2023-07-20 4 浏览
圍爐取暖打邊爐位於鄰近旺角地鐵站,以露營為主題,環境特別,冷氣夠凍,特別在夏天期間非常適合。食物方面也相當精彩,新鮮的清甜卜卜蜆湯底,讓人一口接一口都吃不夠;桂花蚌/珊瑚蚌雙拼,蚌肉Q彈鮮美,加上桂花或珊瑚蚌的香氣,更是美味無比;日本廣島蠔(4隻)也非常值得推薦,鮮甜多汁,口感豐富;即炸魚皮油酥鬆脆,非常開胃;油麥菜及本地手切騙牯牛肉,爽脆牛胸油是一道清爽的涼拌菜,非常開胃。最後,口中回味無窮,讓人流連忘返。總體而言,圍爐取暖打邊爐的食物非常新鮮,而且環境特別,以露營為主題,真的讓人有種置身大自然的感覺。在夏天期間來這裡吃飯,冷氣夠凍,更是一大享受。

• 安格斯牛小排
夏天都要打個靚邊爐!今次tummy and friends 黎到旺角嘅圍爐取暖 勁浪漫 超溫馨⸜(๑⃙⃘'ᵕ'๑⃙⃘)⸝⋆︎*裝潢走露營風 打卡都唔錯位置闊落舒適🌿๑ 花膠雞湯🐓當然要試吓餐廳招牌花膠雞花膠雞每日限量20份 真係要把握機會🤩金黃濃郁嘅雞湯底夠哂鮮甜👅👅配上一整份嘅花膠同雞件 絕對係真材實料首先食花膠同飲湯 花膠好爽口之後加入雞件雞件本身已經係7成熟 煮3-5分鐘就食得啦🤪๑伊比利亞橡果豬🐖๑手切安格斯牛小排🐮豬肉片肉味香濃 肥瘦適中 推介🌟牛小排份量十足 口感有嚼勁๑手打豊盛丸拼盛🧆手打墨汁龍蝦墨魚丸、手打鮮蝦丸手打黑松露丸、手打墨魚丸、手打芝士牛肉丸五款都好彈牙~特愛鮮蝦同黑松露丸😛๑醬爆芝士獅子狗🦁๑黃金響鈴🔔驚喜響鈴 鹹蛋黃味香噴噴😋๑雜菇拼盤🍄๑雜菜拼盤🥬๑山水滑豆腐🥢極推介叫蔬菜同菇類!好豐富 吸哂湯底精華 非常之入味🤤๑出前一丁๑日本稻庭烏冬๑ 飲品🍺啤酒、汽水 茶露營必須酒🏕️嗌兩枝啤酒同fd chillchill🍻 好嘆🫶🏻

夏天都要打個靚邊爐!
今次tummy and friends 黎到旺角嘅圍爐取暖

๑手切安格斯牛小排🐮
豬肉片肉味香濃 肥瘦適中 推介🌟
牛小排份量十足 口感有嚼勁

๑手打豊盛丸拼盛🧆
手打墨汁龍蝦墨魚丸、手打鮮蝦丸
手打黑松露丸、手打墨魚丸、手打芝士牛肉丸
五款都好彈牙~
特愛鮮蝦同黑松露丸😛

๑醬爆芝士獅子狗🦁
๑黃金響鈴🔔
驚喜響鈴 鹹蛋黃味香噴噴😋

๑雜菇拼盤🍄
๑雜菜拼盤🥬
๑山水滑豆腐🥢
極推介叫蔬菜同菇類!
好豐富 吸哂湯底精華 非常之入味🤤

๑出前一丁
๑日本稻庭烏冬

๑ 飲品🍺
啤酒、汽水 茶
露營必須酒🏕️
嗌兩枝啤酒同fd chillchill🍻 好嘆🫶🏻
2023-07-20 0 浏览
主題火鍋店越開越多今晚去左旺角朗豪坊對面嘅圍爐取暖Camping主題夠gimmick 木枱露營椅好有feel呢度有多款火鍋湯底 必食每日限量20份嘅花膠雞鍋 真係超真材實料有半隻雞 仲有兩塊大過我塊面嘅花膠扒雞肉勁滑 花膠真係好厚充滿膠質湯底好濃好鮮 飲左兩大碗湯先開始打邊爐伊比利亞橡果豬完美油脂分布 肉質軟嫩彈牙好好食手工特式餃子拼盤蟹肉餃.菜苗帶子餃.龍蝦豬肉餃.韮菜豬肉餃個人最愛帶子餃同蟹肉餃 好鮮味手工豐盛丸拼盤墨汁龍蝦墨魚丸.鮮蝦丸.墨魚丸.芝士牛肉丸.櫻花豬肉丸 真係好鍾意手工丸 必食!粒粒都咁彈牙 墨汁嗰個口感最豐富 好多小龍蝦同墨魚粒粒
主題火鍋店越開越多

