2011-03-06 40 浏览
呢個價錢任食2.5小時~ 唔抵 ! 唔抵! 食物方面: 只係好普通 , 無咩特別 ~ 好多野都要另外加錢的 ~ 湯底方面 : 又是一樣 , 只有3個普通過普通可以選擇:皮蛋香茜 , 沙爹 ,..... 其他又是要加錢又要唔平 ...... 服務方面 : 服務態度一般 . 可能還是多人幫襯 , 唔憂做啦~ 我絕對唔會有下次 , ~ 如果呢個價錢任食 無限時間 比佢地更平 , 食物還是差唔多質素 , 我知道的已經有好多更好的選擇 .
呢個價錢任食2.5小時~ 唔抵 ! 唔抵!

服務方面 : 服務態度一般 .
可能還是多人幫襯 , 唔憂做啦~

我絕對唔會有下次 , ~
2011-03-03
  • 無~
2011-01-29 42 浏览
舊同學敍會, 經介紹下就決定試一試book了9點半鐘共7位, 準時去到同知客"報到"一下15分鐘後終於執好枱可以入座阿姐立即遞上豉油和調醬盤 (整體上阿姐的服務比較殷勤)點了紅蘿蔔馬鍗粟米湯底, 挺清甜的接下來開始點配料傳統火鍋配料不乏, 且從沒有漏單 白鱔片, 吊桶仔都唔錯, 雲吞既蝦幾爽特別推介:肥牛(本地手切), 羊肉(羊柳粒), 墨魚滑稻庭烏冬最正 好滑!!食到12點埋單, 119蚊一位, 響荃灣黎講都算貴不過一分錢一分貨, 食得過PS. 九點半前$138加一既話, 就真係要諗多諗
舊同學敍會, 經介紹下就決定試一試

book了9點半鐘共7位, 準時去到同知客"報到"一下

15分鐘後終於執好枱可以入座

阿姐立即遞上豉油和調醬盤 (整體上阿姐的服務比較殷勤)

點了紅蘿蔔馬鍗粟米湯底, 挺清甜的

接下來開始點配料

傳統火鍋配料不乏, 且從沒有漏單
白鱔片, 吊桶仔都唔錯, 雲吞既蝦幾爽

特別推介:
肥牛(本地手切), 羊肉(羊柳粒), 墨魚滑
稻庭烏冬最正
好滑!!

