2024-10-12 100 浏览
一家人去茶餐廳鋸扒, 遇上國慶優惠~晚上堂食有八八折好抵!成家都係食肉獸就全部一齊鋸扒啦😋我地全部都叫咗鴛鴦扒套餐~仲配左牛油多士添, 厚多士烤到好脆!雞扒同豬扒大大塊, 而且肉質都好嫩滑, 配上黑椒汁少少微辣好惹味~ 試咗屋企人嘅洋蔥汁都幾好食甜甜地~跟餐仲有個茄汁意粉, 甜甜酸酸幾開胃~ 成個餐份量都幾多, 性價比好高!椰汁紅豆冰都幾淋, 又唔會好甜~ 鴛鴦紅豆冰呢個配搭好特別! 餐廳環境都好闊落同埋裝修得好新淨企理, 感覺衛生都係幾好! 見到好多人食小菜,下次可以再過嚟試吓😆
一家人去茶餐廳鋸扒, 遇上國慶優惠~晚上堂食有八八折好抵!

成家都係食肉獸就全部一齊鋸扒啦😋

啱啱入伙,已經食過幾次,下午茶好多選擇,味道好過樓下間紅豆,但每次嚟之前都因為間餐廳嘅衛生情況而躊躇滿步,猶疑不決,希望餐廳可以關注吓難得佢嘅鹹牛肉潛艇同埋西多士都唔錯,個包食得出係新鮮出爐,鬆軟唔會硬掘掘,希望我可以繼續幫襯餐廳裝修唔錯㗎,最入仲有落地玻璃窗,以睇住出面個景嚟high tea, 但可怕嘅衛生情況令我一直唔敢腳踏實地,好驚唔係踩到啲跌咗落地嘅食物,就係啲可能包住鼻涕口水嘅紙巾,覺得有啲浪漫咗咁好個裝修😔

2024-08-18 547 浏览
8月17日揾食肥華和靚媽,被此店嘅小菜晚飯餐牌内容,吸引到去食晚飯,此餐肥華點了,中式牛柳及金銀蒜蒸班球,兩款都喺肥華及靚媽喜愛食品,不過卻有不同感受。首先上枱嘅,中式牛柳,份量對辨但牛肉煑得過熟,靚媽話此碟菜嘅主角牛柳,又柴又韌,俾配角嘅醬汁及料頭搶晒風頭,呢碟中式牛柳衹值C級評分。而踉住上枱個碟,金銀蒜蒸斑球,就令到肥華和靚媽,食得非常滿意,班球蒸得恰到好處,又夠厚身份量足夠,正常二人享用,呢碟小菜值得俾A+評分佢。而今餐最令肥華開心嘅,就喺跟餐個例湯,竟然喺肥華至愛,金銀菜豬骨湯,所以此餐值👍👍👍
2024-07-13 358 浏览
今天晚飯, 一個人食, 我本想坐二人枱, 但那枱很髒, 還有食物汁沒抹乾淨, 我坐了旁邊的四人桌. 侍應(中年女人 好似大家姐咁):「 你不準坐四人枱」我回應「那二人枱髒, 你抹抹, 我便坐過去」 她回我說:「你先坐過去, 我便抹! 」然後我點食物, 我要的餐沒有, 我便說另一個餐. 我未開口, 她變掉頭走了. 我又叫回她, 點了扒餐, 我想講埋飲品,未開口, 她已掉頭走了. 唔知她趕什麼, 根本就冇乜客, 我食完走, 旁邊的四人桌依然空, 無人入座.另外, 我點的扒餐是牛扒加漢堡扒, 最後換了泰式魚餅, 牛扒蓋住, 食到底才知道. 哪位阿姐侍應, 根本沒有告知客人, 沒有漢堡扒提供. 最少起碼應該先諮詢一下客人, 是否願意以魚餅代替漢堡扒. 我不是海關, 雖不會用商品說明條例檢控店, 但那侍應的禮貌真係好差
2024-07-01 325 浏览
乾炒牛河 $46牛肉肉質部份過淋,部分有筋,但食唔出有鬆肉粉味。河粉完整煙韌有趙頭,微暖有微微獲氣,調味好食,份量適中。金磚西多配炸髀 $43金黃不過火,有蛋香味及花生醬香味,微暖。炸雞髀偏細,雞髀調味好,有香茅味,但略嫌油炸過火,雞皮非常脆口好食,雞肉外層亦有點炸乾,幸好裡面仍有汁。凍奶茶:茶味OK但帶點微澀,叫小冰自行走冰後餘下2/3杯茶,落單多奶,奶味不足,奶茶茶身較厚可取。熱O水:檸檬兩片,算厚,接受。“圓香” 2人及4人卡位濶落好坐,餐紙餐具自助齊全。出菜好快,食物略為微䁔。40幾蚊下午茶餐有合理質素算係幾抵食,調味唔錯,是街坊閒時返頭食tea之選😊。

