2020-04-07 918 浏览
168串燒🍢🍡 (大圍)放工諗唔到食咩好 又唔係太肚餓決定走去食串燒過下癮舖頭仔細細間都可以坐到幾枱👍日本霜降一口牛🇯🇵🐮 ($48/ 串)呢個本身覺得有d 貴話哂一串都成$48, 可以食好多嘢但係食落又唔錯喎, 又香又淋又有肉味, 中上水平!海鹽燒極品牛脷芯🐮👅 ($28/ 串)牛舌就梗係必叫㗎啦!正常牛舌!不過佢砌得好厚我覺得好滿意!燒蟶子 🐚($58/ 2隻)見到佢2隻做緊特價就叫黎食啦!平時街市買都要$10 隻又要洗又要燒!倒不如係度食!好鮮甜!調味剛剛好!瀛風金菇肥牛卷 🐮($22/ 串)金菇肥牛卷都係我最中意食嘅串燒之一!呢度燒完之後都仲好多汁!唔會乾爭爭!好味道呀!燒原條蒜香茄子🍆 ( $32/ 條)茄子唔洗講啦下話!最近要夠蒜頭!一如以往嘅咁好食!最後當然唔少得叫埋啤酒啦!🍺🍻$30枝Asahi 價錢都合理👍
168串燒🍢🍡 (大圍)

放工諗唔到食咩好 又唔係太肚餓
決定走去食串燒過下癮
舖頭仔細細間都可以坐到幾枱👍

日本霜降一口牛🇯🇵🐮 ($48/ 串)

呢個本身覺得有d 貴
話哂一串都成$48, 可以食好多嘢
但係食落又唔錯喎, 又香又淋又有肉味, 中上水平!

海鹽燒極品牛脷芯🐮👅 ($28/ 串)

牛舌就梗係必叫㗎啦!正常牛舌!
不過佢砌得好厚我覺得好滿意!

燒蟶子 🐚($58/ 2隻)

見到佢2隻做緊特價就叫黎食啦!
平時街市買都要$10 隻又要洗又要燒!
倒不如係度食!好鮮甜!調味剛剛好!

瀛風金菇肥牛卷 🐮($22/ 串)

金菇肥牛卷都係我最中意食嘅串燒之一!
呢度燒完之後都仲好多汁!唔會乾爭爭!好味道呀!

燒原條蒜香茄子🍆 ( $32/ 條)

茄子唔洗講啦下話!最近要夠蒜頭!
一如以往嘅咁好食!

最後當然唔少得叫埋啤酒啦!🍺🍻
$30枝Asahi 價錢都合理👍

2020-02-27
2020-01-08 990 浏览
非常高質既一間串燒店,同朋友夜晚食野吹水飲啤酒既好地方。特別推介燒茄子、豬頸肉、牛脷芯、娃娃菜、雞軟骨。茄子同娃娃菜唔會燒得太乾,調味粉落得岩岩好,唔會太鹹。值得一提既係呢度越夜越旺,如果太晏過黎,未必有位。

值得一提既係呢度越夜越旺,如果太晏過黎,未必有位。
2020-01-04
  • 燒茄子
2019-10-24 914 浏览
串燒係有愛有恨的食品. 平日宵夜時間來到大圍食串燒. 平時行過, 客人坐滿街上, 香味四處飄我們一行四人坐在二樓. 燒荳卜 – 香脆, 以後食串燒都要叫牛油菇類雜菜 – 香油浸金菇和娃娃菜, 太油了. 原條燒茄子 – 茄子OK, 多肉燒雞軟骨 – OK燒羊肉 – 羊肉大細適中, 好味燒菠蘿 – 切到小小片的, OK酒煮蜆酒味濃, 可口!燒雞腎 – 爽口, 大件, 不是雞腎片, 整串滿滿的燒金菇肥牛 – OK燒墨魚嘴 – 大件, 有咬口燒腩肉片 – 邊邊燒焦了. 可以不食燒韮菜 – 韮菜長長的, 但未過火候, 可以燒耐少少肥牛肉烏冬 – 烏冬是稻庭, OK燒雞中翼 – 外脆內嫩, 必食!燒多春魚 – 好味!整體OK, 唯獨是座位不多. 起菜快的. 但待應會話加單要等好耐, 需要一個鐘
串燒係有愛有恨的食品.
平日宵夜時間來到大圍食串燒.
平時行過, 客人坐滿街上, 香味四處飄
我們一行四人坐在二樓.

