2023.06.29【6.29 心思思又放題@ 旺角 大瀛喜】 今晚加班夜,放工已8點已經餓了,心思思又想放題,就在本週工作地區附近吃吧自助區食物多種類,不用掃QR Code,馬上拎立即食完全極方便餓了的我但追求漂亮我還是要擺得靚靚淋點芝麻醬做個開胃前菜鮮蝦,青口同蜆仔都拿一點可愛小蘋果,都要一個吧掃了QR code其他食物未到就先吃自取甜品吧蟲草花膠燉雞湯,椰汁雪燕奶都拿一客刺身賣相討好食慾大增肉質飽滿味道鮮甜海膽手卷細細一個容易入口一品料理吉品鮑汁扣花膠嘅 花膠大大塊質感好好 膠質重配上鮑汁,冬菇和西蘭花好好吃殿堂宴客醉鮑魚醉鮑魚入味好吃所有朋友點的壽司都很好其中火炙壽司 蒜香牛肉壽司最最好吃因為是蒜香牛肉的我心水炸雞軟骨,天婦羅炸蝦,蟹棒和吉列炸蠔很正吉列炸蠔超級熱辣辣,建議先咬開,涼一涼才再吃大蠔十分Juciy燒牛舌是有孜然味的乳鴿愛好者,外脆內嫩,啖啖肉,又多肉汁牛油炒粟米還是還是摯愛結果有多拿一碗今晚沒有叫榴蓮波波就吃榴蓮雪糕雪條又和朋友仔Cheers 蜜瓜雪糕雪條太飽沒有玩軟雪糕機飲飲得米凍頂烏龍茶飲飲荔枝紅茶8點半後入座每人才$295下一次可以和您吃嗎?整體味道:♥♥♥
今晚加班夜,放工已8點
已經餓了,心思思又想放題,就在本週工作地區附近吃吧

自助區食物多種類,
不用掃QR Code,馬上拎立即食
完全極方便餓了的我
但追求漂亮
我還是要擺得靚靚
淋點芝麻醬
做個開胃前菜

鮮蝦,青口同蜆仔都拿一點
可愛小蘋果,都要一個吧
掃了QR code其他食物未到
就先吃自取甜品
蟲草花膠燉雞湯,椰汁雪燕奶
都拿一客
海膽手卷細細一個容易入口
一品料理
吉品鮑汁扣花膠嘅 花膠大大塊
質感好好 膠質重
配上鮑汁,冬菇和西蘭花
好好吃

殿堂宴客醉鮑魚
醉鮑魚入味好吃
所有朋友點的壽司都很好
其中火炙壽司 蒜香牛肉壽司最最好吃
因為是蒜香牛肉的我心水
炸雞軟骨,天婦羅炸蝦,蟹棒和吉列炸蠔很正
吉列炸蠔超級熱辣辣,
建議先咬開,涼一涼才再吃
大蠔十分Juciy

燒牛舌是有孜然味的
乳鴿愛好者,
外脆內嫩,啖啖肉,又多肉汁
牛油炒粟米還是還是摯愛

♡ 大瀛喜日本料理

♡ 旺角九龍旺角彌敦道655號5樓

2023-06-29
2023-06-28 206 浏览
餐廳手機落單,另外可以到出面攞飲品,甜品和某些熱盤。手機落單的menu選擇超多,令人花多眼亂。而且寫明件數,可以跟住自己食量叫。有超多款刺身任揀,本人極力推薦空運吞拿魚刺身、北海道帶子刺身、挪威三文魚刺身。仲甜蝦、赤蝦、虎蝦、玻璃蝦,岩晒愛蝦人士。全部刺身都很新鮮肥美,而且上枱夠快速度,不會拖單。壽司每件都是細細件,可以試到不同款式!柚子油甘魚腩壽司、藍鰭金槍魚壽司、鹽醬燒牛肉壽司全部都係水準之上。另喜歡熟食的就可以點芝士黃金醬燒海蝦、蒜蓉焗帆立貝、炸吉列蠔、虎蝦天婦羅呢D回本海鮮食物。全部上枱熱辣辣,味道不錯。另外榴槤迷一定要試的榴槤炸彈,佢新鮮炸起,入面有榴槤蓉,外皮脆卜卜,不會太甜,值得一試。仲有其他你想都想唔到的菜式,極尚磯煮凍鮑魚金湯酸菜魚花膠雞湯全部都好足料,食得好滿足。雪糕區的牌子,平時都有食開,單價都唔平。呢間餐廳選擇幾多,岩晒不同要求的人。食物上枱又快,刺身夠新鮮,其他食物的味道合乎標準,值得推介。
餐廳手機落單,另外可以到出面攞飲品,

