餐厅: 圓貝 (星光行)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-05-18 69 浏览
仔仔鐘意飲珍珠奶茶🧋,但始終都擔心小朋友飲太多都唔好!最近見到🧋「圓貝」推出咗兒童系列呀!🤩🤩圓貝嘅賣點係健康😍用上✅自家製植物奶、❎無咖啡因、 ✅選用健康糖,雖則好健康,但味道仍然保留住一般珍珠嘅味道同口感😋😋而佢嘅兒童系列係特別調配,每一款都有不同嘅營養價值!仔仔就試咗幾款分享比大家:🧋Peppa George 佐治小豬Pink Pearl 粉紅圓貝:Vita C — 維他命Get➰酸酸味味,好受小朋友歡迎👏🏻顏色又夠吸引🤩🌟 藍藻、海鹽雲尼拿米蓋、杏仁奶、士多啤梨、椰子花蜜、排毒炭黑珠🧋Cookie Monster 曲奇怪獸Choco Pearl 啡圓貝:Happie — 調節心情➰朱古力🍫味濃郁,加埋海鹽雲呢拿奶蓋更帶出朱古力嘅味道👅軟滑嘅口感似食緊雪糕咁,係小朋友嘅大愛🤎🌟麻糬、可可碎、朱古力米蓋、杏仁奶、純素朱古力醬、特濃朱古力麻糬曲奇、香蕉、排毒成黑珠🧋Golden Minion 黃金少少兵Golden Pearl 金圓貝:Immun-ie — 增強免疫➰第一啖就飲到甜蕃薯蓉好rich,混埋黃金珠視覺好靚,仲好好咬口。🌟海鹽雲尼拿米蓋、黃金甜蕃薯、香蕉、蔗糖黃金燕麥奶、抗

而佢嘅兒童系列係特別調配,每一款都有不同嘅營養價值!

仔仔就試咗幾款分享比大家:

🧋Peppa George 佐治小豬

🧋Cookie Monster 曲奇怪獸

🧋Golden Minion 黃金少少兵
🌟海鹽雲尼拿米蓋、黃金甜蕃薯、香蕉、蔗糖黃金燕麥奶、抗炎黃金珠

🧋 Groot In the Woods 小樹人
Green Pearl 綠圓貝:Fiber BB — 高纖之選➰需要排毒嘅我就啱晒,口感好smooth加入少少嘅可可碎好味!而且牛油果🥑係我favorite🥰
🌟可可碎、開心果、海鹽雲尼拿米蓋、杏仁奶、牛油果、純素朱古力醬、排毒炭黑珠

下次大人小朋友都可以一齊買自己心水嘅珍珠奶茶🧋喇🫶🏻✌🏻🫶🏻✌🏻
最近見到好多媽媽講緊圓貝呢間手搖飲品店,因為佢地推出小朋友🧒🏻👧🏻都飲得既手搖飲品!一於全家總動員去試下佢地既新menu🥰佢地既飲品真材實料,而且係即叫即打,所以準備時間較長🙂不過唔緊要!小朋友飲得一定要好既!等耐少少都值得😌因為佢既size比較細,所以一共叫咗四杯飲品:⭐️佐治小豬鍾意士多啤梨🍓一定要叫!因為佢真材實料,飲落有淡淡士多啤梨味,絕非坊間用士多啤梨糖漿整成既手搖飲品可比🩷⭐️爸爸羊Abi爸搶住飲,因為佢杯底放滿好香既牛油果🥑,片片都好大塊好滿足!⭐️黃金小小兵小朋友飲既就係呢杯啦!因為有佢至愛既香蕉🍌!除咗有香蕉外仲有蕃薯🍠,甜甜地好快就飲晒👏🏼⭐️小樹人 呢個係我至愛!佢有香濃既開心果同純素朱古力,估唔到呢兩種材料又幾夾😚唔會搶咗對方既味,好似食緊一粒香濃既開心果朱古力🍫!值得一讚既係佢地既珍珠比較細粒,小朋友可以放心食🩷
一於全家總動員去試下佢地既新menu🥰
佢地既飲品真材實料,而且係即叫即打,所以準備時間較長🙂
不過唔緊要!小朋友飲得一定要好既!等耐少少都值得😌