墨汁龍蝦墨魚丸.鮮蝦丸.墨魚丸.芝士牛肉丸.櫻花豬肉丸
真係好鍾意手工丸 必食!粒粒都咁彈牙
墨汁嗰個口感最豐富 好多小龍蝦同墨魚粒粒

2023-07-19 3 浏览
熱死辣辣都要去打邊爐,去咗扮camping嘅圍爐取暖,一路食一路打卡。先出去混醬,再慢慢等嘢食。食物選擇唔算多,不過大佬嘅嘢都有,質素亦都唔錯!最欣賞佢嘅花膠雞湯湯底,好足料好夠味,飲咗幾碗先打邊爐。佢呢度都有好幾款煎炸小食,鹽酥雞我覺得幾好食!呢度啲牛肉性價比都高,份量多,肉質亦都好。除咗牛肉,我哋仲嗌咗牛丸、芝士腸、魚片頭、公仔麵等等。去到最後嘅厚切午餐肉差啲食唔晒添!呢度係好企理嘅打邊爐地方,下次再食。

先出去混醬,再慢慢等嘢食。

佢呢度都有好幾款煎炸小食,鹽酥雞我覺得幾好食!

呢度啲牛肉性價比都高,份量多,肉質亦都好。

除咗牛肉,我哋仲嗌咗牛丸、芝士腸、魚片頭、公仔麵等等。

去到最後嘅厚切午餐肉差啲食唔晒添!

呢度係好企理嘅打邊爐地方,下次再食。
2023-07-18
2023-07-18 3 浏览
圍爐取暖 (旺角)旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C1號舖冬瓜瑤柱豬骨湯底呈現出濃郁的米黃色澤,為整個火鍋增添了溫暖的色彩;散發出濃郁的豬骨香氣,讓人垂涎欲滴🤤入口清爽,湯汁鮮美。爽脆豬潤則呈現出深棕色的外皮,內部則是白嫩的肉質,色澤鮮明;豬肉香氣,口感爽脆。新鮮鵝腸則呈現出淺灰色的外觀,非常顯眼;鵝肝的香氣,鮮嫩軟滑。竹笙則是呈現出奶白色的色澤,質感豐富;淡淡的竹香味,質感鮮嫩,爽脆可口,質感豐富。鮮淮山則是呈現出白色的色澤,為整個火鍋增添了清新的色彩;清新的植物香氣,鮮美細膩,帶有淡淡的甘甜。響鈴雙拼,即炸響鈴和黃金響鈴則呈現出金黃色的外皮,看起來非常美味。黃金蛋黃味道非常吸引。
旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C1號舖

