2023-07-01 27 浏览
2023-06-30元朗有重大好燒式‼️😁同朋友去咗元朗買嘢🎉順便去咗好燒式串燒專門店😋好燒式新開無耐多項優惠🤓餐廳音樂和燈光氣氛🥰通風都做得好好無油煙味🥳主打有時令海鮮同特色串燒🔥燒蒜蓉龍蝦,68蚊半隻💰有半邊嘅原隻龍蝦,鮮味十分突出,煮熟後口感非常嫩滑,大量蒜蓉香氣,味道非常濃郁,能夠同龍蝦完美地搭配,點埋酸辣醬汁食更味道佳😋和牛肋串,42蚊串💰和牛肋串好腍同重牛肉味,有少少入口融化既感覺,和牛油脂感好重☺️燒北寄貝,88蚊兩隻💰好貼心處理唒北寄貝內臟,配搭埋魚籽,露荀,金菇,店員建議食咗北寄貝,再食埋其他配菜,北寄貝入口非常鮮甜,口質好爽彈,勁好食🥰檸檬七喜,22蚊杯💰除咗鮮檸檬七仲有埋咸檸檬七選擇🥳整體環境坐得好舒適😉服務態度真係非常好,每道菜都有介紹同建議食法,貼心比濕紙巾🥰👍🏻整體食材好新鮮,價錢合理,啱晒同朋友們一齊去食🥰🎉
2023-06-30

燒北寄貝,88蚊兩隻💰

檸檬七喜,22蚊杯💰
除咗鮮檸檬七仲有埋咸檸檬七選擇🥳

整體環境坐得好舒適😉
整體食材好新鮮,價錢合理,啱晒同朋友們一齊去食🥰🎉
2023-06-28 27 浏览
元朗新開的, 所以就大膽一試, 而且好想飲酒休息下.門口見到食物餐牌, 價錢不昂貴, 而且有海鮮燒.燒龍蝦半隻(選芝士)龍蝦比想像中多肉,肉質結實爽口,驚喜!2 人吃都感到滿意蒜蓉燒茄子(原條)燒茄子真係好好味軟軟茄子肉,滑溜溜上面加左醬油和辣椒粉入味!蒜蓉燒聖子皇 超級大隻燒得剛剛好,又爽又甜好新鮮!大過隻手掌,利害!好驚喜好好味!燒日本雞泡魚干 甜甜辣辣好惹味配啤酒完全無懈可擊燒日本甜心蕃薯 -一啖一口超甜蕃薯,日本蕃薯真有糖味燒虎皮尖椒 - 外皮燒得少少皺,內裡還有點爽脆不容易,辣辣地好過癮!燒秋葵 -高纖爽脆健康鵝肝多士  鵝肝煎封外脆內軟,配脆身多士口感一流,甘香美味!齒夾留香!燒韮菜 - 有點黏牙但嗦嗦聲好有咬口燒菠蘿 - 好大份,2個女仔爭奪吃,夠份量燒過菠蘿特別甜,又香又甜啖啖肉!辣酒煮螺 酒味幾重,最辣就是這個,喜歡辣必吃的,配酒一流!螺肉很入味,軟臥口感雞軟骨 - 粒粒幾大粒,以甜甜日式燒汁燒烤Asahi 啤酒配串燒,一個字正!決定出糧再來打牙祭, 價錢合理, CP值高
元朗新開的, 所以就大膽一試, 而且好想飲酒休息下.
門口見到食物餐牌, 價錢不昂貴, 而且有海鮮燒.

龍蝦比想像中多肉,肉質結實爽口,驚喜!2 人吃都感到滿意

蒜蓉燒茄子(原條)燒茄子真係好好味

軟軟茄子肉,滑溜溜上面加左醬油和辣椒粉入味!
蒜蓉燒茄子(原條)

蒜蓉燒聖子皇

超級大隻燒得剛剛好,又爽又甜好新鮮!

蒜蓉燒聖子皇

大過隻手掌,利害!好驚喜好好味!

