2023-09-13 691 浏览
今日係差唔多11.30過嚟食見到啱啱開門唔係好多人佢哋個menu 種類多到睇唔曬真係揀咗好耐先嗌到🍝白汁蘑菇海鮮炒意粉$44一攞到上手熱辣辣🔥過咗20分鐘仲係冒煙🥵白汁好多,比較似係湯意粉多過係炒意粉🍝如果炒乾一啲會好啲👀唔係太入味😥配料真係好多 有蜆肉,蘑菇🍄,魷魚粒🦑,煙肉🥓差唔多啖啖都係料😚😍意粉質地偏柔軟,唔係彈牙的口感😬整體尼個價錢同份量真係冇得輸👍🏼😱評分:🧡🧡🧡🧡
今日係差唔多11.30過嚟食
見到啱啱開門唔係好多人
佢哋個menu 種類多到睇唔曬
真係揀咗好耐先嗌到

🍝白汁蘑菇海鮮炒意粉$44
一攞到上手熱辣辣🔥
過咗20分鐘仲係冒煙🥵
白汁好多,比較似係湯意粉多過係炒意粉🍝
如果炒乾一啲會好啲👀唔係太入味😥
配料真係好多 有蜆肉,蘑菇🍄,魷魚粒🦑,煙肉🥓
差唔多啖啖都係料😚😍
意粉質地偏柔軟,唔係彈牙的口感😬
整體尼個價錢同份量真係冇得輸👍🏼😱
評分:🧡🧡🧡🧡

2023-09-11
2023-07-13 472 浏览
次次去石門有兩間鋪一定會幫襯:雙壹!係壹心落完單,再去係隔離同樣叫壹嘅茶,完美組合💛每次都係買完嘢飲返嚟就啱啱好有得拎,唔洗等又有味覺雙重享受🥰講返壹心,呢間鋪頭算係好有心,收銀處有唔同嘅味粉比大家任落,而且唔係hea嘅,係真係好多粉揀!我個人最中意落重七味粉同孜然粉,一啖燒賣再yam一yam啲粉,令本身外脆內軟嘅燒賣再惹味多啲!實行一啖燒賣一啖水果茶,正呀✌️(圖為已經食左三粒嘅炸燒賣,本身係16/6粒)

(圖為已經食左三粒嘅炸燒賣,本身係16/6粒)
2021-09-29 1512 浏览
本身住隔離區每次踩單車黎都食!就算本身冇諗住食,但兜兜下見到都會想食!本身以前去都唔見佢咁多粉今次去真係超多粉!!強烈推介芝士薯條同蜜糖拼盤!芝士薯條係加哂自己鍾意既粉之後都建議加少少茄汁味道完全會去左另一個層次雖然店面好似冇咩櫈,但原來佢對面都有舖位的,有枱有櫈仲由以前既兩個舖位加到三個舖位以京瑞呢D劏舖黎講真係算係佢賣點之一,始終唔係個個想拎住D野食邊行邊食仲要而家疫情...支持小店,下之再黎會再食!
本身住隔離區
每次踩單車黎都食!就算本身冇諗住食,但兜兜下見到都會想食!

本身以前去都唔見佢咁多粉
今次去真係超多粉!!
強烈推介芝士薯條同蜜糖拼盤!

芝士薯條係加哂自己鍾意既粉之後都建議加少少茄汁
味道完全會去左另一個層次

雖然店面好似冇咩櫈,但原來佢對面都有舖位的,有枱有櫈

仲由以前既兩個舖位加到三個舖位
仲要而家疫情...

