2024-12-08 92 浏览
叉燒,作為香港本土飲食文化代表,每一間燒臘,都會有佢既獨門秘方。今次小編就帶大家黎到鰂魚涌,同大家介紹一間主廚兼老闆曾先後任職於米芝蓮一星餐廳以及知名燒臘店,後自立門户,於店內自設燒味工場,新鮮現場現燒燒味既家族式經營既燒臘店 一 好叉燒魂@🌟黯然銷魂飯 $63一碗好食既叉燒飯,除左由梅頭燒製,肉質軟腍既叉燒之外,搭配埋太陽蛋,真系充滿港式風味🤤👍🏻👍🏻🌟大滿貫燒鵝五寶飯 $80五寶飯除左燒鵝、紅腸、招牌爐火叉燒、鹹蛋,仲有皮薄鬆脆,肉質嫩而鹹香既招牌燒腩仔,絕對滿足🤤👍🏻👍🏻📍好叉燒魂地址:鰂魚涌英皇道860-878號麗都大廈地下B及B1號舖#鰂魚涌 #好叉燒魂 #叉燒 #燒味 #燒臘 #留港消費 #支持小店 #港式燒味 #為食關注組 #覓食鰂魚涌 #食在鰂魚涌 #黯然銷魂飯 #鰂魚涌食乜好 #香港美食地圖 #大滿貫燒鵝五寶飯 #九十後行到邊食到邊#HKIG #HKIGER#HONGKONGFOODIE

🌟黯然銷魂飯 $63

🌟大滿貫燒鵝五寶飯 $80

📍好叉燒魂
地址:鰂魚涌英皇道860-878號麗都大廈地下B及B1號舖

#HKIG #HKIGER
#HONGKONGFOODIE

2024-11-02 354 浏览
好叉燒魂係一間唔算太出名,但卻好有溫度嘅燒味店。特別適合忙碌嘅午餐時間。佢哋嘅叉燒真係好正,色澤金黃,表面微焦,散發出誘人嘅煙燻香味。咬一口,肉質嫩滑,汁多味美,甜鹹之間平衡得恰到好處,令人一試成主顧。搭配白飯食,飯粒吸收咗叉燒嘅醬汁,特別有味,簡直係午餐嘅完美選擇。環境輕鬆,雖然唔適合大班人聚餐,但一個人或者同事一齊來,都好啱。而且,價錢相對合理,對於想喺繁忙工作日中快速解決午餐嘅食客來講,真係一個好選擇。 不過我略嫌佢嘅價錢比同區小店偏貴。總括來講,好叉燒魂雖然低調,但佢哋嘅叉燒味道令人忘懷。

總括來講,好叉燒魂雖然低調,但佢哋嘅叉燒味道令人忘懷。
2024-11-01 421 浏览
一個下午茶嘅價錢享受到有誠意嘅叉燒飯同埋燒鵝瀨100分仲要個燒鵝瀨係分湯上燒鵝脆皮多汁,香口叉燒可選肥、瘦、半肥瘦肉及燶邊店員態度親切又熱情環境衛生很乾淨座位寬闊
一個下午茶嘅價錢
享受到有誠意嘅叉燒飯同埋燒鵝瀨100分
仲要個燒鵝瀨係分湯上
燒鵝脆皮多汁,香口
叉燒可選肥、瘦、半肥瘦肉及燶邊
店員態度親切又熱情
環境衛生很乾淨
座位寬闊
2024-10-30 599 浏览
有冇諗過只要比民價就可以食到米芝蓮級數嘅燒味呢? !😌呢次就同大家推介一下位於鰂魚涌嘅新式燒味小店!呢度嘅爐火叉燒,真係堪稱一絕👍🏻最出名就係佢哋嘅⭐黯然銷魂飯⭐- 叉燒採用半肥瘦梅肉,肉質勁嫩滑,肥瘦非常均勻, 而且爐火燒得叉燒微焦又有肉汁,每一啖都令人回味😋- 仲有2大隻蛋香味勁濃嘅湖北蛋🥚我再加左一隻油香鹹蛋+$8同上湯菜心+$16飲品就叫羅漢果茶+$12- 羅漢果茶味道清甜,解喝又清新!喺埋單嘅時候,店員仲同我講原來呢度有位燒味大師之前係米芝蓮一星同係其他人氣燒味店任職過,唔怪之得啲叉燒咁高質素啦!而且店內仲設燒味工場,有太空爐, 每日出爐3轉。確保每位客人嚟食,都係可以食到新鮮又靚又好食嘅叉燒!真係一間好用心製作嘅小店!要讚呀👍🏻
有冇諗過只要比民價就可以食到米芝蓮級數嘅燒味呢? !😌

