2024-09-29 0 浏览
夜晚收工上朋友屋企聚會,要幫手係附近買啲嘢飲嘢食上去😃屋主要求要飲黑糖珍珠鮮奶,就係附近揾咗間茶飲店,竟然見到做緊「奶盖派對」嘅優惠,$50任揀兩杯奶盖系列☺最後買咗兩杯奶盖系列加一杯果茶🥤 奶盖黑糖珍珠鮮奶朋友指定産品,攞到手第一時間開杯盖,就咁食曬啲奶盖🤣睇到份量好多,佢食得好開心❤ 焦糖椪糖奶盖紅純綷係見到有魷魚遊戲岀現過嘅椪糖,貪新鮮試下😌點知都幾有驚喜,椪糖同紅茶幾夾,不過略甜,下次再飲要叫少甜😃 鳳梨極品金萱青另外幫人叫咗杯果茶,有少許果肉,甜度適中,茶味略濃,不過朋友飲開茶都幾鐘意☺

奶盖黑糖珍珠鮮奶

焦糖椪糖奶盖紅

鳳梨極品金萱青

2024-09-27
2024-09-27 0 浏览
奶蓋系列🌟$50/2杯 真係勁抵❣️試伏小隊又出現啦🤤🤤叫咗兩杯奶蓋+一杯手搖檸檬茶 手打檸檬蜂蜜鐵觀音個人超推呢杯💕飲落勁fresh!茶味都好濃,又唔會苦澀檸檬酸度適中,蜂蜜又唔會太甜!奶蓋鐵觀音烏龍茶味突出,好清香~不過奶蓋都溶得比較快,如果再挺身啲就好!焦糖椪糖奶蓋紅第一次見到會加焦糖脆脆嘅奶蓋,緊係試下!紅茶味都好濃~~📍 大諾亞飲品地址: 西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A51B號舖電話: 94484022-#西灣河美食 #香港美食 #西灣河珍奶 #珍奶控 #台式飲品 #奶蓋控 #珍奶 #太安樓 #hkfoodie #hkfoodies #太安樓美食
奶蓋系列🌟$50/2杯 真係勁抵❣️

試伏小隊又出現啦🤤🤤
叫咗兩杯奶蓋+一杯手搖檸檬茶

手打檸檬蜂蜜鐵觀音
個人超推呢杯💕飲落勁fresh!
茶味都好濃,又唔會苦澀
檸檬酸度適中,蜂蜜又唔會太甜!

奶蓋鐵觀音烏龍
茶味突出,好清香~
不過奶蓋都溶得比較快,如果再挺身啲就好!

焦糖椪糖奶蓋紅
第一次見到會加焦糖脆脆嘅奶蓋,緊係試下!
紅茶味都好濃~~

📍 大諾亞飲品
地址: 西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A51B號舖
電話: 94484022
今日行過太安樓見到有間新開嘅台式手搖飲品佢係主打奶蓋同蜂蜜所以今日試咗三杯第一杯「焦糖椪糖奶蓋」呢一杯係招牌獨家飲品 佢嘅奶蓋好濃郁 而且唔會太甜 加上焦糖脆卜卜令到成個口感好好一杯飲品有三種體驗第二杯「手打檸檬蜂蜜鐵觀音」呢一個配搭本身已經好好蜂蜜嘅香氣突出咗成個檸檬鐵觀音嘅味道而且唔會好甜 第三杯:奶蓋鐵觀音烏龍latte 平時我比較少飲latte 但係呢一個配搭十分對我嚟講十分之新鮮佢嘅茶好香濃 可以一試!
今日行過太安樓見到有間新開嘅台式手搖飲品
佢係主打奶蓋同蜂蜜
所以今日試咗三杯

