2023-06-08 14 浏览
⛺️最近好hit嘅露營風餐廳,蔓延到香港都開始盛行,今次試咗間位於位朗豪坊對面嘅文華商場,主打花膠雞嘅「圍爐取暖」🫰🏼叫咗個新張優惠套餐,$680👇🏼▫️ 🥘花膠雞鍋 半個雞肉堅係嫩滑唔鞋,花膠落咗唔少,真材實料,雞湯眼見好多骨膠原係面度,食極都有,湯亦好飲唔會太重口味,半個雞食咗無難度😚食完加入豬骨湯變火鍋,繼續下半場🍲▫️安格斯牛小排牛味亦足夠,刀工有巧思,係中間一開二,入口幼滑有口感👍🏼▫️中山脆肉鯇魚片大大塊,入口爽脆新鮮🐟▫️韭菜鮮肉餃味道不錯👍🏼▫️濕炸支竹▫️黑白無常入面真係有粒粒墨魚🦑讚!▫️水晶粉▫️油麥菜🌱足夠新鮮!留最後食▫️秀珍菇甜甜的,不錯▫️蓮藕片周圍環境都幾大,見到有一大班朋友一齊圍埋食嘢都幾過癮⛺️真係似足露營咁

叫咗個新張優惠套餐,$680👇🏼

▫️ 🥘花膠雞鍋 半個

▫️安格斯牛小排
牛味亦足夠,刀工有巧思,係中間一開二,入口幼滑有口感👍🏼

▫️中山脆肉鯇魚片
大大塊,入口爽脆新鮮🐟

▫️韭菜鮮肉餃
味道不錯👍🏼
▫️濕炸支竹
▫️黑白無常
入面真係有粒粒墨魚🦑讚!
▫️水晶粉
▫️油麥菜🌱
足夠新鮮!留最後食
▫️秀珍菇
甜甜的,不錯
▫️蓮藕片

2023-06-07 9 浏览
圍爐取暖今日去咗旺角做嘢,收工之後就同老婆睇吓附近有咩食啊,見到有間新開嘅餐廳,我哋做緊一個新張優惠,當然就要試吓啦,而且係我哋最鍾意食嘅花膠雞煲點會唔試吓呢?今次就試吓新張優惠套餐,而且仲做緊七折優惠真係好抵花膠雞鍋(半隻),首先就係要試吓淨係花膠雞啦,未打邊爐之前就試吓調個湯底度開咗嘅湯底連花膠,識落就覺得10分鐘了,花膠味濃郁,成個湯底都充滿花膠味安格斯牛小排,另外食得出依個嘅牛小排,牛肉味十足,而且份量都幾多啱晒三至四個人食中山脆肉鯇魚片,另外一個10分滿意嘅就係佢哋嘅鯇魚片,用幾分鐘66 ,就已經可以食得,佢哋嘅鯇魚食落爽脆有鮮味另外記得一定要like同share佢哋嘅社交平台,因為佢哋陣間會送一碟炸饅頭,到我哋嘅炸饅頭真係好好味,新鮮炸起,而且用油比例啱啱好配上煉奶,好味#旺角 #香港旅行 #香港美食#香港探店#旺角美食#多國菜#雞煲#試食 #餐廳#foodie #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog#hkfoodblog
圍爐取暖

