2021-07-13 487 浏览
等咗咁耐終於有得食啦🥰而家連大埔都有學真係好開心呀🤫今日食咗好多壽司全部都好新鮮,特別係吞拿魚嗌多幾件都唔怕貴,三個人食下午茶最後都係400幾十蚊買單,服務質素都唔錯不過好大聲,其實佢去位都幾快所以啲人都可以等吓
2021-07-11 552 浏览
聽人講大埔新開左比其他分店大又好食,服務好就試下,等左三個鐘。平時食開知道發現呢間真係大舊新鮮,好好食😋,由於之前食左西餐食唔到好多野,試左呢幾樣三個人share食下。👍🏻👍🏻但座位比上環窄少少!❤️
2021-07-11
下午茶
2021-06-23 1072 浏览
食過幾間壽司郎,最差嘅一間,其他分店用餐時間為90分鐘,但大埔呢間係60分鐘,我入坐時間係21:00,坐咗入去先同我講21:15截單,得15分鐘叫嘢食,堂食食唔晒係無得拎走

大埔分店位於超級城地下,一田旁邊,挺方便,不過相信在那裏都會吸引大批人流😆大埔店空間不算寬敞,位置都有限,相信排隊攞飛都要等返相當時間😔⋯講咗咁耐不如我哋而家立即去睇食評啦🥰————————————————————————極上大吞拿魚腩🐟 $12👦🏻限定推介果然無令人失望🤩刺身夠哂厚🤤擺入口仲有魚油同埋少少嘅檸檬汁😋咬落去一啲筋都冇而且入口即融🤤吞拿魚腩嘅香再加檸檬嘅酸,將佢味道更加突出😍一人三碟不過份❕忌廉芝士極上鰻魚🧀🐟 $27👦🏻以為又係啲咩奇怪菜式,點解鰻魚會配cream cheese🧀 ⁉️其實兩樣嘢好夾㗎😋鰻魚燒得香唔乾仲有啲炭燒味😛加埋忌廉芝士可以中和鰻魚嘅焦,咁就有又甜又有油香嘅鰻魚😋日本產帆立貝 $22帶有微微焦香的原粒帆立貝出奇地不乾,口感嫩而多汁💦能感受帆立貝最純粹嘅鮮甜👍🏼加上軟硬度同酸度恰好嘅壽司飯真係match❤️蟹柳天婦羅握壽司🍣 $12👦🏻我同👧🏻都食過幾間分店嘅蟹柳天婦羅🤓但發現依間先係最好食🤩❕炸粉唔厚,咬落去蟹柳仲係熱辣辣👍🏼有啲Juicy十分正💦最緊要係佢一啲都唔鹹😆回頭率很高😚松葉蟹軍艦🦀 $17👧🏻幾乎每次去親壽司郎都必食嘅軍艦❕蟹膏mix蟹肉令
講咗咁耐不如我哋而家立即去睇食評啦🥰
————————————————————————

極上大吞拿魚腩🐟 $12

忌廉芝士極上鰻魚🧀🐟 $27

日本產帆立貝 $22

蟹柳天婦羅握壽司🍣 $12

松葉蟹軍艦🦀 $17
👧🏻幾乎每次去親壽司郎都必食嘅軍艦❕蟹膏mix蟹肉令口感更有層次更豐富😋蟹膏香而不膩,蟹肉也相當鮮甜👍🏼

炸蝦天婦羅拼盤🍤 $ 27
👦🏻由於我哋4人Share,所以👦🏻淨係食左冬菇同南瓜🤓但淨係依兩款已經值得讚🤩冬菇一樣炸粉唔薄😬最緊要係一咬落去冬菇會噴汁出黎💦唔乾唔霉極爽口😋南瓜都係好爽口🤩唔係唔熟而係啱啱好❗️唔會炸到入面熟曬變粉❤️

炸鹽味雞翼🍖 $ 27
應該係一款新嘅小食🤣印象中喺其他分店都冇試過😝啱啱炸起嘅雞翼好新鮮👍🏼咬落外脆內軟,帶有微咸嘅外皮為整隻雞翼添了不少色彩😋

抺茶蕨餅芭菲🍵🍨 $32
大家對依個甜品應該都唔陌生吧😆有睇我上年第一個壽司郎post應該都有見我介紹過😋基本上都係每次必食❤️唔多講都係一如既往高質👍🏼
北海道牛乳味道濃郁,口感細膩,配上抺茶朱古力醬及蕨餅很幸福😋 下層玉米片加上雪糕都好正👍🏼

讚左咁多
當然就會中肯啲
講啲唔推介大家叫架啦😆

原條海鰻握壽司 $27
聽落去原條鰻魚好抵😬但實際上佢係原條冇燒嘅鰻魚🤭只係求其整熟再加醬喺上邊😣食落去冇乜特別嘅味道😶除非你好愛食鰻魚😗如果唔係都可以慳返👌🏻嘻嘻連圖都冇整😆

📍大埔安邦路9號大埔超級城B區1樓128號舖