因為佢既size比較細,所以一共叫咗四杯飲品:

⭐️佐治小豬

⭐️爸爸羊

⭐️黃金小小兵

⭐️小樹人

值得一讚既係佢地既珍珠比較細粒,小朋友可以放心食🩷
2024-05-07
2024-05-13 190 浏览
最近Mother Pearl 圓貝推出全新小朋友menu 👶🏻圓貝媽寶🥰使用自家製植物奶🥛無咖啡因,選用健康糖✅每杯都用上唔同配料調製,好飲又健康❗️⁠🩵Baa Baa Black Pearl 爸爸羊(Brainy — 發展腦力) 藍藻、牛油果、香水檸檬、菠蘿、椰子奶、椰子花蜜、排毒炭黑珠😋藍色好靚啊✨入邊有好多牛油果果肉,飲落仲有淡淡椰香,完全唔甜又易入口⁠🩷Peppa George 佐治小豬(Vita C — 維他命Get)藍藻、海鹽雲尼拿米蓋、杏仁奶、士多啤梨、椰子花蜜、排毒炭黑珠😋士多啤梨加雲呢拿,自家製排毒炭黑珠,好有咬口,好味又健康⁠💜Dragon Trainer 馴龍騎士(Ome 3 — 支持成長) 杏仁奶、藍莓、紅火龍果、香蕉、羅漢果糖、奇亞籽、排毒炭黑珠😋藍莓火龍果加香蕉,超健康,飲落好清甜💕水果味濃郁🤎Cookie Monster 曲奇怪獸(Happie — 調節心情)麻糬、可可碎、朱古力米蓋、杏仁奶、純素朱古力醬、特濃朱古力麻糬曲奇、香蕉、排毒炭黑珠😋呢杯好豐富,小朋友必點,除咗飲到朱古力奶,仲會食到麻糬粒,曲奇粒等
圓貝媽寶🥰使用自家製植物奶🥛無咖啡因,選用健康糖✅
每杯都用上唔同配料調製,好飲又健康❗️

藍藻、牛油果、香水檸檬、菠蘿、椰子奶、椰子花蜜、排毒炭黑珠

😋士多啤梨加雲呢拿,自家製排毒炭黑珠,好有咬口,好味又健康

杏仁奶、藍莓、紅火龍果、香蕉、羅漢果糖、奇亞籽、排毒炭黑珠
😋藍莓火龍果加香蕉,超健康,飲落好清甜💕水果味濃郁

2024-05-09
2024-05-07 42 浏览
每次麥皮媽食珍珠奶茶嘅時候,兩姊妹都會走嚟飲埋一份,相信每個小朋友都會喺咁😂😂 想佢地都可以一齊飲?我就發現 Mother Pearl 圓貝最近推出左小朋友都啱飲嘅健康牌手搖飲品系列!Mother Pearl 推出全新小朋友MENU「圓貝媽寶」,所用嘅係自家製植物奶,無咖啡因,並選用健康糖,⁠每杯兒童飲品都喺特別調配,而且有不同營養價值!⚪ Snowy Olaf 抱抱白雪人 — 甜得健康海鹽雲尼拿米蓋、杏仁奶、黃金燕麥奶、低卡酮糖、排毒炭黑珠🟡 Golden Minion 黃金少少兵 — 增強免疫海鹽雲尼拿米蓋、黃金甜葛薯、香蕉、蔗糖、黃金燕麥奶、抗炎黃金珠🔵 Baa Baa Black Pearl 爸爸羊 — 發展腦力藍藻、牛油果、香水檸檬、菠蘿、椰子奶、椰子花蜜、排毒炭黑珠⁠🟢 Groot In the Woods 小樹人 — 高纖之選可可碎、開心果、海鹽雲尼拿米蓋、杏仁奶、牛油果、純素朱古力醬、排毒炭黑珠🔴 Peppa George 佐治小豬 — 維他命Get藍藻、海鹽雲尼拿米蓋、杏仁奶、士多啤梨、椰子花蜜、排毒炭黑珠⁠🟣 Dragon Trainer 馴龍騎士 — 支持成長杏仁

