2024-11-12 0 浏览
今早0820買早餐,嗰阿姐唔知傾乜,叫我等吓先,買得早餐外賣就保要快,態度我就唔講,不竟主觀評價會偏差,但係要我等佢傾完係事實,收銀機度有cctv,咁樣既效率點同其他同行競爭?當然我即走!其實之前有幫襯開,其他阿姐亦都非常之高效率,買外賣會叫我座低等吓,粥味度滿意,味精不重,油炸鬼質素亦好,價錢貴少少我都確得物有所值,以上情況係個別情形,老板亦留意加強培訓,傾吓又可以增加工作協調係好,不過做少單生意就係本未倒置。
2024-11-12
1 分钟 (外卖自取)
$45 (早餐)
2024-10-26 87 浏览
家附近新開了一家連鎖粥店,趁天氣開始轉涼,食碗粥暖暖胃侍應有禮,餐廳滿座、客人再多也勤快周到裝修走温馨路線,環境令人感覺舒適,受街坊歡迎主打廣東粥,有即熟粥、生滾粥、腸粉、油器及小食等即熟粥皮蛋粥加拼碎牛及瘦肉絲足料美味,粥底綿滑順口生滾粥窩蛋鮮牛粥加拼半隻皮蛋及艇仔,調味做得非常好炸兩腸粉即叫即整,內裡的油炸鬼還脆卜卜韭黃鮮蝦腸粉皮薄,鮮蝦爽口彈牙,配甜甜豉油飲品豆漿濃郁滑順不會太甜,營養素更是豐富
家附近新開了一家連鎖粥店,趁天氣開始轉涼,食碗粥暖暖胃
侍應有禮,餐廳滿座、客人再多也勤快周到
裝修走温馨路線,環境令人感覺舒適,受街坊歡迎
主打廣東粥,有即熟粥、生滾粥、腸粉、油器及小食等
即熟粥皮蛋粥加拼碎牛及瘦肉絲足料美味,粥底綿滑順口
皮蛋粥
生滾粥窩蛋鮮牛粥加拼半隻皮蛋及艇仔,調味做得非常好
窩蛋鮮牛粥
炸兩腸粉即叫即整,內裡的油炸鬼還脆卜卜
炸兩腸粉
韭黃鮮蝦腸粉皮薄,鮮蝦爽口彈牙,配甜甜豉油
韭黃鮮蝦腸粉
飲品豆漿濃郁滑順不會太甜,營養素更是豐富
2024-10-26
皮蛋粥
窩蛋鮮牛粥
炸兩腸粉
韭黃鮮蝦腸粉
2024-10-20 228 浏览
天氣開始轉涼,就好想食碗粥暖吓個胃,今日去咗北角新開呢間大師傅粥品,餐廳滿座,好受街坊歡迎。生滾手打肉丸粥粥的質地滑順,味道香濃肉丸則彈牙,另加生菜絲帶來清脆的口感。生滾鯇魚片粥魚片細膩滑嫩,魚肉鮮甜,粥體柔滑,果真好味道!牛脷酥見到牛脷酥熱辣辣新鮮出爐,即刻叫嚟食,果然香酥脆口。炒麵看似簡單的豉油王炒麵,食落去一啲都唔簡單。蝦米腸粉腸粉柔軟滑嫩,蝦米脆口,自己可以加花生醬、甜醬等等,正👍🏻!豆漿口感滑順,豆香濃郁,不會過甜。

生滾手打肉丸粥

生滾鯇魚片粥
魚片細膩滑嫩,魚肉鮮甜,粥體柔滑,果真好味道!

牛脷酥
見到牛脷酥熱辣辣新鮮出爐,即刻叫嚟食,果然香酥脆口。

炒麵
看似簡單的豉油王炒麵,食落去一啲都唔簡單。

蝦米腸粉

豆漿
口感滑順,豆香濃郁,不會過甜。
  • 蝦米腸粉
  • 牛脷酥
  • 生滾粥
2024-10-04 240 浏览
經過見到新開張便試試,餐點選擇多,座位舒適。今次是第二次幫襯,叫了粥,炒麪及炸両,粥好味,不覺有味精,炒麫暖暖地,夠大碟,炸両的油炸鬼是鬆脆的,桌面的醬料(甜,辣,麻醬),芝麻,鹽,胡椒粉齊備,最重要是正常價格。
2024-09-24 385 浏览
今日想食點清淡少少,經過見大師父粥品新開無耐,地方乾淨見有粥品就入去試下。原本想試蒸蘿蔔糕,可惜店員說未有。最後只叫碗艇仔粥、齋腸粉。艇仔粥煲到好綿有點帶杰糊狀,粥味道比較偏咸,不過算足料,不過不失!齋腸粉滑口,加甜醬和麻醬來食好味。

原本想試蒸蘿蔔糕,可惜店員說未有。最後只叫
碗艇仔粥、齋腸粉。

齋腸粉滑口,加甜醬和麻醬來食好味。

今日系北角有啲野搞,大師傅粥品開咗冇耐,突然諗起好耐冇食粥,食番港式風味嘅食物暖暖胃。侍應姨姨又好友善,會介紹各款粥品👍🏼✿ 油條 $10即油炸鬼,十分傳統嘅粥店食品,炸得香脆可口,沾上粥品淋淋哋系另一種美味🧡✿ 蔥花炸兩腸粉 $19油炸鬼加上腸粉向來系我系粥品店最愛,炸兩本身油膩,加埋腸粉個味道調和咗,有埋甜醬同麻醬勁滋味❤️💛✿ 鮮蝦腸粉 $23鮮蝦爽口彈牙🦐腸粉加埋甜豉油香甜,腸粉滑溜🤍✿ 生滾鮮牛粥 $35鮮牛肉粥系侍應姨姨推介,鮮牛肉片就食到最純粹牛肉味🐮生滾方式令粥品更軟綿,牛肉味比一般粥品店明顯。✿ 仿鮑片魚片粥 $35雖然話仿鮑片,口感又頗帶嚼勁,魚片魚味新鮮吾腥🐟有少少碎骨但系都好易食。

✿ 油條 $10

✿ 蔥花炸兩腸粉 $19

✿ 鮮蝦腸粉 $23
鮮蝦爽口彈牙🦐腸粉加埋甜豉油香甜,腸粉滑溜🤍

✿ 生滾鮮牛粥 $35

✿ 仿鮑片魚片粥 $35