支持小店,下之再黎會再食!
2021-09-27
💭壹心芝脆小食*拉絲芝士條 🧀 遲左食咋!我記得會拉絲架!佢一盒有五條兩個人食就啱啱好啦佢係勁濃芝士味可以睇吓我咬完之後啲芝士係走晒出嚟🥳其實我一個人都食得晒唔係好想分俾我隔離嗰個食
💭壹心芝脆小食
*拉絲芝士條 🧀
遲左食咋!
我記得會拉絲架!
佢一盒有五條
兩個人食就啱啱好啦
佢係勁濃芝士味
可以睇吓我咬完之後啲芝士係走晒出嚟🥳
其實我一個人都食得晒
唔係好想分俾我隔離嗰個食

2021-05-30 917 浏览
每次去親石門,都一定會去呢間小食店食佢嘅鹽酥炸雞軟骨🐥由佢本身係一間外賣店只可以喺門口坐bar枱,到而家要埋對面兩間舖,一間俾人堂食而另外一間賣甜品。雞軟骨炸得香脆但唔會太乾👍🏼本身已經有味,但係我好鍾意再加店家提供嘅多種調味粉,例如:蒜香粉、椒鹽同孜然粉,加埋之後更加惹味😋會食唔停口😆😆芝士撈丁芝士醬都算係足夠,又唔會杰撻撻,🉑️以撈勻成個麵。醬汁🈶️好香嘅牛油味,不過如果芝士味再濃啲就更加好啦😌
每次去親石門,都一定會去呢間小食店食佢嘅鹽酥炸雞軟骨🐥

炸雞軟骨(大)

芝士撈丁
炸雞軟骨(大)
芝士撈丁
記得石門京瑞廣場多小店,本身想食「有間野食」嘅鹹蛋黃花生醬薯條、雪糕菠蘿包同黐線芝士黐住蘋果芝士治,但無開🙈,所以轉戰呢間係正隔離嘅小食店,份量大CP值高,可以考慮encore👍🏻。🥐白汁碎蛋牛角包 $26白汁碎蛋味道甜甜地好好味~~感覺清爽無沙律醬果種油膩感;全部都係蛋白無蛋黃,咁就唔會吸曬口水令口腔乾爭爭。外層碎蛋份量超多!可惜碎蛋塞得唔夠深入,變左一開始就齋食料但到尾段要就住食😅。蜜汁拼盤A $45拼盤A共四款食物,包括雞翼、墨丸、芝士腸及雞肉腸,味道正正常常。細個好鍾意係屋企自製蜜汁八爪魚腸仔,回憶返曬黎😄。🐥鹽酥雞芝士撈丁 $35鹽酥雞唔錯,外層粉唔厚,炸得夠乾身唔會油又夠脆,內𥚃仲係keep住Juicy👍🏻;味道比較淡口,嫌唔夠味可以自己額外加椒鹽/孜然粉;以為芝士得好少,但原來都夠撈曬全個麵(記得趁熱撈同食快d,唔係芝士好快凝住撈唔到麵),不過芝士味略輕。

🥐白汁碎蛋牛角包 $26

蜜汁拼盤A $45

🐥鹽酥雞芝士撈丁 $35

2021-01-03
  • 白汁碎蛋牛角包
2020-05-30 1418 浏览
二人之選👄👄叫咗兩個小食,一個係鹽酥🐥🐥雞球,另外一個係炸燒賣10粒。鹽酥雞球係$34,中分量,佢有分大中細嘅。椒鹽燒賣10粒就$20。仲有細嘅話呢就會係六粒咁就會係$15。佢嘅鹽酥雞球呢其實會比較似係炸雞粒但係呢就會有少少似台灣風味嘅雞球。佢出邊嘅嗰啲炸粉其實都似台灣風味,同埋佢唔知用咩粉係會有一陣好香好香嘅味,我冇喺其他地方食過。會令到你上癮好想好想食完一粒又一粒。其實中嘅份量呢都夠兩個人食嘅,我都覺得幾抵。以佢嘅燒賣呢就係魚肉燒賣嚟嘅,都幾重魚肉味,普普通通不過冇乜加鹽啊嗰啲所以表面就冇乜味。
二人之選👄👄

叫咗兩個小食,一個係鹽酥🐥🐥雞球,另外一個係炸燒賣10粒。
鹽酥雞球係$34,中分量,佢有分大中細嘅。

外卖自取