乾炒牛河 $46

金磚西多配炸髀 $43
金黃不過火,有蛋香味及花生醬香味,微暖。

熱O水:檸檬兩片,算厚,接受。

“圓香” 2人及4人卡位濶落好坐,餐紙餐具自助齊全。
出菜好快,食物略為微䁔。

2024-06-18 321 浏览
夜晚揾野食,因為果頭都係新居入伙,個商場啲舖頭都開哂,見到呢間餐廳款式多價錢合理,仲有酸菜魚食,就入去試下啦。話哂都係新舖,環境都叫乾淨企理嘅,啲位都唔算太逼,坐落都舒服。除了幾個小菜之外,重頭戲就係個酸菜魚,上菜係用個長方形盤裝住再用爐keep住加熱,入面係一條完整有頭有尾,炸過嘅魚。辣度任君選擇,咁我地就叫左微辣,食落係夠味,有酸、辣、麻,啱哂我呢啲中意食酸辣重口味野,但又唔係真係好食得辣嘅人過下口癮。配菜就有芽菜、木耳、豆卜、金針菇、萵筍,食落都好入味。整體不錯,但係飲品就比較遜色,柚子蜜同檸檬茶都好淡味。
整體不錯,但係飲品就比較遜色,柚子蜜同檸檬茶都好淡味。
酸菜魚
2024-05-21 309 浏览
落單時問員工午餐的焗豬扒飯和下午茶的焗豬扒飯有咩分別,下午茶細啲,我就叫午餐,飯到了,坐我同台的搭台叫下午茶焗豬扒飯,他的豬扒比我的還要大塊,我忡錢時問他,他還不肯定講應該入火細啲,,我講了剛落單時你們說是有分別下午茶細啲,所以我先叫午餐,這間實在不誠實,還叫我下次試多次,價錢不是問題,但他們是否要講清楚,我請大家不要再幫襯佢地了
早餐選擇比較多,叫佐漢堡扒腸仔牛乳炒蛋米線+$3配奶油豬、熱華田漢堡扒睇上去好多黑椒,但其實一D都吾辣,吾食辣都絕對可以接受腸仔普通,牛乳炒蛋比較重牛乳味米線好食過普通茶餐廳嗰D奶油豬一到要第一時間食!好快吾脆,隨場食以加$3嘅質素算非常好,如果多D奶油同脆D就更好 (試過外賣十幾分鐘返屋企已經吾脆,吾推介外賣奶油豬!)阿華田就正正常常啦成間鋪D店員都好有禮貌同耐心,有問必答,見其他人催單都會認真同你跟單早餐大推

腸仔普通,牛乳炒蛋比較重牛乳味
米線好食過普通茶餐廳嗰D
(試過外賣十幾分鐘返屋企已經吾脆,吾推介外賣奶油豬!)
阿華田就正正常常啦

早餐大推
2024-05-15
$42 (早餐)
  • 奶油豬
2024-04-17 320 浏览
下午茶既一口西多士配雞翼 一口西多士炸得好好食,外層炸得酥,麵包都軟熟,糖漿係海量,好好食雞翼就有點油,炸得比較乾同硬 滑蛋叉燒飯做得幾好食,唔比出名既冰室差 滑蛋炒得好好食,半熟狀態軟綿綿,香濃蛋香 叉燒正常發揮,大部分都淋,肥瘦算係平均,mix埋燒味豉油成碟飯好惹味 另一個雞扒煎蛋飯就好普通,煎蛋係用模煎,冇荷包蛋既燶邊 雞扒都係普普通通,唔係好入味,唔算肉嫩不過好在冇雪藏味既 呢間餐廳算係人氣比較旺,周末下午茶時間都差唔多滿座如果坐到窗邊卡位都幾正,好似去左cafe咁不過服務就唔好expect太多,就係正常茶記 ,但係D野食都等左好耐,特別係個西多,差唔多食完2碟飯先黎餐廳太大但人手唔夠,成日都叫唔到人黎
下午茶既一口西多士配雞翼
雞翼就有點油,炸得比較乾同硬
滑蛋叉燒飯做得幾好食,唔比出名既冰室差
滑蛋炒得好好食,半熟狀態軟綿綿,香濃蛋香
另一個雞扒煎蛋飯就好普通,煎蛋係用模煎,冇荷包蛋既燶邊
雞扒都係普普通通,唔係好入味,唔算肉嫩不過好在冇雪藏味既

呢間餐廳算係人氣比較旺,周末下午茶時間都差唔多滿座
如果坐到窗邊卡位都幾正,好似去左cafe咁
餐廳太大但人手唔夠,成日都叫唔到人黎
2024-04-03 271 浏览
今日去圓香食tea,叫左兩個tea ,都有配迷你茄通,個番茄湯有薯仔粒,個茄味好淡,比起初開業時期真係差咗,失望。但係最令人失望係隻雞脾‼️隻雞應該係bb雞嚟🐔🐔或者營養不良😂🤔好細隻,拳頭仲大過佢✊🏻但都唔緊要,最差嘅就係炸到好燶,一啲肉汁都冇,啲肉勁乾。。。真心,炸到咁燶就唔好比客啦。。。。。。😩茶餐廳嘅炸脾嘅質素竟然係咁😶‍🌫️😶‍🌫️😶‍🌫️🫠真係仲衰過大xx個啲連鎖快餐,冇下次🫥👋