今次就試吓新張優惠套餐,而且仲做緊七折優惠真係好抵

#hkfoodblogger #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike

#likes #foodie #foodielady #foodblogger #foodstagram #hongkongfoodie

2023-06-07 8 浏览
餐廳嘅佈置真係會令你覺得自己去緊Glamping✨✨無論係天花板上面既燈、露營會帶嘅枱凳,定係枱面用緊嘅Gas爐,都會令到你覺得好似同朋友一邊露營一邊打緊邊爐🏕️⛺️佢哋食材選擇都幾多有八十幾款,我同Friend子唔想逐樣揀😂😂所以就揀咗佢哋最近新開張推出嘅二人set:// 新張優惠套餐 $680 //1. 花膠雞鍋 (半隻)😋2. 安格斯牛小排 😋3. 中山脆肉鯇魚片4. 粟米鮮肉餃5. 濕炸枝竹6. 黑白無常 (黑白墨魚丸)😋7. 水晶粉 😋8. 油麥菜9. 秀珍菇10. 蓮藕片11. 炸饅頭 (like 餐廳page 送贈)😋佢哋嘅花膠雞每日限量20份,好彩我哋今日book 6:00 算係比較早嘅時段所以都食到~店員會上咗花膠雞湯先,之後會夾起隻雞以防煮得太老,之後就會俾你飲咗個花膠湯先再幫你剪開隻雞,隻雞嘅肉質好嫩,花膠軟稔入味,湯底幾濃郁🥘🥘🥘🍗🍗🍗呢個set嘅食材好豐富,店員幫我哋上滿成枱🤣🤣牛小排份量都好多,肉質偏紮實;黑白無常其實係黑色嘅墨汁墨魚丸同埋平時見開嘅白色墨魚丸⚫️⚪️兩者當中白色好食過黑色~水晶粉有啲似薯粉,索滿花膠雞湯嘅味道好邪惡😚😚其他配料樣樣都大大件,整體質素

// 新張優惠套餐 $680 //

8. 油麥菜
9. 秀珍菇
10. 蓮藕片
11. 炸饅頭 (like 餐廳page 送贈)😋

呢個set嘅食材好豐富,店員幫我哋上滿成枱🤣🤣牛小排份量都好多,肉質偏紮實;黑白無常其實係黑色嘅墨汁墨魚丸同埋平時見開嘅白色墨魚丸⚫️⚪️兩者當中白色好食過黑色~水晶粉有啲似薯粉,索滿花膠雞湯嘅味道好邪惡😚😚其他配料樣樣都大大件,整體質素都唔錯🥰🥰比較有驚喜嘅係like page送既炸饅頭,啱啱炸起真係超脆!

味道:👩🏻‍💻7.5/10
性價比:👩🏻‍💻6.5/10
環境:👩🏻‍💻7.5/10
呢間餐廳🍴第一下吸引我嘅一定係佢嘅裝修。因為環境好有特色,以露營🏕️野餐風格為題,每個角落都可以係打卡位,而且地方又大,非常貼切佢哋店舖名👍 #圍爐取暖 @umamishabushabuhk 而家佢哋新張期內仲有七折(30% off),我哋叫左個二人餐,湯底就揀左花膠雞湯,每日限量20份,先到先得🤩大家快啲約埋朋友,book定枱啦😝😝讚好佢哋社交平台仲可以免費得到一份炸饅頭作為一個Foodie,我覺得佢哋嘅食物質素都好高質,全部材料新鮮👍擺盤又靚❤️仲有絕對要試吓佢哋嘅花膠雞用三黃雞、老雞加高級筒膠,新鮮熬製10小時,湯底非常濃郁同Creamy,好有屋企媽咪煲嘅老火湯,真材實料❗️至於花膠入口又厚肉又煙韌彈牙,滿滿骨膠元😍極補身😋😋 📍 圍爐取暖 (旺角)旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C1號舖#花膠雞煲 #打卡餐廳 #環境一流 #露營風格 #火鍋控 #邊爐控 #烚吓烚吓 #旺角火鍋推介 #旺角美食 #相機食先 #聚會一流 #超級推薦 #hotpot #mkgood #hotpotlover #foodie #yummy #香港火鍋推薦 #香港探店

