好耐無出post,我出親9成就一定係伏,不可不出,我先會出現。話說去過呢間3次都食唔到,因為睇左OpenRice d人話ok,就試下。大排檔同茶餐廳分別就係風味同炒野火喉,如果唔係我幫襯茶餐廳小菜唔好?但每次都好多人,但第4次晚市去,下兩張到我,就等一鑊決定食佢。一等就45分鐘,因為要入哂大檯先,未食飯先等你餓到無心情,門口帶位哥仔態度我都不置評(自己觀察)。入到去叫生炒骨,鮑魚雞煲,炒菜芯。先講我最期待的生炒骨,一上檯我就知唔好食,因為有樣睇,佢無炸兩次,油溫上度160度炸一次就算,就用極酸既汁,溝埋就算數,佢個樣根本就係茶餐廳水準但係扮大排檔。之係鮑魚雞煲鹹到你根本無辨法食哂佢。2xx一份得兩隻鮑魚你自己諗抵唔抵。全晚較為正常係炒菜芯,雖然蒜蓉同菜芯係好似貌合神離咁,可能最後先落蒜蓉關係。埋單都要38x 真心唔抵。一句無下次,寧願食妹記好過(利申;不是打手)

一句無下次,寧願食妹記好過(利申;不是打手)
2024-07-05 2395 浏览
約左同朋友慶生,叫左個6人餐,再散叫左d餸。食物味道唔錯,龍蝦煎米底好有驚喜,龍蝦好新鮮彈牙,米餅好食;除此以外,其他餸都唔錯。就味道而言,值得推薦。不過各待應真係好勤力,收碟收得好快,真係要rap番句“未必個個都明白,好似上次個餐廳職員,係咁想收我隻杯,但明明我都仲未飲完,講完”。
就味道而言,值得推薦。
2024-07-05
  • 上湯焗龍蝦煎米底
舊時代的香港,到處都是街邊大排檔,有賣粥粉面飯的、有賣水餃雲吞的、有賣三文治咖啡奶茶的、也有賣鑊氣小炒的,客人坐在街頭邊吃小炒邊喝啤酒,高談闊論,食得暢快,這就是香港街頭大排檔的文化✌️。後來發展到屋村有冬菇亭大排檔。舊居近長沙灣麗閣邨,當年我和家人經常前往哪裏的冬菇亭大排檔吃晚飯,冬天時的枝竹羊腩煲是我家人的最愛,唯我不喜歡羊肉的騷味😣;之後遷往荃灣居住,亦經常於週六或週日前往附近街市內的大排檔開餐,那裡的煎蠔餅是我吃過做得最好的。自從街市被領匯接收之後,我家附近的大排檔就絕跡了,也吃不到以往街市內唯一的印度咖喱角🙁。有次經過荃灣街市竟然看見以往在萬有街市內的大排檔老闆已轉行在荃灣街市開了一個菜檔呢!  現在香港鑊氣小炒大排檔大多已經上樓,或以茶餐廳/飯店形式經營,部份則採用舊式大排檔的裝修和陳設來吸引客人和遊客打卡。這一類港式地道大排檔,除了有鑊氣小炒外,還有生猛海鮮🦀以及潮州打冷🐟等,更有脆皮豬手,黃金蝦🦐/脆魚皮,椒鹽鮮魷🦑, 避風塘粟米🌽等都非常受歡迎😋。今天相約了三位好友聚舊,我們選了「女人街食飯公司」(以下稱:大排檔),這一間鑊氣小炒大排檔設在旺角通菜街(俗稱:女人街)一棟