呢次就同大家推介一下位於鰂魚涌嘅新式燒味小店!
呢度嘅爐火叉燒,真係堪稱一絕👍🏻

最出名就係佢哋嘅
⭐黯然銷魂飯⭐
- 仲有2大隻蛋香味勁濃嘅湖北蛋🥚
我再加左一隻油香鹹蛋+$8
同上湯菜心+$16
飲品就叫羅漢果茶+$12
- 羅漢果茶味道清甜,解喝又清新!

真係一間好用心製作嘅小店!要讚呀👍🏻
2024-10-29
2024-10-29 440 浏览
兒子很喜歡吃叉燒。今天特意和他到鰂魚涌的一間小店吃叉燒飯。到達小店門外,就被它門外的彩繪畫所吸引,畫得非常漂亮,像真度十分高,把叉燒、燒鵝的神髓完全表達,非常吸晴。黯然銷魂飯正宗的爐火半肥瘦叉燒實在美味。叉燒選用梅肉,肉質半肥瘦,微焦的外表很香,咬下去每一口都能感受到肉汁的鮮美,味道濃郁而不油膩。還有蛋香味濃郁的湖北蛋,兒子很快便吃光了整碗飯,果然真的令人想起周星馳食神電影裏的「黯然銷魂」飯。大滿貫燒鵝五寶飯有燒鵝、叉燒、腩仔,紅腸和半隻鹹蛋。霹靂燒腩仔果然名不虛傳,肉質爽嫩,皮薄鬆脆,咬下去時「索索聲」,非常脆!咬吓肉時瞬間釋放出肉汁,口感極為滿足。還有惹味嫩肉的燒鵝、極品的叉燒、美味的紅腸和半隻鹹蛋。整碗飯又是令我們吃過不停。這小店的每一道菜都顯示了傳承的技藝與用心,讓人忍不住想要再吃更多的港式燒味!

大滿貫燒鵝五寶飯

• 大滿貫燒鵝五寶飯
IG: Eattobefit.hk好耐都冇食過一間相對高質嘅燒味飯😍 而且呢間燒味店非常gym friendly💪🏻,因為可以免費揀雞胸位,唔洗怕比啲雞背位(冇肉又肥)😂💪🏻 白切雞胸瘦叉 + 燶邊蛋 燒魂飯 ($58 + $8)切雞可以揀雞胸位,所以舊舊都啖啖肉😋 而且雞胸雞都算滑身,亦有微微雞味!而叉燒雖然係瘦叉,但唔會老柴,燒得夠淋😚 亦有焦香叉燒味,幾惹味!最值得一提係佢嘅燶邊湖北蛋,蛋黃香十足,而且蛋白勁有焦香,撈埋蛋黃送飯大正🤤💪🏻 幸運三重彩 - 叉燒、燻蹄、腩仔 ($70)即係燒味三併😂 叉燒半肥瘦嘅梅頭肉,所以食落好淋,燒烤油香十足!而腩仔好出色😋 內層脂肪同肉質夠鬆化,而外皮亦整得好酥脆!完全唔靭嘅燒肉外皮!大推👍🏻 燻蹄亦都夠肥美。另外,除左飯,亦可以自選配濃湯米粉、瀨粉。味道:9/10性價比:7/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻/5 (Gym Friendly)
IG: Eattobefit.hk

💪🏻 幸運三重彩 - 叉燒、燻蹄、腩仔 ($70)

味道:9/10
性價比:7/10
雙拼
午餐
雙拼
  • 叉燒
👨🏻‍🍳好叉燒魂 (鰂魚涌)📍鰂魚涌英皇道860-878號麗都大廈地下B及B1號舖 「親民價食到高質黯然銷魂飯🤤」 放工覓食,今次呢間燒味飯既大師,聽聞曾經系米芝蓮一星仼職,店內設有燒味工房、更有太空爐。 👍🏻🍽️黯然銷魂飯 $63+凍檸水 $5 可以自選叉燒肥瘦部分、蛋既款式今次揀左半肥瘦、燶邊、太蛋😝流心爆漿太蛋真心正,仲要蛋味超濃!!呢到選用梅肉,半肥瘦,加燶邊,微焦有肉汁,超香口🤤排名同「叉燒丼家」差吾多😝系好有燒味魂既黯然銷魂飯👍🏻 🍽️至尊燒鵝飯 + 油雞 凍檸茶 鵝味濃郁,皮脆有光澤🤤油雞都系好入味🤤 閒日都滿座,呢個價錢食到咁高質既黯然銷魂飯,系幾抵食🤤 #好叉燒魂 #黯然銷魂飯 #香港燒味飯關注組 #香港燒味飯 #arigato_鰂魚涌
👨🏻‍🍳好叉燒魂 (鰂魚涌)
📍鰂魚涌英皇道860-878號麗都大廈地下B及B1號舖

