2019-10-19
🥖亞麻籽杏脯肉南瓜籽酸種包($50)🔻推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌘甜度:適中🌕🌕🌘🌑🌑質地:外皮硬脆 內鬆軟有彈性🔺已經係6月嘅時候食了🙈依家已經翻食過數十次🥰Levain係香港係我最愛嘅酸種包包之一,遲d逐一分紹食過嘅款😆。PMQ要上大斜路,身水身汗 上到去係門外有試食🤭🤪仲有兩種,一隻就係我買左依款,另一隻就係德國酸種包~唔知幾時開始愛上酸種包😛喜歡有韌性嘅外嚼皮 內濕潤有彈性的包肉,和普通法包不同 不同!之前吃過桂圓合桃 覺得還好,但這個一試就愛上🥳(心中旋轉 起舞🌸撒花~)其實我見出面標($95)但廚櫃有小一點就是($50)可能太早去到,包款不算很多,然後走時才見refill好多新包😫依個包包烤熱後外皮咯咯脆,加上表面佈滿 海量南瓜籽葵瓜籽就更香脆🤤然後咬到內包肉 係好有水份濕潤不乾,又有彈性嘅鬆軟,配埋酸酸甜甜嘅杏桃肉非常好吃😋而且杏桃份量多又大顆,還混有亞麻籽,更健康有營養~依到除左主打嘅麵包,仲有咖啡 蛋糕 甜點 曲奇同set breakfast😚
🔻
推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌘