母親節時帶媽去好酒好菜,一直都鍾意去中環靚景餐廳,呢間一定係wish list之一~睇下個窗景先,偏矮係緊嫁喇,室內裝修搭救啦。 同埋呢到一個空間內唔會多枱,人一定少,靜靜地望住呢度食會舒服的。當日餐牌。首先會飲湯, 喇唔哂大家時間,結論擺係頭,呢篇野之後講的食物味道我係唔識欣賞的,亦覺得今次去完一次就好開心了,我冇覺得需要再去。呢道魚, 凍的, 應該係特色野,我唔鍾意。呢個應該係招牌黎,婆參煎炸的皮脆脆的,婆參軟綿綿 ,好骨膠原呢個好食的, 汁個味就見仁見智唔特別建議因為佢而去食之後就係d印象唔深的菜色。職員其實好體貼,服務好好,久唔久黎問下d野食點,而到呢個麵時,特登黎介紹,話係當年老闆追老闆娘時煮的麵,辣油係自己炒定煲的, 之類啦我記憶有限。味道好主觀既, 夠鍾意你的話,煮出前一叮應該都追到女仔嫁。 呢個麵真係冇咩好講。而且辣得黎又唔特別好味,睇嚟我味蕾都係低級的了,魚肉燒賣配辣油個種情況好味d。最後就係甜品個青色係開心果,我唔記得係咩嚟了就係一pat軟軟凍凍但唔係雪糕既野唔識講,總之成餐飯感覺上就係我唔想太普通,所以每一道菜都係功夫菜。心機時間特色滿滿。國皇的新衣的處境, 我決

當日餐牌。

呢道魚, 凍的, 應該係特色野,我唔鍾意。

呢個應該係招牌黎,婆參
煎炸的皮脆脆的,婆參軟綿綿 ,好骨膠原

呢個好食的, 汁個味就見仁見智
唔特別建議因為佢而去食

之後就係d印象唔深的菜色。

最後就係甜品

國皇的新衣的處境, 我決定做個位小朋友。

2024-05-11
庆祝纪念
母亲节
2024-08-01 1606 浏览
💕最喜歡餐廳之一💕最鍾意飲茅台~可以帶自己鍾意嘅酒去另外俾開瓶費就可以了💕餐廳除咗食物好好食之外,影相都好靚💕有打卡影相位💕📍Howard’s Gourmet 好酒好蔡(香港🇭🇰中環)5/F, CCB Tower,3 Connaught Road, CentralDistrict ,Hong Kong💕大象🐘推介😍🐘💕我招牌脆皮婆參招牌脆皮豬手招牌酸辣翅汕頭鹹菜爆富貴蝦開心果桃膠💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕
💕最喜歡餐廳之一💕
最鍾意飲茅台~可以帶自己鍾意嘅酒去
另外俾開瓶費就可以了

💕餐廳除咗食物好好食之外,影相都好靚💕有打卡影相位💕
District ,Hong Kong

💕大象🐘推介😍🐘💕我

招牌脆皮豬手

招牌酸辣翅

汕頭鹹菜爆富貴蝦

開心果桃膠

💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕
早已聞名中菜omakase好酒好蔡許久 適逢生日之際受友人邀約晚餐 萬分期待 前來一探究竟。餐廳懷舊的裝潢設計 盡顯它的獨特的格調和高級感,隨手一影都靚。前菜兩小份冷盤小碟 外加一杯南瓜湯 味道濃郁 夠熱夠滑 但湯嘅份量略小。頭盤分別有天婦羅蝦餅和牛油果蟹粉卷,前者爽口彈牙 后者蟹肉飽滿 吃起來脆而不膩。主角白松露啫喱蛋 服務員先是向我們拿來了放在米瓶中的白松露 給我們拍照並透露白松露可是季節性供應食物。確實白松露加入在一夥平平無奇的蛋上面 有令這道菜昇華到另一個層次。緊接著又上了九層塔清湯貴妃蚌,絲瓜清甜 貴妃蚌鮮而有嚼勁 搭配九層塔的提鮮 吃起來有解膩的作用。主菜薑葱汁煮蟹肉 也是全晚最好吃的一道菜,薑蔥汁非常creamy蓋滿整個蟹肉,但又沒有搶去蟹肉的鮮味,朋友都讚不絕口。另一道脆皮乳鴿則沒有太多驚喜 正常發揮的做到外脆內軟肉汁鮮嫩,唔難食。反而豆苗 對於我平時不好蔬菜的人來說 這道菜卻很好吃 入口鮮甜無渣 連菜帶湯 光速吃完。最後主食海參瞰味煲仔飯,臘味香氣撲鼻而來 加入海參 口感軟韌 而且沒有過多的醬汁調味 全靠海參的茨汁撐起了整個飯,唔錯。不過當時大家都已經好飽,只係食左兩
前菜
頭盤分別有天婦羅蝦餅和牛油果蟹粉卷,
前者爽口彈牙 后者蟹肉飽滿 吃起來脆而不膩。
主角

