2025-02-09
嚟到旺角搵野食,見到呢間食韓國嘢,好耐都冇食過韓國菜式,就入去試吓午餐時段,我叫咗純豆腐辣湯飯同埋砂鍋牛肉粉絲湯飯🤤因為係午餐時段,所以佢包埋前菜、例湯、白飯仲有熱飲純豆腐辣湯飯 ($55)我本身唔係一個好食得辣嘅人,所以我都會驚呢個豆腐湯太辣。但呢個豆腐湯比到好大驚喜我╰(*´︶`*)╯♡豆腐湯嘅味甜甜辣辣,送白飯一流👍🏻入面仲好足料,有豆腐同埋牛肉,豆腐有好多舊亦都好嫩滑😚呢個豆腐湯飯嘅味道喺其他地方度食唔到👍🏻完全係呢間店舖嘅招牌湯飯✨砂鍋牛肉粉絲湯飯 ($55)叫咗個辣嘅湯飯,當然都要叫個唔辣嘅湯飯啦😍砂鍋牛肉粉絲湯飯有濃烈嘅牛肉味,入面有牛肉、粉絲同埋一啲蔬菜🥳如果唔鍾意食辣嘅話,都好推薦可以試吓呢個砂鍋粉絲牛肉湯飯💖午市套餐包括嘅前菜有泡菜同埋白菜,泡菜都係酸酸辣辣嘅味道🥰另外仲包埋例湯,係蔬菜豬骨湯,都好唔錯😋總括而言,呢間韓國餐廳都好值得食,特別午市好抵,選擇亦都好多,如果經過旺角推薦大家去試下💖😚推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
純豆腐辣湯飯 ($55)
砂鍋牛肉粉絲湯飯 ($55)
推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️