今天相約了三位好友聚舊,我們選了「女人街食飯公司」(以下稱:大排檔),這一間鑊氣小炒大排檔設在旺角通菜街(俗稱:女人街)一棟商業大廈的一樓。
乘坐大廈的升降機🛗到一樓,甫出升降機門,就能看到一家裝修恍似80年代香港的餐室門面的「女人街食飯公司」👍;這部升降機就像一個會穿越的時光機。
大排檔大門玻璃左右各寫上:「冷氣開放、歡迎光臨」八個大字 (這是香港80年代的餐室最常見的);
在正門左右牆壁上還用了舊式酒樓的龍鳳大禮堂的立體”金龍”和”金鳳”裝飾,令人感覺恍似穿越時空,回到80 年代的香港。
大排檔門外還擺放了整齊的塑膠椅子,好讓沒有預訂座位的客人可以舒適的等待入座,相當細心👍。
我吃飯當天6:30pm到達大排檔,看到已有十幾二十人在門外等待入座。(因為當天比較匆忙,所以沒有拍照,這幾張照片是我後來行經旺角時補拍的,拍攝時間是5:35pm左右,可以看見大排檔還未營業,而大排檔侍應則在店內圍在一起像在開會。)
大排檔室內的佈置就似街市內的熟食中心;啡色木紋防火膠板大圓枱 (小時候的我,家中也有相類似的飯檯),大紅燈籠🏮,屋村酒樓式的有靠背紅色餐椅,懷舊紙皮石地板;大排檔的名字還採用了霓虹燈招牌掛在室內,還有一個傳統地道特色的節慶花牌;
和一些舊式街舖門面和不同的捲閘/拉閘等,表現出濃烈的老香港風情;
大排檔內冷氣充足,位置也不擠迫,比一般街市內的熟食中心環境舒適得多,而且感覺乾淨👍。大排檔的盡處還有一個放海鮮的魚缸;其中一個職員的白色上衣背後寫上公司中英文名稱及市井字樣的制服,心想這位一定是話得事既大佬👍,感覺好MK😂。
我自己之前就試過渣華道的「東寶小館」、西環的「楚撚記」及尖沙咀的「金妹記」,講真每間食物其實差不多,各有千秋,相同的只是每間食飯都好「Chur」😤!我今天訂枱6:30pm,電話訂枱時負責的職工就已經表示用餐時間只有一個半小時。到達當天登記入座時職員又一再提醒我8:15pm一定要還枱(哈哈,竟然多了15分鐘😏)。
因為其中一位朋友下班後趕來最快都要近7:00pm,所以我和另外兩位朋友到達後就馬上看餐牌,大約6:40pm就巳點齊所有餸菜。

第一碟雞6:46pm已經上枱,然後3分鐘之內,其他餸菜亦已陸續上枱。哇!上菜上得咁快,想必是所有餸菜都已經預先準備好,所以只需一,二分鐘就機乎全部上齊。此時朋友剛到,之後我們再追加了一碟粉絲蒸蟶子皇,雖然蒸蟶子和烹調煲仔飯需時,但所有餸菜7:00pm已經全部上齊。

以下介紹一下當晚的菜餚:
~ 瑤柱招牌走地雞🐔(半隻)($158)
半隻雞上鋪滿炸蒜片,最上面有大約兩粒份量的乾瑤柱,周圍有切得好靚嘅蔥花,醬料有一碟少少酸辣的醬汁(似泰式醬汁)及一碟有蔥的醬油,賣相100分👍。雞的肉質非常滑,但口感不是太結實,不像走地雞的口感(我去年在清遠吃過的走地雞的肉質是比較結實和煙韌的),不沾醬汁都很好吃,沾上不同醬汁又有不同的口味,但兩粒瑤柱因為較碎,又跟其他配料混在一起,只是吃了一點點而已。

這隻雞應該是用上湯加入瑤柱來浸熟;個人感覺認為瑤柱的味道不會太突出,但可以增加食物的鮮味,這道菜是有一點點鮮味,肉質夠滑但雞的味道不算太濃。我感覺這道菜似貴妃雞多過似走地雞🤔。
瑤柱招牌走地雞(半隻)
~ 椒鹽粟米🌽($78)
大排檔統一的做法,粟米切開形狀似骨牌,上面灑滿炸蒜蓉粒,用碎蔥花點綴。 這碟椒鹽粟米入口有點嚼勁,粟米味道不算太甜,口感比較油膩,可能是翻炸的🤔?相比起金妹記的,我較為喜歡後者。
椒鹽粟米
~ 黃金炸魚皮($78)
新鮮熱辣炸起的魚皮加入鹹蛋黃蓉,入口脆卜卜,又有鹹蛋黃的鮮味,我個人非常喜歡,在座幾位朋友吃過也直豎拇指。正👍!正👍!正👍! 唯一注意的是比較熱氣,那麼就喝多一杯啤酒吧,哈哈!
黃金炸魚皮
~ 黑椒蜜餞薯仔🥔牛柳🥩粒($168)
如果只有薯仔及牛柳粒,那麼這碟餸菜的顏色會過於單調,青🫑/紅椒🌶️和紅洋蔥🧅是好幫手,增加了視覺上的享受。