讚好佢哋社交平台仲可以免費得到一份炸饅頭

仲有絕對要試吓佢哋嘅花膠雞
至於花膠入口又厚肉又煙韌彈牙,滿滿骨膠元😍極補身😋😋

📍 圍爐取暖 (旺角)
旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C1號舖

2023-06-01
午餐
  • 花膠雞湯
  • 炸饅頭
近來天氣好熱,夏日炎炎🔥有去開露營嘅我⛺️暫時無得再去了,因為實在太過熱啦🥵咁啱旺角最近新開咗一間以露營為主題既火鍋店,朋友們二話不說就即刻帶咗我去試吓了!既然去唔到露營,就去露營風既火鍋店度止下癮先啦🤣我哋點咗一個新張優惠套餐7折咗$680 真係好抵食套餐內有每日限量發售20鍋既花膠雞湯火鍋店內環境寬闊,坐得舒適餐廳內的裝修,所有擺設,都充滿著Camping 味道🥰就連枱凳全部都係用露營既摺枱摺凳,只有一小部份係用普通枱凳而且有多個有特色嘅打卡位👍🏻👍🏻花膠雞鍋(半隻份量)花膠雞鍋上既時候,服務員會先叫我哋飲咗雞湯先,之後會再好貼心咁幫我哋將窩入面嘅雞剪件,跟住就可以開始食雞件和加湯打邊爐啦☺️雞肉好嫩滑,唔會嚡口👍🏻雞湯味道勁濃郁,真係好好飲呀!鍋入面都有好多花膠而且都好大塊下,好軟滑好好食吖😋全個雞鍋真係非常之足料❤️夠哂份量😍夠哂滋補!!!當然唔少得再追加埋我和朋友們最愛既午餐肉啦😋呢度既午餐肉好厚切呀!正😍大愛啊!大家記得要like 埋佢哋既社交平台專頁,會送上一客熱辣辣脆卜卜既炸饅頭架!好好食😋另外要讚下呢度嘅服務員,非常細心,服務態度一流又貼心👍🏻特別係有一個女服務員姐姐,真係
既然去唔到露營,就去露營風既火鍋店度止下癮先啦🤣
我哋點咗一個新張優惠套餐
7折咗$680 真係好抵食
套餐內有每日限量發售20鍋既花膠雞湯
火鍋店內環境寬闊,坐得舒適
而且有多個有特色嘅打卡位👍🏻👍🏻
花膠雞鍋(半隻份量)
雞肉好嫩滑,唔會嚡口👍🏻
雞湯味道勁濃郁,真係好好飲呀!
另外要讚下呢度嘅服務員,非常細心,服務態度一流又貼心👍🏻特別係有一個女服務員姐姐,真係好好人好有禮貌
2023-06-06 21 浏览
成日問啲friend幾時可以再camping 點知佢哋話搵到間露營風餐廳俾我頂癮估唔到裝修又真係幾有feel❣️新張優惠套餐 $680 (7折前$972)一眼見到花膠雞湯每日限量20鍋 即刻諗都唔諗就嗌左啦🥢花膠雞鍋(半隻)湯底真係勁濃 大大隻雞浸住喺入邊 店員叫我地飲返幾碗先 飲完都大概會飽左4 5成🤨一開頭都唔信點知飲到停唔到 花膠啲膠質煮到完全溶晒落個湯度 漿住個口嗰種感覺好正 再加上雞油精華 諗吓都養顏💗滾咗之後會有專人剪🐥剪完放返落去煮多陣 等雞肉吸收花膠雞湯 食落更加香滑大概食到7788之後 加入秘製豬骨濃湯開始打邊爐🍲肉類、海產、手工餃子、丸類、萊類、雜類生料陸續上枱🥢安格斯牛小排好靚嘅雪花色脂肪分布平均 肉質鮮美滑嫩 牛控見到一定雙眼發光🥢中山脆肉鯇魚片熟左捲起最啱包辣椒或者調味料一齊食 爽脆彈牙 而且份量仲幾多添🥢韭菜鮮肉餃勁香韭菜味 唔會話雪過龍有陣冷藏味獨特氣味喺喉嚨度徘徊 草青香好鮮🥢濕炸枝竹枝竹帶淡淡黃豆香 就算炸過都冇話好重油味🥢黑白無常手打墨汁丸同墨魚丸 仲要入面溝埋墨魚肉一齊整🦑相當彈牙有口感🥢水晶粉即係煙煙韌韌
估唔到裝修又真係幾有feel

❣️新張優惠套餐 $680 (7折前$972)
一眼見到花膠雞湯每日限量20鍋 即刻諗都唔諗就嗌左啦

花膠雞鍋(半隻)

🥢花膠雞鍋(半隻)

