2021-02-01 1230 浏览
這是一間印度餐廳。之前試過晚餐時外賣,覺得 Pizza、黃咖哩及烤餅好味,今次試一試午餐享用。星期日沒有午餐,要散叫,兩個人花費了 $204,比平時相對冇咁抵。兩個人點了一份漢堡包及土耳其烤雞卷。友人今漢堡包,說味道尚可,而漢堡包的芝士味較偏向印度式芝士,不太像美式漢堡。我則食烤雞,好好味,烤雞尚保留肉汁,不太乾身,配上蔬菜、蕃茄、洋葱很美味,加上堂食沒有今食物變冷,較有風味。因之前試過外賣晚餐,跟家人吃可以嘗多些款式的食物,而且比星期日的午餐抵,推介大家堂食或外賣自取,味道較保存得好!

芝士漢堡
烤雞卷
2021-01-24
烤雞卷
2020-12-05 1336 浏览
秋風起,好多人會去行大東山,行完山最好食惹味嘢開胃啲暖返個人利申先,呢篇係長文,因為真係好值得推介~見到有間係屋邨入面嘅印度菜,早就想試傳統印度菜,一於試下先。閒日夜晚無咩人,入到去聞到好香香料味,同侍應傾計先知係印度家庭式餐廳,餐牌寫得好清楚中英對照。最欣賞係有好多種咖哩,每種都有介紹辣度、材料,俾客人揀啱自己口味嘅咖哩,好細心。叫咗二人餐,有好多嘢食!注意跟set咖哩無得揀口味~ 二人餐餐點如下1.蕃茄湯,侍應哥哥話入面放咗cream、蒜同薑,飲落好特別,好似蕃茄湯加咗少少cream cheese咁嘅味,酸酸甜甜,少少辣好開胃。2.咖哩角,熱辣辣,比春卷皮厚少少嘅皮,包住薯仔,好香口,加埋個薄荷葉青檸醬,剛剛好3.胡椒烤餅,超好味!好似好薄嘅蝦片,再加青瓜、蕃茄同生洋蔥係面一齊食,特式前菜4. 傳統咖哩包飯同印度薄餅,肉類我地揀咗羊,咖哩送飯同naan係印度餐必食!羊好軟腍,無羶味,中碗size咖哩有成6,7舊羊肉,咖哩少少辣,香得嚟唔重椰奶味,送飯同naan剛剛好,好味!5.捲餅kebab (個二人餐真係好豐富)除咗牛肉,仲包咗生菜、生洋葱等等蔬菜入去,再加少少薄荷葉醬,好夾好味

利申先,呢篇係長文,因為真係好值得推介~
叫咗二人餐,有好多嘢食!注意跟set咖哩無得揀口味~

二人餐餐點如下
5.捲餅kebab (個二人餐真係好豐富
)除咗牛肉,仲包咗生菜、生洋葱等等蔬菜入去,再加少少薄荷葉醬,好夾好味。個卷一隻手揸唔哂,好足料好飽肚!
6.甜品,印度甜品甜度好高,侍應哥哥都話你可以試but very sweet
佢地鄉下嘅人好鍾意食,不過知香港人口味未必鍾意,所以都係俾細細舊你試,有得試又唔會哂,細心!

成餐飯好味不在話下,侍應哥哥會問候同介紹,好有人情味之餘食物好地道。雖然癖咗少少,不過遲啲再去開東涌一定會再去~
咖哩角
咖哩配飯和印度薄餅、蕃茄餐湯
  • 咖哩配印度薄餅
  • 羊肉捲餅kebab
2020-07-06 1880 浏览
依間野都係上網睇人介紹先知,佢有另一間分店喺荃灣嘅我一開始上網睇嗰間係荃灣嗰間,但之前去荃灣諗住食嘅時候發現佢冇開,點知原來佢有另一間係喺東涌嘅,咁嗰日朋友生日就嚟食咗。咁佢個餐牌好簡單嘅啫得兩頁,飲品就係另一張餐牌到。咁上網睇人介紹一定要食佢嘅butter chicken,咁我哋除咗呢個之外仲嗌左傳統咖喱牛。叫得㗎你梗係要叫埋佢哋個薄餅食,波比我都叫咗兩款分別係蒜蓉同牛油。咁味道方面我覺得牛油雞佢就好食過傳統嘅,咁牛油雞嗰個就係唔辣嘅咖喱同埋有少少蕃茄,識落就酸酸甜甜配埋薄餅食嘅話就啱啱好。傳統咖喱嗰隻就冇乜特別都係普通嘅印度咖喱味。薄餅方面嘅話其實我覺得係蒜蓉好食啲,牛油嘅話佢只不過係真係多咗牛油香味但係其實感覺上可能同原味差唔多。 咁除咗兩個咖喱同薄餅咗我哋仲嗌多咗個芭堤雅豬頸肉炒飯,咁佢個炒飯呢只不過係普通蛋炒飯上面放幾個豬頸肉,冇話特別好食或者難食,但我就唔建議大家叫。咁另外嘢飲方面都要提一提大家,佢啲嘢飲係比較偏甜嘅所以如果唔鍾意太甜嘅人記得叫佢少甜,或者係叫佢俾多啲冰。咁依就食咗大概400/3人,佢嘅份量都OK嘅,如果淨係食咖喱就應該啱啱好我哋叫多咗個飯所以就好飽。

黃店💛#巴巴站分店傳統牛🐂咖喱🥘 配薄餅🥠$75咖喱 甜度 🥄辣度🌶啱啱好🤤唔會太稀 唔會杰🥳點埋薄餅 🌮一流薄餅亦都好大塊 好厚 差唔多 有我兩塊面👦🏻🧒🏻禁大🤣牛 🐂亦夠霖 都有4-5舊左右🥘成個set 好perfect 🤤🤤大啖肉🧆🥩🍗Pizza🍕 10吋$95好多肉 不過芝士 🧀就少左d 係薄批黎 脆脆地 幾好食👻呢個價錢💰黎講 算幾抵食🧸個薄餅係好有印度🇮🇳嘅味道 可能落左d 特有香料🧐總結 兩樣都好好食🥳🤩🤪 我最鍾意咖喱多d 🥘👍🏼pizza 都唔錯 夠抵食回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟(滿分)
黃店💛#巴巴站分店

呢個價錢💰黎講 算幾抵食🧸
個薄餅係好有印度🇮🇳嘅味道 可能落左d 特有香料🧐

總結 兩樣都好好食🥳🤩🤪 我最鍾意咖喱多d 🥘
👍🏼pizza 都唔錯 夠抵食
回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟(滿分)
  • 傳統咖喱
2020-06-26 741 浏览
餐廳位於在東涌炮台附近的村屋,由東涌地鐵站搭的士去車程5分鐘,逸東邨行過去幾分鐘!這間印度餐廳個廚師是星級廚師,他在五星級酒店做過同埋迪士尼樂園做過,有水準又唔貴!當晚食咗 traditional chicken curry, Keema Mutton curry, garlic nan and samosas. 全部都係即叫即整, 熱辣辣, 味道同咖喱嘅辣度相當適中,好好味😋 食完唔會好口渴或太辣!menu 除咗好多其他款式嘅咖喱之外,仲有pizza, kebabs... 大家來東涌值得一試這間印度餐廳

大家來東涌值得一試這間印度餐廳

Traditional  chicken  curry
Keema  mutton  with  garlic  nan
2020-06-25
2020-05-11 1002 浏览
東涌印度餐廳+炮台遊呢間餐廳同東涌市區係有一段距離,大約行15分鐘到由於東涌嘅黃店唔多,所以就黎咗試下遠啲嘅呢一間😋佢嘅咖喱種類好多,如果多啲人嚟食嘅話可以使好多唔同種類嘅咖喱(橙、白、黃、青、啡、黑咖喱)今次食咗羊Kebab 同羊漢堡我鍾意羊kebab多啲, 因為佢嘅肉質比較嫩,加上有好多蔬菜令到成件事冇咁膩羊肉漢堡我就冇咁推介啦,因為佢裏面嘅羊肉加咗好多香料有啲辣🥵喺餐廳隔離會有一啲炮台,同埋有一間荒廢咗嘅東涌公立學校,如果鍾意影相嘅荒廢咗嘅東涌學校係一個好好嘅影相地方😙
東涌印度餐廳+炮台遊
呢間餐廳同東涌市區係有一段距離,大約行15分鐘到
由於東涌嘅黃店唔多,所以就黎咗試下遠啲嘅呢一間😋
今次食咗羊Kebab 同羊漢堡
2020-05-05 674 浏览
東涌嘅 Mansarover Indian Restaurant 係直到目前為止幫襯過最遠嘅黃店,如果唔係行山路經,真係未必咁神心專登搵到去。呢間店位處偏僻,由東涌黨鐵站行過去要成半個鐘,非常隱世,不過佢嘅姊妹店就頗為出名:荃灣嘅 BaBa's Station,係呀,即係 YellopenRice 介紹過嗰間印度餐廳。呢度有個全日套餐好似幾吸引,於是我哋叫咗 Pepperoni 六吋 Pizza 同埋傳統牛雜菜咖哩配烤餅,另外又叫咗我最鍾意嘅 Mango Lassi。 首先要讚下杯 Mango Lassi,奶味非常濃郁 ,好足料👍,芒果偏酸,正正係最怕甜嘅我喜愛嘅味道。Pepperoni Pizza 芝士豐富,餅底烤得又香又脆,唔知係咪喺個 tandoor 度烤出嚟嘅呢🤔?至於個咖哩牛就更不在話下,咖哩汁入面有多種香料,味道豐富,牛肉大大嚿,煮得又腍又入味,配埋塊 naan 食,滋味一流🤤。小店雖然可以提供往返東涌站嘅接送服務,但係眼見成間舖家庭式經營,得幾對手做嘢,所以大家如果真係想嚟幫襯,希望可以自己嚟,自己走,當做飯前飯後運動啦😆。

呢間係荃灣Baba's station分店,巴巴站經常大排長龍,所以就轉去呢間試試。環境比荃灣闊落好多,有室內、室外之分。而且人流相對少,始終佢唔近市區、地鐵,係條村入面、炮台側。疫情底下,寧願行遠少少,空氣清新D既地方進餐。Baba's station我都食過幾次,比較之下東涌呢間質素仲高D,味道濃郁,同新鮮滾熱辣黎到印度餐廳幾樣野係必叫的:咖喱、Kebab、Samosa、naan,Lassi印度羊肉Kebab roll ($82)kebab係阿拉伯文,就係將俺好左既肉放係垂直肉串架到烤熟,再用好薄既捲餅包住,入面夾d生菜蕃茄咁。有D餐廳就會配上一枝枝沙律醬、辣醬、薄荷醬,唧係餡料上面。呢間餐廳就食原汁原味,羊肉完全唔會蘇,多汁,加埋生菜食,中和左肉類既膩白咖喱雞($85)雖然餐廳推介既係Butter chicken (味道係酸酸地的),但個人鐘意再CREAMY D,白咖喱用腰果整成,所以特別香口,本身雞難入味,配咖喱就最好不過,雞做得好嫩滑NAAN ($19)唔可以浪費左兜白咖喱嫁,於是就要叫下烤餅點黎食。原味配係最完美的! NAAN比相像中大塊,而且仲係即叫即做,熱辣辣,非常軟熟

印度羊肉Kebab roll ($82)
羊kebab

白咖喱雞($85)
白咖喱雞

NAAN ($19)
白咖喱雞

唔可以浪費左兜白咖喱嫁,於是就要叫下烤餅點黎食。原味配係最完美的! NAAN比相像中大塊,而且仲係即叫即做,熱辣辣,非常軟熟!!