主菜
最後主食
海參瞰味煲仔飯,臘味香氣撲鼻而來 加入海參 口感軟韌 而且沒有過多的醬汁調味 全靠海參的茨汁撐起了整個飯,唔錯。不過當時大家都已經好飽,只係食左兩啖就停手了。
甜品開心果桃膠拼煎麻蓉軟餅都因為太飽而無仔細品嘗。
成餐飯食左大概2個鐘 整體味道不過不失 但以人均2500+ 來說食物的搭配就略顯普通,同我個人嘅期待不符 不過聽講會定時update menu 大家都可以參考一下。
2024-02-20
  • 暖胃湯
  • 時令兩小碟
2024-03-21 2216 浏览
考慮擺酒嘅可參考.1. 場地硬件配套不足 餐廳話唔負責音響呢part播歌需自行安排人手播放 但音響房間隱蔽 控制困難冇新娘房 音響設備垃圾 算 畢竟唔係婚宴場地.2. 服務質素一言難盡從頭到尾唔會有人照顧新人Re-march in 新人自己開門蛋糕漏插name tag上菜收碟叫guests 傳菜傳碟.3.********短髮女經理態度惡劣*******非常不友善及冇禮貌 全程黑面 溝通時當面叫侍應可以唔洗理兄弟姊妹講嘅嘢檯花由decor 收返pack 俾guests佢話佢見過最靚嘅花都冇人拎走話從來冇賓客咁樣要求過 ??Did we ask you for your opinion ?服務表現0專業….如果唔想受氣 建議新人切勿選用此場如 貴店唔介意再接投訴 可維持現時服務質素及員工管理 如服務咁惡劣而不求改善建議 貴店考慮不要接辦婚宴….P.s. 有兩位一肥一瘦嘅叔叔staff 係nice食物質素,環境及衛生ok考慮擺酒嘅可參考
考慮擺酒嘅可參考
溝通時當面叫侍應可以唔洗理兄弟姊妹講嘅嘢
檯花由decor 收返pack 俾guests
佢話佢見過最靚嘅花都冇人拎走
話從來冇賓客咁樣要求過
服務表現0專業…
如果唔想受氣
建議新人切勿選用此場
如 貴店唔介意再接投訴
可維持現時服務質素及員工管理
如服務咁惡劣而不求改善
建議 貴店考慮不要接辦婚宴…
P.s. 有兩位一肥一瘦嘅叔叔staff 係nice
食物質素,環境及衛生ok考慮擺酒嘅可參考
2024-03-16
午餐
最近去參加朋友婚禮兼幫手做咕哩,除咗食物無問題之外(中肯地講係蔡大廚有心機之作,好食。),其他所有野都有問題🫠自己去食還好,for this tier of restaurant wedding banquet 服務都好緊要,今次尷尬到可以笑一世。1. 服務朋友去到set場,個場地係全黑,無人,仲要無通知保安要開電梯特別處理,成班人等咗好耐先上到去。餐廳event manager都遲大到。新娘房咁啱裝修緊,畀咗個暗黑到化唔到妝嘅酒吧位畀化妝師😂仲要有CCTV,即係無得喺入面換婚紗,要喺一個好細嘅廁所換衫。個結婚蛋糕到咗無出聲,要問先話「喺度㗎喇」,有啲賓客已經到咗,個蛋糕連埋個膠盒一齊推出嚟😂 個蛋糕本身已經夠高,可以唔需要個Kickstand,請佢哋幫忙攞走佢將個stand放喺架車仔下隔🤡如果唔係尋日咁忙,我一定影低晒佢。餐廳In-house event manager 嘅表現差到嚇親大家,喺賓客面前好大聲話:「呢個XXX素食丫嘛~」,又指示錯晒啲枱/碟/坐位嘅擺位,餐牌係錯嘅,有一枱一半人變素食,連日期同枱號都錯,得5枱但有Table 25😂但好彩上返正常菜。素食餐牌有燕窩🤡(喂?

