們選擇了美國嚴選牛板腱套餐,搭配椰奶雞湯,湯底香濃,椰奶的甜香讓人一試成主顧。套餐中包含的美國嚴選牛板腱肉質鮮嫩,煮熟後油脂分布均勻,十分美味。此外,還有鮮活海蝦(4隻)、鮮活鮑魚仔(2隻)和台山桶蠔(2隻),每一樣食材都非常新鮮。🍤🐚另外,我們也嘗試了美國特色肥牛套餐,搭配慢燉牛板腱清湯,湯底鮮美,充分釋放了牛肉的風味。蔬菜拼盤增添了清爽感,讓整體平衡不少。而泰式手打蝦缾則是香氣四溢,令人驚喜。🥘最後,招牌椰皇凍,清涼爽口。無論是湯底、肉類還是海鮮,四面泰都讓我感受到不一樣的泰式風味,絕對值得一試!👍**四面泰 (Airside)** 九龍啟德協調道2號AIRSIDE, 5樓 L514號店舖
🍲 **四面泰 (Airside)**

**四面泰 (Airside)**
九龍啟德協調道2號AIRSIDE, 5樓 L514號店舖
2024-09-18 842 浏览
朋友想打邊爐,我又想食泰國菜,一於去食泰式火煱。每一檯都會叫寶藏海鮮手工金盒,入面有海蝦,台山桶蠔,爽脆皖魚,鮮脆珊瑚蚌,鮮活鮑魚仔等。全部海鮮都好新鮮同埋擺盤擺得好靚,上枱嘅時候仲會啲乾冰效果,好啱打卡。叫寶藏海鮮手工金盒會包湯底,特別要讚佢個湯底其實係湯,意思真係冇加水似我哋平時叫嗰啲湯,非常濃郁!濃湯之餘但個味又剛刪好!好似冬陰功湯,平時湯嘅話會比較偏酸同辣,製成湯底濃郁得嚟,味道比較中性啲,好適合打邊爐,真係要試下!美國雪花牛小排,脂肪分布均勻,呈現美麗的雪花狀,肉質非常嫩滑,入口即化。手打墨魚丸墨魚丸真係好好食,絕對唔係平時食嗰啲,真係啖啖鮮味,推介!泰國金邊粉平時打邊爐就會食烏冬,泰式火鍋就梗係叫金邊粉先夾。招牌椰皇凍原個椰皇用椰水整燉蛋,再整為果凍,好有椰香,好清新!
朋友想打邊爐,我又想食泰國菜,一於去食泰式火煱。

美國雪花牛小排,
脂肪分布均勻,呈現美麗的雪花狀,肉質非常嫩滑,入口即化。

手打墨魚丸
墨魚丸真係好好食,絕對唔係平時食嗰啲,真係啖啖鮮味,推介!

泰國金邊粉
平時打邊爐就會食烏冬,泰式火鍋就梗係叫金邊粉先夾。

招牌椰皇凍
原個椰皇用椰水整燉蛋,再整為果凍,好有椰香,好清新!
2024-09-16 760 浏览
火鍋就食得多,泰式火鍋就比少見🫣 Airside 最近新開左一間以泰式火鍋做賣點既泰國菜餐廳,火鍋湯底有冬陰公湯底😍😍 我勁中意食冬陰公,點可以錯過😆 一於叫埋屋企人一齊黎食個泰式火鍋😆😆我地今次三款湯底都嗌左:秘製冬陰公鮮蝦湯、椰奶雞湯鍋同埋慢燉牛板腱濃湯鍋😆 既然叫左三款湯底,就當然要叫返三款唔同既肉去夾返啦😆😆 美國嚴選牛板腱套餐 160g $148西班牙黑毛豬腩肉套餐 130g $118🤤美國特色肥牛套餐 100g $98火鍋滾起☺️ 第一時間緊係要飲啖原汁原味既湯底先😚 冬陰公湯底酸酸辣辣,加上椰香味,係我喜歡既冬陰公味道☺️ 再黎係椰奶雞湯鍋,係好濃郁既椰子香,配合埋雞湯既鮮味,我屋企人話最喜歡係呢個湯底❤️ 最後係牛板腱濃湯鍋,味道清甜,牛肉味都好突出👍🏻 三款肉類都好有質素,美國牛板腱肉味濃郁、美國肥牛入口即溶、西班牙黑毛豬脂肪分佈平均,充滿油脂香💕 配菜方面有冬菇、河粉、札肉、粟米、芋絲等,輕鬆就可以淥到一碗泰底冬陰公湯河,好正😆😆食得興起,又順便叫左兩款小食💕泰式手打蝦餅 $24除左好彈牙既蝦膠外,仲真係會食到蝦肉,口感豐富,外脆內彈牙👍🏻香茅雞翼 $24雞翼已經切開左做
美國嚴選牛板腱套餐 160g $148
西班牙黑毛豬腩肉套餐 130g $118🤤
美國特色肥牛套餐 100g $98