甜甜辣辣好惹味配啤酒完全無懈可擊

燒日本甜心蕃薯,燒虎皮尖椒 ,燒秋葵,燒韮菜,雞軟骨

燒日本甜心蕃薯 -一啖一口超甜蕃薯,日本蕃薯真有糖味
燒秋葵 -高纖爽脆健康

鵝肝多士

鵝肝煎封外脆內軟,配脆身多士口感一流,甘香美味!齒夾留香!
燒韮菜 - 有點黏牙但嗦嗦聲好有咬口
燒菠蘿

辣酒煮螺
雞軟骨 - 粒粒幾大粒,以甜甜日式燒汁燒烤
2023-06-27
燒龍蝦半隻(選芝士)
蒜蓉燒茄子(原條)
燒日本甜心蕃薯,燒虎皮尖椒 ,燒秋葵,燒韮菜,雞軟骨
燒菠蘿
2023-06-25 246 浏览
元朗美食多,睇關注組搵食少啲伏,跟朋友順風車入元朗食好燒式串燒專門店,又新街 地點超方便。$68 燒半隻龍蝦🦞 新店做緊推廣優惠!必食龍蝦!$68 燒半隻龍蝦 抵食到飛起!龍蝦食得出好新鮮,龍蝦肉燒得剛剛好,彈牙爽口,鮮甜加上蒜蓉勁香。性價比高,很推薦!炸池魚作為小食真不錯,炸到酥脆可口,魚肉美味,佐酒一流。墨西哥薄餅芝士🧀️雞肉墨西哥薄餅加上濃郁的芝士,賣相顏色幾靚,拉絲芝士配雞肉都幾夾。安格斯牛肋串、牛柳串安格斯牛肋串比牛柳串更加好味,牛肉嫩滑,保持肉汁,牛味香濃,兩款都唔錯!西班牙黑毛豬肋串、豬頸肉串呢個調味好香,西班牙黑毛豬肋串肉質鮮甜爽脆,十分美味可口,肉質非常幼嫩,吸收精華很美味。陰公豬原來係冬陰功味道,味道香辣,好特別有驚喜。煙肉露筍卷煙肉燒完唔乾,仲有肉汁,露筍卷好味。泰式燒豚肉(1份)泰式燒好食,燒到豚肉好脆口,沾上酸辣醬汁好惹味。燒雞髀🍗大大隻美味雞髀,好彈牙,味鮮甜。燒日本鯖魚日本鯖魚燒到恰到好處,調味亦都適中,食到魚本身原汁原味,最鐘燒到皮脆肉嫩的口感。菠蘿串燒菠蘿🍍當甜品,健康酸甜,又多汁。津路烏龍茶熱辣辣飲番支冰凍烏龍茶,爽啦!

$68 燒半隻龍蝦🦞

炸池魚
作為小食真不錯,炸到酥脆可口,魚肉美味,佐酒一流。

墨西哥薄餅芝士🧀️雞肉

安格斯牛肋串、牛柳串

西班牙黑毛豬肋串、豬頸肉串

陰公豬
原來係冬陰功味道,味道香辣,好特別有驚喜。

煙肉露筍卷
煙肉燒完唔乾,仲有肉汁,露筍卷好味。

泰式燒豚肉(1份)
泰式燒好食,燒到豚肉好脆口,沾上酸辣醬汁好惹味。

燒雞髀🍗
大大隻美味雞髀,好彈牙,味鮮甜。

燒日本鯖魚

菠蘿
串燒菠蘿🍍當甜品,健康酸甜,又多汁。

津路烏龍茶
熱辣辣飲番支冰凍烏龍茶,爽啦!

• $68 燒半隻龍蝦
  • 安格斯牛肋串、牛柳串
  • 墨西哥薄餅芝士雞肉
  • 燒日本鯖魚
2023-06-25 18 浏览
元朗不嬲都好多嘢食😊今次去咗喺又新街呢間串燒專門店🔥依家澳洲龍蝦做緊$68半隻嘅優惠 我哋梗係試吓啦😆😆😆龍蝦真係有驚喜 因為比我哋想像中大隻❤️我哋仲揀咗蒜蓉口味😍😍超級香 而且啲肉都好厚🥰海鮮方面,我哋重叫咗燒扇貝試吓😍扇貝好大隻 一口食落去,真係好好味💕💕💕其他串燒我哋分別有叫和牛肋肉、燒玉子、燒雞中翼、日式雞柳、雞軟骨、魷魚鬚、豬頸肉串、白鱔等等❤️全部串燒嘅調味都好好 店員仲會問我哋需唔需要加辣 可以揀適合自己嘅辣度😚食得出佢哋啲食材全部都好新鮮🥰🥰🥰另外,我哋都有叫蒜蓉包、燒芝士年糕等,都係超好味❤️🔥元朗如果要食串燒嘅話有多一個好去處啦😚😚
元朗不嬲都好多嘢食😊今次去咗喺又新街呢間串燒專門店🔥

