招聘中
薪金面议
15天前
焦糖鵝肝壽司 $17🍣🍬今期係焦糖鵝肝壽司。大家反應都好兩極。鵝肝嘅濃郁味道同焦糖嘅甜味結合。有啲人一食就愛上,覺得依個搭配非常新穎,甜甜嘅焦糖同鹹鹹嘅鵝肝夾埋一齊💥,口感層次感十足!相反,亦都有人覺得依個組合太奇怪,完全不習慣這種甜鹹混合的味道🤯。同鵝肝好油膩,食一舊好就已經好滯。抹茶蒙布朗蛋糕 $19 🍰🍵它的抹茶味唔算好出,要試真啲先食到,所以都一啲都唔苦。加埋中層嘅cream,令抹茶味更加淡🥲。
焦糖鵝肝壽司 $17🍣🍬

抹茶蒙布朗蛋糕 $19 🍰🍵
2024-09-25 78 浏览
下午茶$40好抵食 成日幫襯不過三文魚無咩魚味 差小小叫多左個鹽味拉麵 試一試 好咸☠️☠️唔好試 近期秋刀魚當做 好好食好肥美仲要價錢好抵叫左枝豆俾呀仔 不過啲枝豆好冰熱番會好啲🥴
下午茶$40好抵食 成日幫襯
仲要價錢好抵
叫左枝豆俾呀仔 不過啲枝豆好冰
熱番會好啲🥴
2024-09-05 188 浏览
魷魚軍艦$8 好抵食 而且都好食$8掂真係有驚喜$12 3件 又係無得挑剔 好抵不過口感未必人人鍾意 有啲黏黏地嘅感覺$12 螺片 一向我都鍾意食貪佢夠爽口呢個新嘅炸魚 我都唔記得叫咩名但係一啲魚味都冇好伏近排係食秋刀魚嘅時候所以都好好食,好鮮味個人推介有薑蔥喺上面嘅會好食啲北海道鮭魚子海苔包食落好似未解凍得晒完全唔好食赤烏賊 口感好淋好怪
魷魚軍艦$8 好抵食 而且都好食

貪佢夠爽口

呢個新嘅炸魚 我都唔記得叫咩名
但係一啲魚味都冇好伏

近排係食秋刀魚嘅時候
所以都好好食,好鮮味
個人推介有薑蔥喺上面嘅會好食啲

北海道鮭魚子海苔包
食落好似未解凍得晒
完全唔好食

赤烏賊
口感好淋好怪
魷魚軍艦
2024-07-28 311 浏览
通常過一排又會想食吓壽司郎,屋企人又中意食三文魚,所以叫親好大部分其實都係三文魚😆壽司郎嘅三文魚都算幾多款,同埋都新鮮我呢啲熟食者,只係食甜蛋,叉燒,南瓜天婦羅同腐皮烏冬,已經好啱食,南瓜天婦羅就咁食已經好好味,腐皮烏冬又係熱辣辣好啱胃口,好中意烏冬嘅口感最後食埋甜品,我中意食卡達拉娜🥰佢嘅口感好似實少少嘅雪糕甜度適中,好味我仲加左好得意嘅松鼠風扇仔添

最後食埋甜品,我中意食卡達拉娜🥰佢嘅口感好似實少少嘅雪糕
甜度適中,好味

我仲加左好得意嘅松鼠風扇仔添
2024-07-26 234 浏览
放工啱啱撞正下午茶時間路過壽司郎,少見唔使等位就入去食個下午茶啦✨赤身壽司盛合配拉麵🍣🍜拉麵份量剛好🍜葱嘅份量亦好多🥒🥒幾乎覆蓋哂成隻碗溫度又剛剛好食落唔會辣口🔥而壽司就正常發揮🍣繼續keep 到個質素✨萌抱唔散壽司🍱🍣今期做緊特價$78 減到落$50🤟🏻個盒仲可以攞走個盒有條橡筋包住攞走都唔會散打開入面有吞拿魚🐟,三文魚🐟,熟蝦🦐各一片下面有唔少嘅壽司飯墊底🍙仲有兩舊腐皮壽司加兩舊熟蛋🥚🥚食哂都差不多夠飽個盒攞走洗乾淨可以當儲物盒用✨特盛葱花吞拿魚軍艦🍣期間限定,吞拿魚蓉份量真係比平時多總括而言用餐經驗愉快餐廳整潔企理下午茶餐CP 值高👍🏻會繼續幫襯🥳
放工啱啱撞正下午茶時間
路過壽司郎,少見唔使等位
就入去食個下午茶啦

