據說元朗有不少泰國菜餐廳,那就試間街坊們非常推薦的。被稱之為藍色小屋的夢亞萊泰國餐廳位於洪水橋附近。設有室外座位,但天氣頗熱就放棄。晚市7點多過來需要等位。不過這間舖後方也有用餐位置,所以好快便可以安排入座。除了冷氣比較強之外,用餐環境不錯,而且有2個很乾淨的洗手間。花多眼亂不知吃什麼好,可以直接選套餐,那就簡單得多囉。4人套餐C (HKD 698) 有前菜、沙律、主食和甜品。先來個香口又惹味的燒豬頸肉和開胃的木瓜沙律,不過偏辣了一點。咖喱軟殼蟹 (3隻) 配蒜蓉包 & 薄餅。滿滿的一大盆聞起來頗香。咖喱濃郁且杰身,但吃落又不算太辣。軟殼蟹吸收了咖喱的味道非常惹味,我自己喜歡會配軟糯的薄餅來吃。蒜蓉包則是夠脆身,蘸上咖喱吃都幾可口。馬拉盞雜菜 平時多數是都是配通菜,雜菜的話就是口感較豐富吧。味道不是鹹香那種,反而是帶辣的惹味。海南雞 (半隻) 不會太肥,最重要是雞肉夠嫩滑。套餐以外還多點一個湯和飯。椰汁雞湯 (HKD 88/細) & 泰式菠蘿炒飯 (HKD 128)前者帶淡淡的椰汁味,襯熱喝時微酸,但放涼再喝就會太酸,要注意喔。湯內也有不少雞肉和菇菌等,十分豐富。炒飯會用菠蘿盛著上桌,
據說元朗有不少泰國菜餐廳,那就試間街坊們非常推薦的。
被稱之為藍色小屋的夢亞萊泰國餐廳位於洪水橋附近。
設有室外座位,但天氣頗熱就放棄。晚市7點多過來需要等位。
不過這間舖後方也有用餐位置,所以好快便可以安排入座。

花多眼亂不知吃什麼好,可以直接選套餐,那就簡單得多囉。
4人套餐C (HKD 698) 有前菜、沙律、主食和甜品
燒豬頸肉
木瓜沙律

咖喱軟殼蟹 (3隻) 配蒜蓉包 & 薄餅
滿滿的一大盆聞起來頗香。咖喱濃郁且杰身,但吃落又不算太辣。
蒜蓉包則是夠脆身,蘸上咖喱吃都幾可口。
咖喱軟殼蟹 (3隻)
蒜蓉包

味道不是鹹香那種,反而是帶辣的惹味。
海南雞 (半隻) 不會太肥,最重要是雞肉夠嫩滑。
馬拉盞雜菜
海南雞 (半隻)

