2019-02-18 221 浏览
好耐未食過放題,難得有一日放假梗係要去放肆下啦。今日約咗幾個朋友一齊去,好彩我哋一早book定位,因為呢間實在太多人,去到唔駛等就有位可以入座。飲品款式好多,我自己比較鍾意飲可樂,可能因為我哋第一轉,啲嘢飲都好夠凍。嚟到梗係要食咗刺身先啦,我哋通常都會叫幾轉刺身,三文魚好鮮嫩,啲蝦好大隻,啲帶子好鮮甜。我有個朋友好鍾意食壽司,次次食餐放題都叫好多壽司食,特別係好鍾意食蟹柳壽司,所以我哋一叫就叫咗好多件係俾佢一個人食。佢哋啲壽司幾好食,個飯細細舊,一啖入口,食多幾舊都唔會太飽。重點介紹嘅就係佢嘅芝麻雞翼,每次你都一定要食,仲要成六七隻,呢一點係我食完之後再encore ,距啲雞翼炸得好脆,同埋影響,一邊啲雞肉好嫩滑,我啲朋友每次來親都話一定要食芝麻雞翼。燒帶子同焗扇貝都係一定要食,呢兩個真係好抵食,雖然肥就肥啲,但真係好正!到最後梗係要食我最鍾意嘅海膽手卷,佢嘅海膽手卷好新鮮,唔似得出邊嗰啲海膽有陣苦味,但係每次出去拎每人只可以拎兩件,同埋都好多人排隊,如果食早場嘅話就應該冇乜人排隊。

2018-07-06
2019-02-15 375 浏览
今日有喺旺角搵好嘢食,本身有個朋友生日着同佢成有生日優惠嘅放題,點知間間都話約八個人以上先有優惠。咁就是但揀一間啦。首先講講刺身,咁多款刺身覺得最好食就三文魚,甜蝦冇乜味就莫講話虎蝦啦,但係佢有啲特色有個叫櫻花魷魚我就覺得呢款係全個刺身最好味嘅起碼有啲鮮味先啦。但不得不讚嘅係佢係裝飾真係好靚仲用乾冰營造有煙嘅效果。就算唔係好好食外觀都加左分。到熟食了,除咗一般放題都會有嘅芝麻炸雞翼等等我推介嘅就係呢個蜜汁雞翼,雞翼大大隻得來仲有肉汁,有少少喜出望外。呢個鰻魚又好正,比起以前個食啲放題,d鰻魚又細塊又薄仲要咁乾身,呢個鰻魚簡直係一流。又後生又多汁。但係同一般放題一樣張枱細到呢,放咗一盤刺身已經冇位擺其他嘢,好在d服務都好好,d侍應營收碟收得好快,你都要食得好快,因為佢上菜都好快。哈哈。甜品方面就冇乜選擇,亦都冇貴價雪糕,但係佢個雪糕櫃嘅雀巢雪糕就多不勝數又有雪米糍又有雪條。驚喜係原來七點半之前買單仲有八五折二百幾蚊一個人都算係咁。。下次記得早d來食。

就算唔係好好食外觀都加左分。

2019-02-15 339 浏览
好耐無同朋友嚟食放題,星期五晚,呢個場勁爆人,好彩自己醒目兩日前Book定位。我最like食串燒和炸物,是今次放題目標獵物,呢度D炸嘢幾正,唔會油淋上檯,榴槤炸蛋好食,佢都好有榴槤味,香芋丸,入面D芋蓉甜甜地,皮又脆囗,好食。芝麻雞翼食極都唔厭,香口又多汁,一口芝士風味獨特,炸生蠔香脆又蠔味,叫了好多轉,其實炸物唔算多揀,但款款都好好食。燒物如尖椒,牛舌,菠籮,蜜汁雞翼,海蝦,羊鞍都水準好,燒帶子又好鮮甜,即叫即燒,好有誠意。主食有豉椒炒蜆,好惹味,又有蟹皇海鮮炒飯(啱我要有D飯氣先夠滿足!),翠肉瓜炒野菜,好香口爽脆。那晚的刺身質素平均,希靈魚,立魚,池魚的魚味好正,北海道帶子,劍魚也錯,反而蝦類刺身稍差。前菜有柚子大蝦沙律,海哲,枝豆等都幾正。記住留番肚食凍櫃D雪糕,雪條同甜品。我刷了勁多,食甜品都食死左。