🥢安格斯牛小排

🥢秀珍菇

🥢蓮藕片
即使煮咗好耐都唔會淋啤啤 爽脆口感索索聲

2023-05-29
花膠雞鍋(半隻)
中山脆肉鯇魚片
黑白無常
秀珍菇
新開火鍋店,就在朗豪坊對面,有足料滋補花膠雞鍋🤩 店內走露營風⛺️,露營擺設、枱櫈等,都好有風味。新張還推出優惠套餐‼️ $680 就有包花膠雞湯底、安格斯牛小排、脆肉鯇魚片、手工韭菜鮮肉餃,還有丸類、蔬菜等,一共🔟款天氣熱辣辣,成日飲凍野,對身體都唔好,難得可以嘆住冷氣,品嚐暖胃又養生的花膠雞鍋。 湯底真材實料,夠哂濃郁,充滿膠質,半隻雞肉質軟腍入味😌 一定要先飲咗湯才放其他配料。套餐內的牛小排亦不馬虎,嫩滑而且入口即溶。 脆肉鯇魚片鮮甜爽脆又無骨。 還有必食手工韭菜鮮肉餃,皮薄餡料飽滿,味道香濃,肉汁豐富😍 我覺得這個套餐適合二至三位用,每人平均都是廿百幾,好抵食!新張優惠還送即叫即炸饅頭一客

天氣熱辣辣,成日飲凍野,對身體都唔好,
花膠雞鍋

套餐內的牛小排亦不馬虎,嫩滑而且入口即溶。
安格斯牛小排
脆肉鯇魚片鮮甜爽脆又無骨。

新張優惠還送即叫即炸饅頭一客
水晶粉
花膠雞鍋
  • 即炸饅頭
  • 手工韭菜鮮肉餃
香港真的越來越多主題式的火鍋店,最近去的火鍋店都有宮庭元素、旅游元素及懷舊香港元素等等不同主題,而今天我就約了一個朋友去到露營式主題的火鍋店,一進入店內,就可以感受到火鍋店將露營的元素融入了店內裝潢,無論是桌子、椅子及餐具都用了露營常見的裝備,讓人感到有趣味性,而且環境非常整潔,座位寬敞,讓人感到放鬆自在。⭐️ 新張優惠套餐7折$680因為這一間火鍋店是剛剛新開的,所以今次我們點了新張優惠套餐,包括真實材料的招牌花膠雞鍋、安格斯牛小排、中山脆肉鯇魚片、韭菜鮮肉餃、濕炸枝竹、黑白無常、水晶粉、油麥菜、秀珍菇以及蓮藕片。每一樣配料都非常新鮮🤤⭐️ 花膠雞鍋 (半隻)湯底一來,我們就每人就喝了一碗湯,果然是招牌花膠雞湯,金黃色的雞湯湯底,經過10幾小時的熬製,湯底非常濃郁鮮甜,半隻雞已經夠我們兩人吃了👍🏻餐廳,每天只供應20煲花膠雞鍋 ,先到先得😍🤤⭐️安格斯牛小排薄切安格斯牛小排🥩,油脂分布平均,味道濃郁,而且牛肉口感不錯👍🏻不會太煙靭😋⭐️中山脆肉鯇魚片有香濃的魚味,不會太腥🐟吃着爽脆的,而且都切得比較大塊又厚⭐️韭菜鮮肉餃皮薄餡多,味道不會太口,韭菜的味道亦都不會太濃郁,真不錯👍🏻⭐️濕炸枝竹吸收

⭐️ 新張優惠套餐7折$680

⭐️ 花膠雞鍋 (半隻)