走過油的薯仔🥔夠棉滑,加入了甜甜的蜜餞很可口;爽口的洋蔥和帶甜味的青/紅椒更可以緩和黑椒牛柳粒的微辣。我吃過最好吃的黑椒薯仔牛柳粒是在康怡廣場金公館所吃到的。
黑椒蜜餞薯仔牛柳粒
~ 鴛鴦蒜🧄粉絲蒸蟶子皇($224)
今天紐西蘭蟶子皇特價,由原價$68/隻減至$56/隻,每隻便宜了$12,所以我們叫了四隻,用蒜蓉粉絲蒸。蟶子皇上枱目測巳經感覺夠大隻,鴛鴦蒜粉絲鋪滿整碟蟶子皇,加上蔥花非常漂亮,大家看到,已經口水直流,打卡後馬上趁熱享用。

蟶子皇入口感覺爽、滑及充滿鮮味,加上惹味的蒜蓉及充滿海鮮鮮味的粉絲,令在座各人都感到大滿足。這碟蟶子皇沒有叫錯,非常值得😋。
鴛鴦蒜粉絲蒸蟶子皇
~ 砂煲臘味豬油撈飯🍚($88)
煲仔飯上的臘味切成小粒,加入蔥花和豉油,蓋上煲蓋數分鐘後食用最佳。
米飯粒粒分明有咬口,是我最喜愛的質感👍。(家中的飯永遠都是軟軟軟的,因家中有96歲老人不能吃較硬的飯,所以我在家中很少吃白米飯。)
砂煲臘味豬油撈飯
~ 高湯蝦乾🍤粉絲雜菜🥦煲($98)
熱騰騰的雜菜煲上枱時還在翻滾,內有數隻差不多兩吋長的蝦乾🍤,有咬口有鮮味;沾滿上湯的綠色蔬菜🥬還可以帶走口腔內的油膩,非常好。
~ 招牌杏汁燉豬肺($168
必點白雪雪的杏汁燉豬肺,湯很濃豬肺也很腍,每人也分了兩碗有多。而我可能喝了啤酒有些醉意,又忙着與朋友聊天,竟然忘記拍照🤦‍♀️。
~ 藍莓啤酒🍻($36)
吃大排檔小炒不能缺少的大啤,當然要用戰鬥碗來喝啦!
藍莓啤酒
還未到八時,大排檔侍應已經提醒我們8:15pm一定要還枱,而且把我們枱上大部份吃完的餸菜碟都收走了,還不停在我們餐桌旁遊走,好像示意我們最好盡快離開🙄;此時也見到有其他食客結帳離座,我們覺得在這裏再逗留只會增加壓力,所以準八時結帳離開。

朋友提議以後也不要在有用餐時限的餐廳聚會,因為正當大家酒酣耳熱之際就要離座,相當掃興😤。 雖然今天只是星期四, 但這家大排檔也相當旺場,不過我們也不會再來這裏用餐!

但若果我是遊客,或是招待一些外國朋友來這裏感受一下舊日香港風情,「女人街食飯公司」位於購物林立的旺角區,不失為一個好地方👍。但最好要先訂枱,以免向隅✌️。 因用餐限時,建議若然意猶未盡,想和朋友繼續喝喝酒聊聊天🍺,吃飽可轉場👌,到附近的廣華街吃甜品🍧,或到朗豪坊頂樓繼續暢飲吧🥂!