1. 服務

餐廳In-house event manager 嘅表現差到嚇親大家,喺賓客面前好大聲話:「呢個XXX素食丫嘛~」,又指示錯晒啲枱/碟/坐位嘅擺位,餐牌係錯嘅,有一枱一半人變素食,連日期同枱號都錯,得5枱但有Table 25😂但好彩上返正常菜。素食餐牌有燕窩🤡(喂?)廚係好努力去做好嘅,只係專長唔係素食。我隔離個朋友仲食緊嘢啲侍應就收咗個醬,係茶記嘅速度⚡️仲有另一枱客話,侍應喺上菜唔夠10分鐘就講:「你食快啲,個花膠飯凍晒唔好。」實質上係想趕住收碟。

嗰日其實有4枱都唔係點飲酒,需然係free flow,都無乜人添酒。到敬酒環節仲精彩,新郎酒杯無晒酒唔加,餐廳event manager 話:「唔好加咁多呀睇住budget」果然係公司行先,但客人畀晒free flow錢,飲得幾多?仲要唔記得畀champagne畀客人toast 🫠幾好飲咁嘅態度真係好令人尷尬。

總括嚟講個餐廳event manager 係好唔專業,無交帶,外內都無溝通好,場擺位擺枱錯晒仲要怪人,最好去進修下基本,不過禮貌同禮儀就難啲改。

2. 音響

早一日朋友專程去試咪,同經理夾好晒setting,以為淡淡定,有錢剩啦~點知第二人還原基本步,餐廳event manager話音樂同咪唔可以同時用🤡(喂?畀錢之錢咩都得架喎~)後尾發現係得嘅,只係懶得去處理。仲有另一個staff搞亂咪同音樂,想個咪細聲啲,佢就熄咗個音樂😂然後MC咪係咁wee wee聲,我哋就自己處理返,做埋techinician dim music 同較echo。

3. 環境&衛生

環境算靚但需要啲保養,大廳位置個地氈有一大忽爛咗有啲嚇親,初初以為係設計嚟😂

衛生一般嚟講都OK,廁所乾淨,杯碟都乾淨嘅,除咗有一次要一杯水,入面浮左啲膠粒同不明黑色小物之外,都無大問題。
2024-01-06
  • 開心果桃膠配栗子紅棗餅
2023-08-24 4739 浏览
二人吃,平均9000多元一個人頭因為臨時book佢就俾咗吧廳房,啲多餘嘅枱又唔執走,個廚房通道長期開住門一大堆雜物,成個酒樓咁嘅配套要收死綁客人選擇海景房間的菜單!同網上所見到嘅配套完全唔一樣,好似喺個雜物房度食緊嘢!食物除咗20頭鮑魚少少驚喜其他平平無奇!向經理反映咗佢室內嘅情況,比到嘅回覆係,平時嘅房收客二萬元低消,而家都冇同我計到足?我反映緊你室內嘅情況你同我講錢?即係我食得18400元,我比唔起多1600元食野?我要求執走啲枱竟然以為自己好叻同我油花園講呢啲要黎方便擺嘢?方便擺啲乜嘢?成晚都冇用過,你唔係諗住同我講要分菜呀麻?我就特別日子唔想同你喺度浪費時間!總括嚟講非常之伏和失望冇任何氣氛環境可言!
二人吃,平均9000多元一個人頭

同網上所見到嘅配套完全唔一樣,好似喺個雜物房度食緊嘢!
食物除咗20頭鮑魚少少驚喜其他平平無奇!

總括嚟講非常之伏和失望冇任何氣氛環境可言!