第一杯「焦糖椪糖奶蓋」
呢一杯係招牌獨家飲品
佢嘅奶蓋好濃郁
而且唔會太甜 加上焦糖脆卜卜
令到成個口感好好
一杯飲品有三種體驗

第二杯「手打檸檬蜂蜜鐵觀音」
呢一個配搭本身已經好好
蜂蜜嘅香氣突出咗成個檸檬鐵觀音嘅味道
而且唔會好甜

第三杯:奶蓋鐵觀音烏龍latte
平時我比較少飲latte
但係呢一個配搭十分對我嚟講十分之新鮮
佢嘅茶好香濃 可以一試!
2024-09-24
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
  • 焦糖椪糖奶蓋紅
2024-09-24 0 浏览
係外賣平台到總共叫左五杯野飲杯杯都伏到震話自己最出名係蜂蜜系列杯蜂蜜奶綠個味完全唔夾到杯莉莉絲飲落超重士多啤梨藥水味 浸味假到爆奶蓋個質地飲落仲要似痰到底出個個人自己有冇飲過架仲話係台灣過江龍😅😅😅
係外賣平台到總共叫左五杯野飲
奶蓋個質地飲落仲要似痰
到底出個個人自己有冇飲過架
仲話係台灣過江龍😅😅😅
2024-09-23 0 浏览
頭先倒水咁落雨,入咗太安樓避雨,見到呢間台灣飲品店好多人等,埋去望一望,見到佢哋啲款式超級多,天氣咁鬼死熱,同兩個朋友一人買咗杯嚟試吓。奶蓋茉莉綠那堤 $33採用日本純牛奶沖泡,茶香奶香完美結合,奶蓋口感綿密,味道鹹鹹地好好飲,茉莉綠茶香味撲鼻,茶底好濃郁。可可Oreo沙冰 $32一見到呢杯真係嘩咗聲,估唔到沙冰都可以整到虎紋咁,原來係加入咗鮮奶整成,視覺效果好靚,飲落朱古力味好香唔會太甜,面層仲加咗大量Oreo 碎,口感豐富,就算啲沙冰溶晒都好好飲。蜂蜜莓果茶 $29蜂蜜味重,酸酸地好消暑,無額外添加糖,適合愛健康同怕甜人士。

奶蓋茉莉綠那堤 $33

可可Oreo沙冰 $32

蜂蜜莓果茶 $29

2024-09-22 0 浏览
西灣河太安樓原來好多小食/餐廳😮😮前日去西灣河搵朋友,地鐵站🚉一出就見到太安樓於是入去行個圈,睇下有d咩買比朋友比我見到BIG NOAH 台式飲品🥤款包都幾多而且⋯⋯ 奶蓋系列搞緊活動 $50/2杯 😍😍不過我有两個朋友唔飲甜所以我 order 咗 1x手打檸檬🍋鐵觀音1x 柚香洋甘菊果茶 , 1x 奶蓋茉莉綠那堤 奶蓋茉莉綠那堤 🌈 淡淡地花香又清甜配埋奶蓋獨有既咸香同奶香成杯好有層次感 👍🏻手打檸檬🍋鐵觀音 🌈 檸檬配中式茶幾特別又清晰柚香洋甘菊果茶 🌈 清爽又清甜
西灣河太安樓原來好多小食/餐廳😮😮
前日去西灣河搵朋友,地鐵站🚉一出就見到太安樓
於是入去行個圈,睇下有d咩買比朋友
比我見到BIG NOAH 台式飲品🥤款包都幾多

奶蓋茉莉綠那堤 🌈 淡淡地花香又清甜
配埋奶蓋獨有既咸香同奶香成杯好有層次感 👍🏻

手打檸檬🍋鐵觀音 🌈 檸檬配中式茶幾特別又清晰

柚香洋甘菊果茶 🌈 清爽又清甜
前幾日去太安樓發現新開咗一間台灣飲品店🤩即刻同朋友買嚟試吓✌️價錢上相對我哋平時買開嘅更有𝙲𝙿值😚每杯都好足料同埋好大杯✨仲要款式好多,大家去太安樓嘅時候不妨買杯嚟試吓👍依家仲做緊「奶蓋派對」優惠✨奶蓋系列飲品任選兩杯$50✌️🍫可可𝚘𝚛𝚎𝚘冰沙$𝟹𝟸一攞到手震驚咗🤣竟然內層有朱古力脆皮,超級靚,飲落𝙾𝚛𝚎𝚘同可可味道都好濃好邪惡🤩大推🧉焦糖椪糖奶蓋紅$𝟹𝟹第一次飲焦糖味奶蓋✨好香,紅茶味都好出,鍾意焦糖味嘅大家值得一試👍🍯蜂蜜莓果茶$𝟸𝟿酸酸甜甜超解膩✨𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑爆😚蜂蜜擺落果茶度比較少見,足料又好飲~