⚪ Snowy Olaf 抱抱白雪人 — 甜得健康
海鹽雲尼拿米蓋、杏仁奶、黃金燕麥奶、低卡酮糖、排毒炭黑珠

🟡 Golden Minion 黃金少少兵 — 增強免疫

藍藻、牛油果、香水檸檬、菠蘿、椰子奶、椰子花蜜、排毒炭黑珠

🔴 Peppa George 佐治小豬 — 維他命Get

⁠🟣 Dragon Trainer 馴龍騎士 — 支持成長

⁠🟤 Cookie Monster 曲奇怪獸 — 調節心情

我哋就點左4款,麥皮媽就飲 #小樹人,有開心果及牛油果,味道唔甜,每啖都飲到牛油果蓉🥑,健康又飽肚!

家姐仔就飲 #曲奇怪獸,唔太甜嘅朱古力飲品,又有煙煙韌韌嘅麻糬增加口感,家姐都大讚好好味!

妹妹就飲 #佐治小豬,士多啤梨口味🍓係妹妹至愛,酸酸甜甜果味濃,重點喺有健康版嘅珍珠😂😂
2024-05-06 23 浏览
夏天成日都要飲好多水,但飲得水多又口寡寡想飲翻杯珍珠奶茶。喺條街好難買到啲比較健康嘅飲品,就算搵到嘅都未必係好飲🫣。正當我哋喺尖沙咀行逛書店之際,俾我發現星光行誠品書店隔離有一間台式手搖飲品店全新推出飲品✨👶🏻小朋友都可以飲得嘅珍珠奶茶🥤✨🥤係使用健康糖、植物奶同素食,仲會有零咖啡因飲品for小朋友。👶🏻每杯兒童飲品都有不同營養價值👦🏻圓貝現推出7️⃣款全新兒童飲品menu 1️⃣Snowy Olaf 抱抱白雪人White Pearl 白圓貝❌Sugar❌一甜得健康2️⃣🟠Golden Minion 黃金少少兵Golden Pearl #HA: Immun-ie一增強免疫3️⃣🔵Baa Baa Black Pearl 爸爸羊Blue Pearl 藍圓貝:Brainy一發展腦力4️⃣🟢Groot In the Woods 小樹人Green Pearl 綠圓貝 Fiber BB —高纖之選5️⃣🔴Peppa George 佐治小豬Pink Pearl 粉紅圓貝Vita C -維他命 Get6️⃣🟣Dragon Trainer 馴龍騎士Purple Pearl 紫圓貝: Ome 3 -支持成長7️⃣🟤Cookie Mons

👶🏻每杯兒童飲品都有不同營養價值👦🏻

7️⃣🟤Cookie Monster 曲奇怪獸
Choco Pearl 啡圓貝: Happie —
調節心情

我哋試咗😍😍
1️⃣白圓貝香濃柔滑鮮奶嘅口感厚實,選用健康糖但仍有一絲微甜,完全沒有奪去手搖飲品的精髓🥰
2️⃣綠貝圓使用牛油果做材料打滑而成,開頭我都好擔心用牛油果未必係最好飲,但出乎意外同鮮奶去夾再變成飲料,出奇意外地滑溜同埋易入口,適合追求非常健康生活嘅家長同小朋友任用
5️⃣粉紅圓貝適合成日捱夜嘅人,一定要補充多啲維他命增強免疫力抵抗力,重點係酸酸地好好飲好開胃,完全唔似飲緊非常健康嘅飲品
7️⃣啡圓貝無咖啡因製作,小朋友搶着要飲,媽媽都好放心,呢一杯又係勁好飲,下次要買兩杯先夠😂