「親民價食到高質黯然銷魂飯🤤」

放工覓食,
今次呢間燒味飯既大師,
聽聞曾經系米芝蓮一星仼職,
店內設有燒味工房、更有太空爐。

👍🏻🍽️黯然銷魂飯 $63
+凍檸水 $5

可以自選叉燒肥瘦部分、蛋既款式
今次揀左半肥瘦、燶邊、太蛋😝
流心爆漿太蛋真心正,
仲要蛋味超濃!!
呢到選用梅肉,
半肥瘦,加燶邊,
微焦有肉汁,超香口🤤
排名同「叉燒丼家」差吾多😝
系好有燒味魂既黯然銷魂飯👍🏻

🍽️至尊燒鵝飯 + 油雞
凍檸茶

鵝味濃郁,皮脆有光澤🤤
油雞都系好入味🤤

閒日都滿座,
呢個價錢食到咁高質既黯然銷魂飯,
系幾抵食🤤

至尊燒鵝飯
又係想食燒味飯嘅一日🐷見到叉燒就流口水了呢間係家族經營,師傅曾經喺米芝蓮一星級餐廳做過QR落單,好多嘢可以customise叉燒可選半肥瘦或全瘦,可選燶邊;雞肉可轉雞胸或雞髀,可以走雞翼▶️ 燒味雙拼飯:叉燒、妃雞 ($58)叉燒揀咗瘦叉🐷梅頭肉經太空爐火燒三次,形成燶邊叉燒瘦得黎肉質勁腍❤️‍🔥一啲筋都冇中間帶適量油脂,鎖住肉汁食落微焦有叉燒醬甜甜味道完全超出燒味舖叉燒水準👍🏻妃雞免費轉雞胸🐔啖啖鮮嫩滑雞件,冇肥膏或骨雞胸肉一啲都唔嚡,唔講唔知係雞胸配上蔥油夠惹味米飯索入少許燒味油同豉油🍚係燒味飯嘅精髓另外仲有幾條菜心🥬窩心健康▶️ 至尊燒鵝飯 ($57) 雙拼半肥瘦叉燒 (+$6)燒鵝都意外地好食🦆同雞肉差唔多欣賞佢多肉少骨配上甜甜嘅梅醬,一鹹一甜好夾味▶️ 上湯菜心 (+$16)湯底清得來有味菜心新鮮綠油油🥬健康住家飯嘅味道▶️ 支裝羅漢果茶 (+$7)無添加糖,用真材實料羅漢果整飲落清涼,有助清熱氣😌-簡直係出乎意料嘅燒味店🥡好有驚喜叉燒尤其出色但其他斬料都選材靚👍🏻而且夠足料多肉環境ok,店舖細細間但坐得舒服嘅服務好好,啲姐姐有禮貌又勁好人☺️上菜又快師傅斬料有心,望住佢起肥膏同骨個燒味
又係想食燒味飯嘅一日🐷
見到叉燒就流口水了
呢間係家族經營,師傅曾經喺米芝蓮一星級餐廳做過
QR落單,好多嘢可以customise

▶️ 燒味雙拼飯:叉燒、妃雞 ($58)
叉燒揀咗瘦叉🐷梅頭肉經太空爐火燒三次,形成燶邊
燒味雙拼飯

叉燒瘦得黎肉質勁腍❤️‍🔥一啲筋都冇
中間帶適量油脂,鎖住肉汁
食落微焦有叉燒醬甜甜味道
完全超出燒味舖叉燒水準👍🏻
妃雞免費轉雞胸🐔啖啖鮮嫩滑雞件,冇肥膏或骨
雞胸肉一啲都唔嚡,唔講唔知係雞胸
配上蔥油夠惹味