2019-02-14 276 浏览
上菜速度奇慢,等到食物就係凍嘅,員工態度惡劣,尢其係四眼哥哥,叫人地食哂D海膽手捲D飯,唔係就唔好再叫,大哥呀,其實冇話唔食,你比0.01嘅海膽要我食哂D飯,我不如去食小菜,唔似係做生意的,以後都唔敢去,D刺身一般,反而D熟食可以食得下。
2019-02-14
庆祝纪念
情人节
用餐优惠
試食活動
  • 雪糕
2019-02-14 184 浏览

2019-02-13 298 浏览
新年真係停唔到喪食,放題就係最好選擇!大瀛喜都來過好多次了~我地4個人去,不過一次過點野都唔算多,比較鐘意分多幾次來點,好過一個大盤擺係度,而D刺身又擺得耐都未食完~甜蝦殲滅者!哈哈哈XD壽司都係比較常見既款式燒鰻魚——真心正,係好肥美既,啱燒過熱熱地咁,并唔係好薄好難食既海鰻。哩個叫左3 round 哈哈海膽手卷——一口一個,唔使加錢有海膽食,ok啦~燒羊架——推薦!燒得幾好,我爸竟然食左4件 @@牛舌都燒得幾乾身我妹堅持要點哩個鍋,佢幾中意哩堆炸野都ok,熱辣辣咁拎出來,雞翼好味~大瀛喜依家D飲品多左種類,竟然有清酒同梅酒,不過就無影到相。最後一家人食完攬住個肚,心滿意足咁翻屋企^^果日7:30前埋單走人,有85折,一人都係226,真係幾抵啊~

甜蝦殲滅者!哈哈哈XD

壽司都係比較常見既款式

海膽手卷——一口一個,唔使加錢有海膽食,ok啦~

燒羊架——推薦!燒得幾好,我爸竟然食左4件 @@

牛舌都燒得幾乾身

我妹堅持要點哩個鍋,佢幾中意

哩堆炸野都ok,熱辣辣咁拎出來,雞翼好味~

最後一家人食完攬住個肚,心滿意足咁翻屋企^^
2019-02-10
  • 燒鰻魚,海膽手卷
2019-02-02 737 浏览
約埋個friend食放題,但唔想食太貴嗰D,一定要有甜品雪糕食,我Book呢間,夠平,閒日二百頭,之前食過,幾好!其實我揀呢間原因除了平D,重有係上菜都快,D侍應服務幾好,因為我曾經在尖咀食放題,侍應態度差,谷到一肚氣! 刺身合格,食得過,當然呢個價一定食唔到AA級刺身,但日最好吃足帶子,甜蝦和劍魚,三文魚麻麻。我覺得呢間D火灸夀司最好食,醬燒珍寶蟹棒,香蒜牛油大蝦和濕燒帆立貝,鹽燒三文魚也好好食,如要食三文魚,揀火灸好過刺身。而卷物有新野出咗韓式泡菜卷好開胃,好食呀!手卷必食係海膽,狂叫呢! 其他D串燒,炸物,一品料理都OK,我幾Buy呢度D沙律小吃,柚子大蝦和田園沙律D菜好新鮮,食下菜健康D。至於西式甜品,我地好滿意佢地自助,那天法式燉蛋,朱古力慕絲,紫薯藍莓慕絲好好食,水準拍得住酒店,雪糕係牛奶公司,都好叫有得食,食了兩杯芒果呀。

其實我揀呢間原因除了平D,重有係上菜都快,D侍應服務幾好,因為我曾經在尖咀食放題侍應態度差,谷到一肚氣! 刺身合格,食得過,當然呢個價一定食唔到AA級刺身,但日最好吃足帶子,甜蝦和劍魚,三文魚麻麻。我覺得呢間D火灸夀司最好食,醬燒珍寶蟹棒,香蒜牛油大蝦和濕燒帆立貝,鹽燒三文魚也好好食,如要食三文魚,揀火灸好過刺身。而卷物有新野出咗韓式泡菜卷好開胃,好食呀!手卷必食係海膽,狂叫呢!

