招聘中
薪金面议
18天前
香港人最愛的壽司店,當然首選是壽司郎,每次上去大排長龍,都差不多需要一至兩個小時才能進去吃,但每次吃完之後都覺得那一種體驗需要等很久是物超所值的。壽司的選擇非常多,雖然某一些壽司是比較貴的,但非常物超所值,例如大拖羅,如果以平民壽司的範圍來說,壽司郎真的對得起他的價錢。而最需要推薦給各位的就是他的甜品,名為卡達拉娜的冷凍芝士蛋糕。他一送上來的時候就如雪糕一般硬硬的凍凍的。但裏面就是一種非常甜而不膩的芝士蛋糕非常好吃。

2024-10-28 113 浏览
最鍾意就係去壽司郎食壽司,因為又抵食又新鮮,不過一話要排隊就真係怕怕啦!今日一早約定朋友12點前黎食午餐,12點前入真係好正,又唔洗排隊。每期都有新款壽司,蝦就係我最愛,下次又要去食多次。

每期都有新款壽司,蝦就係我最愛,下次又要去食多次。

2024-10-22 271 浏览
銅鑼灣店舖的員工 態度非常惡劣 黑口黑面每次想問點解啲嘢食的狀況時 都會非常惡劣的 或者扮唔到 嘢食未到齊 每時間夠鐘又會係咁趕人走 非常差的用餐體驗 唔會再去!曾經有去過其他分店的壽司郎 態度好好多
銅鑼灣店舖的員工 態度非常惡劣 黑口黑面
曾經有去過其他分店的壽司郎 態度好好多
2024-10-07 465 浏览
壽司郎嚟左香港已經好幾年,但因為住嘅附近無,再加上聽人講排好耐隊,所以一直都無機會試,反而係日本就食過一次。今次朋友係網上預約左,話唔使排隊,咁當然要去試啦。雖然無得坐卡位,但都ok嘅,2個人total食左17碟嘢,我覺得最好食係茶碗蒸,饅魚肥牛壽司同炸薯條都好食,反而雜錦天婦羅我覺得一般,尤其係炸菇。而其他壽司就中規中矩。雖然無日本咁好食,但都ok, 而且價錢唔貴。呢件焦糖南瓜蛋糕,我覺得唔夠原來的芝士蛋糕好食!

雖然無日本咁好食,但都ok, 而且價錢唔貴。

呢件焦糖南瓜蛋糕,我覺得唔夠原來的芝士蛋糕好食!

2024-10-05
2024-09-05 622 浏览
朋友最鍾意喺下午嘅時間食壽司郎,因為佢仲有一個下午茶嘅抵食優惠,今日喺附近行完街,佢咁啱有心血來潮想過嚟食吓,我哋就過咗呢一間銅鑼灣廣場附近嘅壽司郎🙈 壽司郎其實都有幾多唔同抵食嘅優惠,朋友就大推蝦三味,有一件熟嘅蝦一件甜蝦同埋一件天使蝦,鍾意食蝦嘅朋友一定非常鍾意🙈 只係$17,呢個價錢真係非常抵食🙈🙈 另外佢嘅拖羅都非常出色,每一次嚟都必須要幾件,朋友都讚不絕口🙈🙈 整體埋單每人$120,食壽司嚟講都真係算幾抵食㗎喇🙈🙈
2024-08-26 542 浏览
今朝系銅鑼灣辦完事就同屋企人嚟食壽司郎,不得不說呢間系我食過嘅質素最唔掂嘅壽司郞分店。海膽卷系我每次必點,但今日呢個一上到嚟見到淡黃色嘅海膽已經覺得好唔新鮮,冇晒胃口。其他手握壽司食落都冇嘜味,啲壽司仲要有一半送到上嚟系東歪西倒嘅,啲魚生跌咗落嚟或成舊壽司瞓咗系到,明顯師傅握得唔好。最後嗰牛奶雪糕亦都唔似其他分店咁creamy, 食到好多粒粒,唔講差啲以為自己食緊冰沙⋯所以食完今次應該都冇下次㗎啦。