食到12點埋單, 119蚊一位, 響荃灣黎講都算貴

不過一分錢一分貨, 食得過

PS. 九點半前$138加一既話, 就真係要諗多諗
2011-01-27
  • 手切肥牛
  • 羊肉粒
  • 墨魚滑
2010-11-19 58 浏览
我同我老婆d朋友仲有我個囡囡去左呢間野打邊爐 , 因為訂左位既關係所以等都唔需要等 , 門口個服務員安排既位置都好好 一開始叫湯底時 , 我拎左一張coupon出黎 , 係9折既coupon , 我第一時間就問個服務員係唔係全部都係9折 , 個服務員話係 , 仲介紹我地食要加錢果d食物 , 咁ok喇 , 我地就慢慢睇下食d乜經典的火鍋 湯底 : 紅蘿蔔馬鍗粟米湯底 - 都ok 甜 肥牛 - 完全唔好食 , 不知所謂 , 搵磨機磨先磨得開果隻 , 打邊爐主打都攪到咁差 , 可能係想迫d人加錢食佢果個頂級 羊肉粒 - 呢個先經典 , 羊肉粒無羊味 牛柏葉 - 差到爆 , 自己係街市買仲好食過佢 , 明顯地d牛柏葉係放左係一個好熱既地方 , 但無搵水浸住 , 所以變左囉 !! 鮮牛肉 - 又係不知所謂 , 都唔知點解佢要落生粉去叶囉 , 咁就唔好叫鮮牛肉喇 , 我睇食評話好食我先食架乍 , 點知原來佢既好食係落味精去叶囉 黑琢肉 - 又係叶左既肉 , 離譜 海蝦 - d蝦都唔知死左幾多年 , d肉都爛哂 墨魚滑 - 呢個都係唔新鮮架 , 肉質十分怪 鱔片 - 又係難食 海膽包心丸 - 街
經典的火鍋
湯底 : 紅蘿蔔馬鍗粟米湯底 - 都ok 甜
羊肉粒 - 呢個先經典 , 羊肉粒無羊味
黑琢肉 - 又係叶左既肉 , 離譜
海蝦 - d蝦都唔知死左幾多年 , d肉都爛哂
墨魚滑 - 呢個都係唔新鮮架 , 肉質十分怪
鱔片 - 又係難食
海膽包心丸 - 街市都有得買呢隻丸喇 , 唔該交足功課 , 認真d整返隻真正既海膽包心丸喇 , 真正既係出門係全白色 , 入面都係淺橙色架
食物差 , 我地可以選擇性咁食 , 但係d服務態度就真係好唔掂囉 , 問佢係唔係無羊 , 佢又話應該係 , 頂 ! 佢係唔係係呢間野做架 , 我地都算喇 , 一路食落去都無乜太特別 , 因為我地食菜多囉 , 成間野d菜係最好味 , 打邊爐最緊要d食物要新鮮 , 如果食物唔新鮮 , 咁唔好學人專做火鍋店啦 , 要叶既肉我就唔需要係火鍋店食啦 , 不知所謂
我地一路飲住啤酒 , last叫多一set啤酒 , 啤酒到左5mins左右 , 個經理走埋黎同我地講"""仲有半個鐘 , 要唔要幫你地last order"""" , 火都黎埋喇即刻 , 你又無客等位 , 同趕我地走無分別囉 , 跟住就即刻取消last果set啤酒 , 聽完佢講呢句野之後 , 已經唔想再食落去 , 埋單去廁所時 , 就衰到連廁所水都無
埋單時我地拎左張 9 折coupon出黎 , 張單黎到唔岩數囉 , 係計多左 , 我地問佢點解 , 佢話張coupon淨係人頭 9 折 , 我地即刻嘈 , 因為佢全間舗都無一隻字註明 , 正常如果要加錢食果d食物無折扣優惠會註明一行字架嘛 """ 此食品沒有折扣優惠''''' , 咁樣佢即係取巧啦 , 埋單果個經理態度十分差囉 , 佢指返openrice 張coupon果行細字 , 話係有最後決定權果句呢 , 我地問係唔係你現在話唔折都得呀 , 佢又話唔係 , 今時今日咁既服務態度咁既食物 , 最大個問題係我入座時已經問清楚 . . .

2010-11-15
2010-11-03 30 浏览
冷冷的秋風,吹醒了我這邊爐精...又係時候出動了!我同我男友都係『大肥羊』的頭號粉絲,本來都想在『大肥羊』開今年的邊爐齋,點知打去問好似加左價,又話9點後唔俾BOOKING...算了,橫掂我上黎見有人話呢間唔錯,就黎試下吧前一日打電話BOOK左2位,我有指明要卡位,佢都有俾到我,2個人都算係坐得鬆動D~~用左OPENRICE既COUPON UP左個湯 - 牛雜湯都唔錯,好香牛雜味,夠鮮甜又唔油膩手切肥牛 - 好唔掂,呢個好失望,打邊爐肥牛一定係主打,點知佢D牛又鞋又硬,又厚又乾...呢到令我扣左好多分,吉X家果D都好食過佢一百倍!滑牛 - 本身我都唔會叫滑牛,就係因為俾個肥牛激一激,我條氣唔順先叫返個滑牛補數,點知又真係唔錯啵,算係中上吧!!水餃 - 好食,多料,堅正!海膽包心丸 - 都很不錯,不過好似比較膩左少少,同埋唔多似海膽響鈴 - 係我既至愛之一,呢到既響鈴都幾好,炸得好脆同都幾大舊牛柏葉 - 因為平時食柏葉都係放左落去,好快就縮水,又撈唔返上黎,就會變得過熟,好硬!佢特別切得好幼,令到D柏葉好易熟,好快就食得,唔會過熟又KEEP得住阿爽脆,真係好正鵝腸 - 夠新鮮,又乾淨!最
冷冷的秋風,吹醒了我這邊爐精...
又係時候出動了!