米飯索入少許燒味油同豉油🍚係燒味飯嘅精髓
另外仲有幾條菜心🥬窩心健康

▶️ 至尊燒鵝飯 ($57)
雙拼半肥瘦叉燒 (+$6)
燒鵝都意外地好食🦆同雞肉差唔多
欣賞佢多肉少骨
配上甜甜嘅梅醬,一鹹一甜好夾味
至尊燒鵝飯

▶️ 上湯菜心 (+$16)
湯底清得來有味
菜心新鮮綠油油🥬健康住家飯嘅味道
上湯菜心

▶️ 支裝羅漢果茶 (+$7)
無添加糖,用真材實料羅漢果整
飲落清涼,有助清熱氣😌
支裝羅漢果茶

簡直係出乎意料嘅燒味店🥡好有驚喜
叉燒尤其出色
但其他斬料都選材靚👍🏻而且夠足料多肉

環境ok,店舖細細間但坐得舒服嘅
服務好好,啲姐姐有禮貌又勁好人☺️上菜又快
師傅斬料有心,望住佢起肥膏同骨
叉燒

個燒味飯一啲都唔頹,望落精緻
性價比極高!最平$50一個大份燒味飯
PS: 好搞笑,隔離個阿叔直程講咗句:「嘩,乜咁大隻燒鵝啊」😂
超適合附近北角或鰂魚涌打工仔!
燒味雙拼飯
上湯菜心
支裝羅漢果茶
叉燒
2024-10-05 348 浏览
好叉燒魂 📍香港🇭🇰 鰂魚涌 必去@thesoulmei👉🏻follow @kumikofindfun 分享我的足跡#米吃 #今日教練食呢D #今日食呢D.小店外牆有彩繪 別有一番風味.✨米芝蓮級數 嘅燒味‘黯然銷魂飯’ 淨係聽個名都想試😂爐火叉燒,微焦而有肉汁!霹靂燒腩仔,肉質爽嫩咸香,皮薄鬆脆. 成間舖都係性價比勁高 欣賞佢唔會好油林林!✨黯然銷魂飯 $66 抵食精選半肥瘦叉燒+湖北蛋 (蛋香味較濃)太蛋(仲要2隻) 白飯叉燒可以揀 半肥瘦 燶邊 😋勁香勁靚 充滿肉汁 吾會好油 食完都唔會口乾.✨幸運三重彩 $81 抵食揀3款餸: 燒鵝+6 腩仔 油雞+10轉上湯菜心底(冇飯) 可以選擇 走翼非常照顧體重管理人士 可以轉菜底上菜超吸引 排得好整齊 油光好靚 碟底又吾油全部都冇點過醬汁 都已經好入味油雞勁滑 燒鵝夠腍 腩仔脆卜卜 全部肥瘦一致.想試晒所有嘢 可以揀五寶~
好叉燒魂 📍香港🇭🇰 鰂魚涌 必去
@thesoulmei
#米吃 #今日教練食呢D #今日食呢D
小店外牆有彩繪 別有一番風味
✨米芝蓮級數 嘅燒味
‘黯然銷魂飯’ 淨係聽個名都想試😂
爐火叉燒,微焦而有肉汁!
霹靂燒腩仔,肉質爽嫩咸香,皮薄鬆脆.
成間舖都係性價比勁高 欣賞佢唔會好油林林!

✨黯然銷魂飯 $66 抵食
精選半肥瘦叉燒+湖北蛋 (蛋香味較濃)
太蛋(仲要2隻) 白飯
非常照顧體重管理人士 可以轉菜底
上菜超吸引 排得好整齊 油光好靚 碟底又吾油
全部都冇點過醬汁 都已經好入味
油雞勁滑 燒鵝夠腍 腩仔脆卜卜 全部肥瘦一致
想試晒所有嘢 可以揀五寶~
2024-09-30
  • 幸運三重彩
1K
2024-09-28 308 浏览
食燒味,唔一定係新界九龍嘅專利,過海嚟到香港地。喺鰂魚涌都有一間小店,幾骨緻咁,原來都好高汁,晚市嚟食好多餸都賣晒,慕名而嚟要早少少原本想嗌黯然叉燒飯,始終係呢度招牌,點知好黯然咁俾隔離檯嗌咗最後一份叉燒唯有嚟個自選雙拼飯,妃雞髀肉質勁滑溜,裡面仲起咗啲啫喱,極具骨膠原燒腩仔都係呢間耍家菜,外皮燒得好脆,腩肉層次均勻太陽蛋值得加㗎,用湖北蛋真係靚仔好多,篤爆佢撈飯再加醬汁好過癮既然冇晒叉燒,好彩仲有燒鵝,完全唔遜色,外皮都係幾香脆,鵝肉非常嫩滑,醬汁更係十分獨特香口。連燻蹄都同出面食嘅好唔同,每片切得好平均,又爽又彈,點醬食勁香甜除咗飯,仲可以揀配瀨粉,好大碗𠻹跟餐加咗支羅漢果茶,唔會好甜,飲落潤肺幾舒服加咗碗老火湯又真係足料㗎喎,有大量豬肉同雞肉,仲有人蔘,味道好香澀

