2019-06-06 203 浏览
黑糖厚奶 ($28)經過見到店員工廠式地即場每杯人手沾滿黑糖係杯邊 於是決定試試佢!都等左十幾分鐘🕐-杯面吱左粒星星 但杯邊黑糖太多 冇花紋可言 影相係唔靚嘅🤷🏻‍♀️飲左第一啖 我以為自己飲緊糖水 呢杯黑糖真係甜到覺得自己飲哂成杯會生腎石🤢-已經兩個人share都飲唔哂 太甜嘅關係都係掉左😞飲落係好稀果種鮮奶 奶味好淡所以突出到黑糖味⋯成杯得黑糖珍珠係接受到,煙韌得黎重黑糖味,珍珠比杯野飲出色。-我建議大家唔好中伏 好甜 好難飲😭如果真係想冒險試記得記得少甜半甜 唔係真係會甜死💔
黑糖厚奶 ($28)
黑糖厚奶
15 分钟 (外卖自取)
2019-06-05 157 浏览
平時行開旺角嘅登打士街,一向都有好多台式飲品或者手搖飲品嘅鋪頭。太花多眼亂有時都唔知揀邊一間好。同朋友行完街頭再行去街尾終於俾大卡司嘅鋪頭吸引左。佢今期推介做緊promotion嘅係菠蘿系列,有金鑽菠蘿百香果同金鑽菠蘿芝士奶蓋。因為近食飯時間唔想太飽肚又想飲啲比較果茶既飲品,所以就揀咗菠蘿百香果茶。甜度方面就揀咗半糖。等左5分鐘就有飲品啦。個茶有澀味好啱我心水,亦都唔係其他嗰啲揀半糖都好甜嘅程度。可以飲到菠蘿就真係有驚喜,啲菠蘿好甜又多完全可以彌補到茶嘅甜味。百香果又唔會太酸整體嘅平衡十分之好。下次又可以多個選擇去買嘢飲啦!

2019-05-11 151 浏览
今次係大家夢寐以求嘅大卡司,期望本身都唔大,預左中伏去飲,因為聽講本身佢地嘅嘢飲已經唔算好飲,但係我係大陸見到呢間有好多分店但係又冇黑糖珍珠鮮奶 😂 今次飲嘅分店係旺角果間,#黑糖珍珠鮮奶 $26,價錢一般,因為唔係大杯果隻,而裝修黎講都幾難,個黑糖掛杯的確係用足本去倒落去,而個黑糖味的確幾強勁,好黑糖者應該會好岩,但係真係都好甜下 😂 係我飲過咁多杯之中最甜嘅一杯,真係飲得到甜先好叫,而奶味就一般般唔係濃嘅,黑糖珍珠當然都有黑糖味,個心有小小未熟,熟成度 7-8 成左右,不過係幾煙韌有咬口,但真係甜左啲,唔算伏嘅,整體黎講可以一 try 🤡-大卡司旺角登打士街 55 號地下 3 號舖元朗擊壤路 7A 號鴻福樓地下
大卡司
旺角登打士街 55 號地下 3 號舖
元朗擊壤路 7A 號鴻福樓地下
2019-05-10 104 浏览
上次飲過大卡司嘅黑糖珍珠鮮奶都 ok 嘅,只不過係太過甜咁解,用白玉珍珠黎做珍珠可以話係幾穩陣嘅做法,起碼唔會硬先,今次繼續珍珠奶茶之旅,#白玉珍珠奶茶 $18,價錢黎講都算唔錯,珍珠又係用白玉,但係今次煮到爛哂冇咬口,真係扣哂分,奶茶個味都 ok,但個奶可以多返少少,整體黎講都幾失望,如無意外應該有生之年唔會再飲大卡司,謝謝款待 ❤️-大卡司旺角登打士街 55 號地下 3 號舖元朗擊壤路 7A 號鴻福樓地下旺角旺角中心 2 樓 SB02 舖
大卡司
旺角登打士街 55 號地下 3 號舖
元朗擊壤路 7A 號鴻福樓地下
旺角旺角中心 2 樓 SB02 舖
2019-03-20 203 浏览
今日行過旺角,朋友想試「大卡司」佢好中意oreo,我就中意黑糖珍珠結果我地一人杯『oreo黑糖厚奶』頭幾啖都ok,味道唔錯黑糖好重,奶味濃厚,應該唔係鮮奶沖的,但係都無飲到奶粉味,所以感覺都幾好~然後珍珠質感都好彈牙,但又唔太硬👍🏼👍🏼飲多幾啖會開始飲到灑在面頭的oreo餅碎,成杯野即時變得好heavy,如果肚餓買黎飲就岩😅但係如果買黎解渴的話就應該揀錯了⋯⋯呢個故事教訓我地,所以最好的野combined一切未必係好事喔🙈
今日行過旺角,
朋友想試「大卡司」
佢好中意oreo,我就中意黑糖珍珠
結果我地一人杯『oreo黑糖厚奶』