甜品和某些熱盤。手機落單的menu

選擇超多,令人花多眼亂。而且寫明件數,
可以跟住自己食量叫。

壽司每件都是細細件,可以試到不同款式!

柚子油甘魚腩壽司、藍鰭金槍魚壽司

鹽醬燒牛肉壽司全部都係水準之上。

另喜歡熟食的就可以點芝士黃金醬燒海蝦、

蒜蓉焗帆立貝、炸吉列蠔、虎蝦天婦羅

呢D回本海鮮食物。全部上枱熱辣辣,味道不錯。

極尚磯煮凍鮑魚

金湯酸菜魚

花膠雞湯

全部都好足料,食得好滿足。

雪糕區的牌子,平時都有食開,單價都唔平。

呢間餐廳選擇幾多,岩晒不同要求的人。

2023-06-23 185 浏览
不论是服务还是食材的新鲜程度都很不错,服务人员体非常耐心和职业,令人敬佩。食材也很新鲜,非常好的体验。下次路过香港还会选择和朋友来我这里聚会。推荐给大家一起来。
2023-06-21 278 浏览
大女生日,細女就揾到借口可以出街食飯啦!生日嗰個話事,✨大瀛喜日本料理✨盡情食▶️一坐低就用QR CODE 落單,跟手去自助區拎飲品✅自助區食物囊括好多種類,即拎即食,一番位就見刺身上枱,擺盤靚仔,刺身同樣咁靚,❤️刺身款式選擇多,個人偏愛三文魚,赤蝦同赤貝三文魚色澤光鮮好肥美,赤蝦鮮甜,赤貝爽脆,蟹腳有肉唔會削❤️壽司同手卷賣相精緻,size一口一件,❤️西京燒比目魚外皮燒得好香脆,肉質細嫩,配埋沙律醬好開胃❤️極尚花膠盛宴花膠大大塊好厚肉,食落啖啖好滿足,滋補養顏❤️芝麻炸雞翼外皮金黃香脆內嫩juicy❤️牛油炒粟米🌽好香牛油味❤️藤椒魚皮,爽口彈牙,有少少麻辣感覺❤️乳鴿皮脆肉嫩❤️燒菠蘿🍍酸酸甜甜好juicy,開胃解膩❤️蝦天婦羅上枱係好熱辣辣,炸粉唔厚,唔會好油膩❤️炸蠔size 唔算細,食落唔會一口油。最後就到小朋友最期待的甜品啦! 雪糕櫃有十幾款雪條雪糕選擇,仲有布甸,奶凍,乳酪等等,花多眼亂,一定有一款岩食!
大女生日,細女就揾到借口可以出街食飯啦!
生日嗰個話事,✨大瀛喜日本料理✨盡情食

