2024-12-31 69 浏览
可以無限時坐低食嘢飲嘢係吸引咗我哋過嚟嘅原因,而且朋友之前訂座仲有得送小食今次係六件咖喱角,味道正常冇乜特別。因為聖誕節嘅關係聖誕餐牌比平時餐牌係貴20至$30,其實嘢食都係一樣。個包比我心目中好食,而且仲有沙律同薯條份量都唔少,朋友嘅蜆肉意粉都幾香。飲品叫咗冇加錢嘅綠茶味道正常,不過加咗$28嘅芝士蛋糕就勁失望,好彩只係嗌咗一個,唔好食之餘冇芝士味,感覺上好似放題放咗三個鐘頭喺度吹雪櫃咁當初仲諗住好食嘅話就叫多個。每人大約$170價錢都算正常,因為可以坐到兩個半鐘。
2024-12-22 136 浏览
難得嘅閨蜜時間👯‍♀️梗係要去食飯慢慢嘆Book咗呢間孖啡☕️位於旺角🙆🏻‍♀️地點好方便香蒜白酒蜆意大利粉 $122蜆肉份量夠哂多😋仲要好鮮甜❤️重點係無沙😂意粉帶有青紅椒,再配上蒜香香氣撲鼻🫶🏻明太子海蝦意大利粉 $136呢個不得了,入口好creamy帶有少少辣,緩解咗膩嘅感覺👏🏻海蝦啖啖肉🦐夠晒彈牙食到唔停口😆朱古力心太軟雪糕 套餐+$38好抵🍫出面食個心套軟要八十幾九十依家套餐只需要加$38 介開個蛋糕,睇住啲朱古力漿流出嚟好治癒😂特濃朱古力,唔太甜必點💜
難得嘅閨蜜時間👯‍♀️
梗係要去食飯慢慢嘆

Book咗呢間孖啡☕️
位於旺角🙆🏻‍♀️地點好方便

香蒜白酒蜆意大利粉 $122
蜆肉份量夠哂多😋
仲要好鮮甜❤️重點係無沙😂
意粉帶有青紅椒,再配上蒜香
香氣撲鼻🫶🏻

明太子海蝦意大利粉 $136
呢個不得了,入口好creamy
帶有少少辣,緩解咗膩嘅感覺👏🏻
海蝦啖啖肉🦐夠晒彈牙
食到唔停口😆

朱古力心太軟雪糕 套餐+$38
好抵🍫出面食個心套軟要八十幾九十
依家套餐只需要加$38
介開個蛋糕,睇住啲朱古力漿流出嚟
好治癒😂特濃朱古力,唔太甜
必點💜
  • 香蒜白酒蜆意大利粉
  • 朱古力心太軟雪糕
呢間Cafe係我大學時期幫襯得最多既旺角Cafe,貪佢有boardgames玩,無限時任坐,仲要啲野食幾好食,性價比幾高。晚餐都有Dinner Set,包一杯$38蚊飲品,超過就補差額,亦可以散叫。煙三文魚意大利烘包配薯條($118)女仔食唔到太多叫呢個Set就啱啱好,有沙律有薯條,重點係個包亦都好食,烘包入面夾住厚厚既煙三文魚,伴有蕃茄青瓜同凱撒醬,成個好豐富,每一啖都係豐富食材,完全唔會乾,黎營養價值都高。明太子海蝦意大利粉($136)呢個比想像中更好食,蝦既份量好多,每隻都好爽口彈牙。明太子醬份量亦都好多好充足,每一條意粉都均勻沾上左明太子醬,好掛汁好入味。藍莓果茶(跟餐補$18差價)呢壺果茶好大壺好襟飲,一杯一杯慢慢飲,飲左三個鍾先飲哂。味道偏酸,有養顏美容功效。朱古力心太軟雪糕(跟餐+$38)呢個每次黎都必點,咁既價錢咁既質素真係值。朱古力味超級濃郁,蛋糕質地唔會太乾或太軟,朱古力流漿比例亦剛好。

煙三文魚意大利烘包配薯條($118)

明太子海蝦意大利粉($136)