燒荳卜 – 香脆, 以後食串燒都要叫
牛油菇類雜菜 – 香油浸金菇和娃娃菜, 太油了.

原條燒茄子 – 茄子OK, 多肉
燒雞軟骨 – OK

燒羊肉 – 羊肉大細適中, 好味
燒菠蘿 – 切到小小片的, OK

酒煮蜆
酒味濃, 可口!

燒雞腎 – 爽口, 大件, 不是雞腎片, 整串滿滿的
燒金菇肥牛 – OK
燒墨魚嘴 – 大件, 有咬口
燒腩肉片 – 邊邊燒焦了. 可以不食

燒韮菜 – 韮菜長長的, 但未過火候, 可以燒耐少少
肥牛肉烏冬 – 烏冬是稻庭, OK

燒雞中翼 – 外脆內嫩, 必食!
燒多春魚 – 好味!

整體OK, 唯獨是座位不多. 起菜快的.
但待應會話加單要等好耐, 需要一個鐘
2019-10-23
$138.5 (宵夜)
2019-08-11 833 浏览
夜晚心血來潮想食串燒,而咁岩有次經過見到都幾多人,所以今晚就過左來大圍食佢!入到去只有幾張枱,而且坐滿人,諗住要等位,點知原來樓上仲有一層,非常好彩。我地坐低左就叫左幾樣野食,有原條蒜香茄子🍆、燒牛油雜錦錫紙包、燒翠玉瓜、酒燒蜆、燒豬頸肉、燒墨魚咀同埋海鹽燒安格斯牛柳粒。牛柳粒size係幾大,食落出面果層已經熟晒,入面都好熟,味道一般!翠玉瓜燒得岩岩好,1d都唔乾身,好食!值得推薦!酒燒蜆、燒豬頸肉、燒墨魚咀都燒得好好,好入味!茄子同雜錦包就差小小,真係好多油,如果油份量可以減d就出色啦!值得加分既係order完好快就有野食!下次有機會再來試下其他串燒食物😋
$120 (宵夜)
2019-04-07 1184 浏览
住附近 經常夜晚系度食燒夜,平時d侍應服務都好好 點知今日 7點左右到店 系門口冇人理 行入店 一名未見過的後生男侍應竟然問: 有咩幫到你?我以經心諗 下 有咩幫到我?於是我問:系咪未開門?佢答5系 男朋友想食煙 問可5可以坐出面 佢話5得 店內冇人 但指定我地坐門口一個會阻住出入的位 首先 因為男朋友坐個位系得系門口 所以男朋友移了過來坐 驚阻住門口 佢話5得 一定要坐門口 然後 因為我有個大袋 所以拎左多張椅擺袋 佢見到 指定要我張椅擺落樓梯下 (態度5洗問是極差)我都照擺 但因為坐正獲口位又阻住個門口 店內所有枱都是空的冇人 所以我地換了入面個位坐 佢再話5得 呢度陣間要坐3個人 好 於是我忍5住問 其實系咪間鋪冇人 都一定要我地得系門口坐?出面你又話5得 我擺個袋換個位你又5俾 佢話 不嬲都系感 我話我地成日系度食未試過感 好嬲 於是走 佢仲好寸感話 5緊要啊隨便你 度度都系感! 呢間寸燒的質素是不錯 平時員工服務都好好 系今日呢個男的 老闆請佢反泥真系倒米趕客的 佢完全5系打開門做生意的 跟本系5想做 實在太惡劣!

2019-04-07
2019-04-02 847 浏览
是日夜晚七點來,剛好開門了,試一試。鋪面比較細,有樓上坐,不過冇上去。價錢平民化,評分也可以。點了很多東西,包括了雞肉串,雞軟骨,一口牛,牛舌,茄子,蜆, 秋葵,凡立貝,豬頸肉,雞翼,翠玉瓜,貴妃蚌等。當中最好食系牛舌和豬頸肉。牛舌系厚牛舌,爽口,有牛肉味。比一口牛更有味。豬頸肉系非常爽口,味道也不錯。其他食物中規中距,不過有部分口味不太喜愛。比如雞肉串有雞皮,蒜香茄子落太少蒜,蜆雖然都爽廿但冇咩味,雞翼感覺醃左有味但太淋,貴妃蚌口感硬了一點。整體來說,偏重落 孜然粉,連翠玉瓜都落,有點太多。但味道質感大多正常。上菜速度算快。
是日夜晚七點來,剛好開門了,試一試。