算了,橫掂我上黎見有人話呢間唔錯,就黎試下吧
用左OPENRICE既COUPON UP左個湯 - 牛雜湯
都唔錯,好香牛雜味,夠鮮甜又唔油膩
手切肥牛

水餃 - 好食,多料,堅正!

鵝腸 - 夠新鮮,又乾淨!最好就係將佢同柏葉一齊食~~
整體都OK既!!我有時間都會有下次
不過就請先培訓下員工,成日都漏單!同佢地講左轉頭又唔記得,要我追黎追去唗晒我D時間
雖然話限時2個半鐘一定夠食!但我唔想用D時間黎等你落單囉!!

肥牛極度失望!!
加左價...
2010-10-30
肥牛極度失望!!
加左價...
2010-10-31 19 浏览
昨天想和朋友(共兩位)找打邊爐,於是致電查詢能否訂位,對話如下﹕我﹕「你好,請問你地有無得訂位o架?」對方﹕「今晚booking full晒,最快要九點半。」(由於朋友九時才收工,九點半亦可。)我﹕「咁唔該兩位九點半,姓x。」對方﹕「得啦!」跟住收我線。我唔介意你和我說不能訂枱,亦不介意你說我二人太少人不能訂,更不介意你和我說九時後需自己取飛。但你如此的沒禮貌兼cut我線,我十分介意,不用幫襯—以後亦不會幫襯這間。

我﹕「你好,請問你地有無得訂位o架?」
對方﹕「今晚booking full晒,最快要九點半。」
(由於朋友九時才收工,九點半亦可。)
我﹕「咁唔該兩位九點半,姓x。」
對方﹕「得啦!」
跟住收我線。

2010-10-30
2010-10-26 46 浏览
十月一日黃昏,蛇仔明行經荃灣近英皇娛樂廣場時,抬頭一看,心想﹕「孩童時代這裡是大光明戲院,附近有間兒童機舖,我係果度打機,曾被兩名飛女搶錢。自始我都敢唔再去果度打機。」正因蛇仔明只顧沈思,手中行李箱不慎撞到前面兩名女子。該兩名女子目露兇光,怒罵蛇仔明﹕「咪走呀死仔,行路唔帶眼,成個手提箱撞埋來!」蛇仔明口震震地答﹕「對唔住兩位小姐,妳地想點呀?」兩名女子同聲說﹕「想點?食左野再慢慢講,我地想食辣野,又想打邊爐。不如咁,聽人講樓上16樓間大鍋口火鍋百幾蚊任食,仲有麻辣湯底,就去呢間喇。」蛇仔明驚惶失措地跟隨兩名女子前往16樓,皆因蛇仔明有被飛女搶錢童年陰影,擔心歷史會重演。到達酒樓門口,顧客眾多,接待員說要等10-15分鐘,結果真的等了15分鐘,接待員便帶三人就坐,酒樓環境不俗。兩個半鐘內任食,汽水、菊花蜜及酸梅湯任飲,不過三人還是加了三枝啤酒。有免費湯底,但還是選了鴛鴦鍋底︰四川麻辣鍋底 + 胡椒豬肚鍋底,兩者皆足料味濃。兩名女子食量大,先後叫了好多碟食物,勝在水準平均,夠新鮮,以任食而言真的不錯。印象中是手切肥牛幾新鮮,故此不斷安哥。墨魚滑亦真的夠滑彈牙,烏冬則不過不失。言談間,蛇仔
蛇仔明口震震地答﹕「對唔住兩位小姐,妳地想點呀?」
兩名女子食量大,先後叫了好多碟食物,勝在水準平均夠新鮮,以任食而言真的不錯。印象中是手切肥牛幾新鮮,故此不斷安哥。墨魚滑亦真的夠滑彈牙,烏冬則不過不失。
言談間,蛇仔明感到此兩名女子不失為性情中人兼帶點俠義心腸
,心中憂慮漸漸掃除。大家都飽肚,埋單計數$530,三人都說OK還可以,假如經過附近又想任食火鍋不妨一試
埋單後,該兩名女子蛇仔明一同離開…………