2019-01-26
  • 法式燉蛋
  • 朱古力慕絲
  • 紫薯藍莓慕絲
2019-01-28 579 浏览
同男朋友過黎食,見到好多好評,點知黎到食物質素非常一般,款係多,但真係五值呢個價,不過上菜幾快!我食過一次五會想再食第二次。d魚生睇落五夠新鮮,d甜蝦個頭黑色嘅d炸物都好一般,個個天婦羅炸蝦都係好一般,可以炸得好d!
d炸物都好一般,個個天婦羅炸蝦都係好一般,可以炸得好d!
2019-01-28
上星期去了這間放題店與友人共聚,盡情吃喝,我地真的爽死,因為食左好多乜乜物物,甜品飲品食到盡,講真二百幾銀真係好多野食。我推介食膽手卷,D海膽真係好鮮甜,要食多幾轉。那晚豚肉響鈴煮物好好食,D豚肉肉味好,籮蔔索晒湯汁好味道。一品料理,我最愛吃蒜香一口牛,牛肉多汁又有香蒜味,食到停唔到口。燒物最愛鹽燒海蝦,大大隻好鮮味,肉質不霉。燒菠蘿唔食你損失,燒過會特別甜,好開胃,食得飽食番件燒菠籮,包你開胃又再食。飲品都OK多㨂,有我最愛CC檸檬也有道地飲品,OK播。D壽司都好好食,水平可以,但當然唔可以同高級壽司比,算係咁。有一款卷物芝土鰻魚卷推界,味道好有層次。甜品好正有焦糖燉蛋,奶凍,芝土餅,Triamisu,泡芙,馬卡龍,芒果Moses ,我地全部食晒,唔錯! 呢餐食滯了。
2019-01-17 856 浏览
日式放題食過唔少,好食又新鮮的真系唔多及難遇上,今次哩間無論魚生、手卷或壽司都食到那種鮮味系度,真的令我不能不推薦比人知道,本身唔食魚的我,能点的魚生好有限,我点了北寄貝、八爪魚及鮑片品嚐,食過北寄貝既人都知道如果北寄貝是新鮮的話,一咬下去是爽爽地又淋淋地的,如果唔新鮮的話是哽身、完全難以咬開的,而八爪魚片如果唔新鮮的話也是硬到好似咬緊擦子膠甘咬唔到的,所以我食放題真的好少會食到八爪魚片,今次見到佢各種食物都甘新鮮美味先大膽地嘗試,果然出乎意料,真的咬落去又爽又鮮。到手卷方面,我選了人氣的海膽手卷,果然人氣精選,雖然份量的式,但面頭海膽的份量算多,放進口裡很有滿足感,至於壽司,我点了蘆荀和牛卷、芝士吉列炸蝦卷及加州卷三款,蘆荀和牛卷一放進口裡令人想一食再食,真的好味道令我再叫第二回時都必定想再食,停不了,而芝士吉列炸蝦卷,濃郁的芝士味和當中的炸蝦非常配合,也是相當美味,不得不提的是這裡還有紐西蘭的羊鞍食,羊鞍配上香草燒製,肉質非常淋身好味,果然是人氣之選。這裡的飲品也有很多選擇,有支裝的也有罐裝的,熱茶熱水也是自助形式任勘,還有清酒及梅酒,平時很喜歡渴梅酒的我當然要一試它們的梅酒味道如
這裡的飲品也有很多選擇,有支裝的也有罐裝的,熱茶熱水也是自助形式任勘,還有清酒及梅酒,平時很喜歡渴梅酒的我當然要一試它們的梅酒味道如何啦,濃濃的酒香,一入口梅味十足,絕不是平價的貨色,令人飲完一杯又一杯,至於這裡的甜品也不孫色的,多完化選擇,我推薦一定要試它們的Q版心太軟 ,小小的一口工夫絕不馬夫,濃濃的朱古力味道,水準保持外脆內軟,絕不會太流。外面自助甜品吧還有乳酪、糯米慈、雪糕、甜筒及多種雪條任君選擇。

2019-01-15
  • 刺身
  • 壽司
  • 海膽手卷
  • 心太軟
  • 香草燒羊鞍
返完工又去上堂, 放學已經差唔多9:00但仲未食晚餐, 係一個超肚餓嘅狀況下, 我好想大擦一頓><! 所以...做咗個瘋狂嘅決定, 就係一個人去大瀛喜食放題第一次一個人食放題, 亦都係第一次去大瀛喜, 仲諗住過咗最多人嘅晚餐時段會少啲人, 點知都差唔多全full..雖然一個人點嘅野食有限, 但我每個分類都有點少少, 而且最後全部食晒! 當刻冇得同人分享美食, 食嘅時候影咗好多相同好認真去食 XDD 所以就等我而家係度分享下, 寫返個食評啦~好多唔同嘅選擇! 以上就係我點咗嘅全部野食啦!點完菜襯未上啲野食之前, 出去行咗轉, 拎飲品同少少甜品! 飲品都勁多種.. 好多都想飲呀!上菜速度都好快下.. 未食完啲甜品(太肚餓忍唔住先食甜品..)已經陸續上曬~ 唔洗等好耐, super good ar!!最怕食放題嘅壽司同卷物啲飯大大舊, 好容易就飽, 特別我一個人食仲怕, 唔想浪費食物嘛! 原來大瀛喜啲帶飯嘅日式料理唔會好多飯, 個海膽手卷喺迷你版XD 幾好!試咗個榴槤炸彈, 平時唔食榴槤嘅我覺得味道可以接受誠意推介個湯!! 好有水準好好飲, 好多料ga~魚生, 刺身, 壽司都

好多唔同嘅選擇! 以上就係我點咗嘅全部野食啦!

最怕食放題壽司同卷物啲飯大大舊, 好容易就飽, 特別我一個人食仲怕, 唔想浪費食物嘛! 原來大瀛喜啲帶飯嘅日式料理唔會好多飯, 個海膽手卷喺迷你版XD 幾好!

試咗個榴槤炸彈, 平時唔食榴槤嘅我覺得味道可以接受

誠意推介個湯!! 好有水準好好飲, 好多料ga~

魚生, 刺身, 壽司都好新鮮, 咁多客人, 出菜又咁快但每道食物都冇hea整嘅感覺, 唔會因為點嘅量少就歧視我

其他熟食例如雞翼, 蝦, 沙律, 雜菜都好味道啊~ 雞翼有蜜糖嘅香甜, 呢款蝦開曬邊唔洗自己剝, yeah~

雪糕部分~咁多款有得任食真係睇見都開心!

其實一個人放題,又有咩好怕喎

2019-01-09
2019-01-08 809 浏览
大除夕晚上訂了日式放題跟老婆好好享受2018年的最後一天。這兒不但止坐位窄,走廊也很窄,很容易會撞到其他人。下單快,上菜速度也很快,不過,經常會錯單,送錯食物。如果是魚生就麻煩了…老婆先是衝去甜品Bar,選擇不多,有tiramisu﹑木槺有甸﹑馬卡龍﹑百福豆腐花﹑水果。老婆拿了Tiramisu &木槺布甸,大大的差評,整口都是滿滿的cream…炸物OK的,推介炸雲吞及炸芋丸。魚生跟天婦羅正常,但千萬別點炸鮮奶,很一般。另一推介是鹽燒左口魚壽司,非繁忙時段的時候是OK的。老婆比較喜歡豉椒少蜆,點了兩次。6點入席起計1.5小時,有85折優惠,有10%服務費,最後兩個人合計$490。感覺質素麻麻。

炸物OK的,推介炸雲吞及炸芋丸。

魚生跟天婦羅正常,但千萬別點炸鮮奶,很一般。

另一推介是鹽燒左口魚壽司,非繁忙時段的時候是OK的。

老婆比較喜歡豉椒少蜆,點了兩次。

2018-12-31
2018-12-28 616 浏览
晚餐黎到呢間放題刺身好多款可以揀 特別係魚類唔係好多間有咁多種類揀架好新鮮好好食 蝦刺身都有三款❤️而且仲有玉子蛋 同魷魚壽司方面最鍾意佢地嘅芝士饅魚而炸物就必食炸蠔 外脆內軟呀😍唔少得當然係天婦羅嘅炸蝦同炸蟹棒朋友試咗炸鮮奶都唔錯呀除左炸野 其他熟食都好吸引羊架好惹味 肉質都唔會好硬同難咬仲有就係扇貝 個醬整得好好食😆另外比較特別就係白汁青口酸酸甜甜嘅燒菠蘿都係必點呀😉甜品類都有好幾款 除雪糕之外仲有細細件嘅蛋糕 泡扶 焦糖燉蛋等整體黎講食得好滿足🥳
晚餐黎到呢間放題
甜品類都有好幾款 除雪糕之外
仲有細細件嘅蛋糕 泡扶 焦糖燉蛋等
整體黎講食得好滿足🥳