鋪面比較細,有樓上坐,不過冇上去。

價錢平民化,評分也可以。

2019-04-02 502 浏览
成日叫小菜悶悶地試下新野我地叫左啲海鮮試下,如果可以offer tissue同水則更好,樣樣都收錢🙈我嗰串Ok,蕃茄juicy牛肉質唔UN,但朋友嗰串話有筋,佢就唔啱食其實我地叫左中辣都唔太夠辣海鮮全部都鮮味,大隻但唔平,過下口癮,食海鮮真係唔會食得飽😂雞軟骨同雞皮都惹味,不過食完真係好頸喝鋪頭唔多枱,空間小,適合宵夜時段,叫少少野食飲下啤酒吹下水 ,我地食晚餐真係叫晒成個menu都唔飽,大概$300一位
成日叫小菜悶悶地試下新野

其實我地叫左中辣都唔太夠辣

雞軟骨同雞皮都惹味,不過食完真係好頸喝

2019-03-25
2019-01-24 571 浏览
我有個朋友住大圍既 佢就話附近有間串燒好好食我就跟佢去食一次啦  還店佢揸車車我過去一入到去間野地方有d細 仲好多人 好彩都岩岩有位唔洗等我地就叫左好多唔同種類既串燒雞豬牛etc整體上都算好食 當中既雞軟骨特別值得一試但係坐既環境真係逼左小小
我有個朋友住大圍既 佢就話附近有間串燒好好食
我就跟佢去食一次啦  還店佢揸車車我過去

一入到去間野地方有d細 仲好多人 好彩都岩岩有位唔洗等
我地就叫左好多唔同種類既串燒雞豬牛etc

整體上都算好食 當中既雞軟骨特別值得一試
但係坐既環境真係逼左小小
2019-01-04 552 浏览
響大圍呢個都頗多食肆既地方,如果想食串燒,我同朋友都只有揀黎168串燒!點解?雖然佢地舖仔細細,但相信有黎開既朋友都知佢地唔止服務好👍🏼,食物質素都唔差😋。今次我地叫左: 腩肉🐷,肥牛🐮,雞腎🐔,牛油粟米🌽,茄子🍆,墨魚咀🐙,芝士脆肉瓜🥒,雞翼🐥,豬頸肉🐷,蒜蓉雜菜🥗,啤酒🍻基本上我地每次叫黎叫去都係呢d,因為真係好好食😬。特別推介雞翼/雞腎/豬頸肉/粟米/茄子/芝士脆肉瓜!

今次我地叫左:

2018-11-30
2018-12-28 276 浏览
正所謂...【為何深夜總是餓】,相信宵夜控既朋友們絕對有共嗚的。好多時並唔係肚餓而去食野,實情係【為食】落去食個宵夜,放埋小寶貝就岩晒喇,「燒雞軟骨」(少辣)外脆內軟,咸香美味,雞肉很 Juicy 而且嫩滑,唔會燒到乾憎憎咁,真係好滋味,送啤油/汽水都好夾,最後我仲 ENCORE多一份食。「酒燒蜆」(少辣),睇得出店主很細心,會用錫紙做碗盛載住所有既蜆然後再去燒,確保食物既溫度能夠恆溫,加上燒酒既份量恰到好處,與高湯一起燒滾,仲有少少香蔥添,個湯底既清香亦不會酒味流失,最後我連個湯底都飲埋,實在忍唔到口。真心無伏,值得推介,這種用心經營製作的小店,香港越來越少見到,大家要珍惜呀。