不過,如果覺得受不了這裏侍應的冷漠和凶狠的態度,還有快餐式的進食,最好就不要來了,吃飯一肚氣會令人消化不良,不管食物有多好吃,服務好才是王道✌️!否則香港人不會經常北上,我也覺得國內食肆的服務是香港人捧場的重要原因之一👍!
题外话/补充资料: 這裏的衛生評分純粹針對大排檔內的環境,未知大排檔的洗手間是否屬於大廈管理的, 因為洗手間設於大排檔室外公共地方,而我個人就不太滿意位於大排檔室外洗手間的管理。
2024-03-14
黃金炸魚皮
鴛鴦蒜粉絲蒸蟶子皇
砂煲臘味豬油撈飯
高湯蝦乾粉絲雜菜煲
😍聞名而久,出名難book既懷舊大排檔😍朋友預早大半個月係openrice system訂位,起初只有20:30位,朋友膽粗粗預早兩星期打電話到餐廳嘗試提早,好好彩可以提早18:30,條件係20:30前要交枱一行5人我地order左「澳洲龍蝦蟶子六位餐」五人享用,分量足夠,食到攬住個肚腩🫢🍽️爽脆麻辣魚皮開胃菜非常香口,麻味十足,食到舔舔脷停唔到🍽️黑松露鮮蝦多士(6件)大啖大啖肉,蝦爽口彈牙🍽️滋補燉湯 - 杏汁燉豬肺杏汁非常濃郁,飲完碗湯都3成飽🍽️上湯焗澳洲龍蝦煎米底(約斤十二兩)菜一上,煎米底已經無左一半,宜家香港已經好少食到煎米底菜式,實在令人相當回味😍龍蝦厚肉份量不少👍🏻🍽️豉椒炒蟶子皇(6隻)蟶子size好大,豉椒炒最適當不過😗🍽️蜜餞薯仔牛柳粒基本菜式,大排檔之選🍽️懷舊鳳梨咕嚕肉不過不失👍🏻🍽️瑤柱招牌走地雞走地雞上加上瑤柱醉,香蔥絲及炸蒜片配上薑蔥汁及泰式酸辣醬🤪好新鮮既配搭埋單$1926 非常抵食另外開瓶費免收,同伴帶左枝Sake,外加order 啤酒,飲飽食醉,愉快的星期五😋
😍聞名而久,出名難book既懷舊大排檔😍

朋友預早大半個月係openrice system訂位,
起初只有20:30位,
條件係20:30前要交枱

一行5人

🍽️爽脆麻辣魚皮
開胃菜非常香口,麻味十足,
食到舔舔脷停唔到

🍽️黑松露鮮蝦多士(6件)
大啖大啖肉,蝦爽口彈牙

🍽️滋補燉湯 - 杏汁燉豬肺
杏汁非常濃郁,飲完碗湯都3成飽

🍽️上湯焗澳洲龍蝦煎米底(約斤十二兩)
龍蝦厚肉份量不少👍🏻

🍽️豉椒炒蟶子皇(6隻)
蟶子size好大,豉椒炒最適當不過😗

及泰式酸辣醬🤪好新鮮既配搭

埋單$1926 非常抵食

2024-05-10
  • 瑤柱招牌走地雞
朋友預早大半個月係openrice system訂位,起初只有20:30位,朋友膽粗粗預早兩星期打電話到餐廳嘗試提早,好好彩可以提早18:30,條件係20:30前要交枱一行6人我地order左「澳洲龍蝦蟶子六位餐」6人享用,分量足夠,食到攬住個肚腩🫢🍽️爽脆麻辣魚皮開胃菜非常香口,麻味十足,食到舔舔脷停唔到🍽️黑松露鮮蝦多士(6件)大啖大啖肉,蝦爽口彈牙🍽️滋補燉湯 - 杏汁燉豬肺杏汁非常濃郁,飲完碗湯都3成飽🍽️上湯焗澳洲龍蝦煎米底(約斤十二兩)菜一上,煎米底已經無左一半,宜家香港已經好少食到煎米底菜式,實在令人相當回味😍龍蝦厚肉份量不少👍🏻🍽️豉椒炒蟶子皇(6隻)蟶子size好大,豉椒炒最適當不過😗🍽️蜜餞薯仔牛柳粒基本菜式,大排檔之選🍽️懷舊鳳梨咕嚕肉不過不失👍🏻🍽️瑤柱招牌走地雞走地雞上加上瑤柱醉,香蔥絲及炸蒜片配上薑蔥汁及泰式酸辣醬🤪好新鮮既配搭埋單$1926 非常抵食另外開瓶費免收,同伴帶左枝Sake,外加order 啤酒,飲飽食醉,愉快的星期五😋
朋友預早大半個月係openrice system訂位,
起初只有20:30位,
條件係20:30前要交枱