另外,我哋都有叫蒜蓉包、燒芝士年糕等,都係超好味❤️🔥

元朗如果要食串燒嘅話有多一個好去處啦😚😚
2023-06-19
2023-06-23 21 浏览
一直都鍾意於串燒,因為食物種類多、餐廳氣氛好,而且更可以與朋友暢談再慢慢嘆美食!今次去到元朗再試串燒店,這間是「好燒式串燒專門店」位於元朗區富佑閣,類近元朗形點YOHO I 及 YOHO II,距離約5至10分鐘路程。今次選擇的串燒大多都圍繞海鮮以及少量肉類,人均約 HKD 2XX ~ 3XX左右。今次選擇海鮮包括:蘇格蘭聖子王 時價大眼雞魚 時價鹽燒白鱔 $49燒龍蝦(半隻) 芝士 時價聖子王超大隻,聖子底鋪滿金菇、表面鋪滿蒜蓉所以一上枱已經聞到好香蒜味聖子爽口又嫩滑,食埋吸收聖子鮮味的金菇同超鮮味蒜蓉每啖都好滿足,而且口感層次豐富絕對係滿分前菜鹽燒白鱔的魚皮超脆白膳沒有細骨、肥美厚實、肉質彈牙白鱔鮮味十足,外層燒得微焦,很吸引!大眼雞魚超大條店員仲提醒我哋魚皮要趁熱食,因為咁先可以試埋香脆口感大眼雞厚身又鮮甜,無多沾醬汁都好夠味魚冇燒濃,燒到岩岩好!燒龍蝦(半隻) 芝士,其實可以揀芝士或是蒜蓉但聖子王已經揀左蒜蓉,所以龍蝦想揀芝士龍蝦半隻係估唔到咁大隻,仲要有膏肉質札實又鮮味,非常新鮮值得一試鹽燒牛舌串 $30和牛肋串 $42厚燒玉子 $22鹽燒牛舌串,牛舌芯面層微焦脆,加上有適當

今次選擇海鮮包括:
蘇格蘭聖子王 時價
大眼雞魚 時價
鹽燒白鱔 $49
燒龍蝦(半隻) 芝士 時價

聖子王超大隻,聖子底鋪滿金菇、表面鋪滿蒜蓉
所以一上枱已經聞到好香蒜味
聖子爽口又嫩滑,食埋吸收聖子鮮味的金菇同超鮮味蒜蓉
每啖都好滿足,而且口感層次豐富
絕對係滿分前菜

鹽燒白鱔的魚皮超脆
白膳沒有細骨、肥美厚實、肉質彈牙
白鱔鮮味十足,外層燒得微焦,很吸引!

大眼雞魚超大條
店員仲提醒我哋魚皮要趁熱食,因為咁先可以試埋香脆口感
大眼雞厚身又鮮甜,無多沾醬汁都好夠味
魚冇燒濃,燒到岩岩好!

燒龍蝦(半隻) 芝士,其實可以揀芝士或是蒜蓉
但聖子王已經揀左蒜蓉,所以龍蝦想揀芝士
龍蝦半隻係估唔到咁大隻,仲要有膏
肉質札實又鮮味,非常新鮮
值得一試

鹽燒牛舌串 $30
和牛肋串 $42
厚燒玉子 $22

鹽燒牛舌串,牛舌芯面層微焦脆,加上有適當鹽味
令牛味更加突出
肉質爽口又啖啖肉,好容易咬開

和牛肋串好惹味!
適當油脂帶出牛香味,而且都唔駛額外加醬汁/調味料
直接食就係最佳食用方法
燒到岩岩好的口感真係一流

厚燒玉子,如果你超鍾意食蛋必嗌
超厚玉子鬆軟口感、濃郁蛋香、表面仲有少少甜味
真心正

黎緊屋企人生日,我會再去多次試!

