2008-04-10 18 浏览
奇華係傳統中式餅家差唔多百年歷史的老字號~隨住時間..市民口味o既變化奇華不得不擴大product ranges開發西式餅、麵包的路線!今期做呢隻蛋糕o既promote~蛋白香蕉燕麥蛋糕!不嬲鐘意食蛋糕o既我~當然買黎做下午茶試下啦~食落唔會太甜~軟綿綿的蛋糕充滿住香蕉味~加上燕麥的口感~真係一件絕妙的配搭丫!!!奇華中式嫁女餅深入民心~估唔到做蛋糕都一樣掂!果然係勁呀!
奇華係傳統中式餅家
差唔多百年歷史的老字號~
隨住時間..市民口味o既變化
奇華不得不擴大product ranges
開發西式餅、麵包的路線!

今期做呢隻蛋糕o既promote~
蛋白香蕉燕麥蛋糕!
不嬲鐘意食蛋糕o既我~
當然買黎做下午茶試下啦~
食落唔會太甜~
軟綿綿的蛋糕充滿住香蕉味~
加上燕麥的口感~
真係一件絕妙的配搭丫!!!

奇華中式嫁女餅深入民心~
估唔到做蛋糕都一樣掂!
果然係勁呀!
蛋白香蕉燕麥蛋糕!
2008-03-18 18 浏览
之前都講過鐘意食呢到o既雞蛋糕今日就算唔係做緊special offer都黎呢到買件食下唔鐘意食咁甜o既我當然會選擇低糖雞蛋糕啦感覺健康d~雞蛋糕同其他蛋糕有咩分別?就係雞蛋糕冇用牛油~純種中式蛋糕~o岩口味!
之前都講過鐘意食呢到o既雞蛋糕
今日就算唔係做緊special offer
都黎呢到買件食下
唔鐘意食咁甜o既我
當然會選擇低糖雞蛋糕啦
感覺健康d~
雞蛋糕同其他蛋糕有咩分別?
就係雞蛋糕冇用牛油~
純種中式蛋糕~
o岩口味!
低糖雞蛋糕
2008-03-11 20 浏览
一直都鐘意食奇華o既雞蛋糕今期做promo.有special offer梗係唔執書黎呢到上倉啦~~呢到o既雞蛋糕唔只糕身鬆軟而且充滿蛋香~上面仲有幾粒松子o係到好好味~加上低糖~唔太甜~好o岩我口味!!可惜o既係唔買得好多...因為好快會過期!!!希望佢可以多d做呢個product o既promo.啦!
一直都鐘意食奇華o既雞蛋糕
今期做promo.有special offer
梗係唔執書黎呢到上倉啦~~

呢到o既雞蛋糕唔只糕身鬆軟
而且充滿蛋香~
上面仲有幾粒松子o係到
好好味~
加上低糖~唔太甜~好o岩我口味!!
可惜o既係唔買得好多...
因為好快會過期!!!
希望佢可以多d做呢個product o既promo.啦!
2008-01-06 28 浏览
有一次不經意之間食左佢ge腰果馬仔同蝴蝶酥..好好味.又平..only$10~之後有次好肚餓行過.見到d趣寶.有咖啡味.杏仁味同蛋白味..最愛咖啡嗰隻..好濃好鬆化牙..!!仲有個光酥餅粉粉地..但好夠味.~我都ok中意..不得不提係個紅豆燒餅..好多蓉..個皮sweet好好咬,,呢一間係間好成功ge餅家牙..!!
2007-11-24 24 浏览
杏仁餅屋企有老人家o既話一定會識!而奇華的杏仁餅就o岩哂老人家!前幾日行過奇華買包杏仁餅俾屋企老人家食老人家食完後的反應:滿意不過價錢較貴...$18得差唔多10塊如果平d會更好~之但係見到老人家開心都抵返o既~
杏仁餅
屋企有老人家o既話一定會識!
而奇華的杏仁餅就o岩哂老人家!
前幾日行過奇華
買包杏仁餅俾屋企老人家食
老人家食完後的反應:滿意
不過價錢較貴...$18得差唔多10塊
如果平d會更好~
之但係見到老人家開心
都抵返o既~
2007-10-21 11 浏览
入左睇下有咩聽日用黎做早餐~見到得返賣淨一包o既「黑芝麻包」又幾抵~$6.5有4隻~而且隻隻都脹卜卜咁~返到屋企忍唔住食左一隻芝麻味幾濃~味道都唔錯~o岩我口胃!正呀!
入左睇下有咩聽日用黎做早餐~
見到得返賣淨一包o既「黑芝麻包」
又幾抵~$6.5有4隻~
而且隻隻都脹卜卜咁~
返到屋企忍唔住食左一隻
芝麻味幾濃~味道都唔錯~o岩我口胃!
正呀!
2007-05-03 23 浏览
都係餅癮發作個陣買o既~仲要係我呢期o既favorite綠茶味~$6/8片,薄薄的一片但都夠大塊,價錢ok合理食過多種綠茶製品,呢個係惟一一個有清香綠茶味o既食品~~~入口係好香o既茶味,微甜,更突出茶香。值得推薦!