一行6人

🍽️爽脆麻辣魚皮
開胃菜非常香口,麻味十足,
食到舔舔脷停唔到

🍽️黑松露鮮蝦多士(6件)
大啖大啖肉,蝦爽口彈牙

🍽️滋補燉湯 - 杏汁燉豬肺
杏汁非常濃郁,飲完碗湯都3成飽

🍽️上湯焗澳洲龍蝦煎米底(約斤十二兩)
龍蝦厚肉份量不少👍🏻

🍽️豉椒炒蟶子皇(6隻)
蟶子size好大,豉椒炒最適當不過😗

2024-05-10
  • 招牌杏汁燉豬肺
  • 招牌瑤柱走地雞
2024-06-29 3178 浏览
用左十幾年OpenRice 從來未打過食評,但依間餐廳真係想強烈建議大家,唔好去‼️,如果有一日執笠一定係因為你啲”好客員工”幫到手😇-麻煩你地唔好再吹奏依間垃圾餐廳‼️-話說星期日有個外國朋友嚟香港想食大排檔,咁我上網搵,見到依一間望到700幾個好評就以為幾好,就訂台食飯啦,咁3個人叫5個菜黃金鮮魷、咕嚕肉、椒鹽粟米、薯仔牛柳粒、粉絲蝦乾菜煲、-黃金鮮魷係好食,但咕嚕肉、牛柳粒、椒鹽粟米都係唔熱👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻呢啲最常叫嘅菜式,擺明係預先整好,之後有客人先整返熱少少先俾客人,所以冇咗熱辣辣嘅感覺,-但嘢食都算,不過不失,但態度真係極度差‼️我食完嬲嬲地,入返OpenRice先見到,七百幾個好評後面,全部都係鬧服務態度差👎🏻👎🏻👎🏻唔優做,親身體驗之後,發現香港嘅餐廳執笠唔係冇原因。-問個服務員,落單寫野飲,我哋叫咗2杯鹹檸七,1杯青檸梳打,問佢$26嘅鹹檸七,有冇得另上個冰底,唔想啲冰融得太快冇味。佢勁串話:嘢飲梗係冰入面,邊有得另上;你幾時見過人凍檸茶啲冰另上,仲要停唔到口,繼續想串,叫佢停佢先識stop,另外一個朋友聽到都講,問一句啫,洗唔洗咁啊⁉️個態度真係勁差,一定都唔會再黎👎🏻👎🏻

如果有一日執笠一定係因為你啲”好客員工”幫到手😇

麻煩你地唔好再吹奏依間垃圾餐廳‼️

黃金鮮魷、咕嚕肉、椒鹽粟米、薯仔牛柳粒、粉絲蝦乾菜煲、

但嘢食都算,不過不失,但態度真係極度差‼️

個態度真係勁差,一定都唔會再黎👎🏻👎🏻

總結一句,如果唔想俾錢買難受,真係千祈唔好去,快啲執左佢👎🏻
2024-06-23
旺角想食粵菜,不妨試吓呢一間,不妨裝修食物都好唔錯。因為電話永遠打唔通嘅關係,6:15上去攞籌,最終等咗個半鐘先入到去,8個人叫咗7道餸1個湯。蝦多士好出名,價錢係逐件計而唔係一碟有幾多咁,賣相都好吸引值得一試。煎炸嘢嗌咗豆腐同埋椒鹽粟米,香口野一定唔會難食🤭肉類方面叫咗咕嚕肉,薯仔牛柳同埋蔥油雞,前兩者反而覺得係必叫,點知味道同水準完全比唔上蔥油。薯仔炒牛柳過分多美極味道,熱咕嚕肉炸粉好多肉類比例好少。基本上每台都有叫到,但我唔建議叫。相反地蔥油雞好出色,雞好嫩滑汁都調校得好好。仲有個螺頭湯都好出色,好足料,完全唔覺有落味精。8個人每人都飲到一碗,份量好好。基本上呢頭落單,嗰頭就係咁上菜,最後係食咗四個字就食哂😂等左1.5h食20分鐘就完左,肚餓嚟啱哂。
旺角想食粵菜,不妨試吓呢一間,不妨裝修食物都好唔錯。