印式燒雞件薄餅 ($88)
烤雞Pizza

第一次食印度既pizza,原來係咁好食嫁!!!餅底即搓即烤,薄薄地,餅邊好脆,中間軟熟,d餡超足料,多到拎起塊pizza時太重,d料想跌落黎,雞肉又焗得好,加埋芝士好惹味!!

Samosa ($30)
Samosa

咖喱角大大隻,又係剛炸好,外皮金黃香脆,入面有薯仔、洋蔥、碗豆,好有口感

Lassi ($28)
必叫飲品!!!!! 有甜有咸有加芒果既,香港人較喜歡加芒果,冇咁寡,香口D。我就一定叫甜LASSI!!! 其實就係乳酪飲品,比平時街買既杰身D,飲完會超飽,不過係幫助消化嫁,因為印度菜香料重,需要中和返先對腸胃好!!

💛堅持才有希望💛
羊kebab
烤雞Pizza
Samosa
2018-09-07 2410 浏览
位於東涌的印度菜小店, 位置不算好揾 幸好餐廳有接送服務 (雖然等得比較耐) 只要係東涌都會接你去餐廳,香港少有嘅人情味服務黃咖哩雞 ($85) 椰汁底唔辣 非常濃的椰香味 醬汁比較杰身 雞肉十分嫩,美中不足嘅係雞肉有啲太咸🤔傳統咖哩羊 ($90) 比黃咖哩辣少少 醬汁也較為稀身一點但羊肉有驚喜!非常嫩滑 入口即溶 正!😋牛油烤包($25) 牛油味非常香,超級多嘅牛油 超有滿足感,一客4大件 好抵食!😍芝士烤包 ($32) 每件烤包中都夾有芝士,香軟夠厚身有咬口,但我覺得加上咖哩一齊食就有啲太咸 而且有少少膩 單點食一份就飽了!Mango Lassi ($42) 芒果味香甜加上乳酪的酸味 剛好中和咗咖哩嘅辣味 感覺非常清新,只是飲品定價有點貴 份量都唔算好多 唔太值呢間餐廳在食過嘅印度菜中算是比較正宗,價錢算親民 份量都非常足 (除咗飲品),即叫即做 所以等侯時間偏長💁🏻要注意嘅係 餐廳大部分坐位都係室外,夏天可能會比較熱☀️要去嘅朋友可以係打電話預約位置 時間,同他們講想要有接送服務便OK👌🏻

要注意嘅係 餐廳大部分坐位都係室外,夏天可能會比較熱☀️
2017-10-19 2553 浏览
首先,此餐廳的營業時間並不準確餐廳聲稱11:30開始營業 本人於12:15 walk in 卻被要求站在店外等候15分鐘本人捧著對異國美食的一番渴求 站在店外苦等店員卻只是坐著 並不是如他們聲稱般處理廚具 及整理餐桌其次,此餐廳的食物質素參差不齊本人在menu上 看到午市套餐 叫佐牛肉捲餅配薯條當剛送上 一咬下薯條 覺得不錯 但真正的主菜 牛肉捲餅卻是冷的 只是一種預先已經製造好 隨便放上碟子直接送上來最後,此餐廳存在欺瞞顧客現象在menu上 的套餐 本人點的是58蚊+10蚊特飲(芒果奶昔)的68蚊餐 並且加佐一份28蚊的牛油烤餅再加上10%服務費 理應收取 (58+10+28)x 1.1=105.6/106蚊  但是 該餐廳卻將芒果奶昔另計 一杯35 再加上本來的58蚊餐和 28蚊烤餅再加上服務費 合共收取(35+58+28)x 1.1=132.1/133蚊 當本人對該數目存在質疑時 店員表面上重新落單 更改 但最後的價格卻是126.5因為基於對人的基礎信任並沒有即時拿計數機核實 最後繳付後 店員已經故作不理 並且以眼神示意另外3位店員形成包圍圈 本人正處於弱冠之年 不敢與其爭鋒 故
本人捧著對異國美食的一番渴求 站在店外苦等
店員卻只是坐著 並不是如他們聲稱般處理廚具 及整理餐桌

