餐厅: 天仁茗茶
资讯:

2024-06-12 133 浏览
超爛飲的奶茶底..一心叫最signature的913珍珠鮮奶荼, 點知鮮奶茶底 無茶味, 似奶溝水, 完全沒奶茶香..只有珍珠彈牙。不是廉價既飲品,但是廉價既味道…失望!😞😞
超爛飲的奶茶底..
只有珍珠彈牙。

不是廉價既飲品,但是廉價既味道…
失望!😞😞

冰913鮮奶茶
2024-05-25 114 浏览
好鍾意飲天仁茗茶嘅香橙茉莉綠茶($46)🍊以前叫過少甜,但始終係正常甜度最好飲。香橙味同茉莉綠茶好夾,飲落好舒服,而且每啖都飲到果肉。叫咗中杯,好適合夏天飲🥳🥳
好鍾意飲天仁茗茶嘅香橙茉莉綠茶($46)🍊
香橙茉莉綠茶

午餐
香橙茉莉綠茶
2024-05-22 65 浏览
喺food court食嘢,跟住口渴見到有珍珠奶茶就買咗珍珠鮮奶綠,大杯珍珠,嘅份量真係好多都幾煙靭,好有咬口,有啲鮮奶茶嘅味道,幾香,不太濃,都算唔錯,有台灣風味😁😁😁🫶🌟⭐️☀️⭐️💫
2024-04-05 172 浏览
今日去東涌東薈城名店倉行街買嘢,行到攰又口渴想搵啲嘢飲,見到天仁茗茶有好多茶選擇,仲可以選擇加珍珠,同時選擇唔要糖都得,叫咗一杯冰珍珠奶茶不加糖,珍珠彈牙,茶味突出非常清涼.
外卖自取
2024-03-22 87 浏览
當想飲珍珠奶茶嘅時候就一定諗起天仁茗茶,幸運東涌呢個稍為偏僻嘅地方都有得飲,每次我都會叫913奶茶加珍珠少冰微糖😋😋茶味濃又夠香,仲唔會太甜,真係好好飲👍🏻除咗奶茶,我都好鍾意飲佢其他嘅果茶,茶底非常出色,每一杯都有佢嘅吸引之處❤️加上呢幾日戶戶送外賣自取又有半價,非常抵飲呀!就算冇半價,平時我都喺OpenRice買佢嘅餐飲券,平$3等於免費升級😎😎
茶味濃又夠香,仲唔會太甜,真係好好飲👍🏻

加上呢幾日戶戶送外賣自取又有半價,非常抵飲呀!
2024-01-22 175 浏览
已經係東涌哩間天仁茗茶飲過好多次!水準都keep得好好無退步過👍🏻基本上我每次嚟都係嗌冬瓜茶飲👍🏻每次心情唔好或者好攰嘅時候飲咗佢哋杯冬瓜茶心情都會抒解到心情🥹🥹唔知有無人同我一樣呢😂重點係哩間天仁茗茶佢鋪頭入面係有位坐嘅大家嗌完野可以係到休息同傾吓偈我有時係隔離買完電影飛等開場嘅時候都會買杯冬瓜茶同fd一齊等開場😆重點係天仁茗茶嘅冬瓜茶價錢唔貴而且味道唔會太甜又唔假👍🏻有時仲會有信用卡優惠添🫶🏻
已經係東涌哩間天仁茗茶飲過好多次!
水準都keep得好好無退步過👍🏻
有時仲會有信用卡優惠添🫶🏻
2024-01-14
  • 冬瓜茶
2023-12-29 93 浏览
行東薈城啲outlet行到勁攰勁口渴,行到頂樓見到天仁茗茶,簡直係雙眼發光呀🤩排左幾分鐘,就叫左杯「香芋珍珠奶綠」,等左5分鐘左右就已經有得飲啦😋香芋珍珠奶綠(茶濃、半甜)芋頭粒超級足料,大小適中,不會太大☺️芋頭粒煮得剛剛好,綿綿的🤤芋泥又夠粉😋奶好香滑,綠茶味好香濃,真係冇得輸👍🏻珍珠煮得好好,好有咬口,而且份量都好多,飲哂啲奶綠都仲有好彈珍珠可以食😉成杯飲品所有別都好match 💯

香芋珍珠奶綠(茶濃、半甜)

下午茶
2023-07-04 309 浏览
每次嚟天仁茗茶都係叫 珍珠鮮奶茶, 比起其他用奶粉沖嘅, 鮮奶會更加好味, 順口啲,依家用visa俾錢, 仲可以有coupon, 留返下次用🤞🏻🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧

🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧
2022-10-01 548 浏览
前排換咗天仁茗茶嘅coupon,今日行開東薈城,經過就叫咗杯珍珠鮮奶綠。唔知係咪客人太多,人手較少,職員態度都真係有點趕客,黑口黑面,禮貌欠奉。如果唔係東涌珍奶🧋選擇少,又咁啱有coupon,真係唔會想再去,本身飲珍珠奶茶係一件好開心嘅事嘛。珍珠鮮奶綠味道是不錯的,清甜清爽。我見到佢哋係用日本鮮奶泡製,所以奶味好香,口感細滑。珍珠香甜,煙韌Q彈,甜度剛好。不過略嫌茶味🍵較弱,欠茶香味,飲落比較似珍珠鮮奶,下次飲返紅茶可能比較適合我。