2023-06-23 21 浏览
老友生日,當然要同佢食飯慶祝,見佢呢排愛上食串燒,咁就近近地去呢間好燒式,同佢食餐串燒生日飯😝原來呢間係新開無耐,而且新開張優惠,半隻龍蝦都係$68,就點比壽星做生日蛋糕🤣揀左蒜蓉燒,爆香蒜蓉超惹味,肉質又彈牙😋之後點左幾款老友至愛既串燒,佢話非常滿意👍🏻鹽燒牛舌串:每件都幾厚切,揀左鹽燒就最夾,肉質少少軟腍好好味🤤鴨胸串:鴨胸獨特既咸香蘇味,而且油脂豐富細膩,外層燒到微微脆香👍🏻👍🏻陰公豬:唔知點解叫陰公豬,但佢一啲都唔陰公豬,而且肉質一啲都唔乾,仲好juicy🤤多春魚:外皮幾香脆,肉質也鬆化👍🏻鱿魚鬚:即叫即燒,唔會太熟或太生,肉質都好爽彈😋厚燒玉子😋呢個當甜品食係最好選擇👍🏻粒粒都成寸厚,而且又夠蛋香又香甜😋羊肉串:老友怕食羊,所以呢串我獨食🤭🤭羊肉有咬感,又唔會太羶味🤤🤤黑松露菌蝦多士:呢個超級好食,推介比大家一定要點來食👍🏻香脆多士包住爽口蝦肉,脆口得來就不油膩😋😋鮑魚汁海鮮荷葉飯:侍應哥哥一放枱面,已夠聞到陣陣荷葉清香味,米粒好分明,而且海鮮料都好足,味道又岩岩好😋

之後點左幾款老友至愛既串燒,佢話非常滿意👍🏻

鹽燒牛舌串:
每件都幾厚切,揀左鹽燒就最夾,肉質少少軟腍好好味🤤

鴨胸串:

陰公豬:

多春魚:
外皮幾香脆,肉質也鬆化👍🏻

鱿魚鬚:
即叫即燒,唔會太熟或太生,肉質都好爽彈😋

厚燒玉子😋

羊肉串:
老友怕食羊,所以呢串我獨食🤭🤭羊肉有咬感,又唔會太羶味🤤🤤

黑松露菌蝦多士:

鮑魚汁海鮮荷葉飯:
2023-06-12
庆祝纪念
生日
  • 黑松露菌蝦多士
2023-06-23 17 浏览
今晚試試這間新開的串燒店--好燒式,難得有戶外座位,最合愛抽煙的朋友,店內簡潔雅致,環境都幾舒服。燒龍蝦,只需68元半隻,有兩種食法,分別是芝士燒和蒜蓉燒,相當吸引。原以為是細細隻,沒想過都幾大隻,幾厚肉,有點喜出望外,兩種食味都各有特色,我喜歡蒜蓉燒,有香濃的蒜蓉味,肉質鮮嫩,厚身彈牙,一定要試下,十分抵食。安格斯牛肋串,外面燒得剛好,能鎖住肉汁,口感軟滑,牛味香濃,一點都不會乾。豬仔脾,超好味,入口彈牙爽滑,既燒得香,又有肉汁,抵讚!燒豆腐,外皮燒得香脆,裏面則軟滑,吃完才知道,燒豆腐可以那麼好味。燒魷魚鬚,爽口彈牙又不會太乾,比街邊檔燒的好食好多。燒秋刀魚,都幾大條,外皮燒得微焦微脆,肉質保持嫩滑油潤,有鮮味。這店整體出品都有水準,各樣燒物都幾好味。

豬仔脾,超好味,入口彈牙爽滑,既燒得香,又有肉汁,抵讚!