藍莓果茶(跟餐補$18差價)

朱古力心太軟雪糕(跟餐+$38)

• 明太子海蝦意大利粉
  • 煙三文魚意大利烘包配薯條
  • 朱古力心太軟雪糕
2024-12-14 247 浏览
週末起身,懶懶地同個女出去食飯,嚟到呢間樓上咖啡廳,旺中帶靜,環境好闊落啲枱凳坐得好舒服,一人叫咗一個餐😋😋性價比都幾高,野食賣相又好,心情大靚✌️✌️✌️✌️叫左個全日早餐🍳 食物好豐富,雞蛋夠滑,又有三文魚同蕃茄汁荳,好食,配杯泡沫咖啡,泡沫咖啡賣相一流啊,好啱打卡🤤🤤🤤🤤正蜆肉意粉💁💁💁用蒜片、同洋蔥炒,蜆肉夠多夠鮮味,成個意粉都好入味好香口,呢個價錢,比想像中好食,擺盤賣相都好好👍👍😍😍配左杯朱古力咖啡,阿女怕肥走咗忌廉,所以賣相冇我個杯咁靚,但係佢話味道都幾好☺️☺️🤤🤤👍👍✌️✌️環境闊落配埋個咕𠱸坐得好舒服,同阿女傾埋偈,今個週末,好好享受,下次會再嚟😎😎😎

蜆肉意粉💁💁💁

外卖送餐
喺旺角好多人嘅地方,想搵間靜靜地嘅咖啡室,又想平平哋就諗起之前同大學同學嚟過嘅樓上咖啡室加party Room 孖啡🌟全日早餐 $ 98呢排好想食all day Breakfast,但又懶得自己整,見到呢個一擺上枱賣相好好,食物種類都多,正👍🏻😆牛角包夠鬆脆,炸薯餅都炸得夠脆脆啱啱好,又唔會燶,配埋個茄汁,岩岩好,炒蛋都炒得好滑,沙律菜都夠新鮮👍🏻都對得住呢個價錢😆😆🌟香蒜白蜆意大利粉 $84想食個意粉,覺得白蜆意粉比較保險,上到嚟意粉好香,有驚喜,蜆肉份量多,蜆都算新鮮,用蒜片洋蔥小芽菜,炒嘅意粉,好入味,又唔會話太多汁意粉又唔會煮得太辣,比想像中好食,呢個價錢,抵食👍🏻👍🏻👍🏻🤤🤤🤤🌟泡沫咖啡 ☕️套餐包咗$38飲品,補咗幾蚊差額😆😆初頭諗緊,應該都係普通機沖,上到枱面有驚喜,好靚,打卡able, 飲落,好Creamy,好有空氣感,幸福的感覺🥰🥰🥰🥰咁樣打卡係咪好靚呢?充滿儀式感的一天✨✨✨另外個餐都包咗嘢飲,叫咗杯茶,都幾大杯😛😛味道都幾好👍🏻整體嚟講,呢個價錢,我覺得性價比好高,餐廳地理位置方便,旺中帶靜,佢仲有好多board game ,梳化又夠大張枱又夠大張,好闊落坐得好舒服