頭幾啖都ok,味道唔錯
黑糖好重,
奶味濃厚,應該唔係鮮奶沖的,
但係都無飲到奶粉味,
所以感覺都幾好~
然後珍珠質感都好彈牙,但又唔太硬👍🏼👍🏼
飲多幾啖會開始飲到灑在面頭的oreo餅碎,
成杯野即時變得好heavy,
如果肚餓買黎飲就岩😅
但係如果買黎解渴的話就應該揀錯了⋯⋯

外卖自取
2019-03-19 109 浏览
下雨天,涼涼地,飲番杯熱飲會舒服啲。上次飲過「抹茶珠珠」係用鮮乳製造今次試下「抹茶紅豆」,但店員話係用奶精,所以我覺得飲落係有分別嘅。用鮮奶明顯係好味多啲。另外,還加了白玉珍珠沒有黑糖珍珠另外再加糖,另成杯野甜上加甜。不過,配料都比較凍,令成杯野溫度降低了,完全都唔熱。飲到的紅豆和珍珠都係微凍的。因為另外再加配料,成杯飲晒都幾飽肚。因為珍珠紅豆痴住一起,吸管都比較難啜到,飲晒啲茶都剩下很多配料未吃到。

另外,還加了白玉珍珠
沒有黑糖珍珠另外再加糖,另成杯野甜上加甜。
抹茶紅豆配白玉珍珠

2019-03-14
2019-03-15 88 浏览
星期四傍晚行到旺角熱門掃街地點:登打士街 有點餓但又不想吃太多東西,待會兒還要吃晚飯...所以一杯黑糖珍珠就剛剛好 Perfect! 最初接觸Dakasi 是在內地,它的黑糖珠珠鮮奶給我感覺很濃郁。 而在旺角登打士街的Dakasi, 也給我同樣的感覺!黑糖味很'出' ,沒有偷工減料。而喝到最後也沒有很明顯的變淡(是次我叫的是少冰,預設甜度) 自己挺喜歡它的黑糖珍珠,口感綿綿的,亦能夠清楚感覺一粒粒的。有中杯和大杯選擇,我選了中杯已經很足夠了呢
星期四傍晚行到旺角熱門掃街地點:登打士街

Perfect!

而喝到最後也沒有很明顯的變淡(是次我叫的是少冰,預設甜度)

有中杯和大杯選擇,我選了中杯已經很足夠了呢

2019-02-11 199 浏览
成條街大把手搖店,要搶生意,當然要有試飲吸引下人喇!本來打算來飲「黑糖珠珠厚奶」,上面有個大星星,好吸睛。但見到有新產品「抹茶珠珠」和「抹茶珠珠厚奶」,即刻就改變主意!烏龍白玉珍奶,即使係全糖也相比起抹茶嗰杯冇咁甜,因為抹茶的珍珠是用黑糖煮,第一啖真係會好甜,整體來說,都好好味!如果想食珍珠,但又唔想咁甜,我或者會考慮下買「宇治抹茶」$27,加$3配白玉珍珠

2019-02-09
2019-02-10 93 浏览
呢排香港真係開咗好多間用黑糖做噱頭嘅珍珠奶茶鋪今日行過登打士街 平時都會毫不猶豫咁樣飲隔離嗰間koi但見到好多人都喺度排隊 出於好奇心就望吓原來係大卡司以前一直覺得大卡司係大陸嘅直至到見到佢門面痴左張紙話自己係台灣嚟嘅我哋先恍然大悟 哈哈叫咗一杯黑糖珠珠厚奶諗住試吓點知一試愛上 又唔係太甜 感覺唔會好肥膩平時啲珍珠奶茶飲兩啖就飽晒呢一間啲奶好新鮮 好有奶味下次我都一定會飲呢一間嘅黑糖厚奶我同屋企人分享完之後佢哋話試過旺角中心果間味道無呢一間咁好味㗎 所以大家如果要試一定要來登打士街啊
呢排香港真係開咗好多間用黑糖做噱頭嘅珍珠奶茶鋪