2010-10-01
  • 手切肥牛,墨魚滑
2010-10-20 31 浏览
一行三人,之前訂咗卡位,所以不需等位,座位也比較寬敞,坐的很舒服食物我覺得不錯,服務都ok,9點以後的宵夜時段很抵,呢間營業到凌晨4點,所以不急慢慢吃~~推薦肥牛,牛根腩,羊肉粒,烏冬等等
$98 (宵夜)
2010-10-07 13 浏览
地方很大,環景不錯,食物種類算多價錢一般,夜晚來風景很好,但比較難收這間火鍋店,人流相比佢地方鍋店少了一點,d肥牛幾新鮮,冷氣太大希望下次可以細番d啦XP:
2010-10-06
2010-10-05 32 浏览
差差差...貴貴貴...完全唔抵食,好多樣o野食都只點一次之後就無 (如:蝦,魚類,等...),最好笑連菜都無,勁攪笑D牛肉重咬都咬唔到 (好 "un"),啤酒又唔係任飲,又貴(家士伯$29蚊3 "觀")...我唔係第一次去任食火鍋,呢間野收我百三蚊重要加一,俾D o禁野我,我接受唔到"law"....我寧願去東亞市商場o個間,老實D...Remarks : NO NEXT TIMES

差差差...貴貴貴...
最好笑連菜都無,勁攪笑

D牛肉重咬都咬唔到 (好 "un"),
啤酒又唔係任飲,又貴(家士伯$29蚊3 "觀")...

我唔係第一次去任食火鍋,
我寧願去東亞市商場o個間,老實D...
Remarks : NO NEXT TIMES
2010-10-02
第1次打食評係因為我睇完衣間野有咁多好評,..諗住幾好就去試一試. 點知原來間野係名過於實 ~我地9點半食~仲用orpenrice ga Coupon 用免費換左個 "招牌" 喇沙湯底 (原價$88), 點知個湯低勁淡lo~打邊爐最主要個樣已經咁差~之後叫食物~牛肉好(鞋)其他丸同出面差唔多墨魚滑 超"淋" 完全無墨魚味lo~日式魚肉磨菇 又係無味ga~豬潤又無沙唔好食~稻庭烏冬 覺得幾好。雲吞,水餃 都 唔錯,不個最差ga係 d比較貴ga食物 成日出單都唔出~ 連出前一丁都要親身叫阿姐先肯出~野飲菊花蜜又無~食物質素 同選擇 都真係唔值咁既價錢!!! 絕對失望!!好後悔黎食!!!
之後叫食物~牛肉好(鞋)

其他丸同出面差唔多
墨魚滑 超"淋" 完全無墨魚味lo~

日式魚肉磨菇 又係無味ga~

豬潤又無沙唔好食~
稻庭烏冬 覺得幾好。
雲吞,水餃 都 唔錯,
不個最差ga係 d比較貴ga食物 成日出單都唔出~
連出前一丁都要親身叫阿姐先肯出~
野飲菊花蜜又無~
2010-10-03 17 浏览
今日有朋友生日, 佢又鐘意任飲任食, 所以試下呢間, 已經早兩日booking, 去到真係好多人. 可能係假日關係吧!! 我地上到去都要等成十五分鍾. 我們想飲既菊花蜜已經售罄 唉~! 服務都ok ~ 食物質素都算新鮮, 不過最好食都係稻庭烏冬.好正! 其他如手打牛丸. 豬內丸都值得一試! 不過肥牛似牛肉 low O 哂嘴!
我們想飲既菊花蜜已經售罄
唉~!