🌟全日早餐 $ 98

🌟香蒜白蜆意大利粉 $84

🌟泡沫咖啡 ☕️套餐包咗$38飲品,補咗幾蚊差額😆😆

咁樣打卡係咪好靚呢?充滿儀式感的一天✨✨✨

另外個餐都包咗嘢飲,叫咗杯茶,都幾大杯😛😛味道都幾好👍🏻

整體嚟講,呢個價錢,我覺得性價比好高,餐廳地理位置方便,旺中帶靜,佢仲有好多board game ,梳化又夠大張枱又夠大張,好闊落坐得好舒服,一班朋友嚟玩又啱,兩個人靜靜地傾偈又坐得舒服,下次約會食飯,呢個地方都係一個好選擇,最緊要係唔貴😍😍😍😍😆😆😆
  • 香蒜白酒蜆意大利粉
  • 全日早餐
2024-12-11 278 浏览
旺角返工食lunch食到悶,同事提議搵下唔同樓上cafe試一試,今日黎到孖啡,油麻地、旺角去都方便,環境闊落好多卡位,又有大玻璃窗透日光,平日lunch hour唔算多人,坐得舒服。Lunch set $66 起包 $38 飲品,價錢合理,又可以加錢配龍蝦湯及心太軟、窩夫等甜品,同同事或自己一個 me time 坐低慢慢食慢慢傾計都唔錯,另外亦有多款 board game,一大班人黎玩又得!凱撒沙律 $66我同同事因為想食多D菜,就叫了凱撒沙律做前菜,羅馬生菜爽脆有口感,麵包糠、亦夠鬆脆,清新開胃,唯一美中不足係唔可以單點,所以我地兩人叫了一共叫了 3 個 lunch set 哈哈鮮茄芝士焗豬扒飯 $76即叫即制新鮮滾熱辣,鋪滿芝士及酸甜蕃茄,豬扒肉質軟腍加上炒飯底,價錢比大XX連鎖店貴少少,但質素贏 9 條街!軟殼蟹黑松露意大利粉 $92cafe 推介菜式,大大隻軟殼蟹咬落脆口,黑松露味醬汁好 creamy,意粉亦煮到 al dente。蜂蜜綠茶 (原價$38、芒果紅茶 原價$40)套餐包一杯 $38 飲品,$38 以上只補差價。
凱撒沙律 $66
鮮茄芝士焗豬扒飯 $76
軟殼蟹黑松露意大利粉 $92
蜂蜜綠茶 (原價$38、芒果紅茶 原價$40)
套餐包一杯 $38 飲品,$38 以上只補差價。

2024-12-06 370 浏览
位於旺角與油麻地之間有間樓上Cafe「孖啡」係一個理想嘅聚會場所 環境闊落 設有多個舒適嘅梳化座位 門口擺放著各種board game 非常適合一班朋友在用餐之餘享受遊戲嘅樂趣🎲🧩♟️🍝香蒜白酒蜆意大利粉這道意大利粉嘅特色在於其豐富嘅蜆肉 讓每一啖都充滿海鮮嘅鮮味 搭配香蒜和白酒 味道相得益彰🍝軟殼蟹黑松露意大利粉 原隻軟殼蟹熱辣辣上碟 讓人垂涎欲滴 意粉軟硬適中 醬汁濃郁而不過於鹹 黑松露嘅香氣讓人感到清爽而滿足☕️套餐飲品價格為$38 若選擇$38以上嘅飲品只需補差價 套餐還可以額外加配多款美食 包括:- 龍蝦湯 + $28- 蛋糕一件 + $28- 朱古力心太軟雪糕 + $38- 牛角窩夫伴雪糕 + $42我哋揀咗牛角窩夫伴雪糕🧇🍧Order 咗要等十五分鐘 窩夫係現做 上枱時依然熱辣辣 外脆內軟 搭配香滑嘅雲呢拿雪糕 形成完美嘅冷熱對比😬📍孖啡 Double Cafe旺角彌敦道577號高氏大樓4樓
位於旺角與油麻地之間有間樓上Cafe「孖啡」