下次我哋要飲埋其他剩低嘅三種顏色圓貝,集齊一套小朋友健康飲品彩虹系列😚
🌈🌈🌈呢款rainbow 色系飲品又睇得又飲得,父母真係好放心🥰
2024-04-27
2024-05-05 153 浏览
去開海港城誠品,經過見到 Mother Pearl 推出全新小朋友MENU 😍😍 平時媽媽飲手搖,阿仔都話想飲,可惜坊間嘅手搖飲品都比較高糖、或者以茶類為主,佢有得睇冇得飲🤤而Mother Pearl 圓貝嘅Kids Menu,係用自家製植物奶、無咖啡因、選用健康糖、口味以天然食材為主,每杯兒童飲品都有不同營養價值👍🏻 ⁠🟡Golden Minion 黃金少少兵 (Immun-ie — 增強免疫)海鹽雲呢拿米蓋· 黃金甜番薯· 香蕉· 蔗糖· 黃金燕麥奶·抗炎黃金珠 👍🏻媽媽先試一啖,唔會好甜,好香番薯味真係好啱小朋友飲,而且好飽肚,肥髀飲完飽飽瞓覺😴身為開心果控嘅媽媽,當然係揀 ⁠🟢 Groot In the Woods 小樹人 (Fiber BB — 高纖之選)可可碎、開心果、海鹽雲呢拿米蓋、杏仁奶、牛油果、純素朱古力醬、排毒炭黑珠飲到開心果味,雖然唔算濃,有一粒粒果仁同可可碎令口感更加豐富😋同樣唔算太甜,好飲👍🏻🟤 Cookie Monster 曲奇怪獸 (Happie — 調節心情)麻糬、可可碎、朱古力米蓋、杏仁奶、純素朱古力醬、特濃朱古力麻糬曲奇、香蕉、排毒炭黑珠😍😍呢杯都好

👍🏻媽媽先試一啖,唔會好甜,好香番薯味
真係好啱小朋友飲,而且好飽肚,肥髀飲完飽飽瞓覺😴

身為開心果控嘅媽媽,當然係揀 ⁠

😍😍呢杯都好好飲!好香濃嘅朱古力味👍🏻

⁠🟣 Dragon Trainer 馴龍騎士 (Ome 3 — 支持成長)杏仁奶、藍莓、紅火龍果、香蕉、羅漢果糖、奇亞籽、排毒炭黑珠
呢杯好健康👍🏻以水果為主,比較Fresh

仲有好靚嘅飲管扣

呢度裝修都好時尚

• 小樹人
平時出街都會飲珍珠奶茶,小朋友起隔離都會嘈住要飲,唯有偷偷地飲,好似做賊咁🤣有媽媽朋友推薦Mother Pearl 全新「圓貝媽寶」KID MENU系列,有小朋友都啱飲嘅珍珠奶茶🧋仲係自家製植物奶、無咖啡因、健康糖,即刻要去試吓呀~我哋試咗以下幾款:🐑Baa Baa Black Pearl 爸爸羊 藍藻|牛油果|香水檸檬|菠蘿|椰子奶|椰子花蜜|排毒炭黑珠牛油果同椰子奶都幾夾,仲有菠蘿香🐽Peppa George 佐治小豬藍藻|海鹽雲呢拿米蓋|杏仁奶|士多啤梨|椰子花蜜|排毒炭黑珠呢款好清新,因為有士多啤梨再配搭雲呢拿⁠🐲Dragon Trainer 馴龍騎士杏仁奶|藍莓|紅火龍果|香蕉|羅漢果糖|奇亞籽|排毒炭黑珠好鍾意呢款加入咁多生果好fresh 好健康⁠🍪Cookie Monster 曲奇怪獸麻糬|可可碎|朱古力米蓋|杏仁奶|純素朱古力醬|特濃朱古力麻糬曲奇|香蕉|排毒炭黑珠又有朱古力醬又有曲奇,又有可可碎好邪惡,同埋比較杰身好好飲