2010-09-28 12 浏览
一班朋友半年無見,約出黎打邊爐上到黎openrice摷下有咩好介紹,見到大鍋口都幾高分,就決定去試一試去到英皇樓下,見到有大鍋口既職員派傳單有10% off由於訂左位,上到去唔駛等就入得一入到去,wa左一聲之前去開既都係酒樓打邊爐,今次黎到大鍋口地方真係好闊好大呀,未食見到都加左分先啦唔講咁多,入正題揀左沙爹湯底,無咩特別,畢竟係免費湯底,並無要求太高野食方面,就講一D我地都有講起既同大家分享下手切肥牛 : 第一次食本地手切肥牛,唔同一般食開既美國肥牛,個人唔係太鐘意,因為佢太厚同埋無咁重油脂味牛根腩 : 極力推介,事先有炆過,唔老,D根仲彈牙架,又入味,不過對我黎講咸左少少,朋友就話OK~羊肉粒 : 唔係好識分係羊既咩肉,不過睇落覺得似腿肉,食落好嫩,重羊味響鈴卷 : 未食過既可以試下咩黎,食過既可以唔試,同其他地方既腐皮卷比起,真係失色左D`落去一拖水就拎上黎食都淋哂,又無咩豆味烏冬 : :正正正`口感似刀削面既烏冬,絕對係必試!!!(就同去小x羊一定會食肥x粉一樣)油炸鬼 : 唔知點解佢切哂D頭俾我地,搞到同D豆卜好似,一次過落哂,奶野雲吞,水餃 :
一班朋友半年無見,約出黎打邊爐

去到英皇樓下,見到有大鍋口既職員派傳單
有10% off

由於訂左位,上到去唔駛等就入得
一入到去,wa左一聲
之前去開既都係酒樓打邊爐,今次黎到大鍋口
地方真係好闊好大呀,未食見到都加左分先啦

唔講咁多,入正題
揀左沙爹湯底,無咩特別,畢竟係免費湯底,並無要求太高

野食方面,就講一D我地都有講起既同大家分享下

雲吞,水餃 : 唔錯,肥到成隻蝦係入面,唔似有D地方咁,唔知包既係咩

丸類 : :我地食叫左魚餃,牛丸,芝士波,整體上滿意,手打丸就....唔係太好食

服務方面:人手好足夠,野食交紙後唔駛3分鐘就上哂,又好快有人收碟
(不過有時真係太快,碟上面仲有一兩舊時就問:仲要唔要?唔要既可以幫你收左佢先'' 雖然服務好,但都幾浪費)

價錢方面:埋單一人128,雖然係好好食同好好服務,但係食物方面比較少選擇`如果係110左右會更好
2010-09-27
星期五放工前,收到女友傳來的短訊,原來又到了「開飯交叉點」時間,一是小肥羊,一是大鍋口,同是任食火鍋,前者不但比較貴,重點的羊肉片和飲品更要額外收費,所以不用多想了,一於去荃灣試試大鍋口吧!大鍋口位於英皇娛樂廣場,從港鐵站走過來約需十五分鐘,地方頗大的,但人客也不少,七點半已經坐了九成滿,幸女友已預先訂位,更說明要卡位,我們一行三人才可以吃得舒適。這裡的晚市火鍋時段每位 $128,重點是任食、任飲、免茶芥,限時兩個半小時,其中湯底是另計的,但只要用上 OpenRice 的 Coupon (http://www.openrice.com/coupon/detail.htm?couponid=2806),就可以免費換來招牌喇沙湯底 (原價$88),味道挺濃郁的,亦幾有蝦鮮味,女友更開玩笑的說要叫油麵和米粉,來碗自製「摻摻」。 相信好多朋友都怕吃街坊酒樓的任食「頹」火鍋,我也是,最怕肥牛叫十碟得三片、羊肉片唔羶帶韌、乜丸物丸細粒到唔恨,個半鐘食極都食唔飽,最離譜係標價明明位位 $68,最後加湯底加醬料,有些連紙巾也計埋,結果要近 $150 埋單,心情真的直插谷底。相對之下,大鍋口就沒有這種劣

相信好多朋友都怕吃街坊酒樓任食「頹」火鍋,我也是,最怕肥牛叫十碟得三片、羊肉片唔羶帶韌、乜丸物丸細粒到唔恨,個半鐘食極都食唔飽,最離譜係標價明明位位 $68,最後加湯底加醬料,有些連紙巾也計埋,結果要近 $150 埋單,心情真的直插谷底。