$6/8片,薄薄的一片但都夠大塊,價錢ok合理

2007-05-03 16 浏览
餅癮發作,買o左奇華o既蛋白杏仁趣寶。$5/50g,都ok,唔算貴。好脆,口感幾好。甜味係十分甜,食得好甜o既我就好鐘意:)杏仁味好重,不過係舊式杏仁油個種杏仁味。overall我覺得好好食~之前食過海苔趣寶,都係好甜好好食,不過就係好香o既海苔(有d似紫菜)o既味道。食到停唔到口!
餅癮發作,買o左奇華o既蛋白杏仁趣寶。

(非会员)
2007-04-03 11 浏览
奇華的價錢一向也是中高路線,不是太多種食品出色,星期日同男友去買沙琪瑪時,發現了他們起哂價,由$10加到$12一包,其他蛋糕也加$0.5-$1.5不等,一件半隻手拿大的蛋糕也要買5.5…味道只是一般,我就覺得不太值了.......
2007-02-04 26 浏览
朋友知道我一向喜歡綠茶食品,特別送給我一包綠茶餅,一吃之後,喜歡到不得了,於是親自前往選購。去到後滿眼所見臨廊滿目,種類多不勝數,樣樣都好似好好食,唔知選邊種好,於是就選茶餅算了。茶餅有紅茶、綠茶、烏龍、香片,個人覺得紅茶可能普通一D,所以只選購其他三款,還多買一些送給朋友,大家可以分甘同味。回家後細心品嚐,滿已為香片一定係最清香的一隻,原來最香的一隻竟然係烏龍。再上網睇o下食評,原來馬仔同咖啡曲奇都係好o既選擇,惟有下一次再去買來試食了。喜歡茶味食品的朋友,不仿一試。

2005-03-20 8 浏览
唔太甜又可以一粒一粒咁拉出黎食又有半粒半粒既腰果o係面好好味食完都唔覺漏我只係食佢出品既馬仔
唔太甜又可以一粒一粒咁拉出黎食
又有半粒半粒既腰果o係面
好好味
食完都唔覺漏
我只係食佢出品既馬仔
2005-03-19 5 浏览
其實係豆沙夾餅ar, 同美心一樣, 不過好食好多! d豆沙好足, 不過就甜o左d, 但都可以接受, 個餅都好食, 唔會好濕or 太dry, 仲係$4.5 ja, 平過美心$0.5 tim!
2004-10-10 20 浏览
我唔鍾意食牛油味太重的曲奇, 因為咖啡味的原故, 忍唔住買了咖啡曲奇食. 嘩! 正呀... 食唔到牛油味, 咖啡味濃而且好鬆化, 放入口慢慢溶化, 簡直食到唔停得口. 一次過可以食晒成包, 因為每包只有十幾二十粒.

2004-10-10 36 浏览
我最鍾意食蛋卷同咖啡味的食品, 暫時我淨係知道只有奇華餅家推出咖啡蛋卷. 當然我無放過, 買了一盒嘗試. 結果... 好正呀, 咖啡味濃, 蛋卷很脆, 而且唔太油膩,唔會食到隻手油"淋淋" . 好短時間食完一罐, 忍唔住再買多罐... yummy yummy