2018-12-27 544 浏览
尼間放題已經係第二次食啦,一如既往,無令人失望,每一類食品都食得我津津有味。🤭🤭刺身每一款都好鮮,款式都多,個人覺得最好食就係魷魚同埋油甘魚,十分鮮甜😚☺️壽司手卷都好多款,最愛壽司絕對係鰻魚芝士卷物,但今次我再另外叫一碟蒲燒鰻魚,比較厚身,鰻魚味濃,配落卷物 絕對係啖啖豐富口感😍估唔到依家仲有芝士蟹籽手卷,第一次放題見到有得食!每手卷一啖過 絕對唔怕食得太多飯 食飽曬 😚😂尼度既炸物都好好食,炸鮮奶係比較少有既,外脆內奶香濃😋燒物方面,羊鞍超級好食,肉質夠軟,調味適中,唔會過咸,牛舌亦好香,有韌勁!😚🤪最後來個蕃茄烏冬,食左兩碗,湯底偏甜,但烏冬煙韌實淨有口感!整體黎講,成餐都好豐富,上菜速度快,效率高,員工有禮貌!😇😇😍

尼度既炸物都好好食,炸鮮奶係比較少有既,外脆內奶香濃😋

最後來個蕃茄烏冬,食左兩碗,湯底偏甜,但烏冬
煙韌實淨有口感!

2018-12-16 833 浏览
中午食得好少野, 未放工就已經好肚餓, 所以決定食放題星期一未夠7點左右黎到, 已經差唔多滿唒人2個人加埋一都係$502, 可以食2個鐘, 放題黎講幾抵下好多餐廳每人叫2樣野食都好易過200蚊, 所以$250食到放題係幾唔錯大瀛喜係文華商場5樓, 由地下搭扶手電梯上2層, 之後轉電梯去5A樓沿路都有指示牌, 好易去2人枱其實有d細, 我每次叫野都唔會落好多, 一黎驚冇位放, 二黎驚食唔唒但係店員收碟速度好快, 好多時唔使叫, 佢地經過見到d碟冇唒野都會主動收, 所以唔使擔心冇位放食物一坐低緊係點刺身先啦, 差唔多樣樣叫左少少試下張單餐紙俾左店員之後, 出去揀完野飲再等左5分鐘左右就上菜各種魚好有魚味, 特別係劍魚腩同埋三文魚唎到既刺生都幾厚切下, 所以唔使叫咁多, 食唔唒就唔好啦, 唔夠食又可以再叫而我平時就好鍾意食希靈魚, 但唎到既希靈魚就麻麻地, 食落有d吉嘴, 可能有骨之後再加左一次刺身飲品選擇都好多, 有汽水, 唔同既茶, 果汁, 啤酒, 仲有清酒同梅酒壽司都揀左幾件試下, 味道都唔錯食完魚生同壽司就開始試下熟食熟食既選擇都有好多炸物好正, 叫左芝麻雞翼, 炸蠔, 同埋炸芝士3
2個人加埋一都係$502, 可以食2個鐘, 放題黎講幾抵下
沿路都有指示牌, 好易去

一坐低緊係點刺身先啦, 差唔多樣樣叫左少少試下

張單餐紙俾左店員之後, 出去揀完野飲再等左5分鐘左右就上菜
各種魚好有魚味, 特別係劍魚腩同埋三文魚

之後再加左一次刺身

壽司都揀左幾件試下, 味道都唔錯

食完魚生同壽司就開始試下熟食
熟食既選擇都有好多
炸物好正, 叫左芝麻雞翼, 炸蠔, 同埋炸芝士
3樣野個皮都炸得好脆, 而且好熱, 要小心辣到嘴
芝麻雞翼好香芝麻味
炸蠔都唔錯, 可以試下
炸芝士就拉到絲不過冇乜芝士味

鰻魚都好好味

芝士蒜香焗扇貝就麻麻地, 不過都幾熱架

青口冇咩味

一口牛好正, 好嫩口, 一d都唔un, 好入味得黎都冇蓋過d牛味

試左好多野, 仲未夠飽, 最後加埋個鍋就岩岩好

最後甜口都有好多揀, 不過自己就興趣不大, 只係拎左個雪糕
2018-12-10
  • 劍魚腩