香蒜白酒蜆意大利粉

軟殼蟹黑松露意大利粉
藍莓乳酪  Cappuccino
牛角窩夫伴雪糕
2024-12-06 336 浏览
鮮茄芝士焗豬扒飯龍蝦汁海鮮意大利粉蒜香雞翼Cappuccino 泡沫咖啡Flavor Coffee 風味咖啡 (焦糖 味)孖啡位於旺角彌敦道,環境舒適闊落,絕對係三五知己聚會嘅好地方!🎉餐廳提供多款美食,以下係我地嘅詳細食評:🍛 **鮮茄芝士焗豬扒飯** 🍅🧀豬扒飯真係無得輸,豬扒煮得嫩滑多汁,配上香濃芝士同鮮茄汁,每一口都係滋味滿分!🤤🍴芝士拉絲效果滿滿,絕對係芝士控嘅天堂!這道菜色香味俱全,絕對值得一試!😋🦞 **龍蝦汁海鮮意大利粉** 🍝🌊龍蝦汁海鮮意大利粉用料十足,有新鮮青口、大蝦等海鮮,配上特製龍蝦汁,味道鮮甜,意大利粉煮得剛好,口感一流!🦐🍤整體味道平衡,海鮮迷一定唔可以錯過!👍蒜香雞翼蒜粒炒得通透,鍾意食蒜頭非常滿足雞翼煎炸通透,外脆內軟👍🏻👍🏻👍🏻正爆☕ **Cappuccino 泡沫咖啡** ☕🎨泡沫咖啡即沖即飲,泡沫綿密細膩,咖啡香氣撲鼻!作為餐後甜品或單點,無論點樣都非常合適,絕對係咖啡愛好者嘅心頭好!☕️💖🍬 **Flavor Coffee 風味咖啡 (焦糖味)** 🍮🍯焦糖味咖啡帶出甜蜜香濃嘅感覺,咖啡與焦糖嘅完美結合,令人一試難忘!甜而不膩,適合鍾意甜嘢嘅朋友
鮮茄芝士焗豬扒飯
龍蝦汁海鮮意大利粉
蒜香雞翼
Cappuccino 泡沫咖啡
Flavor Coffee 風味咖啡 (焦糖 味)

🍛 **鮮茄芝士焗豬扒飯** 🍅🧀

🦞 **龍蝦汁海鮮意大利粉** 🍝🌊

蒜香雞翼
蒜粒炒得通透,鍾意食蒜頭非常滿足
雞翼煎炸通透,外脆內軟👍🏻👍🏻👍🏻正爆

☕ **Cappuccino 泡沫咖啡** ☕🎨

焦糖味咖啡帶出甜蜜香濃嘅感覺,咖啡與焦糖嘅完美結合,令人一試難忘!甜而不膩,適合鍾意甜嘢嘅朋友!🍬

總結:孖啡係旺角潮流地標,無論係食物質素定環境氛圍都係一流!✨🎉下次記得預約座位,享受呢個美食天堂!👫🍽️

2024-12-02
午餐
  • 龍蝦汁海鮮意大利粉
  • 鮮茄焗豬扒飯
  • 蒜香雞翼
2024-12-06 233 浏览
經讀大學的姪女介紹,來到彌敦道577號高氏大廈4樓,店名叫【孖啡】,好特別的名字,餐廳Logo設計是有隻手在啡字裡拿住杯咖啡☕,創意有趣。🤗🤗踏進12月,餐廳已經佈置聖誕裝飾,充滿節目氣氛。這裡原來是年輕人的打卡點,陸續來到的顧客都是青年人,當堂變得有活力了。晚餐餐牌有10個選擇,完全符合大眾口味,還有龍蝦湯和幾款甜品。我們選了鮮茄焗豬扒飯🥩,軟殼蟹松露意大利面🍝,龍蝦湯,🦞🦞芝士蛋糕🎂,真佩服姪女一班後生,找到這個平靚正的餐廳,主菜份量大,食材新鮮,味道好,難怪年輕人喜歡捧場,豬扒無骨鮮香,軟殼蟹炸得脆脆,龍蝦湯濃香鮮滑,芝士蛋糕🎂又香又軟,兩個超齡年輕人吃得不亦樂乎,在文青風格的餐廳裡享受了一餐美味的西餐。👍👍

