餐厅: 天仁茗茶 (新都會廣場)
资讯:

2017-11-12 637 浏览
葵芳好多飲品舖,葵涌廣場都飲到厭曬,見有間天仁茗茶新開就梗係要試首選去到邊飲到邊既「葡萄柚綠茶」同「茶葉蛋」葡萄柚綠茶同其他舖頭唔同,佢有少量果肉,唔係用普通葡萄柚汁沖,有誠意,試過叫走甜,杯野真係變左苦🤣🤣茶葉蛋試過幾次,每次都好香茶味👍🏻
首選去到邊飲到邊既「葡萄柚綠茶」同「茶葉蛋」
外卖自取
  • 葡萄柚綠茶
食完滿足的晚餐後,由於沒有點餐飲,便到天仁茗茶飲杯我最愛的913奶茶加珍珠 :) 一向都是它的小粉絲,上班午餐後都會很喜歡和同事去公司附近的分店買杯提提神,令淨下半天的工作天沒有那麼沉悶XD 今天這個時間非常多人,等候了很終於到手! 一口渴下去,有點失望奶茶沒有平常的香濃幼滑,很淡,而珍珠也好像沒有平常的香甜QQ,是因為不同分店質素的不同嗎? 我想以後都不會幫襯這家分店了……
2017-04-07
$26 (其他)
2017-03-29 678 浏览
平日買嘢飲就唔使排隊以前未係大埔開朋友已經成日話呢間好飲依家開正屋企樓下,所以有時間就飲一杯不過星期六日就唔會去啦,因為一定大排長龍之前試過飲佢哋913奶茶好似話係人蔘烏龍茶烏龍茶味濃,略帶甘味鍾意茶味濃郁嘅人應該會好鍾意我自己就鍾意飲熱珍珠奶綠無糖因為係熱飲加珍珠所以已經帶有甜味唔需要加糖奶綠似茉莉茶/香片加奶茶味好香女仔好啱飲不過呢間鋪頭熱飲通常唔係好夠熱都無乜所謂嘅,反正用飲管飲,好似仲安全啲唔怕燙口
平日買嘢飲就唔使排隊
以前未係大埔開朋友已經成日話呢間好飲
依家開正屋企樓下,所以有時間就飲一杯
不過星期六日就唔會去啦,因為一定大排長龍
之前試過飲佢哋913奶茶
好似話係人蔘烏龍茶
烏龍茶味濃,略帶甘味
鍾意茶味濃郁嘅人應該會好鍾意
我自己就鍾意飲熱珍珠奶綠無糖
因為係熱飲加珍珠所以已經帶有甜味
唔需要加糖
奶綠似茉莉茶/香片加奶
茶味好香
女仔好啱飲

不過呢間鋪頭熱飲通常唔係好夠熱
都無乜所謂嘅,反正用飲管飲,好似仲安全啲唔怕燙口
2017-01-22 750 浏览
今天是$35優惠套餐的最後一天,在大掃除之後便上街吃晚飯去。晚飯後當然要嘆杯913,同行的孩子卻説想吃鐵觀音霜淇淋,好吧!$23大大支霜淇淋,很墜手。雪糕可選杯裝或雪糕筒裝,雪糕筒並非威化皮,我喜歡它鬆化與蜜甜。啖一囗鐵觀音霜淇淋,它的味道是美妙的,縱使明顯地是奶味較茶味為重,不過茶味也不算弱,而且雪糕的質地會比往昔售賣的奶滑,少了冰感,没有像以往一樣的飛快地溶下來,讓大家可以優哉悠哉地邊行邊吃。味道 4環境 3服務 3衛生 4抵食 4

味道 4

環境 3

服務 3

衛生 4

抵食 4
外卖自取
$23 (其他)