我哋試咗以下幾款:
🐑Baa Baa Black Pearl 爸爸羊
藍藻|牛油果|香水檸檬|菠蘿|椰子奶|椰子花蜜|排毒炭黑珠
牛油果同椰子奶都幾夾,仲有菠蘿香

🐽Peppa George 佐治小豬
呢款好清新,因為有士多啤梨再配搭雲呢拿

⁠🐲Dragon Trainer 馴龍騎士
杏仁奶|藍莓|紅火龍果|香蕉|羅漢果糖|奇亞籽|排毒炭黑珠
好鍾意呢款加入咁多生果好fresh 好健康

⁠🍪Cookie Monster 曲奇怪獸
又有朱古力醬又有曲奇,又有可可碎好邪惡,同埋比較杰身好好飲

坊間大部分的台式飲品店都未必有提供植物奶選擇,而純素茶飲店Mother Pearl圓貝對於素食正是一大福音。有別於一般台式飲品店,食材從植物奶、珍珠都是全自家製的。適合注重健康或減肥人士。分店有多間,分別有中環、灣仔、銅鑼灣、尖沙咀、將軍澳及旺角。同朋友叫左一人一杯試下。❇️圓貝之戀係玫瑰花碎奇亞籽奶茶。賣相吸引,但個人應為口感一般。❇️抹茶蓋紅豆紅豆大大粒,紅豆口感唔差,但整體的抹茶味比較淡。兩杯都比較多冰,所以愈飲愈淡。 都係試一次就算了。

同朋友叫左一人一杯試下。

❇️圓貝之戀
係玫瑰花碎奇亞籽奶茶。賣相吸引,但個人應為口感一般。

❇️抹茶蓋紅豆
紅豆大大粒,紅豆口感唔差,但整體的抹茶味比較淡。

兩杯都比較多冰,所以愈飲愈淡。
都係試一次就算了。
1K
👧🏻😋👅🍽✨小朋友都飲得既健康營養手搖 ☺️-👦🏻 平時我地買手搖, 同吉吉講小朋友唔飲得佢會發晒脾氣, 圓貝推出左kids menu知道佢一定好開心🤣 全部無添加, 飲食材原味道, 大人小朋友都岩飲👦🏻 帶佢去揀野飲時店員哥哥都好細心, 見佢比較細個, 都有介紹返邊杯唔係沙冰底比較適合; 另外仲有每周特價款式, 7折就買到喇-💛Golden Minion 黃金小小兵💯吉吉最愛: 雲呢拿米蓋, 番薯, 香蕉, 燕麥奶, 抗炎黃金珠, 可增強免疫力💪🏻-💗Peppa George 佐治小豬✨藍藻雲呢拿米蓋, 士多啤梨, 椰子花蜜, 有豐富維他命C 🍓 -💚Groot In the Woods 小樹人💯可可碎, 開心果, 牛油果, 純素朱古力醬, BB細個未食得朱古力, 係我既高纖之選🌿-⁠💜Dragon Trainer 馴龍騎士✨藍莓, 紅肉火龍果, 香蕉, 奇亞籽, 富Omega 3支持成長 🆙
👧🏻😋👅🍽✨
小朋友都飲得既健康營養手搖 ☺️