今次有幸來到好酒好蔡🥹作為城中名人食府,它們以科學化和程序化的嶄新方式處理經典中式菜餚,透過解構古老食譜背後理念,為傳統美饌賦予當代意義。甫入餐廳,瞬間被其裝潢精緻豪華,極高樓底和設計優雅的法式窗戶所震撼。菜單素來以中式𝐨𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞聞名,設計包含「經典」、「季節性」及「創意」等三大元素的佳餚,並根據時令季節和每天市場供應情況而更新食材搭配。——— ✤ 前菜|時令兩小碟、特色暖胃湯前菜是黑醋𝐣𝐞𝐥𝐥𝐲搭配爽脆的海蜇以及魷魚搭配菇菌片;湯則是暖胃無比的紫米湯。✤ 潮州開胃小菜|牛油果蟹粉卷 炸春卷裡面是綿密𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲牛油果搭配甘香豐腴的蟹粉醬,融合得完美無瑕,鮮味十足🦀️🥑✤ 主角𝟏|招牌脆皮婆參拼脆皮橡果豬手🤯不得了!終於有機會試到鎮店之寶🥺以高溫走油炸過的海參外層呈現黑色,咬下去是軟綿黏口𝐭𝐞𝐱𝐭𝐮𝐫𝐞,完全不像是吃海參!搭配熬製到肉質同樣軟稔無比的豬手以及酥脆無比絲毫不油膩的豬皮,沒想到海參和豬手居然會有類近的口感🤩每口感吃進去都是廚師的心思技巧。✤ 主角𝟐|九層塔清湯貴妃蚌九層塔入贅湯比較少見🌿貴妃蚌肉質鮮嫩和肥美,味鮮極濃,瞬間便吸啜整晚湯。✤ 配角𝟏|甘鯛立鱗燒配普寧豆醬不知
———
✤ 前菜|時令兩小碟、特色暖胃湯

✤ 潮州開胃小菜|牛油果蟹粉卷

✤ 主角𝟏|招牌脆皮婆參拼脆皮橡果豬手

✤ 主角𝟐|九層塔清湯貴妃蚌

✤ 配角𝟏|甘鯛立鱗燒配普寧豆醬
不知道大家對「立鱗燒」的認識程度如何?其實是在魚肉帶著鱗片時,先用熱油澆淋,再烤熟。甘鯛因為脂肪多、肉質軟,魚鱗薄脆,受熱很容易張開。焦脆的魚鱗下是雪白無比,魚味濃的大片鯛魚🐟

✤ 配角𝟐|香燉汕頭白菜
各種松茸菇菌類搭配鮮甜的白菜🥬完全可以凸顯菜的鮮味。

✤ 主食|煙燻鴨肉炒飯
表示已經完全吃不下了🤣炒飯很有鑊氣!

甜品|開心果桃膠拼紅糖糕
開心果雪糕蛋之濃郁完全有被𝐢𝐦𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬到🍑搭配軟綿綿、口感煙韌的紅糖糕!結束完美的𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡😋

2023-03-03 4968 浏览
好酒好蔡呢到食野價錢都算係香港數一數二頂尖仲貴過日本omakase 😂而架晚餐set dinner 去到5800幾一位架埋一成6千,但呢到食野真係好有氣派樓底勁高好宏偉感覺,係房睇住摩大輪食野好有情調平時傾計聚定節日慶祝嚟都好chill 野食方面都5使點講,個個都講得好詳細餐單定時轉,所以定期嚟食5會厭個人極鐘意暖胃湯,每次5同同勁熱勁好味螺片簡直係神級好味加埋袐製蝦醬鮮味到不得了🤤開心果燕窩5太甜,fusion得來特別
好酒好蔡
呢到食野價錢都算係香港數一數二頂尖
仲貴過日本omakase 😂
樓底勁高好宏偉感覺,係房睇住摩大輪食野好有情調
平時傾計聚定節日慶祝嚟都好chill
野食方面都5使點講,個個都講得好詳細
餐單定時轉,所以定期嚟食5會厭
個人極鐘意暖胃湯,每次5同同勁熱勁好味
螺片簡直係神級好味加埋袐製蝦醬鮮味到不得了🤤
開心果燕窩5太甜,fusion得來特別

2023-02-20 3070 浏览
📍Howard’s Gourmet Howard’s Gourmet is one of the Chinese restaurants that I wanted to try. Finally got around it. Booking wasn’t too difficult and can be done just by WhatsApp. Their lunch menu is quite nice. The welcoming soup was octopus and veggies. It was really thick and glad that it came in an espresso cup. The tempura prawn cake was with a very thin batter and well fried. One of the highlight of the meal is their Double-boiled Pigeon, Arowana Marrow soup. Clear yet rich. The arowana marro
📍Howard’s Gourmet

Their lunch menu is quite nice. The welcoming soup was octopus and veggies. It was really thick and glad that it came in an espresso cup. The tempura prawn cake was with a very thin batter and well fried. One of the highlight of the meal is their Double-boiled Pigeon, Arowana Marrow soup. Clear yet rich. The arowana marrow was thick and with an unique texture.