食得興起,又順便叫左兩款小食💕
泰式手打蝦餅 $24

香茅雞翼 $24
雞翼已經切開左做單骨雞翼,香茅味好出,雞肉都仍然保持嫩滑

飲品方面,我地都係叫左三款黎試哂去🤣
泰式芒芒碌碌 $28
勁香勁濃既芒果味😍 口感偏沙冰feel,好fresh 好解渴❤️

泰式手標啵啵奶茶 $28
手標奶茶真係冇得輸🤣經典既香濃奶茶味🥰

蝶豆花青檸梳打水 $28
顏色好靚好夢幻😳 打卡一流!味道酸酸甜甜,夠哂清新👍🏻

呢度既火鍋醬汁都好泰,係泰式辣醬、泰式青辣椒醬同泰式甜酸醬,而且仲可以任食泰國蝦片,火鍋加湯又真係加湯唔係加水,茶芥加醬料費都只係每位$15😚今餐真係食得超滿足,未食完已經要諗定下次幾時再黎食😆😆
  • 秘製冬陰公鮮蝦湯
  • 椰奶雞湯鍋
  • 慢燉牛板腱濃湯鍋
2024-09-15 690 浏览
繼上星期颱風襲港後連場暴雨,氣溫一早一晚清涼了不少。除咗要帶多件外套怕凍親之外,涼涼地去打邊爐就最正。今日來到我一個很少踏足的地方。餐廳係啟德Airside商場五樓,港鐵站步行約八分鐘就到,地點非常方便。用餐時間係平日下午三點,如我所料一到餐廳直入唔使排隊,眼見餐廳七成滿,大多數嘅人都係打邊爐嘅。餐廳環境寬敞,枱與枱之間距離充足,每張檯空間都很大,坐得非常舒適,值得一讚!坐低後我哋就叫咗一人一鍋超值套餐。套餐有三款。肉量也有三款選擇,分別是100g,130g,160g(約十片)。而自選湯底亦有三款。套餐附送蔬菜拼盤,另有小食追加及飲品升級,價錢划算,相當經濟!- 西班牙黑毛豬腩肉130g配椰奶雞湯套餐¹¹⁸西班牙黑毛豬腩肉油脂分佈平均,肥瘦相間,層次分明,肉質柔軟,味道濃郁!而椰奶雞湯味道濃郁,質地順滑,椰奶香氣極重!- 泰式手標啵啵奶茶⁺²⁸泰式手標啵啵奶茶味道濃厚,唔太甜夠茶味夠正宗!- 美國特色肥牛100g配冬陰功鮮蝦湯套餐⁹⁸美國特色肥牛味道細緻油花適中,口感爽嫩軟滑!而冬陰功鮮蝦湯味道酸酸辣辣帶點甜,非常惹味!個人比較三款湯底,冬陰功鮮蝦湯最為美味,大推!- 蝶豆花青檸梳打⁺

- 西班牙黑毛豬腩肉130g配椰奶雞湯套餐¹¹⁸
- 泰式手標啵啵奶茶⁺²⁸
泰式手標啵啵奶茶味道濃厚,唔太甜夠茶味夠正宗!