燒魷魚鬚,爽口彈牙又不會太乾,比街邊檔燒的好食好多。

• 燒豬仔脾
  • 蒜蓉燒龍蝦
📍 好燒式串燒專門店 (富祐閣) (元朗)元朗又新街37-51號富祐閣地下8-9號舖———————————————燒芝士龍蝦(半隻)(💰: 68 hkd)新張優惠$68就有半隻燒龍蝦,肉質仲要好新鮮爽口,食落啖啖鮮甜嘅肉汁,呢個價錢咁嘅質素邊度搵😍😍 加埋芝士落去烤,味覺嗅覺都係一大享受!!西班牙黑毛豬肋串(💰: 30 hkd)黑毛豬肋串燒到外脆內嫩,食落好香口肥美,啲油香充滿住成個嘴巴🤤 呢個都絕對係必食推介!!日式汁燒魷魚筒(💰: 98 hkd)魷魚筒調味恰到好處,唔會太濃但都夠曬惹味😋 又係燒到香噴噴!羊肉串(💰: 22 hkd)羊串肥美得來唔會太油膩,食落味道都幾香濃~韮菜(💰: 19 hkd)韮菜唔會燒到太乾身,都幾多汁,值得一讚👍🏻燒雞胸軟骨串(2串 )(💰: 35 hkd)呢個串燒非常特別,平時比較少喺串燒店見到,食落脆卜卜好香口🔥豬頸肉串(💰: 20 hkd)豬頸肉肉質嫩滑多汁,食完齒頰留香🤭鴨胸串(💰: 22 hkd)鴨胸塊塊厚切,食落爽口一啲都唔靭,加埋舖頭秘製調味粉,都係好惹味!墨魚丸(💰: 18 hkd)墨魚丸粒粒爽口彈牙,正正常常,不過不失~整體評分 (6個🐽
📍 好燒式串燒專門店 (富祐閣) (元朗)
元朗又新街37-51號富祐閣地下8-9號舖
———————————————
燒芝士龍蝦(半隻)
(💰: 68 hkd)

西班牙黑毛豬肋串
(💰: 30 hkd)

日式汁燒魷魚筒
(💰: 98 hkd)

羊肉串
(💰: 22 hkd)
羊串肥美得來唔會太油膩,食落味道都幾香濃~

韮菜
(💰: 19 hkd)
韮菜唔會燒到太乾身,都幾多汁,值得一讚👍🏻

燒雞胸軟骨串(2串 )
(💰: 35 hkd)

豬頸肉串
(💰: 20 hkd)
豬頸肉肉質嫩滑多汁,食完齒頰留香🤭

鴨胸串
(💰: 22 hkd)

墨魚丸
(💰: 18 hkd)
墨魚丸粒粒爽口彈牙,正正常常,不過不失~

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽
環境:🐽🐽🐽🐽
服務:🐽🐽🐽🐽

🐾: 港鐵元朗站A出口步行約9分鐘
  • 燒芝士龍蝦
2023-06-20 11 浏览
這間元朗的好燒式串燒,除了有多款肉類串燒外,還有燒海鮮、小食、意粉等,全部都即叫即燒,新鮮熱辣。新張優惠$68半隻澳洲龍蝦,有一隻半手掌大小,龍蝦肉新鮮彈牙,是必食之選。鹽燒牛舌串、芝心丸牛舌厚切,十分爽彈;芝心丸爆汁。西班牙黑毛豬肋串、豬頸肉串、煙肉露筍卷豬頸肉帶蜜糖甜香,肉質爽口;露筍更是吸收了煙肉油脂,十分爽脆。魷魚鬚、串燒豆腐、燒日本芝士年糕魷魚彈牙帶焦香;豆腐燒至皮脆內滑;芝士年糕煙煙韌韌。雞肉腸、鹽燒白鱔白鱔燒至皮脆肉彈,用料新鮮,又是必食之一。燒雞胸軟骨串軟骨位爽脆,送酒一流。安格斯牛肋串牛肋肉嫩腍多汁。墨西哥薄餅芝士雞肉薄餅香脆,中間是半溶之士及微辣的雞肉。黑松露菌蝦多士蝦多士香脆有芝麻香,蝦膠新鮮彈牙。

鹽燒牛舌串、芝心丸
牛舌厚切,十分爽彈;芝心丸爆汁。

西班牙黑毛豬肋串、豬頸肉串、煙肉露筍卷

魷魚鬚、串燒豆腐、燒日本芝士年糕
魷魚彈牙帶焦香;豆腐燒至皮脆內滑;芝士年糕煙煙韌韌。

雞肉腸、鹽燒白鱔
白鱔燒至皮脆肉彈,用料新鮮,又是必食之一。

燒雞胸軟骨串
軟骨位爽脆,送酒一流。

安格斯牛肋串
牛肋肉嫩腍多汁。

墨西哥薄餅芝士雞肉
薄餅香脆,中間是半溶之士及微辣的雞肉。

黑松露菌蝦多士
蝦多士香脆有芝麻香,蝦膠新鮮彈牙。

2023-06-20 16 浏览
之前試過旺角同太子既好燒式已經覺得好好食,前兩日發現原來元朗都有間分店,地點都幾方便,係又新街附近,環境乾淨,就算係開放式廚房都唔會好大油煙味。店員好好service,好細心,仲同我地介紹有咩好食推介。鱈魚乾份量都幾多,配芥末醬,辣辣地幾開胃。辣酒煮花甲係店員推介,好出色,花甲啲肉好大隻,好鮮甜,又唔會太辣。我地叫左牛脷、墨丸、豬頸肉。鹽燒白鱔,皮脆肉滑 $49 價錢好抵食,韮菜切開一半上碟,唔洗串起黎食,好方便。原條蒜蓉燒茄子燒到岩岩好,店員仲比左個夾我地,方便我地夾黎食。頂級安格斯牛小排,我地叫左5成熟,肉質好嫩,配埋黃芥辣,好好食。