前一年疫情原因多左好多人揀戶外活動露營活動⛺️然後開始放寬又流行左露營風格模式居然可以樓上都可以開到間露營風既邊爐餐廳🤣又係突破創新風格餐廳🫕🌟 花膠雞湯 (半隻雞) 💰$298雞都係點完單就馬上切件而花膠都係另上、仲要大大塊 🤓雞件都好嫩滑🐓 花膠就要職員細心幫我地剪好落煲 🫶🏻放左花膠同雞落湯底煲一陣之後會飲到鮮甜雞味好濃郁 ☺️ 🌟 即炸魚皮 💰$68呢隻魚皮係以前食過好食既魚皮係帶骨果隻魚黎 🥹 識食一定係食呢款 🤤仲要即炸好香脆 👍🏻🌟 菜苗帶子餃 💰$78帶子打到起膠、變得好彈牙爽口 😳開頭以為真係成粒帶子係入面🤣 有意外驚喜仲要每粒都大大粒,絕對唔偏心 🥴🌟 黃金響鈴 💰$78 新鮮即炸既響鈴係最好食 🤤仲要裡面包住鹹蛋黃更加香脆美味 放落雞湯到過一下湯就食得 😍🌟 滑類雙拼 💰$118分別叫左腐乳鮮牛肉及蟹子蝦滑 蝦🦐滑起膠彈牙爽口 🫣腐乳牛肉好嫩滑牛味好濃 👍🏻🌟 酒香花雕牛肉 💰128花雕酒味好出 🥴 唔講以為自己飲緊酒 🤣牛肉有鎖住花雕酒落埋雞湯底變左酒香鮮甜 圍爐取暖 (旺角)📍地址:旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C1號舖☎️ 電話: 46147794
前一年疫情原因多左好多人揀戶外活動露營活動⛺️
然後開始放寬又流行左露營風格模式
🌟 花膠雞湯 (半隻雞) 💰$298
雞都係點完單就馬上切件
而花膠都係另上、仲要大大塊 🤓
雞件都好嫩滑🐓 花膠就要職員細心幫我地剪好落煲 🫶🏻
放左花膠同雞落湯底煲一陣之後會飲到鮮甜雞味好濃郁 ☺️
🌟 即炸魚皮 💰$68
呢隻魚皮係以前食過好食既魚皮
係帶骨果隻魚黎 🥹 識食一定係食呢款 🤤
仲要即炸好香脆 👍🏻
🌟 菜苗帶子餃 💰$78
帶子打到起膠、變得好彈牙爽口 😳
開頭以為真係成粒帶子係入面🤣 有意外驚喜
仲要每粒都大大粒,絕對唔偏心 🥴
🌟 黃金響鈴 💰$78
牛肉有鎖住花雕酒落埋雞湯底變左酒香鮮甜

📍地址:旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C1號舖
☎️ 電話: 46147794

2023-07-14 29 浏览
餐廳資料:圍爐取暖菜式: 港式/火鍋地址: 旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C1號舖今晚在旺角去了一間全新打咭熱點、鬧市中露營風火鍋店試試,我們點了每日限量20份的花膠雞湯底,真材實料,回味無窮。一開始當然是先享受飲一碗味道濃郁的雞湯,再放花膠及雞,吃完雞後再吃其他新鮮的食材,有日本廣島蠔、即炸響鈴及魚皮、黑松露墨魚滑、手打鮮蝦丸、韭菜豬肉餃、蟹肉餃及手切牛肉拼盤😄牛肉拼盤的牛舌是我至愛,非常爽口,真的食到停唔到口;另外鮮蝦丸和墨魚滑又是用料充足,口感彈牙;兩款餃的餡料也新鮮,味道濃郁且有鮮味,十分可口👍我們差不多最後才吃花膠,那時花膠煮得夠淋,吸滿湯汁真美味,花膠營養豐富,我當然多吃幾塊,非常滋味😋整體而言,這間露營式主題的火鍋店地方寬敞,食材新鮮,我們享受了一頓舒適美味的晚餐😄
餐廳資料:
圍爐取暖
菜式: 港式/火鍋
地址: 旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C1號舖

2023-07-14 10 浏览
露營個陣我最想就係同成班朋友一齊打邊爐⛺️但每次打邊爐嘅事前準備功夫都太多,更何況係郊外呢🥹無意中發現旺角呢間Camping做主題嘅火鍋店!呢晚就搵埋朋友一齊去食啦💓眾多湯底之中,我揀咗蕃茄薯仔粟米湯🍅黎到先飲一碗,飲晒成碗都唔講得好好,證明無味精!蕃茄湯味道微酸又清甜,因為有蕃茄之餘仲有好多洋蔥同甜粟米🌽🌟花雕醉雞件🌟韭菜豬肉餃🌟蟹肉餃🌟手打芝士牛肉丸🌟響鈴🌟油麥菜🌟芝士腸當中我最推介花雕醉雞件,花雕濃郁,雞件滑溜👍仲有自家製嘅韭菜豬肉餃同蟹肉餃,餡料滿滿,鮮味十足🫶手打牛肉丸一咬開就爆汁同芝士,夠惹味😋圍爐取暖 (旺角)旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C1號舖
露營個陣我最想就係同成班朋友一齊打邊爐⛺️
但每次打邊爐嘅事前準備功夫都太多,更何況係郊外呢🥹
無意中發現旺角呢間Camping做主題嘅火鍋店!