其次,此餐廳的食物質素參差不齊
本人在menu上 看到午市套餐 叫佐牛肉捲餅配薯條

最後,此餐廳存在欺瞞顧客現象
因為基於對人的基礎信任並沒有即時拿計數機核實 最後繳付後 店員已經故作不理 並且以眼神示意另外3位店員形成包圍圈 本人正處於弱冠之年 不敢與其爭鋒 故只能扮作不知 默默離開 回家後雖覺不忿 卻知道已成過去

特在此寫下經過 並不是為了求助 而是希望各位知道該餐廳的惡劣行徑 並思考這樣的餐廳即使食物幾特別 幾好食 又應5應該去幫襯尼?
感謝各位的細心閱覽
2017-10-18
  • 薯條
2017-09-25 1961 浏览
今日入東涌探個 friend,佢就帶咗我入到炮台嗰邊嘅天湖印度餐廳。餐廳有車接送,可以 call 佢地嚟接,係遠啲,不過都算方便。應該係家庭式經營,傾傾吓,仲原來話個廚以前喺半島做過,真係勁!我個 friend 熟印度嘢,所以等佢發板,我就負責等食。冇幾耐就陣陣香氣撲👃🏾而來,應該係啲 herbs 加 tandoori 燒烤,真係好鬼香!先嚟 D 薄脆,係送嘅,叫 Poppadom,好香口,仲有三隻醬料點,幾惹味。唔洗好耐,眼前就上咗兩個砵,係咖哩雞同毛茄嘅 Bindi Masala,仲有印度餅 Garlic Naan。個咖哩雞同毛茄都好好味,簡直係味蕾嘅沖擊!我原來好怕啲一 pat pat 嘅嘢,但係天湖令我改變,仲大開眼界!真係好正!D Nanna 仲要熱辣辣,軟綿綿,送D汁一流!可能係我食過最好味嘅 Naan!D Naan 好快比我掃晒,我個 friend 話要再嗌D飯送,我諗住都係普通黃薑 / Saffron Rice,點知嚟到嘅係名叫 Jeera Rice 嘅白飯,千祈咪睇小呢個飯,加左 Cumin Seed 同莞茜,食落齒頰留香!齋食都好好味!天湖令我對印度菜改觀,仲好似有

天湖令我對印度菜改觀,仲好似有D上癮,我而家寫食評諗返起都流晒口水,可能要再入東涌探探個 friend 先得!
2016-11-09 2396 浏览
朋友推介我地食印度餐廳,未去之前已經打電話去book,唔識去仲可以叫埋餐廳老闆去東涌地鐵站接我地,真係好有人情味既小店。舖頭唔算好大,入面2張枱出面有4、5張。老闆係印度人但識少少廣東話,所以唔驚溝通唔到,而且仲好好人。7個人嗌左2個二人餐,再加啲小食。推介以下其中三樣。叫左個咖哩羊,好香好濃,但唔太辣,好岩香港人口味。仲配埋烤餅,味道好夾,如果有飯就更加好!仲叫左胡椒烤餅,顏色好靚,幾吸引!食落好香脆,好香胡椒味但唔會辣。用黎做餐前小食就一流!如果佢唔係咁多莞茜,我會更中意!最推介係芝士薯條,好香脆,好濃芝士,仲可拉絲,佢係幾種芝士混合而成,好少食綠色既芝士呢!食完好想叫多個,不過太飽喇,下次要再叫!最後食左7百幾,都唔算貴啦!