💛Golden Minion 黃金小小兵
💗Peppa George 佐治小豬
💚Groot In the Woods 小樹人

⁠💜Dragon Trainer 馴龍騎士
外卖自取
無錯,真係小朋友都飲得😻😻終於唔洗同佢哋講小朋友唔可以飲啦😮‍💨😮‍💨平時買珍珠奶茶🧋成日都心心眼😍望住我杯珍珠奶茶,而家搵到呢間【Mother Pearl 🧋圓貝】推出咗全新限定小朋友Menu😏😏一共有7款比佢地揀,自己揀口味揀款,而且仲要係✔️自家製植物奶、 ✔️健康糖使用同❌無咖啡因,再加上每杯兒童飲品都有不同營養價值,佢哋開心之餘,家長亦都放心買俾佢地飲😛我哋就揀咗呢4款🤣🤣🤣因為爸爸媽媽都想試下係咩味道👅而且呢間係低卡健康純素嘅手搖飲品店嚟㗎!爸爸飲⚪Snowy Olaf 抱抱白雪人White Pearl 白圓貝:OO Sugar — 甜得健康海鹽雷尼拿米蓋、杏仁奶、黃金燕麥奶、低卡酮糖、排毒淡黑珠➡️爸爸就比較欣賞Oatmilk同酮糖飲品,佢話飲完無咁罪惡感🤣味道都好濃香㗎😍妹妹飲🔴 Peppa George 佐治小豬Pink Pearl 粉紅圓貝:Vita C — 維他命Get藍藻、海鹽雷尼拿米蓋、杏仁奶、士多啤梨、椰子花蜜、排毒炭黑珠➡️妹妹就話自己係小豬(珮琪)🤣🤣🤣所以呢杯係屬於佢嘅😏😏😏仲要有佢最愛嘅士多啤梨🍓媽媽飲🟣 Dragon Trainer 馴龍騎士Purple

爸爸飲⚪Snowy Olaf 抱抱白雪人
海鹽雷尼拿米蓋、杏仁奶、黃金燕麥奶、低卡酮糖、排毒淡黑珠
Snowy Olaf 抱抱白雪人

妹妹飲🔴 Peppa George 佐治小豬
Peppa George 佐治小豬

媽媽飲🟣 Dragon Trainer 馴龍騎士
Purple Pearl 紫圓貝:Ome 3 — 支持成長
杏仁奶、藍莓、紅火龍果、香蕉、羅漢果糖、奇亞籽、排毒炭黑珠
➡️媽媽就妹愛紅肉火龍果同奇亞籽,平時都有食開嘅🤪
Dragon Trainer 馴龍騎士

家姐飲🟤 Cookie Monster 曲奇怪獸
Choco Pearl 啡圓貝:Happie — 調節心情
麻糬、可可碑、朱古力米薑、杏仁奶、純素朱古力雷、特濃朱古力麻糬曲奇、香蕉、排毒炭黑珠
➡️朱古力係家姐最愛,呢杯佢諗都唔諗就Order咗啦!
Cookie Monster 曲奇怪獸

覺得最好係每一杯都含有排毒炭黑珠,咬入口同平時珍珠都真係好相似㗎,不過咁先食得健康㗎嘛!而家可以係Mother Pearl 🧋圓貝全線有得買㗎啦,想拍住小朋友齊齊飲珍珠奶茶,可以去呢間試吓!

【Mother Pearl 🧋圓貝】
❤️尖沙咀·中環·銅鑼灣·灣仔·旺角·將軍澳

📍圓貝 (星光行)
📌尖沙咀梳士巴利道3號星光行2樓誠品生活L216號舖

#圓貝 #喝不到的罪疚感 #香港純素 #香港素食 #純素 #純素珍奶 #珍珠奶茶 #植物奶 #手調飲品 #圓貝媽寶 #兒童餐 #無咖啡因 #營養飲品 #天然糖 #自家制
2024-04-27
Snowy Olaf 抱抱白雪人
Peppa George 佐治小豬
Dragon Trainer 馴龍騎士
Cookie Monster 曲奇怪獸
2024-04-16 29 浏览
之前飲過呢間我地好鐘意嘅motherpearl ,今日行過發現竟然出咗全新mother's pearl kids menu,就係連小朋友都啱飲嘅珍珠奶茶~呢間舖頭用咗自家製嘅植物奶、無咖啡因、 所有嘢更加係用咗健康糖,所以都係微甜嘅!第一時間覺得要買返去俾屋企人飲!佢哋一共有七個味道,每周仲會有一隻味道係有特別折扣嘅優惠!由於係兒童飲品,所以係petite size 354ml,我一口氣買咗四款口味:🟡Golden Minions黃金少少兵可以幫助增強免疫⁠🔵Baa Baa Black Pearl 爸爸羊可以提升發展腦力🔴 Peppa George 佐治小豬有豐富維他命 C 🟣 Dragon Trainer 馴龍騎士又豐富Ome 3支持孩子健康成長