2024-01-14 610 浏览
用app叫外賣,見到圓香選擇都多,就試吓!Order之後好快就送到,而且仲係熱辣辣。外賣包裝整潔又企理,賣相又精美。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️叫咗個忌廉菠菜焗魚柳飯 & 鮮茄焗椰菜牛脷飯,免費送餐飲 熱咖啡、熱奶茶。個人推介忌廉菠菜焗魚柳飯,魚柳大大件,菠菜新鮮,整體好香口⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️牛脷焗飯蕃茄汁鮮甜,西蘭花夠軟滑,牛脷厚身,亦係可以再試之選⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️兩客都係賣相吸引,而且材料新鮮、大件豐富又多汁味道合適,唔會太鹹,好食會下次再試
用app叫外賣,見到圓香選擇都多,就試吓!

Order之後好快就送到,而且仲係熱辣辣。
外賣包裝整潔又企理,賣相又精美。
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

個人推介忌廉菠菜焗魚柳飯,魚柳大大件,菠菜新鮮,整體好香口

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

兩客都係賣相吸引,而且材料新鮮、大件豐富又多汁
味道合適,唔會太鹹,好食

會下次再試
忌廉菠菜焗魚柳飯  & 鮮茄焗野菜牛脷飯
2024-01-14
30 分钟 (外卖送餐)
忌廉菠菜焗魚柳飯  & 鮮茄焗野菜牛脷飯
11月19日揾食肥華買咗飛,諗住同靚媽去苛李活廣場睇O9:2O早場,入場睇戲前,肥華先同靚媽到啟鑽苑商場,呢間開業不久餐室食番個醒晨早餐,初到此店觀感甚佳,室内光線充足,枱椅擺位整齊格局比一般,茶餐廳優勝,而今早肥華及靚媽所柯打嘅,兩款茶餐廳平常早餐,此店出品質素亦係一般茶記水準,可以講得係無疚無譽,但因今早肥華靚媽兩人,坐到大落地玻璃傍嘅卡位,望到街外景色又坐得舒服,間接令到呢兩個,合共$79蚊嘅,平常價早餐變為低食👍👍👍
2023-09-08 636 浏览
這裡的下午茶時間都算長,所以就點了: 1)番茄焗豬扒飯 $55(奉送熱飲)~ 賣相不俗,豬扒也很淋,味道就一般了,可以说是偏鹹了一點。~ 至於飯量就只夠一個女生食,可能是下午茶的緣故,所以份量也會少d。 但由於豬扒好食👍,整體也可以接受的! 2)白汁魚柳焗飯 $53(奉送熱飲)~ 同樣賣相非常之好, 味道竟然勝過焗豬扒飯。 哈哈!真的沒有想過😅,有驚喜!- 餐廳的空間算是寬闊,環境也算舒適。 但不知道是否新開的緣故,加上是下午茶的時段,顧客也不算很多;所以,坐得比較舒服!☺️
這裡的下午茶時間都算長,所以就點了:

1)番茄焗豬扒飯 $55(奉送熱飲)

2)白汁魚柳焗飯 $53(奉送熱飲)

白汁焗魚柳飯
番茄焗豬扒飯
2023-08-19 514 浏览
呢頭有好多居屋落成 ,今日黎探朋友新居入伙 順便食個下午茶。 點知……西多士正正常常,但雞髀就好乾 、有點過鹹…..海南雞都正常,但偏貴飲品冇味 ,叫左熱杏霜,剩係得奶味最離譜,就係呢個叉燒滑蛋飯,竟然係凍冰冰硬滴滴 蛋好少, d 飯係乾既…..奉勸大家要食就小心揀食物🥹

西多士正正常常,但雞髀就好乾 、有點過鹹…..

海南雞都正常,但偏貴

飲品冇味 ,叫左熱杏霜,剩係得奶味

最離譜,就係呢個叉燒滑蛋飯,竟然係凍冰冰硬滴滴
蛋好少, d 飯係乾既…..

奉勸大家要食就小心揀食物🥹
2023-07-28 426 浏览
12點未到去到餐廳點左2個餐,等左20分鐘催左幾次先攞出來,自己check先發覺淨系得1個餐,投訴左先又去問廚房,最終等左成30分鐘先攞到餐。服務員似乎培訓不足,點餐時報菜名竟然話“你要讀出個編號先得”,包括攞外賣出來時都冇check到餐齊唔齊就俾我。催幾次都話“有好多餐要整”、“好快”,明明只有我一單外賣,仲問我幾多號(大佬,自己D编號整左8位數咁多,想點)。最終逼到我殺入廚房問。等待时候聽到堂食顧客都有催促,眼見餐廳座位有一半未入座,唔知咁樣的速度點應對高峰期。趕時間千奇唔好來呢家食。
12點未到去到餐廳點左2個餐,等左20分鐘催
服務員似乎培訓不足,點餐時報菜名竟然
等待时候聽到堂食顧客都有催促,眼見餐廳座
位有一半未入座,唔知咁樣的速度點應對高峰期。
趕時間千奇唔好來呢家食。
外卖自取