▶️一坐低就用QR CODE 落單,跟手去自助區拎飲品

✅自助區食物囊括好多種類,即拎即食,
一番位就見刺身上枱,擺盤靚仔,刺身同樣咁靚,

❤️刺身款式選擇多,個人偏愛三文魚,赤蝦同赤貝
三文魚色澤光鮮好肥美,赤蝦鮮甜,赤貝爽脆,蟹腳有肉唔會削

❤️壽司同手卷賣相精緻,size一口一件,
❤️西京燒比目魚外皮燒得好香脆,肉質細嫩,配埋沙律醬好開胃
❤️極尚花膠盛宴花膠大大塊好厚肉,食落啖啖好滿足,滋補養顏
❤️芝麻炸雞翼外皮金黃香脆內嫩juicy
❤️牛油炒粟米🌽好香牛油味
❤️藤椒魚皮,爽口彈牙,有少少麻辣感覺
❤️乳鴿皮脆肉嫩
❤️燒菠蘿🍍酸酸甜甜好juicy,開胃解膩
❤️蝦天婦羅上枱係好熱辣辣,炸粉唔厚,唔會好油膩
❤️炸蠔size 唔算細,食落唔會一口油。

2023-06-16 299 浏览
估唔到星期二夜晚多人到😨以為星期六日 大家去食建議book訂位or預留時間等位🤭環境:場內都唔細 坐位都好多 仲有啲係 bar枱枱與枱之間距離 唔會太窄 都坐得幾舒適👍食物方面:款式都唔少刺身 壽司🍣 炸物🍤 燒物 冷盤🥗 熟食🍲 粥麵應有盡有用QR code 落單📱岀菜時間都幾快 食物都幾新鮮 尤其係刺身🐡仲食到刺身鮮甜味而炸物同燒物岀來都熱辣辣♨尤其係香芋波波 咬落去差點辣口️🥵岀面飲品區 除咗有唔同飲品外仲有多款日韓台雪糕🍦軟雪糕自己擠當然唔少得亦有多款小食係岀面 🙀炸牛奶🥛真係好好食總結:人均二百幾蚊放題可以係邊到揾呀🫶🏻岀面放題平極人均都三字頭埋單而且地方又方便怪不得咁多人去食啦😻
估唔到星期二夜晚多人到😨

怪不得咁多人去食啦😻
  • 鹽燒牛舌
  • 刺身
2023-06-16 256 浏览
食過都知呢間放題餐廳質素好有保證,同同事Farewell,所以lunch就揀咗呢間餐廳☺️餐廳喺旺角地鐵站隔籬,位置相當方便,餐廳係lunch時間都相當多人幫襯,好在佢地方夠大,我哋等咗一陣就有位👍🏻Lunch二百幾蚊,出面有自助區,熱食方面有炸蠔、炸餃子之類嘅炸物,冷盤方面有凍蝦、青口,仲有好足料嘅中式湯,今日去蟲草花煲雞湯,當然唔少得嘅仲有自助飲品同埋甜品雪糕😃返埋位就用QR code落單,刺身方面都有十幾種,最正嘅係佢連松葉蟹腳都有,仲要係超鮮甜,佢嘅刺身係厚切嘅,食落超滿足👍🏻另外佢嘅壽司都好唔錯,種類選擇夠多,佢個飯仲要細細粒,唔會好飽肚,仲有佢有鵝肝壽司,油脂感超豐富😍仲有其他熱食,例如串燒、蒜蓉粉絲扇貝、乳鴿、連壽喜燒都有,食到我超級飽❤️