所以食完今次應該都冇下次㗎啦。
2024-08-08 615 浏览
This renowned Japanese chain had opened up a few locations in Hong Kong. And let me tell you, it does not disappoint.The menu is constantly evolving, with sushi pieces ranging from $12 to $27, making it a great value considering the quality of the ingredients. You can tell the fish is ultra-fresh, as it's delivered straight from Japan daily. My personal favorites are the buttery fatty tuna, the sweet and briny scallop, and the seasonal akagai (red clam) - all of which pack an incredible depth of

The menu is constantly evolving, with sushi pieces ranging from $12 to $27, making it a great value considering the quality of the ingredients. You can tell the fish is ultra-fresh, as it's delivered straight from Japan daily. My personal favorites are the buttery fatty tuna, the sweet and briny scallop, and the seasonal akagai (red clam) - all of which pack an incredible depth of flavor.

What I love most about the conveyor belt format is the convenience and ability to sample a wide variety of sushi at my own pace. There's no pressure to order a full meal, so it's perfect for a quick solo lunch or a leisurely catch-up with colleagues.

The only downside is the consistently long queues, which are a testament to the restaurant's popularity. But trust me, the wait is more than worth it for this authentic taste of Japan right here in Hong Kong.
2024-07-02
2024-07-09 628 浏览
款式變化多,有不同種類手握壽司,刺身,軍艦壽司,小食。我最鐘意點既係吞拿魚壽司,烏賊壽司,海螺壽司,海膽壽司,有鮮味,海螺同貝類壽司口感一流,新鮮好味,每次必點既壽司。另外甜品每次有驚喜,有季節限定,我一定會試食😋😋😋
款式變化多,有不同種類手握壽司刺身,軍艦壽司,小食。我最鐘意點既係吞拿魚壽司,烏賊壽司,海螺壽司,海膽壽司,有鮮味,海螺同貝類壽司口感一流,新鮮好味,每次必點既壽司。另外甜品每次有驚喜,有季節限定,我一定會試食😋😋😋
位於城市中心的壽司郎是一家道地的日式料理餐廳,擅長各類日式經典菜品。走進餐廳,簡約而精緻的裝潢和濃濃的日式風格讓人如同置身日本。作為主打菜品的壽司,絕對是這裡的看家本領。新鮮肥美的海鮮,恰到好處的米飯,每一粒壽司都令人回味無窮。除此之外,天婦羅烏冬也是這裡的人氣菜品,酥脆的天婦羅搭配彈牙的烏冬,絕對是小朋友最愛的美味組合。本人最欣賞的則是餐廳的茶碗蒸。蒸得恰到好處的蛋羹,香滑綿密,營養豐富,絕對是一道不可錯過的經典日式料理。總的來說,壽司郎的價格非常合理,從頭到尾都能讓人賓至如歸。無論是道地的壽司、天婦羅烏冬,還是營養美味的茶碗蒸,都讓這裡成為尋找正宗日式美味的不二之選。

2024-07-06
2024-06-28 701 浏览
今日去咗銅鑼灣廣場二期嘅呢一間壽司郎同朋友食下午茶,下午茶時段原來都有分咗三款唔同嘅套餐,係有烏冬/面,再配另一種食物,整體嚟講價錢都幾平,$40/set!✔️除咗呢一個套餐之外,我哋就叫咗貝三味,分別有赤貝北寄貝同螺片,個人嚟講非常鍾意食北寄貝,有一種甜甜嘅口感,而且呢一個價錢真係非常便宜,只係需要$17/3件,呢個價錢真係非常優惠!✔️另外比較推介有軟殼蟹壽司,即叫即炸,再加埋上面嘅沙律醬同埋蟹籽,成個口感更加好食!

2024-05-13 732 浏览
壽司郎@銅鑼灣廣場二期🌟整體上壽司都幾抵食,我哋試咗幾隻唔同抵食嘅壽司,蝦三味17/3件,天使蝦壽司好大件,而且都冇乜雪藏味,餐廳處理刺身幾好,另外兩件都做得唔錯,之後另一個平價之選貝3味,17/3件,我最鍾意食赤背同埋北寄貝,整體上都做得唔錯,另外介紹軟殼蟹天婦羅壽司,非常好食,加埋蟹子令到成個口感更加好味,埋單每人大概$150。好食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟抵食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
壽司郎@銅鑼灣廣場二期

好食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
抵食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
  • 三文魚子軍艦
2024-05-03 454 浏览
每次來壽司郎必食茶碗蒸,好滑並且入面海鮮料多,推介!味噌三文魚都係我喜愛之選下午茶餐抵食平日下午兩點至五點有下午茶餐,今次終於試到,$40 灸燒壽司四件加烏冬王子壽司三文魚腩壽司 $12最後外賣一個卡達連娜走!