⭐️安格斯牛小排

⭐️中山脆肉鯇魚片
有香濃的魚味,不會太腥🐟吃着爽脆的,而且都切得比較大塊又厚

⭐️韭菜鮮肉餃

⭐️濕炸枝竹
吸收了滿滿湯汁的炸枝竹,口感爽脆😋忍不住吃多幾塊

⭐️黑白無常
原來就是白色的墨魚丸及黑色的墨汁墨魚丸,吃下去爽口,丸內還有一粒粒的墨魚肉🤤

⭐️油麥菜 ⭐️秀珍菇 ⭐️蓮藕片
火鍋店提供的蔬菜及菇類都比較新鮮,所有蔬菜都吸收了雞湯的精華,味道非常濃郁及清爽的口感🤤滿滿的纖維

⭐️水晶粉
火鍋又怎能少得麵食🍝 透明的水晶粉吃著煙煙韌韌,泡在雞湯裡煮,味道也不錯👍🏻
2023-06-05 51 浏览
旺角朗豪坊對面新開左間camping style既店!主打花膠雞火鍋!真係好吹爆😝😝真係好唔錯!地點好方便,地鐵E出口行幾分鐘就到,入門口既風格好得意!佢啲slogan好趣緻🤣檯檯凳凳都係露營風格,特別適合吹水😝不過!最重要都係佢食物好正!🐔花膠雞湯(半隻)💰288真材實料既花膠雞濃湯!雖然係半隻雞,但係2個人既話太足夠了!佢會先著火🔥之後熄火比我地飲左啖湯先,服務員會好貼心幫我地剪開,啖湯真係好正,濃濃既花膠雞味~完全唔係調配出黎既味道,係真正既🐔湯!雞件都好滑,一啲都唔怕柴☺️我地一開始就每人2-3碗湯落肚,飽得七成🤣🤣珊瑚蚌💰128新鮮既海鮮都係打邊爐必備!睇住時間煮,啱啱好就食!嚼勁一流原條野生竹笙王💰88我地好早就放左入去,等竹笙吸收左啲湯味再食!即炸響鈴💰68新鮮出爐響鈴都好少見!可以就咁食或者浸湯蚧子墨魚滑💰88墨魚滑真係好好味呀,仲有啲口感好爽。估唔到嘅係佢個份量真係好多,比起普通嘅火鍋店多一倍!娃娃菜💰38手拍青瓜💰48佢個手帕青瓜呢酸酸辣辣好開胃,如果食得好樓嘅時候都可以食一兩件中和一下炸饅頭👍炸饅頭呢只要關注咗IG佢就可以送一份㗎啦有四件。而且呢一個炸饅頭係好好食,

🐔花膠雞湯(半隻)💰288

珊瑚蚌💰128
新鮮既海鮮都係打邊爐必備!睇住時間煮,啱啱好就食!嚼勁一流

原條野生竹笙王💰88
我地好早就放左入去,等竹笙吸收左啲湯味再食!

即炸響鈴💰68
新鮮出爐響鈴都好少見!可以就咁食或者浸湯

蚧子墨魚滑💰88

娃娃菜💰38

手拍青瓜💰48

炸饅頭👍
炸饅頭呢只要關注咗IG佢就可以送一份㗎啦有四件。而且呢一個炸饅頭係好好食,一啲都唔怕油膩,但係都會食得出佢嗰種炸完後嘅感覺

總括嚟講今次都食得好滿足呀聽講佢嘅花膠雞係每日限量今次我都可以食到都好幸運啊!😜😜
2023-06-01
  • 炸饅頭
天氣熱辣辣約班營友去campaign真係有難度🙈不過最近就俾我哋發現到呢間位於旺角走🏕️Campania 風既「圍爐取暖」一入餐廳已經覺得去左露營呀🏕️仲可以滿足埋鍾意打邊爐既友人🥳🥳新開張不久仲推出左開張優惠套餐☺️鍋底有主打一日限量20鍋既「花膠雞鍋」聽店員講鍋底係師傅每日用左大量新鮮🐣雞殼熬製而成😜 上枱後滾起先飲返兩碗鮮濃雞湯及先食湯中既花膠筒😋真係感覺到滿滿骨膠原啊🥰安格斯牛小排鮮嫩味濃🤤下鍋焯幾下已經食得了🤭中山脆骨腩片爽脆鮮甜😜粟米鮮肉餃🥟新鮮包製皮薄餡靚🤩黑白🦑墨魚丸入面有粒粒墨魚 肉🥳口感豐富‼️菜類有清甜油麥菜🥬秀珍菇、爽口蓮藕片及濕支竹吸收哂雞湯真係好好味呀😋最後食埋水晶粉真心飽到不得之了😂飲品就當然唔少得啤酒🍻汽水啦‼️依家like Fb 仲送埋炸饅頭4粒架

