2004-10-24 73 浏览
今日路過,見此店門口張貼了發哥同店東的玉照作召來。還宣稱是舊日老虎岩牛腩麵云云。決定入內一試!腩河多蔥唔該。當時店內不算多人,但我碗腩河要成6/7分鐘才現身,同埋無多蔥。無問題,照食,我算!河粉本身唔算滑,且有點硬。牛腩屬於清湯腩,牛腩都幾淋,但無乜味。反而個湯我覺得幾好飲,不太咸。咁都要20蚊碗,無野好講,我俾!p.s.: 我一邊食一邊想,從前老虎岩的腩麵是很馳名的嗎? 有無朋友可以告知一二? 謝謝

(非会员)
2003-10-07 54 浏览
過日同男朋友行過,見到自稱天下第一腩,即刻走入去試試,點知等了20分鐘碗麵都未黎,仲有其他客人不斷投訴,出麵慢到死,食過又唔覺得好食,仲自稱天下第一腩真笑死人呀!
過日同男朋友行過,見到自稱天下第一腩,
即刻走入去試試,點知等了20分鐘碗麵都未黎,
仲有其他客人不斷投訴,出麵慢到死,
食過又唔覺得好食,仲自稱天下第一腩真笑死人呀!
2003-10-06 27 浏览
我無試過樂富店見紅磡店新開去試下星期六晚十點幾去叫0左兩個餐食牛腩$23包茶,食牛肚、筋或牛丸$20包茶牛腩幾好食,瘦得0黎有肉味,幾鬆化牛丸同平時食0既唔同細粒好多,用手攪所以口感比較粗味道唔係幾夠濃服務唔錯,有客投訢都即刻換佢地d雞腳、豬手同大腸出名但夜晚多數賣0西,繁忙時間去仲要等位tim
我無試過樂富店
見紅磡店新開去試下
星期六晚十點幾去
叫0左兩個餐
食牛腩$23包茶,食牛肚、筋或牛丸$20包茶
牛腩幾好食,瘦得0黎有肉味,幾鬆化
牛丸同平時食0既唔同
細粒好多,用手攪所以口感比較粗
味道唔係幾夠濃
服務唔錯,有客投訢都即刻換
佢地d雞腳、豬手同大腸出名
但夜晚多數賣0西,繁忙時間去仲要等位tim