2025-05-21
今晚同同事出旺角食飯,選擇咗呢間喺旺角荷李活廣場嘅任食火鍋。上到去先發覺原來佢係有分小菜同埋火鍋,因為我哋想食火鍋。 所以就 去咗火鍋嗰邊。服務員都好好。 我哋有朋友遲到佢都肯幫我哋改遲咗半個鐘,所以服務尚算不錯。 佢仲因為我哋有8個人安排咗一間房。 俾我哋 自成一角,我哋選擇咗比較靚嘅牛肉套餐, 套餐裏面,仲可以選擇要海鮮拼盤或者乳鴿或者龍蝦半隻。 我哋一行八人,全部都選擇咗海鮮拼盤。 拼盤裡面亦都好豐富,有元貝,有鮑魚, 蠔等等。 另外,仲有好多其他嘅配料。 我想特別一提嘅係,佢嘅牛肉真係非常之有牛肉味,所以就算加貴少少都好值得。 另外,仲有可以值得提嘅係,佢外邊嘅小菜,有啲已經煮熟咗嘅小菜,可以食佢嘅牛腩好好味。 另外,仲有豬手,豬肚炆枝竹等等,都係非常好味。 然後當然,有多款飲品任飲。 同埋雪糕甜品等埋單時我哋每人達約300幾蚊,我覺得性價比仍然算是高的。