下次我都一定會飲呢一間嘅黑糖厚奶
我同屋企人分享完之後佢哋話試過旺角中心果間
味道無呢一間咁好味㗎 所以大家如果要試一定要來登打士街啊
2019-01-11 180 浏览
行街行到口淡淡,眼乾乾,四肢乏力,五音不全,幸好仲有最後一啖力氣,就係大卡司,叫一杯奶蓋茶,下面係乜茶已經唔記得啦,淨係記得個奶蓋好香好滑,好濃郁。你知啦,唔係下下說走就走到上大灣區架嘛!係喜歡喜茶,但長遠黎講,個時間成本太大!好彩比我係mong kok發現呢間大卡司,係台灣紅架佢!!分店多不勝數,過江黎到hong kong,都唔會差既,畢竟香港彈丸之地,唔好飲就會好快被淘汰。都好彩,呢間台式茶飲店,之所以可以立足,係真係正既。
好彩比我係mong kok發現呢間大卡司,係台灣紅架佢!!
都好彩,呢間台式茶飲店,之所以可以立足,係真係正既。
2018-07-13
2019-01-06 135 浏览
逛街經過站在店外看看,店員每次都很迅速熱情的遞上飲料單。珍珠奶茶$18奶味幼滑,而且濃郁;白玉珍珠口感較為煙韌,整粒都很Q彈,不像黑珍珠有時候外邊軟熟,但內裡實實的。嘗過白玉珍珠後就再不喜歡普通的黑珍珠了。
逛街經過站在店外看看,店員每次都很迅速熱情的遞上飲料單。

珍珠奶茶$18
外卖自取
2018-12-22 108 浏览
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 instagram: foodkiller_dkDrink week第5擊🍹 比得上珍煮丹 幸福堂既另一間過冮龍🐉? 位於旺角食街之中🤤 不過都大排長龍 我果次十點去 都等左20分鐘先有🌚 睇下佢究竟值唔值 同有咩特別之處啦😬-同普通既黑糖珍珠鮮奶唔同😬 佢多左過奶蓋🥛仲多左顆星⭐️ 奶蓋對於我尼種人 係天堂 因為我中意奶既creamy 🤤有特濃既奶蓋🥛當然更高興🤙🏻🤙🏻 飲落去都好足料 好creamy 🤙🏻🤙🏻 大卡司🍞應該係我飲過最甜既黑糖😂 好重黑糖味😙可能因為我叫左少冰 所以特別甜😂 奶就合格啦 又咶係特別好😐但又唔差🤙🏻🤙🏻 總結一句 如果大家咁啱去到MK 可以去試一試 唔會失望🙂 記得唔好叫少冰😂-🎈旺角登打士街55號地下3號舖-平均傷害:$28好味值:6/10
🎈旺角登打士街55號地下3號舖
平均傷害:$28
好味值:6/10
2018-12-03 127 浏览
My new obsession, 黑糖珍珠奶茶!! This place is super convenient, located in Yau Ma Tei, just opposite to Kwong Wah Hospital. It’s also super affordable at $21! Give it a try, the lines aren’t long normally 😊 I came at around 1:30 and got my drink within 10 minutes. The boba were still warm and the milk tea was refreshingly cool!
2018-11-30 109 浏览
男友話好飲,佢上次經過,又見過廣告,聽講珍珠係自家製呢個價錢相對比較細杯,但佢做得比其他連鎖店好飲,珍珠甜而不膩,因為杯蓋唔係全密實所以唔可以shake佢,可能鮮奶味一開頭會俾黑糖搶走左,但飲飲下黑糖差唔多冇咁多既時候,鮮奶味就會出返黎雖然個份量比較少,但自家製功夫可能都比較多,所以黑糖珍珠呢個價錢都可以接受成日飲黑糖珍奶,其實希望有一日可以出熱飲,但相對比較難吧,因為黑糖可能會熱到溶晒,冇辨法,我太養生啦哈哈
男友話好飲,佢上次經過,又見過廣告,聽講珍珠係自家製
15 分钟 (外卖自取)
2018-11-09 148 浏览
香港真係越黎越多台式飲品店🥤間間都排曬長龍 究竟飲邊間好呢?今次我揀呢間純粹因爲太口渴而呢間又相對上無咁多人排隊炸😂🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻鮮芒果芝士🧀💰:$30我知道 好多人飲台式野都係揀「黑糖珍珠奶茶」但可惜我係唔飲奶茶架🤗叫親野飲通常都係生果系列既好似健康d麻😬😬由於平時比較小飲 仲要第1次飲芝士奶蓋 今次覺得好有驚喜呀🎉有小小芒果肉加綠茶底好fresh上面層厚厚既芝士奶蓋幼滑甜味適中可以encore 🎈#lamlam脷 指數:👅👅👅✨🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
香港真係越黎越多台式飲品店🥤
間間都排曬長龍 究竟飲邊間好呢?
今次我揀呢間純粹因爲太口渴
而呢間又相對上無咁多人排隊炸😂
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
鮮芒果芝士

鮮芒果芝士🧀
💰:$30

我知道 好多人飲台式野都係揀「黑糖珍珠奶茶」
但可惜我係唔飲奶茶架🤗
叫親野飲通常都係生果系列既