2023-06-14
午餐
2023-06-11 315 浏览
大堂基本上不夠空間給等位的人,一出𨋢已經水泄不通,安排極度混亂。當越來越多人出𨋢好多人都呼吸困難。當逼到不能再逼才放人入座,一擁而上地攞位所有人就像難民般。一餐飯要倫落到如似地步,無論食物質素如何都不值得再來。更何況食物選擇真的不多,相對銅鑼灣分店,真係比下去。
2023-06-11
2023-06-10 4375 浏览
呢間大瀛喜🤩我都唔係第一次幫襯,💰二百幾蚊一位乜都有得食🤤,地點又方便所以幾得我心❤️。嘢飲🧃款式多,仲有啤酒🍺、梅酒🥃同埋清酒🍶添!自助區已經有唔少😋嘢食,吉列炸蠔🦪同埋雜錦魚生🐟沙律都幾啱我心水。刺身🔪款式多又新鮮,尤其係有外邊放題🥢比較少有嘅吞拿魚🐟刺身,同埋原隻粒貝🐚刺身!另外薄切🐟鯛魚刺身亦係必食嘅🤤,配咗特製嘅醬料入口甜甜酸酸🥰又鮮味。壽司🍣款式亦都十分之多完化😍,就連藍旗吞拿魚🐟壽司都有得任食!仲有矜貴嘅🤩極尚磯煮凍鮑魚、大大塊嘅🐟花膠同埋🔥熱辣辣嘅紅燒乳鴿皇🐦都係必食嘅。燒物個人推介燒🐑羊架,香口惹味又嫩滑😋,另外西京燒🐟比目魚入口肥美都👍好好食,再食埋🔥燒菠蘿🍍消吓滯就一流啦!🐂牛肉鍋🍲熱辣辣,日式🏯風味滿滿。酸菜魚鍋🍲酸甜美味,魚肉🐟好鮮嫩,甚至乎好食🤤過某一啲酸菜魚專門店添呀!甜品櫃主要係🍮布甸同埋蛋糕🍰,款式都唔少。但我最鍾意都係食🍨雪糕,尤其係佢哋有幾款🥰唔同嘅朱古力😋雪糕批!

嘢飲🧃款式多,仲有啤酒🍺、梅酒🥃同埋清酒🍶添!

🐂牛肉鍋🍲熱辣辣,日式🏯風味滿滿。

甜品櫃主要係🍮布甸同埋蛋糕🍰,款式都唔少。

2023-06-09 305 浏览
大瀛喜日本料理旺角九龍旺角彌敦道655號5樓辛苦工作咗一日,都好想放工之後食餐好,就去咗呢度食放題. 平日嘅八點半入座都有好多食客.一入門口,就已經見到有一大排放置甜品櫃,凍盤,飲品櫃以及雪糕甜品,好吸引呀. 而飲品種類繁多,有自家製冷泡茶,非酒精及酒精飲品,可供選擇.手機自行落單,食物選擇甚多,包括超過十款刺身,壽司,炸物,燒物和一品料理等. 我即刻叫咗三文魚,吞拿魚,油甘魚,帶子,同埋大赤蝦刺身. 肉質鮮嫩甘香,口感唔錯.蒲燒鰻魚鬆口美味,我重複叫咗好幾次,值得回味.燒物方面,我叫咗鹽燒牛舌同埋碳烤羊鞍,食物溫度保持水準,證明餐廳上菜速度亦能佩合. 鮑汁花膠件花膠有成隻碗咁大,睇見都覺得吸引.雪糕選擇超過十款,仲有一部雪糕機可以自己拉雪糕出嚟食,一展手藝.最後以甜品作完美的結束, 蛋糕選擇頗多,賣相吸引,而大部分蛋糕亦用一個有蓋膠盒放置,好衛生.
大瀛喜日本料理
旺角九龍旺角彌敦道655號5樓

蒲燒鰻魚鬆口美味,我重複叫咗好幾次,值得回味.

2023-06-08 175 浏览
間中放肆一下,跟朋友放半天假,開懷地吃一頓美味放題刺身三文魚、吞拿魚、油甘魚刺身肥美新鮮,也沒有筋;北寄貝、赤貝、榮螺片十分彈牙;朋友特別喜歡泰式刺身,調味夠惹味又爽口(她encore了🤣)壽司及火炙壽司白飯份量少才能吃更多食物!海膽、鹽燒三文魚腩、鹽醬燒牛肉的甘香味道,是最有記憶點的,值得一試燒物蒲燒鰻魚、西京燒比目魚油脂豐富,既甘香又能補充omega 3。鮑汁花膠每片如手掌心大,我也“不執輸”地吃了三塊。另外燒菠蘿十分香甜,幫助消化又再吃多一點其他美食。自助區沙律菜新鮮;水果有西瓜和哈密瓜,甜品有Tiramisu、木槺布甸、香芋布甸、豆腐花、軟雪糕、甜筒、雪條等。款式眾多不過肚子空間有限,寧願quota留給香甜燒菠蘿。自助區還提供糖水及蟲草花雞湯,可惜一時半左右已剩下很少,也未見refill,可能真的要“早攞早享受”呢。
間中放肆一下,跟朋友放半天假,開懷地吃一頓美味放題