2022-06-27 340 浏览
天仁茗茶必飲我覺得係四季烏龍奶茶可惜我有奶敏感 如果唔係可以飲鮮奶茶更加好味香滑呢排仲做緊優惠買滿25蚊或以上用visa比錢有10蚊優惠卷🤣再加上星期一有減糖減2蚊好抵飲呀!
天仁茗茶必飲我覺得係四季烏龍奶茶
再加上星期一有減糖減2蚊
好抵飲呀!
外卖自取
2022-03-27 249 浏览
天仁 雪糕🍨🍨🍧🍧🍦🧋🧊🧊東涌東薈城最頂層係牛角次男坊對面可以加配雪糕既天仁茗茶分店唔多兩隻手數得哂Movenpick❤️💕🙈🥰🥰正!一次過嘆哂飲料🥤同雪糕🍦
天仁 雪糕
兩隻手數得哂
Movenpick❤️💕🙈🥰🥰
正!一次過嘆哂飲料🥤同雪糕🍦
2022-02-06 229 浏览
相信疫情期間嘅新年,大家都好唔習慣😞少咗好多拜年嘅機會,都豆少咗利是錢😂屋企每年一度嘅麻雀,就叫咗天仁茗茶~發現佢凍飲呢都換咗賀年嘅包裝,有好多小貓🐱同小老虎🐯,都幾可愛😂 為呢個新年添加咗少少氣氛🎉我都試過唔同嘅分店,但今次嘅熱飲就有少少失望😞 熱黑鑽鮮奶茶- 我都明白仙草係好難熱飲,但我曾經試過其他分店,係成功係熱嘅😖 但今次嘅鮮奶茶竟然係常溫偏凍少少,而且食落去嘅仙草係凍嘅😖 喺呢個咁凍嘅新年底下,想飲杯熱嘅鮮奶茶,就有啲失望啦🥺唔知係分店問題,定係新年期間太多訂單太忙啦🤔🤔🤔但凍飲就絕對冇問題嘅!都好推👍👍👍👍👍
相信疫情期間嘅新年,大家都好唔習慣😞
少咗好多拜年嘅機會,都豆少咗利是錢😂

我都試過唔同嘅分店,但今次嘅熱飲就有少少失望😞
喺呢個咁凍嘅新年底下,想飲杯熱嘅鮮奶茶,就有啲失望啦🥺
唔知係分店問題,定係新年期間太多訂單太忙啦🤔🤔🤔
但凍飲就絕對冇問題嘅!都好推👍👍👍👍👍
2021-10-17 277 浏览
天仁茗茶喺東涌行街,買杯嘢飲解解渴先🤤香橙茉莉綠茶~$30係我最愛,我覺得天仁茗茶最好飲嘅就係呢個😋香橙味唔會好酸,夏天勁解渴天仁茗茶🏠:東涌達東路18-20號東薈城名店倉7樓702號舖
天仁茗茶

喺東涌行街,買杯嘢飲解解渴先🤤

香橙茉莉綠茶~$30

天仁茗茶
🏠:東涌達東路18-20號東薈城名店倉7樓702號舖
東涌東薈城入邊嘅天仁茗茶🥤🧋😌今朝出完東涌碼頭睇中華白海豚🐬回程見夏天咁熱就想飲杯珍珠奶茶於是就行東薈城見到有天仁茗茶二話不說就叫咗杯913黑糖珍珠鮮奶茶🥤真係好消暑,就算黑糖珍珠奶茶都可以選擇甜冰度,而我今次就揀咗7分甜,由於天仁茗茶嘅珍珠本身都有蜂蜜嘅口味!而且佢哋嘅珍珠有咬口!所以其實係滿滿充滿能量嘅甜味啊!黑糖加埋鮮奶真係個好夾嘅組合!都只係等咗5分鐘就已經拎到嘢飲🧃天時暑熱需要珍珠奶茶🧋🤤
東涌東薈城入邊嘅天仁茗茶🥤🧋😌

今朝出完東涌碼頭睇中華白海豚🐬
回程見夏天咁熱就想飲杯珍珠奶茶
於是就行東薈城見到有天仁茗茶
二話不說就叫咗杯913黑糖珍珠鮮奶茶🥤

真係好消暑,就算黑糖珍珠奶茶都可以選擇甜冰度,
所以其實係滿滿充滿能量嘅甜味啊!
天時暑熱需要珍珠奶茶🧋🤤

2021-07-18 189 浏览
難得假期當然要出嚟行吓街,行到又要又累,緊係要搵野飲下,竟然俾我發現東薈城有間有輕食又有座位嘅天仁茗茶,馬上便選擇左913冬瓜鮮奶茶,呢杯最有台灣特色,冬瓜茶選用傳統古法製作,以原片冬瓜炒12個鐘頭嘅黑糖冬瓜煮成,無添加,所以入口先有茶同冬瓜嘅清新味,之後係奶嘅香醇,口感豐富而整體感覺清新,最啱炎熱嘅天氣飲,而家本人最愛天仁嘅913茶味,佢加入冬瓜茶令到我一個人飲曬成本都唔會覺得飽,平時飲完我實會夜晚會唔係好想食嘢,呢杯唔會有呢個感覺,絕對係喺東薈城行得攰嘅時候坐低休息嘅超值之選。
913冬瓜鮮奶茶
913冬瓜鮮奶茶