2018-12-27
$80 (宵夜)
  • 燒雞軟骨
  • 酒燒蜆
2018-12-11 319 浏览
好物梗係要開心Share,今晚同個 Frd 夜晚o係大圍食宵夜吹水,識食梗係食串燒啦。我哋二話不說,一坐底即叫【海鹽燒鯖魚】、【燒雞翼】、【燒墨魚丸】,由於每一樣食材都係即叫即燒,所以需時都要一大約15-20 分鐘左右,不過值得的。晶凝透薄的海鹽平均的灑滿鯖魚的魚身,鯖魚的火喉控制得很平均,可能個人喜好的關係,特別喜歡燒得較焦脆的部分,份外香口。【燒牛油雜錦錫紙包】係我覺得最抵食既其中一款食品,錫紙內放滿娃娃菜、金菇菜、雞脾菇,沾滿了香葱蒜蓉和牛油,入晒味。特別推介:【酒燒蜆】足料連殼蜆肉,師傅仔好細心地用錫紙作湯碗載著,既可保持熱度,同時亦使其更加入味,酒既份量拿揑得剛剛好,不會掩蓋了蜆肉本身的鮮味。哈哈...最後我連湯都飲埋,真在太正斗喇。【燒原條牛油粟米】係必食既,新鮮粟米大大粒爽口甜味,牛油既份量一啲都唔吝嗇,【燒菠蘿】新鮮菠蘿夠晒鮮甜,菠蘿控和粟米控更加唔可以錯過喔。

2018-08-03
  • 酒燒蜆
  • 燒牛油雜錦錫紙包
  • 燒原條牛油粟米
2018-12-10 277 浏览
我食都未食!想攞個位!企正正係門口5分鐘,入面啲員工望左我幾眼就一直雞啄唔斷當我透明!直到我先生黎大聲叫入去先問我地做咩?我即答:下!!?做咩?我企左5分鐘你地完全當我透明!佢先話:我以為你等外賣咋!入面無位 坐樓上啦!我回左一句:仲以為你地唔係做生意既添!就走左去
2018-10-27 404 浏览
店舖位於大圍火車站步行10分鐘左右,每晚7:00pm才開鋪,營業時間至2:00。這𥚃店內只有2張枱,大氣涼 客人一般選擇坐外面,全店主力賣串燒,價格由$8-$88,大部分平均都是$20-$30左右。有各式肉類、海鮮、芝士系列、蔬果蔬菜類、炸物、日本稻庭烏冬等等選擇,每件即叫即燒,加上孜然粉和辣粉,可以選擇大、中、小辣,燒出來香噴噴,野味十足,配啤酒一流啊!喜歡食串燒飲啤酒的朋友,這𥚃必定是晚餐宵夜一個好的選擇!
喜歡食串燒飲啤酒的朋友,這𥚃必定是晚餐宵夜一個好的選擇!
2018-09-02 718 浏览
大圍既食肆多不勝數,最近亦多左好多食串燒既鋪頭🍢 而今次要介紹既串燒店係由一班後生仔經營,當然要支持下啦!安格斯牛柳粒🐂 - 1串有4粒,夾住3粒燒車厘茄,牛柳粒有少少韌,但燒車厘茄好甜好多汁墨魚咀 - 好好咬口,正🦑雞中翼 - 燒到外皮好脆,仲有蜜糖淋上面,食到lam lam 脷😋雞軟骨 - 每次食串燒都必點,依間個d都幾好食👍🏻 所以點完又點雞肉串 - 味道不過不失燒波蘿 - 好甜好juice,唔會話好多渣🍍原隻帆立貝 - 好大粒,加埋蒜蓉一齊燒,好香🤤燒韭菜 - 又係每次食串燒都會點既,依間d韭菜無渣,點完又點😜牛仔骨 - 唔係好厚好薄一塊,但唔會燒到好”un”,個人覺得好食過安格斯牛柳粒🤔牛肉薯餅 - 炸到好香脆,仲要$28有2大件,抵食👍🏻今次已經第2次食啦,之前食過另一間係大圍既串燒店,但因為鋪頭抽風系統好差,一路食個陣一路吸哂d油煙同煙味,仲要唔係好平🙅🏻‍♀️。相反168串宵雖然細細間,但唔會話有油煙味,而且服務態度又好,我地食左咁多加埋野飲都係$300有找,好抵食!🤑

墨魚咀 - 好好咬口,正🦑

雞肉串 - 味道不過不失

燒波蘿 - 好甜好juice,唔會話好多渣🍍

原隻帆立貝 - 好大粒,加埋蒜蓉一齊燒,好香🤤

牛肉薯餅 - 炸到好香脆,仲要$28有2大件,抵食👍🏻
2018-01-17 573 浏览
三款燒蠔好好味,雞翼好好味,腎比較硬,不是我最喜歡食果隻,茄子正常,豬頸肉ok , 又厚又多,雞軟骨正常,因為之前掃完街,已經食不倒更多了!哈哈!店員服務也非常好,又好好傾。