- 美國特色肥牛100g配冬陰功鮮蝦湯套餐⁹⁸
- 蝶豆花青檸梳打⁺²⁰
蝶豆花青檸梳打夠清新,解渴又解膩!
- 香茅雞翼 2隻⁺²⁴
香茅雞翼外皮炸得金黃香脆,內裡肉汁豐盈,肉質嫩滑而且帶有香茅香味,非常惹味!

- 美國嚴選牛板腱160g 配慢燉牛板腱清湯套餐¹⁴⁸
嚴選牛板腱油花分佈均勻,牛味十足,口感爽嫩彈牙,非常美味!而慢燉牛板腱清湯味道濃厚!
- 泰式芒芒碌碌⁺²⁸
泰式芒芒碌碌口感豐富配合新鮮芒果肉,味道鮮甜幼滑,是夏天消暑解渴必選!
- 泰式手打蝦餅1件⁺²⁴
泰式手打蝦餅炸得金黃香脆,蝦味濃郁,口感彈牙!隨碟配有泰式甜辣醬,蘸後味道更突出,鮮味更提升!

以上套餐均需要醬料及茶水費$15/位及加一服務費。

餐廳整體評分不錯,價錢合理,食材新鮮,店員有禮,餐廳空間感十足,座位寬敞舒適。係一間值得推介嘅餐廳喔!

美國嚴選牛板腱160g套餐
泰式手打蝦餅
香茅雞翼
美國嚴選牛板腱160g套餐
泰式手打蝦餅
香茅雞翼
  • 美國嚴選牛板腱一人火鍋
2024-09-15 570 浏览
去Airside行街,見到呢間專門食泰式火鍋嘅餐廳有好多人喺度等位,餐牌都相當吸引,即刻攞張飛行陣街就有得食. 餐廳地方闊落,坐得幾舒服,而且光猛乾淨,啱晒一班朋友嚟打邊爐吹水。入到去就已經聞到「椰奶雞湯鍋」傳嚟陣陣椰奶香氣,好吸引啊!必點就係招牌「寶藏海鮮手工金盒」$598,出場有乾冰煙霧彌漫效果,寶盒內有四隻鮮活日本扇貝、90g本地魷魚、60g珊瑚蚌、四隻鮮活鮑魚仔、四片白鱔魚片、四粒手打墨魚丸和四隻海蝦.款款海鮮都鮮甜爽彈,鮑魚仔記得唔好烚太耐,唔係會韌架!食寶盒送鍋底,有三款鍋底俾你揀,雙拼鍋底都唔使額外收錢,識揀一定揀個鴛鴦鍋「秘製冬陰功椰奶雙拼鍋」啦!兩款湯頭都濃郁味香,店員建議我哋可以打邊爐前先飲一飲個湯.秘製冬陰功鮮蝦鍋古法熬制,湯底有海蝦,酸辣度調較得剛剛好,適合香港人口味;椰奶雞湯鍋椰香四溢,奶味香濃,雞肉嫩滑,一碗接一碗!台式桶蠔 $76加左兩隻桶蠔,桶蠔脹卜卜,入口爆汁蝶豆花青檸梳打 $38食泰菜點少得青檸梳打,配上蝶豆花嘅配搭,又打卡又解膩!芒果糯米飯 $58芒果新鮮又多汁,食落爽滑清甜,香味滿溢,與浸透滿椰汁的糯米飯一起食,軟糯甜美嚼勁十足,值得一試。

入到去就已經聞到「椰奶雞湯鍋」傳嚟陣陣椰奶香氣,好吸引啊!

款款海鮮都鮮甜爽彈,鮑魚仔記得唔好烚太耐,唔係會韌架!

兩款湯頭都濃郁味香,店員建議我哋可以打邊爐前先飲一飲個湯.

椰奶雞湯鍋椰香四溢,奶味香濃,雞肉嫩滑,一碗接一碗!

台式桶蠔 $76

加左兩隻桶蠔,桶蠔脹卜卜,入口爆汁

蝶豆花青檸梳打 $38

食泰菜點少得青檸梳打,配上蝶豆花嘅配搭,又打卡又解膩!

芒果糯米飯 $58