經讀大學的姪女介紹,來到彌敦道577號高氏大廈4樓,

踏進12月,餐廳已經佈置聖誕裝飾,充滿節目氣氛。

主菜份量大,食材新鮮,味道好,難怪年輕人喜歡捧場,

豬扒無骨鮮香,軟殼蟹炸得脆脆,

2024-11-29 363 浏览
前排就約左朋友到旺角孖啡聚舊,食下飯傾下計玩下game,又一個下午。Lunch價錢合理,呢個價錢可以同朋友坐低食飯慢慢傾計,又唔怕會比人趕走,很不錯。準備開餐啦,點了一份麵包和麵,大家share一齊食。煙三文魚意大利烘飽配薯條 $84份量多,絕對能滿足食客的胃口。內餡包含煙三文魚、生菜、番茄和青瓜,口感層次豐富,特別是煙三文魚的份量十足。薯條則是粗薯條,外脆內軟。搭配的沙律菜更增添了清新感,整體非常美味!芝士焗吞拿魚天使麵 $76焗烤後表面帶少少金黃,每一口都是香濃的芝士與吞拿魚的結合,如果醬汁再多些少,味道會更佳。+$38 朱古力心太軟外層脆皮包裹著濃郁的融化朱古力心,小編比較喜歡從上面開始吃,免得朱古力醬會漏出來。朱克力甜而不膩,搭配香滑的雲呢拿味雪糕,讓整體風味更加提升。以下套餐包一杯$38 飲品,$38 以上只補差價。

準備開餐啦,點了一份麵包和麵,大家share一齊食。

煙三文魚意大利烘飽配薯條 $84

芝士焗吞拿魚天使麵 $76

+$38 朱古力心太軟

以下套餐包一杯$38 飲品,$38 以上只補差價。
2024-11-25 356 浏览
旺角有好多樓上café,今日同朋友去左孖啡,場內環境闊落,氣氛唔錯。餐廳提供多款Dinner Set,套餐包一杯$38飲品,另外有多款主菜、小食、湯/甜品,飲品有咖啡系列、朱古力系列、紅茶/綠茶/梳打系列、水果茶系列、塔羅特飲。龍蝦湯:有好香濃既龍蝦味,鮮味十足。全日早餐:有煙三文魚、薯餅、兵加腸、茄汁焗豆、炒蛋、沙律、牛角酥,非常豐富;煙三文魚咸香味十足,薯餅炸得香口,炒蛋滑溜,沙律菜新鮮,牛角酥烘得香脆,這個全日早餐本身CP值已經相當高,加上擺盤精美,打卡度100%,高質必食!芝士焗吞拿魚天使麵:天使麵煮得軟硬適中,吞拿魚撈埋芝士既醬汁,有拉絲效果,份外邪惡。芝士蛋糕:芝士味道濃郁,口感幼滑細膩。總結,餐廳食物好味,環境舒適,三五知己或一大班朋友都可以嚟食下玩下。

龍蝦湯:有好香濃既龍蝦味,鮮味十足。

芝士蛋糕:芝士味道濃郁,口感幼滑細膩。

• 龍蝦湯
  • 全日早餐
  • 芝士蛋糕
  • 芝士焗吞拿魚天使麵
2024-11-22 319 浏览
旺角孖啡Cafe餐牌有多款主菜、小食、湯、飲品、甜品,Dinner Set套餐送$38飲品一杯,另外仲可以優惠價加配餐湯及甜品,非常抵食。龍蝦湯:每一啖都飲到龍蝦既鮮味,非常可口。特式拼盤:有雞翼/洋蔥圈/魷魚圈/咖喱角/薯角,炸到熱辣辣,好食到唔停得口。凱撒沙律:沙律菜新鮮爽脆,仲有脆脆麵包糠、咸香煙肉粒及碎芝士,配埋沙律醬汁,整碟沙律好開胃、好健康。鮮茄芝士焗豬扒飯:焗飯面既半融芝士和酸酸甜甜既蕃茄,味道好夾,烤到金黃色,豬扒不算太厚切,但肉質軟腍,咬下去肉味十足,味道一流。朱古力心太軟拌雲呢拿雪糕:朱古力心太軟夠流心,配埋雪糕一齊食,一冷一熱,冰火交融,口感極滿足。總結,餐廳食物既口感和味道也相當出色,性價比之選。
旺角孖啡Cafe