$78 減到落$50🤟🏻
個盒仲可以攞走
個盒有條橡筋包住
攞走都唔會散

打開入面有吞拿魚🐟,三文魚🐟,熟蝦🦐各一片
下面有唔少嘅壽司飯墊底🍙
仲有兩舊腐皮壽司加兩舊熟蛋🥚🥚
食哂都差不多夠飽
個盒攞走洗乾淨可以當儲物盒用
✨特盛葱花吞拿魚軍艦🍣

期間限定,吞拿魚蓉份量真係比平時多
總括而言用餐經驗愉快
餐廳整潔企理
下午茶餐CP 值高👍🏻
會繼續幫襯🥳
2024-07-25
2024-07-18 141 浏览
過往未有遙控取票服務, 晚飯最少都要等1.5至2小時以上,而家可以預訂就變得方便又輕鬆基本上星期一至五,早兩個星期前預訂,晚餐可以選到黃金時段,即1900-2030⏰必定項目吞拿魚腩 🐟油脂分佈均勻 😋茶碗蒸🥚 非常滑溜,蛋香味濃,配料有蝦🦐、雞肉🐔及香菇,非常驚喜抹茶紅豆巴菲 🍨抹茶味濃厚,配埋紅豆沙,好滿足🤗總而言之,食物新鮮又有創意,魚生美味,熟食亦到位, 難怪區區都大排長龍,對於追求有質素美食嘅我,這家店必定會多多光顧😃

必定項目
吞拿魚腩 🐟油脂分佈均勻 😋
抹茶紅豆巴菲 🍨抹茶味濃厚,配埋紅豆沙,好滿足🤗

2024-04-28 189 浏览
有d壽司乾既 好鬼難食 菜碗蒸又要等20幾分鐘服務差 態度差 留左單 叫佢地追單 等十世都未來 重要聽到佢地係廚房講其他客壞話(可能因為我地坐得比較近個廚房) 都5知間鋪個垃圾店長搞咩鬼野 管到d人甘鬼樣 食屎算啦D野食有蟲既 吊那星啊 帶上面既三文魚有隻細細既蚊係上面郁下郁下 好撚核突個d枱、部點餐機又黐立立 有冇清潔過架?最核突既係 佢d雪糕啊❗️❗️❗️佢個帶運d雪糕過來個陣 會撞到個膠板 你d膠板係每1/2個鐘清潔一次? 但我要見到佢個板黑黑地囉🤮d雪糕就甘撞到個板運過來比d客食 真係好噁心🤮🤮🤮廚房叫到 係出面聽到煩 又大聲又難聽把聲 細聲d都叫重可以接受 當係日本文化 但大聲到想入去叫佢地收聲 好刺耳
有d壽司乾既 好鬼難食 菜碗蒸又要等20幾分鐘

個d枱、部點餐機又黐立立 有冇清潔過架?

d雪糕就甘撞到個板運過來比d客食 真係好噁心🤮🤮🤮

2024-04-21 169 浏览
間唔中下午2點時段我都會1個人嚟食壽司郎🤭🤭因為一般呢個時間都唔使等位👍🏻👍🏻一個人又可以慢慢嘆壽司🍣飲返杯綠茶🍵我通常都會叫3-4碟左右就夠食我好鍾意食呢度嘅牛油果三文魚卷😋😋三文魚子軍艦😍😍同埋帶子壽司 🍣覺得全部都好鮮味 當個下午茶咁食三四碟真係已經好滿足😌😌我覺得壽司郎平均價錢都算幾優惠比起其他壽司舖可能埋單仲平啲但係感覺食嘅味道又好食啲😂😂如果一般中午時間其實係要等位嘅試過都要等大約一個鐘多啲 但如果兩點呢啲時間多數都唔使等位,可以直接入去🫶🏻
間唔中下午2點時段我都會1個人嚟食壽司郎🤭🤭
我覺得壽司郎平均價錢都算幾優惠
比起其他壽司舖可能埋單仲平啲
但係感覺食嘅味道又好食啲😂😂
2024-04-20 157 浏览
冇食午餐所以就食個下午茶樓下有壽司郞記得佢有個逢星期一至五先有嘅下午茶餐就一個人入去試下由店員帶位入座之後用平板電腦點餐點咗個赤身壽司盛合配拉麵魚蝦蟹軍艦三味烏賊三味蔥花吞拿魚軍艦好快就由運輸帶送餐拉麵湯配蔥花真係絕配湯唔太鹹,食完唔會好口渴壽司飯就好結實唔會一夾就散味道就唔太識評論不過好食呢個價錢食個下午茶雖然係貴少少但性價比高當然有一部分價錢係去食個service 餐廳環境整潔企理店員服務態度好好加一絕對俾得過好過另一間連鎖壽司店會繼續幫襯
冇食午餐