刺身

壽司及火炙壽司

燒物

自助區
預約了星期二晚五至七的時段,$248加一,新會員註冊可以有$20優惠。餐廳五點後開始放人入場,我早到了幾分鐘,外面都有十幾人排隊。環境很寬闊,2人會俾4人枱,用餐時感覺較舒適,因為有些放題2人只會給2人枱,枱面很窄小,根本不夠地方放食物,而且這裏的店員收碟的速度也很快,不會堆積很多碗碟在枱上。出餐速度正常,不會太慢,邊吃邊傾偈,速度剛剛好。自助區的選擇很多,飲品選擇也很多,有凍飲雪櫃、熱飲櫃、咖啡奶茶機、清酒 等。雪糕櫃也有很多選擇,也有軟雪糕機👍🏻兩人折扣後$526,以日式放題的質素黎講,已經唔錯,而且店員的態度也不錯呢。
出餐速度正常,不會太慢,邊吃邊傾偈,速度剛剛好。

雪糕櫃也有很多選擇,也有軟雪糕機👍🏻

2023-05-23
同家人一齊慶祝生日我地一行十幾個人揀咗依間喺旺角嘅日式放題一到夜晚好多人排隊等候時間好長最近天氣好悶熱成日想食魚生😊依間魚生質素都OK我地都叫左好多刺身品嚐👍🏻熟食同飲品選擇亦都多但啲熟食嘅賣相真係點影都好普通😂外面熟食區又係同日本放題嘅涼拌菜類近,不外乎係螺肉,中華沙律…..亦有茶碗蒸,蝦多士,少少炒菜仲有蟲草花燉雞湯我認為最好食係點餐熟食,選項中有花膠同埋銀鱈魚另外燒牛舌串燒亦都唔錯🤤酒類🍻有清酒,啤酒,梅酒可以一路食一路把酒言歡🍻普通飲品方面茶類都有好幾款選擇不外乎都係汽水比較貼心係依間,供應熱飲除平日隨處可見既機沖咖啡同熱茶之外,此餐廳更設有暖飲櫃熱維他奶同熱麥精無限供應😊甜品都係同一般放題一樣但呢間會有水果🍉亦都有一杯杯嘅乳酪選擇方面都算全面性價比都幾高

同家人一齊慶祝生日

依間魚生質素都OK
我地都叫左好多刺身品嚐👍🏻

熟食同飲品選擇亦都多
但啲熟食嘅賣相真係點影都好普通😂
我認為最好食係點餐熟食,選項中有花膠同埋銀鱈魚
另外燒牛舌串燒亦都唔錯🤤

酒類🍻有清酒,啤酒,梅酒
可以一路食一路把酒言歡🍻
普通飲品方面
茶類都有好幾款選擇
不外乎都係汽水
比較貼心係依間,供應熱飲
除平日隨處可見既機沖咖啡同熱茶之外
,此餐廳更設有暖飲櫃
熱維他奶同熱麥精無限供應😊