依家仲做緊「奶蓋派對」優惠✨奶蓋系列飲品任選兩杯$50✌️

🍫可可𝚘𝚛𝚎𝚘冰沙$𝟹𝟸

🧉焦糖椪糖奶蓋紅$𝟹𝟹

🍯蜂蜜莓果茶$𝟸𝟿

今日心思思去咗太安樓,發現呢間新開嘅台飲店「大諾亞」,比牌上面嘅莉莉絲紅茶吸引住,就買咗三杯唔同嘅試吓🔸奶蓋黑糖珍珠鮮奶元祖黑糖珍珠風味,Q彈有咬口,配上又香又濃滑的奶蓋,濃厚鮮奶一試難忘🔹莉莉絲紅花那堤「莉莉絲紅茶」係佢哋專利研發,以紅茶作為基調,配上莓果及士多啤梨香氣,入口濃郁芬芳,滿滿原始風味🔶蜂蜜柚香洋甘菊果茶使用台灣100%純正荔枝蜜,不額外添加糖。啖啖柚子同洋甘菊香氣,清新醒神原來呢間台飲嚟自台南,2017年開業,一直堅持使用台灣產原茶製作。依家仲做緊新張優惠👉🏻「奶蓋派對」👈🏻奶蓋系列任選兩杯$50仲有$388/30杯月票,除番開$12.9😍超抵

🔸奶蓋黑糖珍珠鮮奶

奶蓋黑糖珍珠鮮奶
2024-09-21
奶蓋黑糖珍珠鮮奶
2024-09-05 274 浏览
太安樓入面多美食就係人都知,但係除咗食之外,我仲發現最近新開咗間茶飲店,款式都幾多,一於買嚟試試先😁ღ 極品金萱青茶愛玉凍+$5茶味香濃😍口感清爽帶點回甘加上愛玉凍味道清甜又清新ღ奶蓋黑糖珍珠鮮奶面層奶蓋厚厚一層😍好吸引珍珠吸收鮮奶濃郁嘅香氣入口煙韌彈牙一啖飲落香甜滋味超幸福呢!ღ芒果鳳梨冰沙沙冰質感順滑每一啖都飲到鳳梨嘅鮮甜果香同香甜嘅芒果🥭味道清涼爽口!ღ(♫ ♪ ♫ ¢яєαмfυи ♫ ♪ ♫ (¯`◕‿◕´¯)ღ
太安樓入面多美食就係人都知,但係除咗食之外,
我仲發現最近新開咗間茶飲店,款式都幾多,一於買嚟試試先😁

ღ 極品金萱青茶

每一啖都飲到鳳梨嘅鮮甜果香
同香甜嘅芒果🥭味道
清涼爽口!

2024-09-04 284 浏览
平時嘅我好鍾意去太安樓掃街,因為太多嘢食好似行夜市咁,今日去完游水就約埋朋友一齊去太安樓搵嘢食,見到呢度有唔少舖頭新開張,天氣咁熱梗係要買嘢飲,見到呢間做緊$50有2杯飲品,我同朋友都叫咗,性價比好高。薄荷香檸蜜露顏色好靚,好吸晴,係屬於沙冰,飲落透心涼,有菠蘿,檸檬味和蜂蜜味,味道酸酸甜甜比較清新,中間仲有薄荷嘅啫喱,口感Q彈。黑糖珍珠鮮奶珍珠軟硬適中,煙煙韌韌,黑糖味道濃郁,奶茶質感幼滑,好好飲。

薄荷香檸蜜露

黑糖珍珠鮮奶
2024-09-04 209 浏览
店名: 大諾亞飲品地址: 西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A51B號舖西灣河站A出口,行4分鐘環境: 外賣價錢: 4.5/5味道: 4.5/5來自台灣嘅大諾亞係西灣河太安樓新開張,作為台灣過江龍,喜歡手搖嘅我當然要去試下🥰極品金萱青茶+愛玉凍️❤️❤️❤️❤️$27+$5叫左2分糖再加愛玉凍,味道清甜,甜度啱啱好,茶味清新,加上愛玉凍,夏天飲一流‼️焦糖椪糖奶蓋紅❤️❤️❤️❤️❤️$33必試佢地獨有嘅焦糖椪糖奶蓋,奶蓋厚實但質感唔會過重,加上香濃紅茶底,味道啱啱好😗蜂蜜柚香洋甘菊❤️❤️❤️❤️❤️$33入口帶有淡淡嘅洋甘菊茶香,加上柚香,整體清新感十足,同樣清爽得黎好適合夏天飲😌
店名: 大諾亞飲品