鱈魚乾份量都幾多,配芥末醬,辣辣地幾開胃。

2023-06-19 13 浏览
呢間係新開的串燒店。整體氛圍很不錯,大單邊,環境開揚,店內裝潢簡潔大方,氛圍也很舒適。燒馬友魚是店裡的招牌菜之一,魚肉非常鮮嫩,烤得剛好,口感十分棒。肉質鮮美,沒有任何腥味,魚皮也烤得很香口,價格也很實惠。龍蝦肉質鮮美,店家的調味料有芝士烤或蒜蓉烤,我們選的是蒜蓉味,口感豐富,龍蝦的肉質鮮嫩爽甜,新張優惠,$68半隻非常抵食,不容錯過,值得一試。原條燒茄子味道不錯,咸度適中,口感嫩滑,加上店家的獨家調味,非常美味。煙肉金菇卷的烤得剛好,煙肉煙韌金菇爽口,碰撞出不凡的口感,非常推薦。羊肉串和西班牙黑毛豬肋串也是必點的菜色,兩種肉質都非常鮮美,烤得剛好,好香口又不鞋口,不會死乾死實,仍保持肉質嫩滑,非常好吃。虎皮尖椒也很值得一試,口感酥脆,非常開胃。串燒豆腐是必食,可能我對豆腐情有獨鍾,加上外脆內軟,即燒即食,還保持應有熱度,非常正。雞中翼也是即燒的。外皮爽脆,肉汁豐富,非常香口。店內的服務到位,讓人感覺非常舒服,下次有機會我還會再來光顧。
呢間係新開的串燒店。

虎皮尖椒也很值得一試,口感酥脆,非常開胃。

雞中翼也是即燒的。外皮爽脆,肉汁豐富,非常香口。

2023-06-17 134 浏览
這間好燒式串燒專門店位於元朗又新街新店,係一間開咗冇幾內嘅店舖,食物唔止係得串燒食,同時都有其它地方質量好嘅海鮮🤔,同時新張大優惠以$68食到半隻澳洲燒龍蝦😲,價錢方面又唔算貴,我覺得整體嚟講抵價錢高質素又好食!.蒜蓉燒澳洲龍蝦 $68呢一款燒澳洲龍蝦望著都好想食🤤,散發香噴噴燒蒜香味😙,色香味肉質鮮味爽口😋,配埋D蒜蓉令到味道更加正又美味!.蕃茄清酒煮沙白 $128呢款清酒煮沙白中西混合好特別嘅配答🤔,每一隻沙白肉質都算大隻,食到入口清酒味道濃厚😚,肉質嫩滑沾滿清酒令到味道香而好食😋!.串燒呢款串燒價錢一般又多選擇🤔,我選擇咗雞軟骨爽而煙韌味道都幾好 、泰式燒豚肉賣相吸引,肉質腍嫰味道十足又惹味😋 、多春魚散發香燒味😙,肉質又唔會乾硬而味道粒粒口感帶點香噴噴 、泰國露荀賣相青綠,口感幼嫩而爽口我都好喜歡食😊!.低溫去骨燒乳鴿 $88呢一碟燒乳鴿色香味都唔錯🤔,外皮潤澤肉質腍嫩味道十足😋,尤其是係以低温烹調,厚厚啖啖肉又冇骨都幾好食!.

蒜蓉燒澳洲龍蝦 $68

呢一款燒澳洲龍蝦望著都好想食🤤,散發香噴噴燒蒜香味😙,

色香味肉質鮮味爽口😋,配埋D蒜蓉令到味道更加正又美味!
蕃茄清酒煮沙白 $128

串燒

低溫去骨燒乳鴿 $88

呢一碟燒乳鴿色香味都唔錯🤔,外皮潤澤肉質腍嫩味道十足😋,

尤其是係以低温烹調,厚厚啖啖肉又冇骨都幾好食!