轉鷄髀

燒味自選組合(雙拼)

燒腩仔都係呢間耍家菜,外皮燒得好脆,腩肉層次均勻

至尊燒鵝飯(雙拼)

除咗飯,仲可以揀配瀨粉,好大碗𠻹

支裝羅漢果茶(凍)

跟餐加咗支羅漢果茶,唔會好甜,飲落潤肺幾舒服

(餐)老火靚湯

2024-09-27
轉鷄髀
燒味自選組合(雙拼)
至尊燒鵝飯(雙拼)
支裝羅漢果茶(凍)
(餐)老火靚湯
2024-09-22 293 浏览
「好叉燒魂」餐廳名好盞鬼,位於鰂魚涌隱世小店,一嚟到就畀餐廳外牆畫畫吸引住,好有個人特色。聽聞大師係米芝蓮餐廳任職過,咁我哋可以以平價價錢食到米芝蓮水準既燒味🥰🍚黯然銷魂飯 $63餐廳必食之選,識食一定要揀半肥瘦叉燒,肉質鮮嫩,脂肪同瘦肉比例啱啱好,外皮微微焦香,叉燒保持多汁,非常入味。叉燒必搭配白飯,白飯粒粒分明,落單時仲可以加配薑蓉汁,完全係大滿足。🍚大滿貫燒鵝五寶瀨粉 $80如果你諗唔到揀咩燒味,五寶就啱你集合哂叉燒、腩仔、燒鵝、紅腸丶鹹蛋半隻,仲可以自選白飯/瀨粉/米粉,我就揀咗瀨粉,份量超級足。腩仔皮脆香口,肉質柔軟,燒鵝肉質鮮美,外皮金黃酥脆。食燒味必配紅腸同鹹蛋,越食越上癮。🥗上湯菜心 $16建議要加份菜心,份量夠足,菜心清甜,順便可以解解膩,我見仲可以選擇鵝汁菜心,幾得意下次try try先❤️

🍚黯然銷魂飯 $63

🍚大滿貫燒鵝五寶瀨粉 $80

🥗上湯菜心 $16

2024-09-20 360 浏览
快樂週五鬆一鬆!下班後於公司附近的新式燒味小店晚膳家族經營的燒味店隱藏着一位曾邰米芝蓮一星人氣燒味店任職的燒味大師店內設燒味工場,更有太空爐,每日出爐三轉店舖裝修新淨企理,有自助落單,店面以藝術漫畫帶來年輕色彩至尊燒鵝拼貴妃雞濃湯米粉醃料由主廚秘製調配,突出燒鵝肉香又保留皮脆肉嫩的原味道!貴妃雞雞皮爽滑!加$8更有油香鹹蛋霹靂燒腩仔經兩重燒製,肉質爽嫩咸香,皮薄鬆脆 濃湯米粉幼滑帶咬口,湯底味道鮮香,加上辣椒油更惹味
快樂週五鬆一鬆!下班後於公司附近的新式燒味小店晚膳
店內設燒味工場,更有太空爐,每日出爐三轉
店舖裝修新淨企理,有自助落單,店面以藝術漫畫帶來年輕色彩
霹靂燒腩仔經兩重燒製,肉質爽嫩咸香,皮薄鬆脆
濃湯米粉幼滑帶咬口,湯底味道鮮香,加上辣椒油更惹味
2024-09-20
2024-08-26 466 浏览
週末下午,忽發燒味癮,上網見到鰂魚涌有間新式燒味店,近近哋一於試試。初訪新店,當然要點選些鎮店招牌菜式吧。🥓🍚‘黯然銷魂飯’~一上枱已被兩隻煎得剛剛好的燶邊荷包蛋吸引了!店舖選取了半肥瘦叉燒加蛋香味較濃的湖北蛋製作此飯,爐火叉燒微焦而有肉汁,非常入味。吃第一口真的有黯然銷魂的感覺呢!🦢🍜"大滿貫燒鵝五寶湯瀨”~五寶包括紅腸、霹靂燒腩仔、咸蛋,叉燒及燒鵝。燒腩仔及燒鵝均皮脆肉鮮,外皮做到真脆皮效果。聽店員說,原來店內設有燒味工場,更有太空爐,每日出爐3轉。叉燒經太空爐3段火燒至燶邊,難怪這麼入味。燒腩仔則經太空爐2重燒製,令皮脆效果能維持5小時!點埋兩杯餐飲也不用$150,以平民價就可以食到米芝蓮級數嘅燒味,地點又方便,值得再次光顧呢!

