餐厅: 天仁茗茶
资讯:

2024-02-06 83 浏览
一向都覺得天仁既野飲價錢唔貴又有水準,所以今日行開世貿中心就買左杯珍珠奶茶飲,見天氣涼涼地,所以叫左杯熱飲,珍珠係煮得幾好,軟身得黎又唔會無一patpat,呢個值得讚!但温度完全唔夠,我叫熱飲,由舖頭行到番公司都係5分鐘左右,但係一飲連暖都稱唔上!根本就係整左常温!搞到我要微波爐加熱先飲到,你話我成半個鐘先到就話姐熱飲唔夠熱,就算珍珠幾好食都好,都不了相反 ,銅鑼灣另一分店飲品温度就好夠,希望會改善下啦
熱飲唔夠熱,就算珍珠幾好食都好,都不了
相反 ,銅鑼灣另一分店飲品温度就好夠,希望會改善下啦
2024-02-06
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
喺銅鑼灣食完個lunch唔係好飽,又冇包飲品。所以就想買杯珍珠奶茶飲😆😆!上網search下邊度有我最愛既天仁!! 原來世貿都開左間!天仁一直係我飲珍珠奶茶既首選!其他珍奶店實在太貴... 差唔多成四十蚊杯!今次用外賣app叫,有少少優惠去到又唔駛等!今次個杯係龍年特別版!十分喜慶!珠珍一如以往冇令人失敗! 粒粒分明唔會痴埋一pet! 茶底好香走甜都唔會苦!加埋呢杯珍奶,今日既lunch先夠完滿😆😆

今次用外賣app叫,有少少優惠去到又唔駛等!
珍珠奶茶

2024-01-29
外卖自取
珍珠奶茶
呢輪香港好熱,喺銅鑼灣行到腳仔軟,聽講坐落喺銅鑼灣世貿中心4樓嘅天仁茗茶已經開張,仲推出咗夏日特飲,例如有鮮橙乳酪,藍莓乳酪, 919珍珠奶茶等等,即刻上去搵杯嘢飲解吓渴。呢次我就叫咗杯夏日限定嘅冰百香鮮橙綠茶,特別叫咗少冰同少甜。本身鮮橙綠茶都係恆常嘅款式,但係配合冰白香果我就比較少見。第一啖飲落即刻有冰涼嘅快感,不過可能係因為我叫咗少甜嘅關係呢,杯嘢感覺都好酸吓,可能百香果再加橙有「酸」度加剩啦🤣,咬落果啲籽到酸味更出,想試既朋友可以提高甜度,怕酸既朋友就試吓其他口味啦🫣。題外話,可能重有堆鋪頭未開張,人流比較少,周日下午茶時段都唔係好洗等添。

2023-08-27
等候时间
4 分钟 (堂食)