7個人嗌左2個二人餐,再加啲小食。推介以下其中三樣。
最後食左7百幾,都唔算貴啦!
  • 芝士薯條
2016-10-20 1646 浏览
All, please be very careful when you order food from this restaurant, they serve you unhygenic food, not sure if they are serving the to be thrown away contaminated food. I ordered food for my famoly and after eating it we were all admitted to hospital for food poisoning and it took us 5-6 days to recover. It was the worst experience we had ever ny eating Indian food outside India, though we have travelled many countries HK manasarover is pathetic, please do a health check of the food before the
I ordered food for my famoly and after eating it we were all admitted to hospital for food poisoning and it took us 5-6 days to recover. It was the worst experience we had ever ny eating Indian food outside India, though we have travelled many countries HK manasarover is pathetic, please do a health check of the food before they serve.
Food poison on the menu
外卖送餐
2016-10-09 1804 浏览
#尋找美食之旅 #Herfood東涌區 東涌只得東薈城有野食?錯錯錯🙅🏻 其實行遠少少大把選擇!仲特別多印度菜食👳🏾呢間個menu超多野揀👍🏻 咖哩都超過40款,烤餅仲有成13款😱 味道方面有傳統特色同時好味😋 而且秋天時節坐室外座位都幾舒服正宗牛咖哩 $82 + 牛油烤餅 $25呢個有辣有唔辣既咖哩,小編叫左個唔辣既,牛肉係偏瘦既牛腩位,係一絲絲既咖哩味唔算太重,但算幾香😅 同埋一定要配埋烤餅食🙌🏻🙌🏻🙌🏻呢啲手搓烤餅只有係印度餐廳先食到印式羊肉餡烤餅卷 $82即係平時食到既Kebab,勁大卷😱一份可以3-4個人分享,烤過既羊肉幾香口,重羊肉味 (唔知係咪so味),夾住生菜食就冇咁heavy印度奶茶 /原味甜乳酪 $30如果冇飲過印度奶茶,就要有心理準備😏😏佢同港式既好唔同,香料味好重,同埋都幾甜,茶味相對冇咁出印度乳酪有甜同咸味,比平時既乳酪少左份酸,質感冇咁厚,但呢杯甜乳酪就淡左啲,應該唔好加冰印式甜牛奶球 $30今次中伏了~~~可能係小編唔識欣賞🙈🙈口感好似牛油蛋糕,浸左落糖水好耐,變左吸哂糖水既蛋糕,甜到傻😣試新野就係咁,但小編會繼續試!
#尋找美食之旅 #Herfood東涌區

正宗牛咖哩 $82 + 牛油烤餅 $25

印式羊肉餡烤餅卷 $82

印度奶茶 /原味甜乳酪 $30

印式甜牛奶球 $30
今次中伏了~~~可能係小編唔識欣賞🙈🙈
試新野就係咁,但小編會繼續試!
2016-10-08
  • 烤餅
2015-12-11 1938 浏览
有位食貨朋友(仲好叻煮野食)介紹東涌有間癮世印度餐館絕對正宗好味! 人在尖咀都要"仆住入去食" 東涌站出乘坐預約好的餐廳van 約5分鐘車程,再步行1分鐘即達。點餐交給有選擇困難症的朋友負責,我點烤魚好了~其他的他發板一定"冇死"咖哩角酥香可口,蘸印度醬汁更good芒果味濃 (朋友杯Masala Tea都好good)額外點了masala papad,配料有蕃茄洋蔥碎等,味道更豐富,$18抵新鮮多肉的魚,而且烤得剛剛好,想食多一條一輪重口味過後,相對這菠菜芝士較失色因為garlic naan太正幾飽都要encore埋Paneer Naan最後來個印度式除口氣大法「搭糖」
東涌站出乘坐預約好的餐廳van
印度雜菜咖哩角
咖哩角酥香可口,蘸印度醬汁更good
Mango Lassi
芒果味濃 (朋友杯Masala Tea都好good)
胡椒脆餅(贈送)
胡椒脆餅
新鮮多肉的魚,而且烤得剛剛好,想食多一條
Chicken Tikka Masala
印度芝士波菜
一輪重口味過後,相對這菠菜芝士較失色
蒜蓉烤餅
芝士烤餅
因為garlic naan太正
幾飽都要encore埋Paneer Naan
最後來個印度式除口氣大法「搭糖」
2015-11-07
印度雜菜咖哩角