每次來壽司郎必食茶碗蒸,好滑並且入面海鮮料多,推介!

味噌三文魚都係我喜愛之選

下午茶餐抵食

王子壽司三文魚腩壽司 $12

最後外賣一個卡達連娜走!
2024-05-03
2024-04-23 462 浏览
澳門朋友嚟香港,小朋友每一次都要食壽司郎🍱🍤🍣🍙響屋企唔做家務嘅小朋友,響壽司郎就會堅持做晒所有嘢,包括斟茶,攞餐具,攞食物,點餐‼️😆😆😆!阿媽見到表示非常欣慰🥹🥹🥹Sushiro提供高品質的食物,價格合理,物超所值大人亦不會抗拒!拖羅、貝類等海鮮的質數媲美價錢貴上一倍的食肆,性價比非常高‼️即場攞飛等候時間可能比較長,如預知行程可以預先用Apps訂位👍🏻集團亦有儲印仔💮換公仔🦭的活動體驗,確實讓小朋友愛不釋手呢🌟🌟🌟🌟食評指數:8.5/10💁🏻‍♀️人均消費~HKD200想睇更多餐廳分享,請like & follow @_jolly.foodie_#tstfood #tstjollyfoodie #JKHK #cwbfood #cwbjollyfoodie #spkfood #spkjollyfoodie

澳門朋友嚟香港,小朋友每一次都要食壽司郎🍱🍤🍣🍙

🌟食評指數:8.5/10

💁🏻‍♀️人均消費~HKD200

2024-03-04 650 浏览
1️⃣炙燒壽司盛合 配烏冬$40.00 兩件炙燒蝦壽司同兩件炙燒三文魚壽司同燒得啱啱好,有微微燒焦嘅味道,又唔會好燶!至於烏冬好彈牙。2️⃣炸蝦天婦羅拼盤 配拉麵$40.00 有蝦、菇、南瓜,表面炸得好酥好香,唧埋檸檬汁,酸酸地解下膩。拉麵好爽口。3️⃣黃豆粉抹茶蕨餅$10.00見佢做緊期間限定,原價$12,依家特價十蚊,冇理由唔試,重要本身得6粒加到8粒😍個人覺得黃豆粉陣味會出啲,抹茶味相對冇咁濃,但煙煙韌韌都幾好食😋!
1️⃣炙燒壽司盛合 配烏冬$40.00

2️⃣炸蝦天婦羅拼盤 配拉麵$40.00

3️⃣黃豆粉抹茶蕨餅$10.00

壽司郎2月推出史上最多三文魚🍣祭,點可以唔去試下,今次就試咗其中幾款,三文魚控唔好錯過啦🤪🤪❣️三文魚腩配蘋果飛魚子 $12 呢款有三重口感,三文魚腩、蘋果加埋飛魚子,可惜生嘅三文魚腩有啲腥🥸,破壞咗成件壽司嘅味道☹️❣️香蔥炙燒三文魚腩 $12三文魚腩經過炙燒之後油脂感更重,配上炸過嘅香蔥味道更濃郁,值得一試👍🏻❣️炙燒明太子三文魚 $12普通嘅三文魚尚算厚身,但明太子醬味道唔太突出,似食緊普通沙律醬🤨👅好味度:7.5(10分滿分)今次嘅三文魚祭都叫做值得一試,質素同價錢成正比,三文魚愛好者可以去試下🙂

❣️三文魚腩配蘋果飛魚子 $12

2031 浏览
❣️香蔥炙燒三文魚腩 $12

❣️炙燒明太子三文魚 $12

👅好味度:7.5(10分滿分)
  • 香蔥炙燒三文魚腩