呢晚就搵埋朋友一齊去食啦💓

眾多湯底之中,我揀咗蕃茄薯仔粟米湯🍅

黎到先飲一碗,飲晒成碗都唔講得好好,證明無味精!
蕃茄湯味道微酸又清甜,因為有蕃茄之餘仲有好多洋蔥同甜粟米🌽

🌟花雕醉雞件

🌟韭菜豬肉餃

🌟蟹肉餃

🌟手打芝士牛肉丸

🌟響鈴

🌟油麥菜

🌟芝士腸

當中我最推介花雕醉雞件,花雕濃郁,雞件滑溜👍
仲有自家製嘅韭菜豬肉餃同蟹肉餃,餡料滿滿,鮮味十足🫶
手打牛肉丸一咬開就爆汁同芝士,夠惹味😋

旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C1號舖
  • 花雕醉雞件
  • 韭菜豬肉餃
  • 蟹肉餃
  • 手打芝士牛肉丸
  • 蕃茄薯仔粟米湯
2023-07-13 22 浏览
在這家圍爐取暖的餐廳,除了獨特的環境和美味的食物,價格也是非常合理的。在這裡我和朋友享用到高品質的食材和美味的菜餚。回到食物的口感,清甜卜卜蜆湯底。湯底的清甜和蜆子的鮮嫩加上卜卜的口感,以及粒粒都有肉,肉質鮮甜,讓人回味無窮。此外,本地手切騙牯牛肉和爽脆牛胸油的口感也非常棒,肉質鮮嫩,口感豐富。這些菜餚讓人感到食物的美好回憶,讓人想要再次光臨。除了這些,這家餐廳還有其他令人垂涎的火鍋配料,例如桂花蚌/珊瑚蚌雙拼和日本廣島蠔。這些海鮮菜餚的新鮮度和口感都非常出色,可以滿足不同口味的顧客。即炸魚皮和油麥菜也是非常好吃的小菜,增加了整個用餐體驗的層次感。總而言之,這家圍爐取暖的餐廳提供了美味的食物和獨特的用餐體驗,同時價格也非常合理。如果想試吓一家人或明友以露營為主題的餐廳,這裡真的是不錯的選擇。特別對食物質素及舒適的環境有要求。

圍爐圍爐~一聽呢個名就知係打邊爐吹水🤭🤭今日朋友帶左我黎呢間餐廳小聚一下🫶🏻佢個地點好方便!係旺角站E1出口行大概1分鐘就到👍🏻一入門口見到個環境非常chill非常舒服😍店主好有心~將成個環境佈置到露營場地咁🏕️真係提供左帳幕架!!另外餐廳既枱凳同我地平時坐都好唔同~大部分都係露台枱/凳🪑好似真係置身camping 咁😳不過如果想高凳,餐廳入面都有啲係高枱高凳🫶🏻好貼心!我地今日試佢出名既花膠雞濃湯湯底($298)~聽聞每日限量得20份架咋!好彩我同朋友今日早左黎,可以試到招牌湯底😍佢地個雞湯底係用雞熬左6個鍾,我地飲得出啖啖濃雞湯!!真係落足料!!欣賞佢地真材實料🐓店員仲好細心教我地落完花膠滾起左之後先飲湯~再落雞,佢地啲雞都係整到7成熟,岩晒我地唔洗等咁耐就有得食🫶🏻🫶🏻每枱都會有一個九宮格調味料,方便客人自己落🫶🏻我今次加埋麻油落去~認真夠香🤣食物方面都比較有特色,牛胸油、龍蝦豬肉餃、黑松露墨魚滑、鬼馬滿天星等等~我地就叫左以下呢啲食物:1️⃣豬肚($48)好足料🤣同朋友兩個人食極都仲有咁!2️⃣手切骰仔牛肉粒($128)細細粒好易咬😍同埋好juicy3️⃣手打豐盛丸拼盤10粒($118)·手

1️⃣豬肚($48)
好足料🤣同朋友兩個人食極都仲有咁!

2️⃣手切骰仔牛肉粒($128)
細細粒好易咬😍同埋好juicy

3️⃣手打豐盛丸拼盤10粒($118)
·手打墨汁墨魚丸
·手打鮮蝦丸
·手打墨魚丸
·手打芝士牛肉丸
·手打櫻花豬肉丸
👍🏻個人幾推介櫻花豬肉丸~好多櫻花蝦😍好有口感

4️⃣腐乳鮮牛滑($98)
食落都好有腐乳味🤣特別!!

