2019-02-18
好耐未食過放題,難得有一日放假梗係要去放肆下啦。今日約咗幾個朋友一齊去,好彩我哋一早book定位,因為呢間實在太多人,去到唔駛等就有位可以入座。飲品款式好多,我自己比較鍾意飲可樂,可能因為我哋第一轉,啲嘢飲都好夠凍。嚟到梗係要食咗刺身先啦,我哋通常都會叫幾轉刺身,三文魚好鮮嫩,啲蝦好大隻,啲帶子好鮮甜。我有個朋友好鍾意食壽司,次次食餐放題都叫好多壽司食,特別係好鍾意食蟹柳壽司,所以我哋一叫就叫咗好多件係俾佢一個人食。佢哋啲壽司幾好食,個飯細細舊,一啖入口,食多幾舊都唔會太飽。重點介紹嘅就係佢嘅芝麻雞翼,每次你都一定要食,仲要成六七隻,呢一點係我食完之後再encore ,距啲雞翼炸得好脆,同埋影響,一邊啲雞肉好嫩滑,我啲朋友每次來親都話一定要食芝麻雞翼。燒帶子同焗扇貝都係一定要食,呢兩個真係好抵食,雖然肥就肥啲,但真係好正!到最後梗係要食我最鍾意嘅海膽手卷,佢嘅海膽手卷好新鮮,唔似得出邊嗰啲海膽有陣苦味,但係每次出去拎每人只可以拎兩件,同埋都好多人排隊,如果食早場嘅話就應該冇乜人排隊。