2023-06-15
2023-06-17 15 浏览
元朗新開呢間串燒好似幾吸引 所以今晚去咗食🥰呢度串燒嘅質素真係幾好👏🏻👏🏻👏🏻 而且職員服務態度好好 仲會主動問我哋食物質素同埋同我哋傾兩句😚非常友善💕🤍雞中翼(2隻)🤍日式雞柳串🤍燒雞胸軟骨串(2串)唔係普通嘅雞軟骨 係雞胸連住啲軟骨 但食落比雞軟骨更加好食😍🤍豬頸肉串🤍泰式燒豚肉(1份)🤍魷魚鬚🤍燒日本芝士年糕(2件)煙煙韌韌,我好鍾意🥰🥰🥰🤍鹽燒白鱔呢個真係推介💕燒到外脆內軟🤍燒半隻龍蝦 龍蝦做緊優惠半隻$68 可以揀芝士或者蒜蓉 我哋揀咗蒜蓉 龍蝦肉好彈牙 連埋蝦頭嘅蝦膏食 好新鮮好香🤍特色蒜蓉包(配原粒蒜頭)我自己好鍾意食蒜蓉包,所以呢個係必叫㗎🔥🔥🔥🤍蒜蓉扇貝(2 隻)好大隻,而且好鮮甜🥳🥳🥳🤍和牛肋串🤍厚燒玉子好有日本玉子燒嘅感覺😚😚😚🤍凍檸樂最後我哋兩個人食到勁飽,都只係五百幾蚊埋單🥹🥹🥹我覺得CP值好高💖💖💖

🤍雞中翼(2隻)
🤍日式雞柳串
🤍燒雞胸軟骨串(2串)
🤍豬頸肉串
🤍泰式燒豚肉(1份)
🤍魷魚鬚
🤍燒日本芝士年糕(2件)
煙煙韌韌,我好鍾意🥰🥰🥰
🤍鹽燒白鱔
呢個真係推介💕燒到外脆內軟
🤍燒半隻龍蝦
🤍特色蒜蓉包(配原粒蒜頭)
我自己好鍾意食蒜蓉包,所以呢個係必叫㗎🔥🔥🔥
🤍蒜蓉扇貝(2 隻)
好大隻,而且好鮮甜🥳🥳🥳
🤍和牛肋串
🤍厚燒玉子
好有日本玉子燒嘅感覺😚😚😚
🤍凍檸樂

2023-06-17 19 浏览
今日試咗呢間元朗又新街嘅串燒店。睇完餐牌好多都想試,所以叫咗比較多嘢。安格斯牛肋串 $30牛柳串 $22兩款牛都唔錯,鮮味香口又唔乾豬仔脾 (兩枝骨) $42呢個正,調味好香,肉好易離骨,食到乾乾淨淨。魷魚鬚 $28唔硬,好彈牙,味鮮甜燒日本鯖魚 $48燒完唔乾,仲有肉汁,好味鹽燒牛舌心 $48推介,入口爽彈,油香好濃。蒜蓉燒茄子 $40蒜蓉味好濃,燒完成條好香,兩條大大條。串燒豆腐 $22出奇地好食,燒到豆腐面好脆口,醬汁甜甜地好好味黑松露什菇墨西哥薄餅 $52入面好足料,一切開已湧出嚟,松露味香噴噴,配埋濃濃嘅芝士,邪惡得痛快。鹽燒白鱔 $49燒香咗有淡淡嘅魚油香,入口好爽口,少骨。燒芝士龍蝦(半隻)$68燒得剛剛好,龍蝦好新鮮,成條肉好易起出嚟,彈牙爽口。蒜蓉燒蠔 $36隻蠔脹卜卜,咬開好鮮甜,配埋蒜蓉燒勁香什菌燒蠔 $36蠔加菇賣相有啲顏色,幾靚,亦都幾夾。芝士煙肉焗大啡菇 $50芝士配煙肉咸咸香香,芝士封晒啲汁喺入面,一咬開個菇好多汁,好正。朱古力香蕉 $25簡單嘅甜品,香蕉點滿朱古力醬好好味。焦糖燉蛋 $38入口香甜好好味。性價比唔錯,會再幫襯。
今日試咗呢間元朗又新街嘅串燒店。