• 黯然銷魂飯
去咗鰂魚涌嘅好叉燒魂食晏😋 呢間店真係街坊口中嘅燒味聖地🔥 外面嗰幅彩繪牆真係夠哂霸氣,一眼望過去就知道到咗啦👀 店裡面佢哋自家嘅燒味工場同埋太空爐,每日三轉新鮮出品,保證你食到最正嘅燒味👌食咗個大滿貫燒鵝五寶飯,真係食得好滿足😍 有齊叉燒、燒鵝、腩仔、紅腸同埋鹹蛋,每樣都係精選嘅好料,尤其係嗰半肥瘦梅肉叉燒,燒得外皮微焦、肉質鬆化,每一啖都係滿滿嘅叉燒香同肉汁,真係食到停唔到口🤤燒鵝皮脆肉嫩,啖啖肉都食到鵝嘅鮮味,而燒腩仔嘅皮係脆到出聲,肉質又嫩,完美嘅口感組合👌🏼 飯量可以揀,湯底都可以轉,瀨粉米粉隨你心水,叉燒仲可以揀半肥瘦、燶邊,真係諗到哂大家嘅口味🤤份量超級豐富,食落去真係滿足到爆炸💥。另外嗰個燒味自選雙拼飯,叉燒油雞配瀨粉,都係一流🥇 叉燒嘅油潤甜香同油雞嘅滑嫩,搭埋瀨粉嘅Q彈,每一口都係享受,真係食到心滿意足😌飲品方面,茶走同凍利賓納都好夾,解渴又提神🍹1個字, 爽!總括來講,好叉燒魂係一間值得推介嘅燒味店,無論係街坊定係遠道而來嘅朋友,都必定要試吓👏
去咗鰂魚涌嘅好叉燒魂食晏😋 呢間店真係街坊口中嘅燒味聖地🔥
外面嗰幅彩繪牆真係夠哂霸氣,一眼望過去就知道到咗啦👀

另外嗰個燒味自選雙拼飯,叉燒油雞配瀨粉,都係一流🥇
真係食到心滿意足😌

飲品方面,茶走同凍利賓納都好夾,解渴又提神🍹1個字, 爽!

午餐
2024-08-21 345 浏览
今日途經鰂魚涌,見到呢間好叉燒魂燒味店令我諗起呢套經典電影《食神》裏面呢句對白「點解?點解要畀我食到一碗咁好味嘅叉燒飯?我第日食唔返點算呀!」,餐廳🍴每日出爐焦香燶邊既叉燒,每嚿肉質軟嫩多汁,叉燒色澤鮮明、香味四溢🤩 小妹當然要試咗呢間燒味自選組合啦😚餐廳同樣用手機📲自行掃QR Code落單~燒味自選組合1️⃣叉燒🐽、燻蹄🐷、太蛋🥚叉燒味道香氣十足,半肥瘦梅肉,肉質肥美,入味又不膩,燻蹄薄切爽口,配埋酸醋醬,絕對將燻蹄鮮味上升🥰 煎到脆邊充滿蛋味,蛋味濃郁😍絕對令呢碗飯賣相提升😊2️⃣腩仔、燻蹄🐷腩仔油脂分佈均勻,唔膩,外皮脆卜卜,肉質好腍,搭埋白飯一流😋老火湯呢款老火湯完全💯無味精,仲有不少湯料😙上湯菜心🥬健康配搭,翠綠亦新鮮爽脆🤩呢間餐廳🍴有種正宗燒味味道👅,價錢合宜,有食物質素🥳 真係不能唔容錯過🫶🏻

燒味自選組合
1️⃣叉燒🐽、燻蹄🐷、太蛋🥚

2️⃣腩仔、燻蹄🐷

老火湯
呢款老火湯完全💯無味精,仲有不少湯料😙

上湯菜心🥬
健康配搭,翠綠亦新鮮爽脆🤩