2020-04-05
媽咪雞蛋仔越開越多分店,元朗呢一間分店就真係第一次試,呢一間分店相對上人流比較少等嘅時間都冇咁長!今次我就選咗一款甜嘅口味同埋一款鹹嘅口味,甜嗰款我揀咗伯爵茶朱古力雞蛋仔,呢一款嘅伯爵茶味真係100分,味道好突出,食完會有一陣香濃茶味餘韻~不過朱古力味就相對冇咁突出,鍾意食朱古力嘅我都係會推介返呢一度既粒粒朱古力雞蛋仔!口感方面,媽咪雞蛋仔一直都做得好出色嘅就係外脆內軟,咬落q彈!咸嘅口味就一定係推介呢一款鳳凰卷,紫菜肉鬆雞蛋仔呢一個配搭真係無得輸,食落唔會太膩,仲有啲咸香😛今次仲試咗呢一度嘅飲品,其實本身對飲品真係冇乜太大興趣,結果試咗有驚喜,我點嘅係奶茶豆花同埋奶茶沙冰,呢度嘅奶茶又真係做得幾香醇,奶同茶既比例岩岩好,甜度適中,尤其配豆花都真係幾夾😍