5️⃣娃娃菜($36)
娃娃菜份量都唔少🫶🏻

6️⃣冬瓜片($32)
佢啲冬瓜切得好薄!淥左一陣就食得嚕🤭

下次要再黎試下其他湯底!同埋真係好適合同朋友慢慢黎chill 下🫶🏻
2023-07-12 13 浏览
這間有露營特色的火鍋店整體食物選材新鮮,炸物和手工餃子質素上乘。雖然價格略貴,但選料和份量算合理,值得一試。這間「圍爐取暖」火鍋店就在旺角朗豪坊對面,如路經不妨一試,今晚點了以下菜式:1. 花膠雞湯底(每天限量20份): 花膠鮮甜有嚼勁,雞湯底滋味濃郁,還有半隻雞,值得推介。2. 日本廣島蠔 : 有四隻新鮮蠔,鮮美可口!3. 即炸響鈴及魚皮 : 脆皮魚皮與響鈴香脆爽口,炸得恰到好處。4. 黑松露墨魚滑、手打鮮蝦丸 : 墨魚滑爽滑,黑松露味夠濃郁,鮮蝦丸也彈牙新鮮。5. 韭菜豬肉餃、蟹肉餃 : 餃子皮薄餡料足,韭菜豬肉餃清新,蟹肉餃甜美。6. 手切牛肉拼盤 : 牛肉鮮嫩多汁,牛舌爽滑,拼盤份量充足。7. 雜菜拼盤 : 各款蔬菜,新鮮,擺盤頗精緻,份量也多。

2. 日本廣島蠔 : 有四隻新鮮蠔,鮮美可口!

7. 雜菜拼盤 : 各款蔬菜,新鮮,擺盤頗精緻,份量也多。
旺角餐廳晚市特別多人,但要搵一間靜靜地傾計嘅火鍋店應該好難🙄呢間商場樓上鋪主打花膠雞湯,加上露營主題,好奇之下就去試下。🔸花膠雞湯底半隻每日限量20隻,當然要試吓😎湯底顏色呈現金黃色,濃郁鮮甜,第一時間頭啖湯,鮮味十足👍 半隻花膠雞無肥膏,肉質鮮嫩,而且偏大隻,份量十足!花膠另上,侍應表示花膠來自鱸魚,厚身膠質重,入口軟綿,好幸福🥰女人恩物😆🔸伊比利亞橡果豬 $168厚切豬肉片,脂肪比例平均,有口感,與平時食開嘅豬肉片有咬口及肉味濃😋🔸手工芝士肉丸鮮牛肉包住芝士,熟左之後有拉絲效果。🔸手工特色餃子拼盤有齊韭菜餃、龍蝦餃、蟹黃餃、香茜墨魚做。特別係籠蝦餃,爽口鮮甜。蟹黃餃好濃郁嘅蟹膏味,每款都食得出好新鮮,材料切得好細緻,好明顯係手工製造。非常有特色,必點‼️🔸鬼馬滿天星蝦膠釀油炸鬼, 鋪上大量蟹子,增加口感,蝦膠非常爽彈👍⭕️兩個人 人均消費 $400所有食物食得新鮮,真材實料,製作用心,對得住價錢💪🏻另外值得一讚,侍應非常細心,每次上菜都會詳細介紹。

🔸花膠雞湯底半隻
每日限量20隻,當然要試吓😎

🔸伊比利亞橡果豬 $168

🔸手工芝士肉丸
鮮牛肉包住芝士,熟左之後有拉絲效果。

🔸手工特色餃子拼盤

🔸鬼馬滿天星
蝦膠釀油炸鬼, 鋪上大量蟹子,增加口感,蝦膠非常爽彈👍

⭕️兩個人 人均消費 $400
所有食物食得新鮮,真材實料,製作用心,對得住價錢💪🏻
另外值得一讚,侍應非常細心,每次上菜都會詳細介紹。
花膠雞湯半隻
超厚花膠
嫩滑雞件
手工特色餃子拼盤
2023-07-10 9 浏览
晚上來到一家新式火鍋店,無論是環境還是餐桌擺設,都以露營元素為主題,空間寬敞,令食客在市區中體驗露營,當晚還有新開張優惠,當然要試試新張優惠套餐 ($680)✨花膠雞鍋 (半隻)✨安格斯牛小排✨中山脆肉鯇魚片✨韭菜鮮肉餃✨濕炸枝竹✨黑白無常✨水晶粉✨油麥菜✨秀珍菇✨蓮藕片餐廳主打花膠雞鍋,湯底同雞呈金黃色澤,成鍋融為一體,花膠雞湯香濃順滑,有半隻雞和十多塊花膠,光是雞鍋就分量十足,在下火鍋料前,可以先飲一碗美美顏牛小排肉質鮮嫩,口感細膩,燙至粉紅色就食得魚片爽脆鮮美,但帶有小魚骨,進食時要注重韭菜餃皮薄但韭菜味稍嫌不濃枝竹、油麥菜和秀珍菇煮至最後,充分吸收到雞湯的精華,好滿足,加上露住營咁打邊爐,好有新鮮感