甜品都係同一般放題一樣
但呢間會有水果🍉
亦都有一杯杯嘅乳酪
選擇方面都算全面
性價比都幾高

2023-05-18
已經好耐冇食過大喜屋放題依然係咁受歡迎,好多人排隊裝修格局都唔同咗,光猛乾淨,而家仲有啲高枱外邊有自助冷盤,炸物,壽司飲品同雪糕都可以自取除咗汽水仲有好多其他罐裝飲品,而家仲有自製冷泡茶真係多咗好多嘢食刺身:三文魚,希靈魚,帶子,牡丹蝦,甜蝦,螺片肥美又新鮮好鍾意海膽手卷,細細個,一口一啖西京燒肉嫩又juicy 蒜蓉燒生蠔,蒜蓉燒茄子好有燒烤風味,勁多蒜蓉好惹味估唔到呢度都有得食傳統中式小菜,燒乳鴿、宮保蝦球,乳鴿肉質鮮嫩,蝦球大隻又彈牙芝麻雞翼次次都有食,炸得剛剛好燒翠玉瓜,灑上孜然粉,燒得香內裏juicy又夠惹味最後梗係要食埋炸榴槤同雪條做甜品啦放題真係包羅萬有想食乜都有,上菜好快,而且冇漏單,侍應仲經常會幫我哋收碟
已經好耐冇食過大喜屋放題
依然係咁受歡迎,好多人排隊
裝修格局都唔同咗,光猛乾淨,而家仲有啲高枱
外邊有自助冷盤,炸物,壽司
飲品同雪糕都可以自取

除咗汽水仲有好多其他罐裝飲品,而家仲有自製冷泡茶

真係多咗好多嘢食

刺身:三文魚,希靈魚,帶子,牡丹蝦,甜蝦,螺片
肥美又新鮮
好鍾意海膽手卷,細細個,一口一啖

西京燒肉嫩又juicy
蒜蓉燒生蠔,蒜蓉燒茄子好有燒烤風味,勁多蒜蓉好惹味

芝麻雞翼次次都有食,炸得剛剛好
燒翠玉瓜,灑上孜然粉,燒得香內裏juicy又夠惹味

最後梗係要食埋炸榴槤同雪條做甜品

• 壽司
  • 刺身
  • 芝麻雞翼
2023-05-19 235 浏览
今次黎到旺角一間好有中國裝修風格既日本放題餐廳慶祝完SHOW既慶功宴,配上我地大家都好鐘意食放題關係!不過都想講講呢一間餐廳一定要早啲到,因為預約都好full!!好多嘅配料都係任叫任食,所以我會一次過講大概有啲咩大家回本位置!刺身三文魚,甜蝦,牡丹蝦,帶子、赤貝、八爪魚,凍鮑片刺身都係任食!全部刺身都ok新鮮!分量建議大家盡量一次叫多啲!同埋佢嘅畫沙b唔算好辣攻鼻嘅情況亦都冇咁勁!之後當然整個湯底打下邊爐!整咗個海鮮鍋有大蝦魷魚配菜都可以自己選擇,湯底味道足夠建議加蔬菜類加鮮甜!另外再叫咗個辣酒煮花螺,味道出眾唔算好辣!仲有叫咗啲小食,包括芝士年糕,炸魷魚鬚,煎炸日式和風餃子,煎雞翼同雞肉粒、最後再叫咗燒菠蘿同埋燒粟米!菠蘿唔會話好酸,最後仲有好多雪糕糯米糍!飲品都係任飲!

今次黎到旺角一間好有中國裝修風格既日本放題

2023-05-17 382 浏览
本身打算去大喜屋到食放題嘅,點知好多人喺門口到等,所以呢就睇吓附近有啲咩放題可以食啦,去到大瀛喜嘅門口發現冇咩人等位就入咗去啦 。一坐到埋位,就去自助區嗰度睇吓,所有嘅嘢食都好唔新鮮,所以一樣嘢都冇攞到。之後呢就用QR code掃一掃有啲咩嘢食,發現可以揀嘅嘢都好少,所以第一輪都係叫咗一啲刺身先。刺身嚟到,唔知點解啲刺身都係有啲暗黑色,見到都覺得好唔新鮮,食落口更加吐咗出嚟添啊,真係好唔新鮮。之後叫果嗰啲熱食都係好難食 總之就嘥咗我三百幾蚊啦

之後叫果嗰啲熱食都係好難食 總之就嘥咗我三百幾蚊啦