The Fried Crispy Spotted Garoupa Fillet, Scale, Pu Ning Soya Bean was cooked well. The pu ning soya bean sauce was just right and not overpowering. The Charcoal Roasted Chicken with Herbs had some really good parts but the breast area was a tad dry, otherwise it’s a very good dish. Simmered Pea Sprout with Chinese Mushroom was nice as you can see they chose the best parts only.

The highlight of the meal has got to be the Claypot Rice with Braised Sea Cucumber and Chinese Sausages. The collagen just sticks in your mouth.

The dessert is not really my thing. Pistachio Mousse, Resin, Pan-fried Mashed Taro Cake. They are too healthy in a way. I prefer more traditional kinds.

Overall a solid meal but I might prefer Ying Jee Club more.

Price: HK$ 1500 pp (lunch)

Revisit: 8/10

2022-04-27 8106 浏览
老婆生日飯, 去了好酒好蔡吃午飯, 雖説對其經典菜式有所聽聞, 但菜單還是當天才見到. 我想起之前新聞見過, 在上海價值$2500的中式Omakase, 評價甚低. 相比起來, 這裏午餐平均$1500一位, 菜式有新意之餘水準也不俗. 特別欣賞其菜式上檯時夠熱, 甚至至有點燙口, “一熱遮三醜”, 菜式夠熱可以蓋過食材上味道的不足.主理人蔡昊是潮州人, 所以他和團隊設計的菜式也有潮州菜的基本, 例如是圖二頭盤紫菜墨魚脆, 就是將紫菜和蝦棗的結合和變調. 圖三的炸九肚魚中的九肚魚是潮州人打冷常用的魚類, 這裡炸的香脆程度, 應該是我吃過最強的. 這裏的招牌是圖一的脆皮婆參, 要將海參發起, 長時間炆煮後再炸起, 外皮香脆如乳豬皮, 內裏依然保持彈牙, 吃的就是複雜的烹調和口感. 海參的味道主要是來自汁醬, 這裡的汁醬濃香而鮮活. 如果配以芥辣, 其甘辛味相比起來不太配合就是. 另一道印象深刻的菜式, 是圖五的薑葱汁煮鮮拆蟹肉, 汁醬除了是蟹肉下的青汁外, 也化成蟹肉表面的青綠色泡沫, 味道濃而不腥, 辛而不辣, 與鮮蟹肉的海鮮味結合起來, 味道層次複雜而活潑, 沒有脆皮婆參的高深, 但更

另一道印象深刻的菜式, 是圖五的薑葱汁煮鮮拆蟹肉, 汁醬除了是蟹肉下的青汁外, 也化成蟹肉表面的青綠色泡沫, 味道濃而不腥, 辛而不辣, 與鮮蟹肉的海鮮味結合起來, 味道層次複雜而活潑, 沒有脆皮婆參的高深, 但更討我喜歡.

圖四的九層塔絲瓜貴妃蚌, 與圖七的燒雞相映成趣. 前者極鮮極簡, 後者油香豐盈, 其自家製蔥油更是神來之筆. 在食材烹調上, 每道菜的味道和水準日對得住其價錢, 只是在食材配搭上, 太多海鮮, 太少家禽和家畜, 平均度還有改善的空間, 畢竟在燒雞之前的全都是海鮮類, 就算煮得如何出色, 也感疲累.

We didn’t know the menu before we had arrived the restaurant. Howard’s Gourmet is famous for her tailor-made Chaozhou cuisine fine dining. The foundations of Chaozhou cuisine are fresh taste and seafood because of its location. In my perception, sea cucumber is soft in texture but the chef fried it after braising makes it extremely crispy. The roasted chicken and the crab meat with spring onion ginger sauce are impressive as well. Everything is fine but too much seafood in the menu resulted in the lack of diversity for her cuisine.