🥳新開張不久仲推出左開張優惠套餐☺️

最後食埋水晶粉真心飽到不得之了😂
飲品就當然唔少得啤酒🍻汽水啦‼️

依家like Fb 仲送埋炸饅頭4粒架
  • 中山脆骨腩片
旺角·慵懶露營風「Chill」嘆花膠雞火鍋圍爐取暖📍旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C1號舖➰好歌推介「我現時自己肯做飯,悶極時自己可浪漫,慶幸還睡得好,還活得好過昨日」.#別來無恙 #陳柏宇➰最近月中和朋友捉緊露營最後的尾巴暢玩一轉非常開心,但近日天氣炎熱至30多度,實在連出門意慾都欠奉,不過朋友說尋覓最近旺角新開一間露營風火鍋,只要有空調,四季都適合圍爐取暖,所以立即和朋友去一探究竟。.餐廳位於旺角朗豪坊附近,地點非常方便,餐廳門口裝潢很花心思,全店均以露營風格設計,更用上露營餐椅餐枱,還有不少露營風裝飾,彷如走進新天地,環境一流。➰火鍋湯底✥花膠雞湯(半隻) 💲288 ⭐️4.2/5⭐️店員招呼我們就座後熱心介紹,餐廳主打招牌花膠雞湯底,每日熬製10多小時真材實料,每日限量20份,因此最好提早預訂,餐廳新張營業有2人套餐推廣已包含招牌花雞膠湯底,性價比甚高,但朋友比較想試一下其他配料就決定散叫。.花膠雞湯底上枱後色澤濃厚,濃稠帶膠質,侍應幫我們將雞件剪開,花膠亦已經煮稔,我們先後喝了三大碗花膠雞湯,非常滋潤滿足,十分推薦這款湯底。.➰火鍋配料❀有骨炸魚皮 💲76 ⭐️4.2/
旺角·慵懶露營風「Chill」嘆花膠雞火鍋

❀牛骨濃汁牛丸(4粒) 💲48⭐️4/5⭐️
❀蟹籽墨魚滑💲98⭐️4/5⭐️
❀金菇 💲38 ⭐️4/5⭐️
❀鮮萵筍片 💲42 ⭐️4/5⭐️
餐廳提供市面少有的有骨即炸魚皮,上枱還有吱吱響脆聲,入口非常酥脆,很推薦。
有骨炸魚皮
牛小排份量豐富,牛味濃郁,稍稍灼至粉嫩即可入口,配搭濃味花膠雞湯,連醬料亦可以不點,原汁原味,值得一試。
手切安格斯牛小排
蝗子皇原條入鍋飽滿多肉,另外珊瑚蚌及墨魚滑亦份量十足,煙韌爽嫩,喜歡海鮮的朋友不容錯過。
蝗子皇
珊瑚蚌
蟹籽墨魚滑
➰ 飲品
✥Asahi
✥可樂
值得一提,餐廳提供的餐具亦是露營杯,非常貼合餐廳主題,舉杯也更加盡興。
Asahi
➰總結
餐廳以近年流行的露營風主題配合四季都適宜的火鍋作主打,用餐環境一流,而且餐廳地點方便,招牌花雞湯湯底濃郁入味,性價比高,令人印象深刻,推薦各位可以來一嘗露營風火鍋體驗。
➿➿➿
#圍爐取暖
#旺角美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食

珊瑚蚌
蟹籽墨魚滑
Asahi
2023-06-03 29 浏览
約了朋友在旺角打邊爐,這間店新開張不久有折頭,有侍應姐姐在門外熱情介紹,因為星期日旺角周圍都太多人了,在最旺的時間有位不用等,所以就入去試試,點了個新張優惠7折套餐,有半隻花膠雞鍋,侍應姐姐細心幫我們先將湯滾熱,先喝湯再吃雞和花膠,湯頭非常濃郁不帶味精,喝完湯和吃過雞後,侍應姐姐就加上豬骨湯讓我們打邊爐,套餐份量大約是3~4人,所以另外加了沙白蜆和芝士牛丸,所有食材都很新鮮,主要是湯底很好,令整件事情都非常夾。題外話~座位設計環境挺特別,感覺像露營,不過有冷氣的。另外like店方ig或fb有炸饅頭送,炸饅頭沾煉奶好好食。

