2024-07-25
之前幾次覺得呢間店啲蛋糕真係幾好食,價錢又唔太貴,晚上同朋友食生日飯想再幫襯多次訂個蛋糕。當日早上致電問店員查詢可以供預留訂購蛋糕之款式,之後店員求就其離遠隔住塊玻璃影咗張 out-focus 照片WhatsApp 過嚟,睇到好辛苦至估到係咩蛋糕,確定要訂嗰款後店員就話要盡快俾錢,呢個都明白,唔俾錢就就冇得預留呢個款,過數付款同時指示店員要師傅寫一個 “Happy Birthday to XXX” 的牌放上去,當時店員應承話可以。黃昏到店拎蛋糕時候,明白當時放工時分比較客多,我去到時候一位店員叫我稍等,解釋因為師傅漏咗冇寫字,依家搞緊,之後就等咗差唔多成十分鐘,蛋糕上寫咗個生日字牌出嚟覺得唔似係西餅師傅寫(字體唔靚),後來追問之下原來師傅一早已收工,店員態度又敷衍,當時真係好㷫,我話根本你地冇做到,依家先至求其搵個同事寫。但係已經俾錢,加上時間緊逼趕住走,想退貨唔要都唔得!日後未必再幫襯!