相對之下,大鍋口就沒有這種劣食感覺,火鍋配料水準都令人滿意的,先說肥牛,不是那種「肥膏多過肉」的美國肥牛,而是用上本地手切肥牛,肉質比較實在,不韌有點嚼頭,味道當然唔可以同幾百蚊一碟的手切肥牛比較,但以任食火鍋來說,已是相當有誠意的了。這裡沒有羊肉片供應,但就有羊肉粒,質感雖然比較嫩,唯羶味欠奉,反而不及牛筋腩吸引,牛腩是廚房預先焯熟的,吃時只需放入鍋內翻熱一會,帶點爽脆的口感,也很有肉味,值得一試的!

恕我未能將每種配料一一品評,只挑選一些比較特別的來說,日式魚肉磨菇看名字是不明所以的,原來是磨菇型狀的魚丸,吃起來跟獅子狗差不多;炸響鈴,有朋友說要滾三秒,實情是一秒也嫌多,又或者乾脆將湯汁倒在響鈴上吃會比較好,以保持其脆脆的口感;日式燒芝士波內藏大量芝士,好此道者一定很喜歡,但女友就「攦手擰頭」,吃一口即放棄;魚腐,造型似油炸鬼,味道勁似牛脷酥,真係唔講都唔知係魚腐;這裡還供應稻庭烏冬,滑溜彈牙,忍不住 encore 多一個!

服務方面,伙計們的效率極高,一清碟,他們不用五秒就會出現收碟,而且有問必答,不期望在火鍋店遇上「劉華服務」,這樣已經很足夠了,最正係當我叫多罐可樂時,阿叔提議留用同一支飲管,相當環保,也值得嘉許!

埋單連加一 $141,食物水準之高,絕對稱得上是任食火鍋的表表者,冬天時必會再來。另外,由於小弟沒帶相機,食評中的所有相片全由女友提供,特此鳴謝!
招牌喇沙湯底
日式燒芝士波
日式魚肉磨菇
稻庭烏冬要 encore!
牛筋腩入口帶點爽脆
配料來得足,唔會叫十碟來一碟
本地手切肥牛,有誠意!
吃至肚子撐著走~
2010-09-17
招牌喇沙湯底
日式燒芝士波
日式魚肉磨菇
稻庭烏冬要 encore!
牛筋腩入口帶點爽脆
配料來得足,唔會叫十碟來一碟
本地手切肥牛,有誠意!
吃至肚子撐著走~
  • 手切肥牛、牛筋腩、稻庭烏冬
2010-09-20 27 浏览
今日我哋兩公婆加埋百厭仔同埋百厭仔契爺, 去呢間食店打邊爐, 同我慶祝生日. 本來明日正日先嚟食嘅, 但因為呢度要四個人先可book枱, 而家三大一B無得book, 而且明日要返工, 最快都要七點幾先到, 到時先walk-in驚會無位, 要等好耐, 所以就今日早啲去食, 去到17:50, 已經有幾枱打緊, 好在早嚟咋, 原來留比walk-in嘅得四張枱, 其他嘅已經比人book咗, 到18:30已爆棚喇!每位$141.00 (總數) 任食2個半鐘, 任飲菊花蜜, 酸梅湯同埋汽水生料選擇種類都幾多, 食物上枱速度都幾快講下啲食物先:響鈴卷--好味, 出面啲任食火鍋係好少有手打丸--我哋試咗豬肉丸, 墨魚丸同埋雞肉丸, 夠大粒, 好正!黑椒牛丸--幾好手切肥牛--可能切得厚, 好韌, 唔得滑牛--唔錯羊肉粒--好正, 夠淋, 就算淥耐咗都唔韌雞片--幾好鯇魚片--夠新鮮, 但部分有幼骨蟮片, 蝦串, 九肚魚, 牛骨髓--夠新鮮, 正!花枝片--太厚, 口感怪怪哋, 唔好食半乾濕吊片--個樣同味道似細隻燒魷魚, 但無論淥幾耐都好硬, 食唔到!牛柏葉--切得太幼, 都好嘅, 唔使淥太耐, 所
生料選擇種類都幾多, 食物上枱速度都幾快
講下啲食物先:
響鈴卷--好味, 出面啲任食火鍋係好少有
黑椒牛丸--幾好
手切肥牛--可能切得厚, 好韌, 唔得
滑牛--唔錯
羊肉粒--好正, 夠淋, 就算淥耐咗都唔韌
雞片--幾好
鯇魚片--夠新鮮, 但部分有幼骨
蟮片, 蝦串, 九肚魚, 牛骨髓--夠新鮮, 正!
花枝片--太厚, 口感怪怪哋, 唔好食
牛柏葉--切得太幼, 都好嘅, 唔使淥太耐, 所以一啲都唔韌
稻庭烏冬--好煙韌, 正! 必食! 一定要留肚!
日燒芝士波--幾好味
其他蟹粉包心丸, 海膽包心丸, 燕餃, 韮菜豬肉餃, 就一般喇
菊花蜜, 酸梅湯唔太甜, 好味!