睇完餐牌好多都想試,所以叫咗比較多嘢。

安格斯牛肋串 $30
牛柳串 $22
兩款牛都唔錯,鮮味香口又唔乾

豬仔脾 (兩枝骨) $42
呢個正,調味好香,肉好易離骨,食到乾乾淨淨。

魷魚鬚 $28
唔硬,好彈牙,味鮮甜

燒日本鯖魚 $48
燒完唔乾,仲有肉汁,好味

鹽燒牛舌心 $48
推介,入口爽彈,油香好濃。

蒜蓉燒茄子 $40
蒜蓉味好濃,燒完成條好香,兩條大大條。

串燒豆腐 $22
出奇地好食,燒到豆腐面好脆口,醬汁甜甜地好好味

黑松露什菇墨西哥薄餅 $52

鹽燒白鱔 $49
燒香咗有淡淡嘅魚油香,入口好爽口,少骨。

燒芝士龍蝦(半隻)$68
燒得剛剛好,龍蝦好新鮮,成條肉好易起出嚟,彈牙爽口。

蒜蓉燒蠔 $36
隻蠔脹卜卜,咬開好鮮甜,配埋蒜蓉燒勁香

什菌燒蠔 $36
蠔加菇賣相有啲顏色,幾靚,亦都幾夾。

芝士煙肉焗大啡菇 $50

朱古力香蕉 $25
簡單嘅甜品,香蕉點滿朱古力醬好好味。

焦糖燉蛋 $38
入口香甜好好味。

性價比唔錯,會再幫襯。
唔行入黎都唔知原來呢到開左間新串燒,風格走港式路線。一黎到店員就會俾泰式辣汁,食串燒加呢個醬帶酸辣又清爽☀️串燒豆腐$22☀️陰公豬 $30☀️️安格斯牛肋串$30 ☀️鹽燒牛舌串$30☀️西班牙黑毛豬肋串$30 ☀️雞中翼(兩隻)$22 ☀️燒雞胸軟骨串(兩串) $35陰公豬個名又幾搞笑🤣豬腩肥瘦均勻,表面塗滿類似韓式嘅辣醬。雞胸軟骨唔錯,軟骨爽口又夾雜住嫩滑雞肉,口感特別。串燒豆腐表皮香脆,蘸上酸辣汁非常惹味,其餘串燒都正常發揮☀️燒龍蝦(半隻)$68超!級!推!薦!🤩大大隻開邊龍蝦都係賣$68,元朗分店新開張限定,見到枱枱都叫幾隻黎食,好後悔冇叫多幾隻🥹本身仲以為係細細隻個啲,估唔到係大大隻仲有膏,肉質結實彈牙,性價比勁高🤤🤤☀️墨西哥薄餅芝士雞肉$52 除左流心芝士,入面仲包住黃紅椒同酸黃瓜,帶辣勁☀️黑松露菌蝦多士(四件) $68 呢個都係推介必點✨每件多士都鋪上黑松露一勺,勁香!蝦滑彈牙嫩滑,多士金黃酥脆🤤🤤☀️鮑魚汁海鮮荷葉飯$108 食完肉麵要補番少少澱粉,唔係好快肚餓🤪估唔到個荷葉飯係咁大個,入面有蝦肉、蜆肉、蛋絲等等嘅炒飯底,有鑊氣得黎又帶荷葉香,熱辣辣好味😋☀️黑芝麻豆腐奶凍 $38店員推

☀️串燒豆腐$22

☀️燒雞胸軟骨串(兩串) $35

☀️燒龍蝦(半隻)$68

燒龍蝦

☀️墨西哥薄餅芝士雞肉$52
除左流心芝士,入面仲包住黃紅椒同酸黃瓜,帶辣勁

☀️黑松露菌蝦多士(四件) $68

☀️鮑魚汁海鮮荷葉飯$108

☀️黑芝麻豆腐奶凍 $38
店員推介,都係好好食,出面未食過咁濃嘅芝麻味嘅醬,奶凍重豆腐味,芝麻醬勁出色,用新鮮芝麻打成,鍾意黑芝麻一定要叫👍🏻

黑芝麻豆腐奶凍

☀️加多寶$19
☀️津路烏龍茶$20

呢個價錢食串燒食到捧住個肚走,勁抵食,而且啲野食食得出真係用心整,已經想再encore🫶🏻
串燒豆腐
燒龍蝦