2021-08-02
📍 餐廳:堅信號上海生煎皇 (欣榮花園) (土瓜灣)地址:土瓜灣馬頭角道33號欣榮花園地下8-10號舖最近成日經過都俾佢哋個poster吸引住。Poster入面嘅食物當然吸引,另外就係相入面嘅Yanny真係好正😘結果忍唔住就走咗入去。1️⃣龍蝦伴熱溶芝士醬海鮮湯麵 $78🦞湯底濃郁,龍蝦味道非常重,加上啖啖嘅龍蝦肉,亦有青口、墨魚同蟹柳,用料新鮮。仲可以加入熱溶芝士醬入去,保證芝味十足🧀2️⃣堅信號生煎包(2個)+灌湯小籠包(4個)$43下午茶餐,另加$5 Coke Zero,同追加$15雞絲粉皮既然嚟到,點可以唔食佢哋嘅招牌生煎包同小籠包。生煎包底脆內軟兼爆汁,食完一件又一件。小籠包粒粒飽滿,肉汁豐富,皮薄餡靚,滋味滿足。雞絲粉皮,花生醬味濃,炎炎夏日食特別清新醒胃😋3️⃣上海粗炒配花雕醉雞翼(2隻) $59 午市套餐+自選小食+送特選茉香綠茶(熱)上海粗炒都幾大碟,份量同配料都幾多,而且鑊氣夠,炒得相當有水準,加上有自選小食,可以揀生煎包,又可以揀小籠包,呢個午市套餐都幾划算,最後我揀咗花雕醉雞翼。嫩滑雞翼充滿住酒香,食落肉嫩可口,值得一試。
餐廳:堅信號上海生煎皇 (欣榮花園) (土瓜灣)
地址:土瓜灣馬頭角道33號欣榮花園地下8-10號舖
1️⃣龍蝦伴熱溶芝士醬海鮮湯麵 $78🦞
湯底濃郁,龍蝦味道非常重,加上啖啖嘅龍蝦肉,亦有青口、墨魚同蟹柳,用料新鮮。 仲可以加入熱溶芝士醬入去,保證芝味十足🧀
2️⃣堅信號生煎包(2個)+灌湯小籠包(4個)$43
3️⃣上海粗炒配花雕醉雞翼(2隻) $59
午市套餐+自選小食+送特選茉香綠茶(熱)