套餐以外還多點一個湯和飯。
湯內也有不少雞肉和菇菌等,十分豐富。
炒飯會用菠蘿盛著上桌,除了菠蘿還有不少海鮮,吃落有菠蘿的清香。
椰汁雞湯 (細)
泰式菠蘿炒飯

套餐沒有包飲品,但有包4件泰式甜品
大菜糕一般,椰汁西米糕比較好吃。
另外點了杯不太甜的 凍泰式奶茶 (HKD 38) 吃辣時喝剛好。
凍泰式奶茶
2024-09-21
咖喱軟殼蟹 (3隻)
海南雞 (半隻)
泰式菠蘿炒飯
凍泰式奶茶
2024-08-24 448 浏览
餐廳外觀是粉藍色很特別。整體的泰菜個人感覺唔算好正宗,但味道卻唔錯,借得一試。一家三口點了幾款菜式,全部都幾啱味道。青木瓜沙律比較遜色,覺得太濕。炒粉和通菜工好好味。有機會會再去幫襯。
餐廳外觀是粉藍色很特別。
2024-08-17
2024-07-27 433 浏览
做完貓奴,跟住搵到呢間泰國菜醫下肚。之前都有去過洪水橋附近,但係冇留意到有呢一間嘢。啱啱到步已經喺出邊燒緊串燒,好似好好食。但係屋企人唔係好肚餓,所以冇嗌到淨係嗌咗下面嗰幾樣。豬頸肉沙律冇得輸,因為都係基本用嗰啲汁撈出嚟正常表現。個蠔餅望落去好厚粉,以為瀨咗嘢,食落去都幾鬆脆,啲蠔肉都好飽滿超大粒。另外個青咖喱牛腩都好正,正在個咖喱真係夠辣,啲牛腩亦都炆得好腍。唯一小小失望就係個蒜蓉包同埋個椰汁海鮮飯,個蒜蓉包唔夠香亦都唔夠脆另外個海鮮飯用急凍海鮮同蟹柳就有少少Hea,但係個椰漿底又其實幾鮮,因為出邊好少咁樣整個椰漿焗飯。整體嚟講都尚算滿意坐落都幾似去錯泰國旅行咁都值得去試嘅。
2024-07-21 308 浏览
這次來到洪水橋食Lunch,給這間色彩繽紛的泰菜小屋吸引。餐廳提供午市Menu ,船麵、炒金邊粉、咖喱等流行泰菜的選項都有提供。 價錢方面不算便宜,但勝在環境夠寬敞。我們選擇了馬莎文咖哩牛腩飯和泰式亁炒河粉。食物份量不少,味道也可以,不過略嫌不夠「泰」味,偏港式為主。馬莎文咖喱濃郁,相比起一般黃咖哩較甜中帶辣,牛腩亦炆煮得夠腍。 泰式乾炒河相對較為普通,味道偏鹹,不過河粉口感不錯。 總括來說,味道中規中矩,在洪水橋來說也算值得一試。

總括來說,味道中規中矩,在洪水橋來說也算值得一試。
2024-05-25 323 浏览
海鮮冬陰功湯,唔辣冇海鮮味,色水暗淡唔熱,未飲過咁差嘅冬陰功湯🙄。蝦膏炒飯, 冇蝦膏味,冇鑊氣, 淨係有少少臘腸切粒, 沒有臘腸切片鋪在飯面。泰色豬手, 份量少,沒有味道好柴。小食拼盤, 魚餅肉霉, 蝦餅ok其它都是一般。炸蠔餅,蠔仔好細粒唔新鮮, 相信淨係索啲蛋去炸, 軟淋淋完全唔好食。泰國菜都吃唔少,真的未食過每樣出品咁差的泰國菜,全單食了6佰幾蚊,好彩在藍地過去都唔遠,如果山長水遠去仲 on X 😂沒有下次🙄

泰色豬手, 份量少,沒有味道好柴。

小食拼盤, 魚餅肉霉, 蝦餅ok其它都是一般。

2024-05-21 341 浏览
估唔到洪水橋有間咁靚既泰餐🤩環境好靚 野食水準一流❤️經朋友介紹一家人去試下我地點左7個菜 ⭐️芒果糯米飯⭐️冬陰功湯 好足料👍🏻⭐️菠蘿炒飯 原隻🍍上 好特別⭐️馬拉盞炒通菜⭐️蒜容包 原條長方形好特別⭐️蝦沙律 好鮮甜好大隻🦐 ⭐️碳燒豬頸肉好好味 食到小朋友話下次要再去😋
估唔到洪水橋有間咁靚既泰餐🤩

冬陰功湯
馬拉盞炒通菜
蝦沙津
2024-05-07 293 浏览
在寧靜的星期日黃昏,趁住仲未係晚餐時間,我嚟咗呢間外牆好特別嘅泰國餐廳。首先叫咗我最鍾意嘅泰式豬頸肉,又幾好味喎,😋燒得啱啱好,肉質軟嫩多汁,個醬汁辣辣地,正👍🏻跟住係泰式乾炒牛河,呢個我又覺得冇乜驚喜,反而仲有少少失色,因為唔知係咪落錯咗糖呢所以覺得成碟嘢都好鬼甜。🤣仲有個小食拼盤,我覺得都幾抵食㗎,有蝦餅魚餅,春卷,樣樣有啲滿足晒我樣樣都想食😁我仲嗌左杯椰子沙冰同埋芒果沙冰,佢真係整得唔錯,又唔會太甜食泰國嘢配一杯沙冰簡直係錦上添花🤣味蕾大滿足。