$27+$5

焦糖椪糖奶蓋紅❤️❤️❤️❤️❤️

蜂蜜柚香洋甘菊❤️❤️❤️❤️❤️
2024-09-04 146 浏览
《太安樓最新茶飲店⭐️》———————————————-#大諾亞飲品 🧋-近排去太安樓掃街,食食下有啲口渴,經過見到呢間新開嘅台式飲料店非常吸引,性價比都幾高🤩-❤️ 焦糖椪糖奶蓋紅椪糖喺將魷魚遊戲就夠哂紅啦😍 估唔到小店好有創意咁將佢加入到茶飲,食落有咬口,脆卜卜😝 焦糖香突出再配上香滑奶蓋,層次豐富😚-❤️ 極品金萱青茶、蜂蜜檸檬愛玉冰茶另外兩杯我哋揀咗Fresh啲嘅茶底,嗌咗兩分糖,茶味清新,尤其係金萱茶底甘甘甜甜😝 而愛玉凍口感滑溜,更加能夠解膩😙-⭐ 參考價錢︰焦糖椪糖奶蓋紅:$33極品金萱青茶:$23蜂蜜檸檬愛玉冰茶:$32
《太安樓最新茶飲店⭐️》
———————————————-
#大諾亞飲品 🧋
❤️ 焦糖椪糖奶蓋紅
❤️ 極品金萱青茶、蜂蜜檸檬愛玉冰茶
⭐ 參考價錢︰
焦糖椪糖奶蓋紅:$33
極品金萱青茶:$23
蜂蜜檸檬愛玉冰茶:$32
2024-08-18
用餐时段
下午茶
太安樓多美食就出哂名、台式飲品亦都係開到成行成市,要突圍而出就要有特色。今日同事請飲野🍻,佢話呢間大諾亞唔錯,所以就3個人一齊SHARE飲,試多D唔同既味😝。呢間飲品睇黎係重點賣蜜糖類飲品,佢地門口仲有個位畀大家試飲,睇黎對自己出品幾有信心👍。蜂蜜奶蓋綠那堤 ✨🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️✨呢杯飲到淡淡地蜜糖既清甜味,配埋奶蓋獨有既咸香同奶香,成杯好有層次感🤩。手打檸檬蜂蜜莉莉絲 🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️檸檬既單寧味加埋蜜糖就好清新好refreshing,就算有其他既糖水味,但係都飲到蜜糖既香,酸酸甜甜,大熱天時就適合啦🏖️!極品金宣青茶 🅰️🅰️🅰️🅰️呢杯好適合鍾意茶味既朋友,我同事今次叫左半糖,我試飲左少少,飲到係茶香突出,少少甜岩岩好帶出個茶味🍵。佢地呢隻仲有得係門口試飲,似乎都係佢地信心既作品🥳。一開始講要係太安樓突圍就要有特色,我覺得呢間都算係其中一間做到既舖頭,大家黎開太安樓買野食可以順便黎買返杯,尤其係呢家咁熱🔥🥵🔥,一杯清新既蜜糖類飲品就更加消暑啦🧊。#chillchill_aloye#大諾亞#台式飲料#台式手搖#手搖#太安樓#蜜糖#蜜糖飲品#手打檸檬茶

蜂蜜奶蓋綠那堤 ✨🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️✨

#蜜糖
#蜜糖飲品
#手打檸檬茶
2024-08-28 99 浏览
今日經過太安樓買嘢食,見到呢間新開茶飲店,見佢門口有做優惠,我哋就同朋友一齊買咗幾杯,呢個咁熱嘅天氣真係最啱飲。呢度選擇都幾多㗎,最開心係呢度嘅飲管唔係紙飲管,係可分解嘅飲管,真係太好了。奶蓋茉莉綠茶奶蓋口感綿密, 味道鹹鹹地好好飲,茉莉綠茶香味撲鼻,茶底好濃郁。蜂蜜檸檬愛玉冰茶蜂蜜檸檬酸酸甜甜,令到人哋好開胃,愛玉口感10分Q彈。極品金萱青朋友因為唔飲甜嘢就叫咗呢個,味道清新,另外加咗愛玉多咗一份口感。

奶蓋茉莉綠茶

蜂蜜檸檬愛玉冰茶
蜂蜜檸檬酸酸甜甜,令到人哋好開胃,愛玉口感10分Q彈。

極品金萱青
2024-08-28 106 浏览
忍唔住寫食評,因為係一次十分差劣既體驗!杯野飲我揀微糖,佢話因為黑糖珍珠所以甜度固定,ok fine,跟住因為身體唔飲得凍野,想走冰,店員同我解釋走冰會變相份量少左,我都確認左無問題,但我拎到杯野飲時發現有冰,我係😧呆左。店員解釋,走哂冰會令到奶蓋下墜,咁你一開始唔同我講??點解同一款野飲,出面既舖頭做到既野,你呢間舖係滿足唔到客人要求?最後杯野飲飲左頭一啖,係超級甜,甜到乸喉既程度,我就原杯扔左。好嬲好嬲,好耐先得一次既飲廢水quota就嘥左。😢
忍唔住寫食評,因為係一次十分差劣既體驗!

等候时间
10 分钟 (堂食)