新張優惠套餐 ($680)

✨花膠雞鍋 (半隻)
✨安格斯牛小排
✨水晶粉
✨油麥菜
✨秀珍菇
✨蓮藕片

牛小排肉質鮮嫩,口感細膩,燙至粉紅色就食得

魚片爽脆鮮美,但帶有小魚骨,進食時要注重

韭菜餃皮薄但韭菜味稍嫌不濃

• 花膠雞湯
Camping主題火鍋🏕️一齊圍爐取暖🍲有冇諗過喺炎炎夏日下,可以一邊涼住冷氣露營⛺️一邊圍爐吹水,大歎足料花膠雞火鍋!位於旺角的火鍋專門店「圍爐取暖」,將露營元素融入店內裝潢,室內放滿了帳篷、露營椅、木製枱等專業露營用具,一片輕鬆自在的氛圍~🔥花膠雞(半隻)湯底一上湯底,建議先放花膠落去浸煮,然後單獨裝一碗湯飲。金黃奶白的湯底,經過長時熬製,入口鮮甜,味道濃郁,感覺好滋潤~有半隻雞無花無假,本身已經煮熟左7成,將雞件放落湯底滾4-5分鐘就可以食得,咦個時候雞肉岩岩好夠哂嫩滑🤤花膠事前泡發時間夠,相當軟腍,骨膠原滿滿!餐廳每天只供應20煲花膠雞鍋 ,先到先得🤚🏻🔥手切安格斯牛肩胛賣相好靚仔,手切的牛肉厚度適中,口感一流。牛肩胛屬於牛隻時常運動的部位,所以肉質較為結實,帶點筋,肉味較濃!🔥牛骨濃汁牛丸一咬開即刻爆汁💦重牛味,又彈牙,用黎配火鍋一流!🔥韭菜鮮肉餃皮薄餡靚,餃子餡內有大量韭菜,足料🔥粟米、油麥菜比較新鮮,吸收哂花膠雞湯的精華,鮮甜
Camping主題火鍋🏕️一齊圍爐取暖🍲

🔥花膠雞(半隻)湯底

🔥手切安格斯牛肩胛

🔥牛骨濃汁牛丸
一咬開即刻爆汁💦重牛味,又彈牙,用黎配火鍋一流!

🔥韭菜鮮肉餃
皮薄餡靚,餃子餡內有大量韭菜,足料

🔥粟米、油麥菜
比較新鮮,吸收哂花膠雞湯的精華,鮮甜
2023-07-10 10 浏览
今晚和家人去旺角食火鍋,選了圍爐取暖,地點超方便,就在鐵路站出口側,店內佈置頗有型格,有部分座位佈置有露營feel,幾有特色。花膠雞湯,色澤金黃,味道濃郁,味道很好,有種很厚的質感,花膠質素不錯,是桶膠,感覺都幾厚身。還有半隻雞,都幾大隻,肉質嫩滑,吃完雞再喝湯,已經有一點飽意。安格斯牛肩肉,肉質鮮嫩,入口甘香,一點都不肥膩,頗有質素。 鮮腐竹,與平常吃的很不同,十分軟滑,而且夠厚,看上去已覺得好味。脆肉鯇魚片,份量都不少,很大片,肉質爽脆,感覺很新鮮,值得試試。鹽酥雞,炸得很美味,外脆內軟,細細粒,一啖一口,很惹味。韮菜豬肉餃,很飽滿,夠足料,真的是皮薄餡靚。整體出品都幾有水準,下次會再來試試其他食品。

安格斯牛肩肉,肉質鮮嫩,入口甘香,一點都不肥膩,頗有質素。

鹽酥雞,炸得很美味,外脆內軟,細細粒,一啖一口,很惹味。