終於到我𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞 𝐰𝐚𝐫𝐦𝐢𝐧𝐠啦🥰! 終於有機會招呼一班新朋好友去我的新家啦🥰! 開開心心的聚會,又怎少得吃一頓大餐呢😏~可惜我一向是無飯女生😗,所以當然是外出用餐啦~朋友介紹下,我們就去🇹🇭 夢亞萊泰國餐廳 𝐌𝐮𝐦 𝐀𝐫𝐨𝐢 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 吃晚餐囉!! 餐廳地方不大,建議預先訂座。食物款式多,份量又夠大,一班朋友一齊吃就最適合啦!!!☆ 冬蔭公海鮮湯🦐$𝟐𝟐𝟖冬蔭公湯濃香惹味,湯頭帶辣,充滿椰香的味道。有青口、蝦、蟹柳等等,配料豐富。☆ 泰式滷豬手🐽$𝟏𝟒𝟖滷豬手獲朋友們一致好評☺️,不但滷得入味,還相當軟腍唷~☆ 泰式粉絲蟹煲🦀$𝟒𝟖𝟎粉絲蟹煲超吸引呀🤩!!! 肉蟹大大隻,且非常鮮甜。粉絲又多又入味,必點~☆ 泰式拼盤💕$𝟏𝟖𝟖/大小食拼盤有魚餅、蝦餅、春卷及雞卷😏,款款都炸得香口,我特別喜歡彈牙的蝦餅哦~☆ 雜錦甜品拼盤😍$𝟏𝟏𝟖甜品款式有三款,有甘甜的椰肉大菜糕、泰式千層糕及椰汁西米糕。不過原來是沒有芒果糯米飯😫,下次再試。

☆ 冬蔭公海鮮湯🦐$𝟐𝟐𝟖

☆ 泰式滷豬手🐽$𝟏𝟒𝟖

滷豬手獲朋友們一致好評☺️,不但滷得入味,還相當軟腍唷~

☆ 泰式粉絲蟹煲🦀$𝟒𝟖𝟎

☆ 泰式拼盤💕$𝟏𝟖𝟖/大

☆ 雜錦甜品拼盤😍$𝟏𝟏𝟖

2024-04-13 206 浏览
<環境 𝓔𝓷𝓿𝓲𝓻𝓸𝓷𝓶𝓮𝓷𝓽>之前聽過住在元朗區朋友的推薦,難得夾到時間,於是我和朋友一行三人便相約到元朗洪水橋這個出名美食集中地的地方晚餐。夢亞萊餐廳外牆油成淺藍色,很有外國風情,十分特別。用餐區域分為室內和室外兩部份,假如天氣好的話,像我們選擇室內區域,跟三五好友邊吃飯邊聊天, 也是很好的選擇💕< 🥗前菜 𝓐𝓹𝓹𝓮𝓽𝓲𝔃𝓮𝓻>✦泰式拼盤 (蝦餅、魚餅、春卷、雞卷) ($98) ✦這餐從泰式拼盤開始,給了我們四種小食的豐富體驗。蝦餅和魚餅外皮酥脆,內裏鮮嫩多汁,配上特製醬料,味道恰到好處。春卷和雞卷則是香脆可口,是開胃的好選擇。✦泰式生蝦 ($188) ✦👍🏻🦐泰式生蝦刺身絕對是一家正宗泰國餐廳的靈魂🌟 夢亞萊的生蝦刺身每一隻都很大、啖啖肉,爽口鮮甜。新鮮的蝦肉在自家製泰式醬汁中輕輕浸過,每一口都是鮮甜與香辣的融合。這道菜絕對是愛好海鮮的食客不容錯過的選擇。✦沙嗲 (豬/雞) ($78) ✦沙嗲豬肉和雞肉串燒的肉質鮮嫩多汁,外層的烤焦香與沙嗲醬的香濃🍢<🍽️主菜 𝓜𝓪𝓲𝓷 𝓒𝓸𝓾𝓻𝓼𝓮>✦泰式檸檬明爐魚鍋 ($198) ✦👍🏻這個明爐魚
<環境 𝓔𝓷𝓿𝓲𝓻𝓸𝓷𝓶𝓮𝓷𝓽>

< 🥗前菜 𝓐𝓹𝓹𝓮𝓽𝓲𝔃𝓮𝓻>
✦泰式拼盤 (蝦餅、魚餅、春卷、雞卷) ($98) ✦

✦泰式生蝦 ($188) ✦👍🏻

✦沙嗲 (豬/雞) ($78) ✦

<🍽️主菜 𝓜𝓪𝓲𝓷 𝓒𝓸𝓾𝓻𝓼𝓮>
✦泰式檸檬明爐魚鍋 ($198) ✦👍🏻
這個明爐魚鍋呈現了泰國料理酸辣鮮香的經典特色。魚肉經過精心烹煮,肉質細嫩,湯底酸香開胃,吃一口熱湯,令人精神為之一振。