烏賊三味

蔥花吞拿魚軍艦

好快就由運輸帶送餐
拉麵湯配蔥花真係絕配
湯唔太鹹,食完唔會好口渴

壽司飯就好結實

好過另一間連鎖壽司
會繼續幫襯
2024-04-19
2024-03-22 124 浏览
每次經過將軍澳TKO Get away唔知點解都會走咗入壽司郎食嘢今日下午茶時間嚟食唔需要等位非常之好🤣🤣因為平時如果你午餐時段或者晚飯時段已經係超多人排隊我最鍾意佢啲壽司價錢親民,雖然佢唔多款式,但係佢都會保持一定嘅水準👍🏻👍🏻今日我哋三個人食,每人食咗平均10碟壽司今個月佢都有定期一啲新款季節嘅壽司推介但係我每次嚟必食,都會係食佢嘅甜品,抹茶雪糕其實真係做得好出色👍🏻👍🏻其次佢仲有一個芝士蛋卡達拉娜呢個都好好味,不過今次太飽留返下次再食

因為平時如果你午餐時段或者晚飯時段已經係超多人排隊

今日我哋三個人食,每人食咗平均10碟壽司

今個月佢都有定期一啲新款季節嘅壽司推介

2024-03-12
壽司郎定期換上不同餐牌,今期以特選松坂和牛壽司、軟殼蟹最為吸引。品味松阪和牛壽司時,當柔嫩的牛肉融化在口中,帶來絲絲的脂肪和濃郁的肉汁。每一口都充滿了和牛獨有的鮮甜與滑嫩,令人陶醉其中。而軟殼蟹壽司則帶來了一種獨特的口感和驚喜。咬下去時,軟殼蟹的鮮香與壽司米的口感完美融合,展現出一種酥脆和鮮嫩的絕妙組合。每一口都帶來了海鮮的鮮美和壽司的綿密口感,令人愛不釋手。這道壽司不僅味道出眾,而且外觀精美,讓人一吃難忘。當然還可以於下午茶時段配上烏冬或拉麵,配搭四款不同和風口味的壽司最為花算。

• 軟殼蟹壽司
  • 松阪和牛壽司
2023-12-29 153 浏览
{壽司郎兩個人食飽 - $290}原來寫咗咁多篇食評,一次都冇寫過壽司郎!但其實去過好多次,幾乎係每個月最少一次😂發覺呢類型大家都知道嘅餐廳,反而好少人去寫食評,今日等我寫下先!對於本麻甩嚟講,每次嚟到必點嘅係蝦三味、油甘魚、中拖羅、蟹膏軍艦!呢幾樣係每次質素都好穩定,而且好味嘅!反而佢每個月嘅特別推介都會為我帶嚟兩極嘅體驗!12月份嘅推介我就覺得麻麻地,不過整體黎講以呢個價錢食到呢種質素真係值回票價,所以真係令我一嚟再嚟!你哋平時去壽司郎又會梗局叫咩架呢?留言分享吓!美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍📍 #壽司郎 (將軍澳)將軍澳坑口常寧路2號TKO Gateway西翼1樓W101A號舖
{壽司郎兩個人食飽 - $290}

你哋平時去壽司郎又會梗局叫咩架呢?留言分享吓!