龍蝦湯:每一啖都飲到龍蝦既鮮味,非常可口。

總結,餐廳食物既口感和味道也相當出色,性價比之選。

• 朱古力心太軟拌雲呢拿雪糕
  • 龍蝦湯
  • 鮮茄芝士焗豬扒飯
  • 凱撒沙律
  • 特式拼盤
2024-11-14 422 浏览
今日約咗同朋友聚會,想去間坐得舒服啲嘅餐廳,所以就揀咗去旺角嘅孖啡Cafe食飯餐廳環境真係好適合聚會,啲卡位都好闊落,而且有好多唔同嘅board game 玩!我哋嗌咗個明太子蝦球意粉,成個意粉都好重明太子味,勁足料,每啖意粉都食到一粒粒明太子。而且蝦球每粒都好大又彈牙🦐另外我哋仲嗌咗個焗豬扒飯,本身個炒飯底已經係粒粒分明同埋好香,抵讚!而且有好足料既芝士同埋好厚肉既豬扒,配埋個番茄醬,食完真係大滿足,勁飽!另外,我哋仲嗌咗個小食拼盤,有魷魚圈,洋蔥圈,薯角,雞翼,炸餃子等等。全部都炸得好香口同埋上碟係熱辣辣,同埋雖然全部野都係炸但係係一啲都唔會好厚粉,同埋每款食飯份量都好夠多,好抵食🙌🏻推介大家嚟開旺角可以去呢間Cafe食飯!

2024-11-13 408 浏览
今日同朋友出旺角,想食cafe,最後去咗孖啡食晚餐。孖啡招牌夠大夠光,搭車時就見到,位置好易搵。餐廳裡面環境闊落,有多人梳化座位,門口擺放各種類型嘅board game,適個一大班朋友一齊食嘢,一齊玩。晚餐有套餐,包一杯$38飲品,另可加錢加配龍蝦湯或甜品。我地點咗一份明太子海蝦意大利粉同一份軟殼蟹黑松露意大利粉。飲品補差價,點咗一杯cappuccino同一杯latte。另加$28加配蛋糕一件。明太子海蝦意大利粉 $136明太子醬汁好多,配埋檸檬汁,意粉食落好creamy又清新。海蝦夠大粒,有6粒,食落幾彈牙,好食。軟殼蟹黑松露意大利粉 $148黑松露味道夠濃又易入口。軟殻蟹都算大件,味道唔錯。Cappuccino上面有女仔圖案,適合打卡Latte上面有拉花芝士蛋糕芝士味夠濃,口感比較厚重,食落夠飽肚。
今日同朋友出旺角,想食cafe,最後去咗孖啡食晚餐。

孖啡招牌夠大夠光,搭車時就見到,位置好易搵。

明太子海蝦意大利粉 $136

軟殼蟹黑松露意大利粉 $148
黑松露味道夠濃又易入口。軟殻蟹都算大件,味道唔錯。

Cappuccino上面有女仔圖案,適合打卡
Latte上面有拉花

芝士蛋糕
芝士味夠濃,口感比較厚重,食落夠飽肚。

2024-11-13 327 浏览
放工約左個好耐無見既朋友去旺角食晚餐,揀左一間上樓既cafe,呢度係無限用餐時間既,所以建議大家預先預約。店內有不少board game 提供,食完飯可以同朋友玩餐飽,吹下水,唔洗怕夠鐘比人趕走我地叫左兩個Menu set香蒜白酒蜆意大利粉🍝 $122蜆肉清甜無沙,白酒味適中,意粉煙靭牛肝菌帆立貝野菌意大利飯🐮 $138帆立貝有三大粒,牛肝菌味濃,好夾意大利飯Set 包左$38既餐飲+$16 力量(土多啤梨,菠蘿梳打)呢到有一頁既飲品係用塔羅牌命名,十分特別梳打唔係好甜,菠蘿味好出+$7特濃朱古力朱古力味濃厚,但唔係好杰身,上邊有一層好厚嘅奶油,好啱打卡用Menu set可以$28至$42加購甜品,有蛋糕、心太軟、窩夫選擇。

我地叫左兩個Menu set

香蒜白酒蜆意大利粉🍝 $122
蜆肉清甜無沙,白酒味適中,意粉煙靭

牛肝菌帆立貝野菌意大利飯🐮 $138
帆立貝有三大粒,牛肝菌味濃,好夾意大利飯

Set 包左$38既餐飲
+$16 力量(土多啤梨,菠蘿梳打)
呢到有一頁既飲品係用塔羅牌命名,十分特別
梳打唔係好甜,菠蘿味好出

+$7特濃朱古力