✦青咖喱牛腩 ($128) ✦
濃郁的青咖喱香和牛腩的軟熟,香料與肉質的完美融合,每一口都是味蕾的享受。

✦泰式蝦膏炒飯 ($98) ✦
滿滿的海鮮風味和飯粒的鮮香,口感濃郁豐富,蝦膏的濃郁與炒飯的香氣,讓人一口接一口,停不下來。

<🍡甜品 𝓓𝓮𝓼𝓼𝓮𝓻𝓽>
✦茫果糯米飯✦👍🏻
這道甜品的甜度恰到好處,茫果的鮮甜與糯米的軟糯,十分美味。而且份量充足,我們3人吃也很夠。

<🍸飲品 𝓓𝓻𝓲𝓷𝓴𝓼>
我們點了泰式啤酒🍻香茅龍眼蜜🍹和新鮮椰青🥥就這樣一直聊到餐廳打烊🤭非常盡興的一餐🥰
#夢亞萊 #mumaroithailandrestaurant
#香港美食 #元朗美食 #香港 #元朗 #香港泰國菜 #網紅打卡 #香港探店 #thaicuisine #hkfoodie #hkfoodies #hkeat #hkfood #hkfoodblogger #hkrestaurant #hongkongfood #hongkongrestaurant #hkdining #foodiehk #instafood #foodie #foodlovers #dinner #foodphotography #foodstagrams #香港料理 #홍콩음식 #อาหารฮ่องกง #tiktokพา
泰式生蝦刺身
泰式拼盤(蝦餅、魚餅、春卷、雞卷)
泰式蝦膏炒飯
沙嗲串燒(豬、雞)
茫米糯米飯
新鮮椰青
泰國象啤
泰式生蝦刺身
泰式拼盤(蝦餅、魚餅、春卷、雞卷)
泰式蝦膏炒飯
沙嗲串燒(豬、雞)
茫米糯米飯
新鮮椰青
泰國象啤
2024-04-12 217 浏览
今日同屋企人去咗洪水橋嘅夢亞萊泰國餐廳食飯。呢間隱世餐廳環境唔錯,坐位寬敞,裝修都幾有泰國風味。我哋叫咗幾樣招牌菜,包括泰式檸檬明爐魚鍋、泰式飛天炒雜菜、紅咖哩雞、蒜蓉包、酸辣海鮮清湯、蟹肉炒粉絲同埋雜錦甜園拼盤。泰式檸檬明爐魚鍋呢個魚鍋用咗酸辣湯底,味道好開胃,魚肉好鮮嫩,配埋啲蔬菜同海鮮,非常豐富。泰式飛天炒雜菜呢碟炒雜菜用料十足,有蝦、魷魚、肉片、芽菜、洋蔥等,味道濃郁,鑊氣十足。紅咖哩雞呢個紅咖哩雞唔會太辣,雞肉好入味,配埋泰國香米飯,非常惹味。蒜蓉包呢啲蒜蓉包烘得非常鬆脆,蒜蓉味好香濃,趁熱食一流。酸辣海鮮清湯呢個酸辣海鮮清湯味道好夠酸辣,海鮮料都幾多,有蝦、魷魚、蜆等,好足料。蟹肉炒粉絲呢碟蟹肉炒粉絲用咗米粉,炒得非常乾身,蟹肉味好濃,好食得。雜錦甜園拼盤呢個甜園拼盤有3款甜品,包括包括泰式千層糕、椰汁西米糕及椰肉大菜糕,千層糕口感煙韌軟糯,煙韌度十足!總括嚟講,我哋對呢間餐廳嘅食物同服務都非常滿意,性價比都幾高,值得推薦。

