2024-07-06
好耐無出post,我出親9成就一定係伏,不可不出,我先會出現。話說去過呢間3次都食唔到,因為睇左OpenRice d人話ok,就試下。大排檔同茶餐廳分別就係風味同炒野火喉,如果唔係我幫襯茶餐廳小菜唔好?但每次都好多人,但第4次晚市去,下兩張到我,就等一鑊決定食佢。一等就45分鐘,因為要入哂大檯先,未食飯先等你餓到無心情,門口帶位哥仔態度我都不置評(自己觀察)。入到去叫生炒骨,鮑魚雞煲,炒菜芯。先講我最期待的生炒骨,一上檯我就知唔好食,因為有樣睇,佢無炸兩次,油溫上度160度炸一次就算,就用極酸既汁,溝埋就算數,佢個樣根本就係茶餐廳水準但係扮大排檔。之係鮑魚雞煲鹹到你根本無辨法食哂佢。2xx一份得兩隻鮑魚你自己諗抵唔抵。全晚較為正常係炒菜芯,雖然蒜蓉同菜芯係好似貌合神離咁,可能最後先落蒜蓉關係。埋單都要38x 真心唔抵。一句無下次,寧願食妹記好過(利申;不是打手)
一句無下次,寧願食妹記好過(利申;不是打手)