總括來說, 食物質數比起鄰近酒樓百零蚊的任食火鍋為佳, 如果print埋張九折coupon就好抵, 即免加一, $128.00
環境唔錯, 四周落地玻璃, 16/F望去個夜景幾靚, 坐得舒服, 一啲都唔迫
職員態度都好nice, 逗個百厭仔玩, 都好主動收碟同加湯(最欣賞係加湯唔係加水).
*呢個係契爺指定要講嘅: 我哋另外叫咗3罐嘉士伯 $19.00, 係用個冰筒載住, 但個啤妹問都唔問我哋, 就開罐同我哋加酒, 我哋就係想用個冰筒雪住慢慢飲, 咁快倒入杯, 啲啤酒熱咗邊好飲架

湯底選擇
手打丸
稻庭烏冬
菊花蜜, 酸梅湯
2010-09-19 12 浏览
本來諗住去x香打邊爐, 點知去到要等成十幾廿張枱, 即係搵下附近仲有咩好食, 係openrice見到呢間邊爐都幾多正面評價,一於就去試下先. 打電話問左有冇位, book定先... 好險, 仲有位!行到過去即刻就入得座, 坐低拿拿聲tick好野食!!!湯底試左個免費既,唔係好記得叫咩名, 剩係記得有人參係入面, 清清地都ok! 基於係任飲任食既關係, 完全係冇咩考慮, 見到岩就要喇~值得推介既有: 響鈴 - 好少會見任食有得食呢d, 本人十分愛吃...羊肉粒 - 唔係太騷, 都幾肉嫩呀~蟹籽丸 - 友人話同之前食過既唔一樣, 但係好食d既!稻庭烏冬 - 初初點個陣諗住得個名, 冇諗過咁好食, 好滑呀~另外不值一試就係牛肉,我本身都係唔食既,但友人話係極之難食~ 仲有一個係蘑菇魚旦, 好似食緊麵粉咁呀~仲有幾樣野要讚既就係有我最like既混醬任撈...正呀~ 服務唔錯, 唔會因為我地坐左係角落位,忽略我地~價錢公道,加埋一之後每人$141, 以佢既質素, 係ok!!有機會都會再去~
行到過去即刻就入得座, 坐低拿拿聲tick好野食!!!
基於係任飲任食既關係, 完全係冇咩考慮, 見到岩就要喇~

值得推介既有:

響鈴 - 好少會見任食有得食呢d, 本人十分愛吃...
羊肉粒 - 唔係太騷, 都幾肉嫩呀~
蟹籽丸 - 友人話同之前食過既唔一樣, 但係好食d既!

仲有一個係蘑菇魚旦, 好似食緊麵粉咁呀~

仲有幾樣野要讚既就係有我最like既混醬任撈...正呀~
服務唔錯, 唔會因為我地坐左係角落位,忽略我地~
有機會都會再去~
2010-09-12
  • 羊肉粒