黑松露蝦多士
煎炸嘢嗌咗豆腐同埋椒鹽粟米,香口野一定唔會難食🤭

相反地蔥油雞好出色,雞好嫩滑汁都調校得好好。
蔥油雞

螺頭湯

黑松露蝦多士
蔥油雞
螺頭湯
2024-06-12 1525 浏览
叫咗個炒蜆之類嘅餸, 大部分都冇開口食唔到, 同個夥記講差唔多成碟都係咁冇得食喎, 佢好串咁講咗一句‘’全部都食得‘’就走咗 😡 另一個夥記催我哋交枱講嘢都串串貢, 難怪個個都北上消費食好西 🤷
2024-05-01 2064 浏览
女人街食飯公司喺走懷舊大排檔風格,店內環境充滿香港特色🇭🇰地方闊落👍🏻非常適合一大班人聚餐🥢黑松露鮮蝦多士 $28一件黑松露鮮蝦多士炸到外層脆口,內裏好鬆軟😍蝦非常大隻,爽口彈牙👍🏻點埋黑松露沙律醬好好味😋鳳梨懷舊咕嚕肉 $118咕嚕肉外層炸粉唔會好厚,每舊咕嚕肉都會沾上醬汁🤤醬汁酸酸甜甜😍好開胃金沙脆鮮魷 $118鮮魷外脆內軟,炸粉唔會好厚,鹹蛋黃味香濃😍鮮魷彈牙有咬口👍🏻

黑松露鮮蝦多士 $28一件

鳳梨懷舊咕嚕肉 $118

金沙脆鮮魷 $118
  • 鳳梨懷舊咕嚕肉
講到旺角食晚飯之選,其中一間我鍾意嘅就係懷舊打咭feel嘅大排檔「女人街食飯公司」😻!呢度長期都咁旺,基本上都要早一個星期book位😌 雖然比一般大排檔稍貴,但食物質素確係掂👍🏻🦐黑松露鮮蝦多士:嚟呢度必點🤩!唔單止炸得又香又脆,蝦同黑松露嘅份量亦唔少~🤤🦑虎皮尖椒醬爆鮮魷:有紅椒同青椒,唔算太辣,鮮魷嘅柔軟度亦啱啱好😉 係比較油咗啲😌🐮黑椒蜜餞薯仔牛柳粒:牛柳份量都唔少,而且唔會炒得太韌;黑椒同蜜糖嘅比例都夾到😀🐷鳳梨懷舊咕嚕肉:最有驚喜嘅係難得係用新鮮菠蘿🍍嘅咕嚕肉😋!!三色椒好甜,咕嚕肉算係偏瘦,而且切得比較細舊,令人感覺份量超多~😹🥬高湯蝦乾粉絲雜菜煲:蝦乾好大隻,但菜就係白菜偏多🥲🍚鱈魚肉碎泡飯:好可惜冇咗之前食過嘅龍蝦泡飯,我以為呢個係類似嘅所以叫咗,點知唔係😞 算係多料,但味道冇乜特別,有啲失望🙈仲有其他餸想試,特別係想食蟶子生菜包,同埋希望將來有返龍蝦泡飯🥹