泰式飛天炒雜菜

紅咖哩雞

蒜蓉包

呢啲蒜蓉包烘得非常鬆脆,蒜蓉味好香濃,趁熱食一流。

酸辣海鮮清湯

蟹肉炒粉絲

呢碟蟹肉炒粉絲用咗米粉,炒得非常乾身,蟹肉味好濃,好食得。

雜錦甜園拼盤

2024-04-07 165 浏览
我最喜歡吃泰國菜,今日特登由港島入新界找朋友,最後一齊一班人去元朗吃泰國菜。不過元朗市區真的太多人,我們決定去遠一點的洪水橋吃晚餐☺️。聽過夢亞萊泰國餐廳幾次,原來質素真的幾好呀。星期六晚六點多來到,已經全院滿座,超級誇張。泰式拼盤 $188拼盤有細有大,我們要了一個大,份量足夠多人享用。有魚餅、蝦餅、春卷、雞卷,香脆又入味。泰象啤酒$38吃泰國菜,一定要飲泰國啤酒!青咖喱雞$98咖喱好濃稠,雞件都幾大塊,肉質好軟腍。泰式庶蝦 $118未吃過庶蝦,原來好彈牙號!蝦香好濃,正!泰式串燒沙嗲$78串燒有三雞三豬,肉質幾腍,加沙嗲醬更好食。

泰式拼盤 $188

泰象啤酒$38

吃泰國菜,一定要飲泰國啤酒!

青咖喱雞$98

咖喱好濃稠,雞件都幾大塊,肉質好軟腍。

泰式庶蝦 $118

未吃過庶蝦,原來好彈牙號!蝦香好濃,正!

泰式串燒沙嗲$78

串燒有三雞三豬,肉質幾腍,加沙嗲醬更好食。

2024-04-07 144 浏览
🤔今日難得入元朗,好想食泰國菜呀!一向都知道元朗有好多泰國菜餐廳,不過聽朋友介紹,洪水橋的夢亞萊好好吃,我們便跟他去食晚餐啦!服務員非常熱情,亦好有禮貌,深深感受到服務員的好客款待!食物有好多選擇,好多都有圖文並茂。蒜蓉炒通菜 $68通菜炒得鹹香,好惹味。燒豬頸肉 $98豬頸肉軟腍又爽彈,好香口。六串串燒 $78串燒可選豬或雞,或一半一半,雞夠腍,豬夠香,好吃。蒜蓉包 $58大大條蒜蓉包,烤得香脆,麵包好軟熟。炸皮蛋$88第一次吃炸皮蛋,又幾特別喎!
🤔今日難得入元朗,好想食泰國菜呀!

服務員非常熱情,亦好有禮貌,深深感受到服務員的好客款待!
食物有好多選擇,好多都有圖文並茂。

蒜蓉炒通菜 $68

通菜炒得鹹香,好惹味。

燒豬頸肉 $98

豬頸肉軟腍又爽彈,好香口。

六串串燒 $78

串燒可選豬或雞,或一半一半,雞夠腍,豬夠香,好吃。

蒜蓉包 $58

大大條蒜蓉包,烤得香脆,麵包好軟熟。

炸皮蛋$88

第一次吃炸皮蛋,又幾特別喎!
近天水圍隱世湛藍小屋每一款主菜都1.5人份量餐廳位於洪水橋,是一間藍色小屋,內裏燈光柔和、格調優雅、座位舒適。4個人食都食不完🙈。🔸️串燒沙嗲(3雞、3豬) $78雞肉外脆內嫩;豬肉質感不粗糙,烤得焦香,蘸上金燦燦的沙嗲醬,極之惹味,送飯一流。🔸️肉碎粉絲湯(細) $78粉絲不但彈牙爽滑,而且吸收了湯汁的精華。湯、粉絲和肉碎一起吃,口感豐富,清淡美味。🔸️泰式鐵板蠔餅 $118👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超級大碟,遠處就能嗅到香噴噴的煎蠔餅味,蠔仔大粒肥美,鮮味十足,蠔餅表面香脆,內裏有滑蛋的口感,非常可口。🔸️海鮮椰青焗飯 $128👍🏻👍🏻用椰青的外殼盛飯,像一座小山,非常美觀。清新的椰香撲鼻而來,鮮蝦大隻彈牙、米飯份量足,滿到幾乎要瀉出來,即使是兩個人吃也吃不完。🔸️泰式炸皮蛋 $88👍🏻皮蛋味道溫和,不會令人反感。炸過的表皮很酥脆,有點像酒樓吃到的炸蝦球。🔸️特級椰青 $52味道清甜,解熱生津,果肉散發出淡淡的椰香。🔸️龍眼冰 $42龍眼肉很大粒,味道香甜,冰涼解渴。
近天水圍隱世湛藍小屋