2021-10-23 8721 浏览
麗新集團其下,粵菜既廚師發辦,事前會問有冇戒口,去到餐廳先會知道當日有咩食,午餐開價係$1500/位。食地段食環境食海景同服務,反而食物只係正常中菜,用料不是珍貴上乘,味道亦未有任何驚喜感覺。當然一切都係同定價掛勾,進取收費但係食完又冇乜特別,性價比唔算高。整體來講,成餐飯係舒服既。如果想約朋友聚一聚,要一個decent 環境同隔離檯有空間距離,可以接受。如果係為著食物,會失望,講真唔會難食,但亦唔會有乜特別。兩個女仔最後係食生日蛋糕(有切餅費)而有飽肚感覺😜

兩個女仔最後係食生日蛋糕(有切餅費)而有飽肚感覺😜
2021-10-12 5588 浏览
由幾年前開始每一次食嘅菜式都係一樣,開始嘅時候都唔會悶,因為佢哋做脆皮婆參又真係幾好食㗎,仲有酸辣翅,淨係食呢兩個,都同其他餐廳有啲唔同,脆皮婆參個皮薄而脆,而裏面係非常軟林林,外脆內軟佢做得到,食過返尋味,另外佢一開始比嘅一杯仔熱湯,個個都非常稱讚,不過份量太少,正所謂少食多滋味,所以對我來說還可以的,值得推薦就係酸辣翅,其實唔算太辣,好特別,最後配一個開心果燕窩做結尾,開心果雪糕加埋燕窩味道又真係唔錯喎
2021-07-12
$2000
  • 脆皮婆參
  • 暖胃湯
2021-10-03 3877 浏览
其實一直(每隔一兩個月)都有回來,但這次水準的確有點失望。海螺,ok la牙帶魚,比新榮記實在差太遠了😿 肉是散開的,表皮炸的太多油在表面,完全是雪藏了很久的貨😿脆皮婆蔘 over fried , 有點硬,沒有了以前外香脆內軟加gel咀的別人煮不到的特色,難怪好多人說現在潮洲軒的婆蔘更出色。螺片…welll…唯一一次我吃到一半便停下來了。酸辣翅,可以,但沒有以前好吃我一直是好酒好蔡的忠實粉絲,可能服務團隊都認得我,但我實在不能不老實一點,沒有真實的意見便不能提升水準。希望近距離可以改善食物質素。
其實一直(每隔一兩個月)都有回來,但這次水準的確有點失望。

海螺,ok la
螺片…welll…唯一一次我吃到一半便停下來了。
酸辣翅,可以,但沒有以前好吃

希望近距離可以改善食物質素。
  • 酸辣翅
打爛我們帶去的bombshell蛋糕 ,完完全全碎了,不肯認,說不知道為什麼, 可能我們帶來的時候已經爛了, 簡直當客人是傻的!服務態度極差, 全部人黑口黑面。食物超難食, 沒有試過那麼難吃的中菜以後也不會再來!
2021-09-22
2021-09-22 2521 浏览
城中一間定價非常進取嘅中式「廚師發辦」,除非有特別要求,否則菜式由餐廳決定。招牌脆皮婆參外皮不算很脆,口感超級無敵極軟糯,像極了粘粘的漿糊,無乜味…..um…..不是我的菜😕微麻蟹棗 😊調味很不錯,酸酸辣辣!😋九層塔清湯貴妃蚌 😒清甜鮮味,無乜特別香芹鹹菜炒東星班球😒😒😒😒鹹菜無乜味😕成碟餸好油,但唔香。整體無聞無味咁。黑樅菌燉時蔬😒無乜特別酸辣手工麵🙂食咗一大堆覺得無乜味,無特別嘅餸之後….. 終於有樣好味啲嘅酸辣麵😅開心果桃膠😒無乜味價錢大約每位1600,味道無驚奇,性價比低。服務都非常一般,非常失望的一餐。

微麻蟹棗 😊
調味很不錯,酸酸辣辣!😋
微麻蟹棗

九層塔清湯貴妃蚌 😒
清甜鮮味,無乜特別
九層塔清湯貴妃蚌

香芹鹹菜炒東星班球😒😒😒😒
鹹菜無乜味😕成碟餸好油,但唔香。整體無聞無味咁。
香芹鹹菜炒東星班球

開心果桃膠😒
無乜味
開心果桃膠
時令兩小碟

價錢大約每位1600,味道無驚奇,性價比低。
服務都非常一般,非常失望的一餐。
2021-07-17
微麻蟹棗