🟡Golden Minions黃金少少兵可以幫助增強免疫
🔴 Peppa George 佐治小豬有豐富維他命 C
2024-04-03 33 浏览
呢間純素手搖店第一次飲嘅時候已經鍾意咗佢個椰子奶蓋😆之後係社交平台見到呢一款藍藻白雲勁靚,勁igable,所以心思思想試叫咗之後反而顏色上面有少少失望,睇相本應該係一層層漸變海藍色,好似天空咁但係出到嚟成杯佢都係偏綠色,簡單啲講佢係藍綠色不過好彩都有我鍾意嘅椰子奶蓋做頂層而中間用藍藻岩鹽糖漿,但其實味道唔會太甜,底層就用蝶豆花奇亞籽做成啫喱,再用百香果同用芒果粉稍稍帶出酸果味,層次感嚟講整體都幾豐富
呢間純素手搖店第一次飲嘅時候已經鍾意咗佢個椰子奶蓋😆

但係出到嚟成杯佢都係偏綠色,簡單啲講佢係藍綠色

不過好彩都有我鍾意嘅椰子奶蓋做頂層

外卖自取
2024-03-08 26 浏览
近排又想減肥又為食,所以試下主打健康低卡嘅手調茶飲mother pearl🤣茉啡芝麻 $42黑芝麻味好濃郁,好似芝麻糊咁,咖啡米蓋飲落texture好順滑,配上茉莉奶茶整體好甘香芒果茉莉 $46芒果同埋茉莉花茶好夾好清新,雪燕配料都幾特別唔係到到有,夠哂滋陰麻糬曲奇 +$24加配 原價$34每款麻糬曲奇都係用純素牛油整,再加上軟糯麻糬做餡· 英倫伯爵麻糬曲奇 以伯爵茶為主調,呢個伯爵茶味好香,味道細膩,感覺比出面食嘅用料更高級· 紅絲絨麻糬曲奇用上70% Valrhona黑朱古力,味道好濃郁,但係唔會太甜· 抹茶海鹽麻糬曲奇好鍾意佢抹茶加海鹽呢個配搭,麻糬煙靭好食3款曲奇都比我想像中有驚喜,上網睇原來係前rosewood餅房行政總廚主埋,難怪咁高質🤤