2023-06-03 16 浏览
新店開張,跟幾個朋友都喜歡飲湯食火鍋,有套餐介紹所以來試試。座位很特別,是露營椅~環境別具心思。一行4人點了新張優惠套餐,花膠雞鍋(半隻),先喝湯後吃雞,花膠很足料,味精不錯。安格斯牛小排,中山脆肉鯇魚片,韮菜鮮肉餃,濕炸枝竹,黑白無常,水晶粉,油麥菜,秀珍菇,蓮藕片。整個套餐有齊肉類,魚,丸類,菜和粉,十分齊全,絕對夠4位用!值得一讚的是黑白無常,是墨魚丸和墨汁丸,裡面還有少許墨魚肉未完全打碎,很有咬口很彈牙。脆肉鯇魚片十分新鮮,牛小排不用多說,肉味濃肉質軟熟。整體環境氣氛不錯,味精都不錯,有機會可以再試其他款式。

係新開露營風嘅binno 🏕️💕見有新開張優惠 仲有花膠雞湯湯底就去試😋 去到先知花膠雞湯每日限量 20鍋._. 好彩試到 超推薦🫶🏻$680有10樣食材 like埋ig/fb送炸饅頭 2-4個人去食呢個set幾抵🔥👨🏻‍🍳🤳🏻新張優惠套餐花膠雞鍋(半隻)❤️‍🔥安格斯牛小排 ❤️‍🔥中山脆肉鯇魚片❤️‍🔥韭菜鮮肉餃濕炸枝竹黑白無常❤️水晶粉 ❤️油麥菜❤️秀珍菇蓮藕片個雞湯上枱滾番暖少少就可以飲🥹飲到真材實料嘅香濃鮮甜雞湯味之外個花膠融得好出色🫶🏻 入口棉棉融化嘅口感👍🏻啲雞勁嫩滑易離胃個牛小排好新鮮有牛香味脆肉鯇魚片厚身肉爽🐟個人好鍾意佢個勁q彈嘅水晶粉\(//∇//)\唔洗煮太耐~ 食咗大部分哈哈另外黑白丸都唔錯 個丸大大粒 食到粒粒墨魚肉仲有就係油麥菜夠甜😳👍🏻佢每樣食材份量都多嫁所以2個人係可以好飽好飽飲品就另外嗌呢到裝修都好有心機 掛咗啲配色鮮艷好睇嘅camping theme地毯牆身同柱都繞咗唔同嘅乾花同植物 地大有又啲盆栽🪴7成都係露營枱凳 每枱都有咁上下空間同埋枱凳都穩陣👍🏻 另外都有啲正常高度枱可以坐得舒服啲😎擺嘢食個架嘅空隙稍為有啲闊不過唔影響使用

👨🏻‍🍳🤳🏻新張優惠套餐

擺嘢食個架嘅空隙稍為有啲闊不過唔影響使用
仲有個corner擺咗啲camping tent同睡袋
  • 花膠雞湯
2023-06-02 21 浏览
最近愛上露營主題的餐廳,這次來試試火鍋店。這裝修愛了。牆上掛著帶著鮮綠色的樹葉和露營椅,桌上擺著木質的碗盤和餐具。所有的裝飾都讓人感受到大自然的氣息😄來到這家店,一定要點他們的新張優惠套餐。套餐裡包括了肉類、海産、手工餃子、丸類、菜類、雜類生料,這樣的組合選擇非常豐富。套餐打7折後只需要$680,非常超值!😍首先來到桌上的花膠雞鍋,半隻鮮嫩的雞肉搭配上順滑的花膠湯底,讓人感受到滿滿的滋味。接下來是安格斯牛小排,口感非常嫩滑!還有中山脆肉鯇魚片,魚肉質地非常脆嫩,搭配上清淡的湯底,讓人感受到魚肉的原味。韭菜鮮肉餃也好吃,手工製作的餃子皮薄餡多😃最後,濕炸枝竹,枝竹本身就帶有濃郁的香氣,再經過濕炸的處理,口感更加酥脆,非常開胃。黑白無常,這是墨汁墨丸與墨丸的組合,口感彈牙~

韭菜鮮肉餃也好吃,手工製作的餃子皮薄餡多😃