虎皮尖椒醬爆鮮魷

鳳梨懷舊咕嚕肉
🥬高湯蝦乾粉絲雜菜煲:蝦乾好大隻,但菜就係白菜偏多🥲

鱈魚肉碎泡飯
2024-04-17
庆祝纪念
生日
虎皮尖椒醬爆鮮魷
鳳梨懷舊咕嚕肉
2024-04-16 1212 浏览
蝦多士好味,啲蝦彈牙、嚿多士好香口,唔洗點醬都已經好味👏🏻墨魚餅勁彈牙🤩沙拉骨個醬勁攻鼻、同埋我覺得啲肉好多肥膏🙃豉油王龍鬚炒麵其實整得幾好,又乾身,但就好鹹🫣風沙九肚魚 $108𝒷𝒾𝓃𝑔𝓈𝓊𝑒𝓉好味指數 🌟🌟🌟胡麻雞絲粉皮𝒷𝒾𝓃𝑔𝓈𝓊𝑒𝓉好味指數 🌟🌟🌟黑松露鮮蝦多士𝒷𝒾𝓃𝑔𝓈𝓊𝑒𝓉好味指數 🌟🌟🌟🌟🌟豉椒炒花甲𝒷𝒾𝓃𝑔𝓈𝓊𝑒𝓉好味指數 🌟🌟🌟🌟八味脆豆腐𝒷𝒾𝓃𝑔𝓈𝓊𝑒𝓉好味指數 🌟🌟🌟🌟青芥沙拉骨𝒷𝒾𝓃𝑔𝓈𝓊𝑒𝓉好味指數 🌟🌟🌟豉油王龍鬚炒麵𝒷𝒾𝓃𝑔𝓈𝓊𝑒𝓉好味指數 🌟🌟墨魚餅𝒷𝒾𝓃𝑔𝓈𝓊𝑒𝓉好味指數 🌟🌟🌟🌟
蝦多士好味,啲蝦彈牙、嚿多士好香口,唔洗點醬都已經好味👏🏻
墨魚餅勁彈牙🤩
沙拉骨個醬勁攻鼻、同埋我覺得啲肉好多肥膏🙃
豉油王龍鬚炒麵其實整得幾好,又乾身,但就好鹹🫣

風沙九肚魚 $108

豉油王龍鬚炒麵
𝒷𝒾𝓃𝑔𝓈𝓊𝑒𝓉好味指數 🌟🌟

墨魚餅
2024-04-01 1335 浏览
用餐時間明明仲有九個字,想加單叫嘢食,但有個侍應就勁冇禮貌咁問我地之前咁多時間又唔一早叫,而家得番半個鐘用餐時間冇得加單。後尾睇返錶先知原來仲有九個字先夠鐘,同返個侍應講,佢仲要扮聽唔到,態度非常惡劣👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻臨尾有個朋友飲緊枝氣水,得返小小,之後我個朋友個嘴都未離開支飲管就俾人拎走咗支嘢,唔知乜料?總之成間餐廳啲人都勁冇禮貌想講你走咁。😑😑😑😑明明就話用餐時間有兩個鐘但一個鐘之後見你冇嘢食就想趕你走。🫥🫥🫥啲嘢食又唔係好食又比普通大排檔貴。水魚餐廳
後尾睇返錶先知原來仲有九個字先夠鐘,

明明就話用餐時間有兩個鐘但一個鐘之後見你冇嘢食就想趕你走。
🫥🫥🫥
啲嘢食又唔係好食又比普通大排檔貴。
水魚餐廳
2024-03-25 1186 浏览
見到好多人都推薦呢度,所以有機會終於黎左食!價錢係偏高,但味道不錯,而且贏左有冷氣,食得舒服。野食都有鍋氣同中等份量,一大班黎食係唔錯既選擇,上菜又快,服務都好🤓
2024-03-24 944 浏览
舊同事聚舊食餐飯, 8個人一張圓枱啱啱好~女人街食飯公司係一間有冷氣既大排檔,大熱天時又想食大排檔就啱晒啦。不過女人街食飯公司既份量睇得出係比一般大排檔少, 人多就要叫多幾個小菜啦。全部小菜都熱辣辣, 味道唔錯。
舊同事聚舊食餐飯, 8個人一張圓枱啱啱好~

全部小菜都熱辣辣, 味道唔錯。
魚香茄子
臭豆腐
馬拉盞通菜
咕嚕肉
2024-03-24 546 浏览
舊同事聚舊食餐飯, 8個人一張圓枱啱啱好~

全部小菜都熱辣辣, 味道唔錯。
2023-08-18
  • 上湯浸時蔬