茉啡芝麻 $42

芒果茉莉 $46

麻糬曲奇 +$24加配 原價$34
每款麻糬曲奇都係用純素牛油整,再加上軟糯麻糬做餡

· 英倫伯爵麻糬曲奇

· 紅絲絨麻糬曲奇

· 抹茶海鹽麻糬曲奇
好鍾意佢抹茶加海鹽呢個配搭,麻糬煙靭好食

2024-03-07 33 浏览
一直都講緊健康飲食但一直都抗拒唔到手搖飲品既我前幾日就去滿足咗自己嘅願望。去試咗呢間高質人氣連鎖茶飲店 - 圓貝聽過都知,圓貝係主打健康養生天然,食材每日新鮮自家製兼高營養,例如用100%植物奶、純植物成份天然甜味劑等完全不含化學物添加劑,風味獨特,主題創新吸引!  藍藻白雲一層層漸變海藍色仿如將天空既雲景收入杯中!除咗賣相吸引,好搶鏡好適合打卡外重點係健康!由天然藍藻粉調配,有豐富維他命B、胡蘿蔔素等營養可以增強免疫力、促進新陳代謝及改善消化系統白色頂層係椰子奶蓋,用既係藍藻岩鹽糖漿,感覺有一種淡鹽海水風味其中埋藏「海底」既蝶豆花奇亞籽啫喱幫助改善肌膚健康,咬落稍稍帶酸,有口感呢杯「作品」用咗好多超級食材,味道算特別,意境好豐富桂花桃龍用左金萱烏龍茶,茶味好濃厚甘醇,夾着陣陣桂花清香,滿滿的桃膠和雪燕,爽口且質感滿分我覺得幾好飲,口感一流兼唔會太甜,夠健康又止渴 英倫伯爵茶曲奇、紅絲絨麻糬曲奇、抺茶海鹽麻糬曲奇圓貝曲奇都用純素牛油製作,曲奇不太甜,上手質感鬆軟!麻糬厚身煙韌彈牙,好驚喜!伯爵茶曲奇帶有陣陣茶香,味道好又不膩;紅絲絨曲奇內餡採用70%黑朱古力但不苦;好味又美觀!而抹茶曲

去試咗呢間高質人氣連鎖茶飲店 - 圓貝

藍藻白雲

一層層漸變海藍色仿如將天空既雲景收入杯中!
除咗賣相吸引,好搶鏡好適合打卡外

重點係健康!

白色頂層係椰子奶蓋,
用既係藍藻岩鹽糖漿,感覺有一種淡鹽海水風味

呢杯「作品」用咗好多超級食材,味道算特別,意境好豐富

桂花桃龍

我覺得幾好飲,口感一流兼唔會太甜,夠健康又止渴

英倫伯爵茶曲奇、紅絲絨麻糬曲奇、抺茶海鹽麻糬曲奇

伯爵茶曲奇帶有陣陣茶香,味道好又不膩;
紅絲絨曲奇內餡採用70%黑朱古力但不苦;好味又美觀!
而抹茶曲奇係抹茶香配合海鹽,口感好濃郁

我覺得係3款中味道最濃,幾好味口感層次豐富

配一口淡茶的話,更是享受

其實品牌仲有好多生酮製飲品小食、蕎麥甜品、手工製醬批、無雞蛋牛奶或麩質製品,都係主張無精製糖、無添加劑,大家不妨試吓
  • 麻糬曲奇
2024-03-06 28 浏览
圓貝系以健康養生為賣點嘅自家製作食材珍珠奶茶品牌,樣靚款式豐富,所有飲品都以植物奶沖調,天然低糖,低卡,打造健康冇罪惡感嘅珍奶享受。Menu 仲會列出每款卡路里,適合追求健康同減肥人士,採用純素材料製作,包括天然植物甜味劑、自家製植物奶及以超級食物製作的珍珠,賣相仲要好出色。桂花桃龍 系由桃膠、雪燕、桂花及黃金烏龍茶調製而成,入口好似中式糖水,健康又滋潤,綿密口感嘅桃膠份量都幾多。加上雪燕同桂花,口感層次豐富,桂花味仲好突出,再配搭黃金烏龍茶,十分爽口。非常可仁 皇牌熱賣嘅呢款非常可仁只係68cal,系用黃金燕麥奶及純素朱古力糖醬調成,上面是朱古力奶蓋,朱古力味道濃郁,加上超級食物珍珠,有口感都好健康。仙芋抹茉賣相好靚,層次分明,抹茶味濃郁,配搭茉莉茶,口味清香淡雅,飲落仲有仙草、芋泥同紅豆,豐富好味。另加24蚊有曲奇,4種口味可以揀,試咗其中英倫伯爵麻糬曲奇同抹茶海鹽麻糬曲奇。純素曲奇好健康,完全冇罪惡感,濃郁抹茶味,內裏有麻糬,煙韌好味。

桂花桃龍

非常可仁