🔸️海鮮椰青焗飯 $128👍🏻👍🏻

🔸️泰式炸皮蛋 $88👍🏻

🔸️

特級椰青 $52
味道清甜,解熱生津,果肉散發出淡淡的椰香。

🔸️龍眼冰 $42
龍眼肉很大粒,味道香甜,冰涼解渴。
1K
2024-03-21 120 浏览
燒豬頸肉早前跑步跑到洪水橋, 在燈光有點昏暗的路上, 意外發現一家隱世餐廳! 設有室內及室外座位, 天氣涼快的時候坐室外超舒服, 雖然泊車方便, 但離大馬路有點距離, 輕鐵站過來約3分鐘路程, 所以不會沙塵滾滾! 燒豬頸肉 $98 ~ 金黃金黃的外層, 火喉控制很不錯, 入口不會油膩, 切得夠薄, 吃下去完全沒負擔, 還有很香的炭香味!春卷 $68/4條 ~ 十分有驚喜的一道菜! 看似平平無奇, 但入口便知道分別! 份量很足, 內裡的蔬菜及菇等很嫩、爽口、飽滿, 入口一個大滿足! 醬汁是微甜的口味, 大愛! 泰式肉碎生菜包 $88 ~ 泰國菜中我最愛的菜式之一! 辣度可選, 酸酸辣辣的味道, 配上爽脆生菜, 停不了口!海南雞 $128/半隻 ~ 雞肉超級超級嫩滑! 雞皮超級超級爽口, 沒有很多油脂! 去骨的雞肉肉質滿有彈性, 完全沒有雪藏的味道, 雞還很大一隻呢!!青咖喱牛腩 $128 ~ 牛腩很嫩很腍, 青咖喱不會太辣但仍然很開胃, 大量配新鮮菜, 如果不是怕太飽, 必定點一客蒜蓉包!泰式蝦球炒金邊粉 $108 ~ Pad Thai 是泰國菜的經典, 味道層次豐富, 蛋皮很美, 整道
燒豬頸肉
春卷
泰式肉碎生菜包
海南雞
青咖喱牛腩
泰式蝦球炒金邊粉 $108 ~ Pad Thai 是泰國菜的經典, 味道層次豐富, 蛋皮很美, 整道菜配料也多, 蝦很大一隻, 爽口彈牙! 還有花生碎、辣椒碎、糖及青檸予食客自行調味, 很地道…我想去泰國了!
泰式蝦球炒金邊粉
看這價錢以為份量不會很多, 但這菜量也太有驚喜了!
  • 海南雞
  • 春卷
  • 燒豬頸肉
  • 泰式蝦球炒金邊粉
2024-03-20 88 浏览
估唔到係洪水橋搵到呢間風味十足既泰國菜!餐廳係獨立小屋,環境好好氣氛都唔錯!食泰國野有幾樣野係我都好鍾意食!首先就係蒜蓉包,呢度嘅蒜蓉包外面烤到少少脆,內裡鬆軟!牛油加埋蒜蓉呢個組合令人越食越想食,配埋咖哩汁一齊食更加正!所以我地都叫左個咖哩牛腩,個牛腩肉味濃郁,口感好腍,配蒜蓉包同飯都一流然後就係冬蔭公湯,酸酸辣辣既味道好開胃,而且裡面仲有大大隻蝦,鮮味十足!飲完暖笠笠酸辣鳳爪又係開胃小食,冇骨而且口感爽脆,最岩配埋支泰啤呀!串燒配沙嗲醬又係泰國野唔少得既食品之一,我地叫左豬肉同雞肉雙拼,兩款都好好食呀!飲品唔少得泰式奶茶同椰汁沙冰!奶茶茶香奶滑,椰汁沙冰成座山咁高,椰汁味濃!甜品就係我大愛既椰汁糕,面層夠滑而裡面既西米餡料都好正!呢間泰菜真係好高質呀
估唔到係洪水橋搵到呢間風味十足既泰國菜!

餐廳係獨立小屋,環境好好氣氛都唔錯!

食泰國野有幾樣野係我都好鍾意食!

酸辣鳳爪又係開胃小食,冇骨而且口感爽脆,最岩配埋支泰啤呀!

飲品唔少得泰式奶茶同椰汁沙冰!
奶茶茶香奶滑,椰汁沙冰成座山咁高,椰汁味濃!