美味程度:😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍

📍 #壽司郎 (將軍澳)
2023-12-26 116 浏览
壽司郎冇以前咁多人等幾張飛就有了Walk in,叫咗幾款壽司都平價幾好食不過吞拿魚嗰個有啲瘀血奇奇怪怪,跟住叫店員換咗第二碟就靚好多都OK不過好似啲iPad冇乜人清潔啲嘢立痴痴咁壽司郎 (將軍澳)將軍澳坑口常寧路2號TKO Gateway西翼1樓W101A號舖
2023-12-14 104 浏览
終於捱到星期三,係時候要唞一唞,放工想食壽司,又到咗食壽司郎嘅時候,十二月主題係「拖羅祭」。不過食得唔多拖羅🤭通常食開都會重複叫個幾樣黑鮪吞拿魚鮫腩顏色比圖片較為深色,覺得可以更肥美特選大吞拿魚腩壽司一上台,有一碟比較零散,甚至分離,略為失望炙燒羅勒三文魚羅勒浪辣香味濃郁,非常好食蝦三味每次都會叫,抵食之選炸蝦天婦羅拼盤朋友推薦,有南瓜,鮮冬菇,紫蘇葉,鮮蝦,試試又唔錯啵,而且份量多,一碟每款有兩件(除咗紫蘇葉),好抵食帆立貝壽司 每次都係大大粒,夠厚身,滿足之選香蔥赤蝦壽司蝦身夠爽口彈牙,加上香蔥搭配,帶有香蔥香氣,更加香濃惹味有無人同我一樣鍾意食卷物😍鮮蝦牛油果卷比想像中好食,幾清爽三文魚牛油果卷有三文魚又有牛油果,兩樣都是我最愛,好味另外還叫了三文魚壽司,白鳥貝壽司,油甘魚壽司,飲飽吃醉,滿足滿足

黑鮪吞拿魚鮫腩
顏色比圖片較為深色,覺得可以更肥美

特選大吞拿魚腩壽司
一上台,有一碟比較零散,甚至分離,略為失望

炙燒羅勒三文魚
羅勒浪辣香味濃郁,非常好食

蝦三味
每次都會叫,抵食之選

炸蝦天婦羅拼盤

帆立貝壽司
每次都係大大粒,夠厚身,滿足之選

香蔥赤蝦壽司
蝦身夠爽口彈牙,加上香蔥搭配,帶有香蔥香氣,更加香濃惹味

有無人同我一樣鍾意食卷物😍
鮮蝦牛油果卷
比想像中好食,幾清爽

三文魚牛油果卷
有三文魚又有牛油果,兩樣都是我最愛,好味

2023-12-14
  • 香蔥赤蝦壽司
史努比唔知死 又去食壽司郎🫣因為之前大家話鐘意睇每月實測而史努比見到今個月啲款又好似唔錯咁就去試下啦有睇史努比社交平台可能都知咩事其實都唔系由頭伏到落腳趾尾嘅😌史努比公平嘅 有嘢值得讚就讚咗先😂👍🏿大切油甘魚腩 $17其實呢款壽司郎以前都出過史努比好鐘意♥️真系比平時嘅油甘魚厚切好多😳大大塊油甘魚放入口魚油充滿成個口腔啖啖油香🤤但又唔會肥到膩 keep到水準同性價比👍🏿味道: 9/10性價比: 9/10👍🏿劍魚大拖羅 $17呢款系新出嘅 有啲驚喜雖然賣相好醜😂同埋冇油甘魚腩咁大塊但肉質細滑口感軟嫩🤤魚油非常豐富 接近入口即溶😳系幾好食嘅味道: 8.5/10性價比: 8/10👎🏿黑鮪吞拿魚鮫腩 $27大伏 超超超伏!齋睇樣其實已經feel到伏味濃🥹入口唔系魚油充斥口腔系吞拿魚筋充斥口腔😌魚唔嫩 雖然未去到起沙 但口感奇怪仲要腥架omg🥲味道: 0/10性價比: 0/10👎🏿鯣烏賊天婦羅拼盤 $17唔系誇張 嚟到聞到嗰陣重用油嘅味用筷子撳你會發覺可以bit到油出嚟🥶放入口仲使問嘅 咪就系一口油囉☹️油到我哋最後系搣晒啲天婦羅炸漿淨系食魷魚魷魚唔韌 都爽口嘅但好細舊 系炸漿嘅1/3都唔知有冇😟魷
史努比唔知死 又去食壽司郎🫣

味道: 8.5/10
性價比: 8/10
劍魚大拖羅

👎🏿黑鮪吞拿魚鮫腩 $27
大伏 超超超伏!
齋睇樣其實已經feel到伏味濃🥹
入口唔系魚油充斥口腔系吞拿魚筋充斥口腔😌