.#foodie #hk #hkfoodie#HTB美食推介【旺角晏晝燒肉店|自助區超過30款美食☺️】🐨 60分鐘自選午餐 $85up推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐最低消費每位$85即可享用自助區,除咗可以享受燒肉之外,仲有櫻花蝦拌飯、雪糕、大量蔬菜同飲品😎可以一次過滿足你幾個唔同嘅胃口~.🐨澳洲M5和牛 $48和牛一共有五片,入口即溶,而且好香牛味,輕輕燒一燒做到少少焦香就食得🔥最重要係牛肉片,油脂分布好平均,食到油香又唔會好飽滯,果然物超所值!!.🐨三角牛肩肉 $38🐨美國SPF極黑牛 $38🐨黑椒牛柳丁 $38牛柳丁醃到好腍身,有少少黑椒同埋蜜糖味,甜甜地有啲刺激嘅感覺,喺$38界面入邊小編最鍾意嘅一款🙈.🐨九層塔三杯雞 $28呢個有少少似鹽酥雞無炸嘅版本,入邊係有香料味,出面焦脆~相對其他味道係中規中矩....🐨厚切雪花豬 $28雪花豬令小編有驚喜,豬肉片捲起就食得,食到燒完嘅焦香味~由於係厚切嘅關係,保持到豬肉片嘅爽口感... 唔使點醬料都已經好好食😋.另外餐廳仲提供咗12款醬料,可以俾客人試點,小編就揀咗香水檸檬同薑味可樂醬...好想介紹吓香水檸檬,好少燒肉店會有,檸檬嘅酸可以解除燒肉
.#foodie #hk #hkfoodie
🐨美國SPF極黑牛 $38
🐨黑椒牛柳丁 $38
🐨九層塔三杯雞 $28
🐨厚切雪花豬 $28
另外餐廳仲提供咗12款醬料,可以俾客人試點,小編就揀咗香水檸檬同薑味可樂醬...好想介紹吓香水檸檬,好少燒肉店會有,檸檬嘅酸可以解除燒肉嘅油膩感...值得加分🫶🏻
——☼——☼——☼——☼——☼——
📍地址:旺角彌敦道601號創興廣場9樓
🐨推薦度:😋😋😋😋😋/5
🪸環境:👾👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB旺角 #HTB燒肉
#旺角美食 #旺角 #燒肉 #和牛 #三杯雞 #雪花豬 #美食推介
  • 澳洲M5和牛
最近發現原來旺角創興有間勁抵食既燒肉店,仲有個60分鐘自選午餐,放假一於約朋友黎試一試。安平燒肉就係創興9樓,一上黎已經見到門口有餐牌啦,最低消費85蚊起,由15蚊至48蚊不等,仲有自助區任食。呢度環境真係好寬敞,出面仲有好多座位俾客人等位坐的。自助區有多款蔬菜同菇類,仲有我最愛既秋葵Tim。飲品區有多款汽水同冷泡茶選擇,特別要提一提:👍呢度仲可以自製櫻花蝦拌飯,蝦花蝦仲要大大粒炒得勁香。👍甜品方面仲有自助雪糕機任製乳酪雪糕,係乳酪雪糕呀,真係不得了。好重乳酪味,口感一流。個人重點推介:❤️牛舌芯好爽口,彈牙,肉質鮮味。❤️澳洲M5和牛肩胛肉油脂均勻,口感一流,食得出係靚牛。❤️美國SRF極黑牛爽口,油脂分佈平均,果種口感真係唔係普通肥牛可以代替到。❤️安格斯牛皮腱肉質柔軟,口感極佳。❤️薄切牛胸腹油花細緻,口感爽滑。❤️台灣小枕頭(麻糬)拎黎燒好好玩😂睇住佢發脹,好得意,燒完點練奶,味道一流。我地叫左成枱肉,最尾埋單人均都係百幾蚊,抵到爛。仲可以食咁多靚牛😋要bookmark呢間店。 安平燒肉🎈旺角彌敦道601號創興廣場9樓#旺角 #食好西 #香港 #香港美食 #台灣燒烤 #香港旅行 #food

呢度環境真係好寬敞,出面仲有好多座位俾客人等位坐的。

👍呢度仲可以自製櫻花蝦拌飯,蝦花蝦仲要大大粒炒得勁香。

個人重點推介:

❤️牛舌芯
好爽口,彈牙,肉質鮮味。

❤️澳洲M5和牛肩胛肉
油脂均勻,口感一流,食得出係靚牛。

❤️美國SRF極黑牛
爽口,油脂分佈平均,果種口感真係唔係普通肥牛可以代替到。

❤️安格斯牛皮腱
肉質柔軟,口感極佳。

❤️薄切牛胸腹
油花細緻,口感爽滑。

❤️台灣小枕頭(麻糬)
拎黎燒好好玩😂睇住佢發脹,好得意,燒完點練奶,味道一流。

🎈旺角彌敦道601號創興廣場9樓

#旺角 #食好西 #香港 #香港美食 #台灣燒烤 #香港旅行 #foodie #travel #安平燒肉 #anpinggrill

2024-06-30
♡ 台式燒肉天花板|安平燒肉 ♡-安平燒肉啱啱出咗「安平夢王誕亅~ 凡惠顧SRF極黑牛/M5和牛 就每人可以揀一次 夢王溫泉蛋/夢王生雞蛋月見牛仲可以任食添😋~不得不提嘅係 附送嘅牛舌芯真係勁好食‼️ 如果想追加就要加錢啦😆-♡ 肉類 ♡ 🌟A5和牛肉眼 佢嘅肉質比較鮮紅 油花同脂肪分布平均 佈滿大理石紋 呢個肉眼勁好食 口感仲好柔滑 點埋佢哋嘅夢幻蛋 仲正🌟澳洲M5和牛肩胛肉同樣柔軟細嫩 好重嘅牛肉濃郁味 而且好多肉汁~🌟 安格斯牛小排肉質較為結實 而且帶有油筋口感軟嫩適中不油膩🌟月見牛呢個有啲似我哋平日食嘅滑蛋牛肉咁都幾特別🤣🌟鹽燒牛舌 口感嘅柔軟又有彈性👍🏻😋-♡ 海鮮 ♡ 海鮮就梗係叫生蠔🦪、帆立貝同虎蝦啦事關呢度嘅蝦真係好大隻生蠔亦都好鮮甜帆立貝加埋牛油🧈 完全突出咗帆立貝嘅鮮味-♡ 梅山酥炸薯 ♡ 炸薯條酸酸眯眯 好開胃👍🏻-♡ 紅火冰茶 ♡ 入面有勁多火龍果果肉真係好健康🤣-到最後仲有雪糕🍦/ 自家製甜品 Häagen-Dazs -❥#⇢店鋪資料:安平燒肉 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓#-#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl
♡ 台式燒肉天花板|安平燒肉 ♡
安平燒肉啱啱出咗「安平夢王誕亅~

凡惠顧SRF極黑牛/M5和牛

都幾特別🤣

🌟鹽燒牛舌
口感嘅柔軟又有彈性👍🏻😋
♡ 海鮮 ♡
海鮮就梗係叫生蠔🦪、帆立貝同虎蝦啦

事關呢度嘅蝦真係好大隻

到最後仲有雪糕🍦/ 自家製甜品
Häagen-Dazs

#

⇢店鋪資料:
安平燒肉 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
#

#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處

• 澳洲M5和牛吃到飽
  • 爽彈虎蝦
  • 牛舌芯
  • 燒帆立貝
2024-11-15 0 浏览
在旺角的安平燒肉,這裡的M5和牛絕對是肉食愛好者的天堂!正價$418的和牛餐,若在19:30前結帳可享優惠價格$358,晚於21:00入座則為$388,實在是非常划算!除了M5和牛,還有其他多款牛肉選擇,包括和牛牛板腱、美國牛小排、三角牛肩肉和牛舌,更有牛仔骨等著你來品嚐。對於牛肉控的我來說,這裡的選擇真是太完美了!除了牛肉,這裡的豬肉和雞肉也不容小覷。特別推薦他們的海鮮,像是大隻的虎蝦,口感爽口彈牙,而大粒的扇貝更是讓人一試成主顧。自助區的蔬菜選擇豐富,必食的鳳梨和粟米都能為燒肉增添清新口感,還可以用生菜包住肉一起享用,健康又美味!飲品方面,除了自助區的飲品外,還可以透過APP下單台式水果茶。尤其推薦的百香茶綠茶,清新解膩,飲後讓人瞬間消除燒肉的油膩感,讓整個用餐體驗更加完美。這裡的醬料專區更是一大亮點,提供了多達十二種醬汁供你隨意搭配。特別推薦:1. **招牌黃金醬**:新鮮蔬菜汁搭配台灣麻醬,清新又帶有自然的甜味。2. **五味醬**:經典台式醬汁,酸甜可口,層次分明,讓人欲罷不能。3. **椒麻口水醬**:濃厚的花椒香氣,麻香十足,提升主菜的風味。別忘了試試安平櫻花蝦飯,裡面有

別忘了試試安平櫻花蝦飯,裡面有櫻花蝦、香蔥、海苔等配料,獨特的滷水汁更添風味。每位客人都能根據自己的口味自由調配,打造出獨一無二的拌飯,讓人驚喜不已。

總的來說,旺角安平燒肉的M5和牛餐無論是在食材選擇、口味還是價格上都非常出色。無論是肉食狂熱者還是喜愛海鮮的食客,這裡都能滿足你的味蕾,讓你在享受燒肉的同時,也能品味到多樣的美食。下次聚餐,這絕對是個不容錯過的好選擇!
2024-11-12
燒肉癮又起 朋友提議嚟安平🥩隔咗一段時間無嚟 再嚟都係覺得正正子 比之前又多咗啲野食今次點澳洲M5和牛吃到飽套餐 係我覺得最正嘅🙂‍↕️除咗有高質牛肉 仲有多款海鮮可以揀 而且每人都會再送兩件嚴選牛舌芯👅大部份嘅肉類都嫩滑多汁 我最推介嘅有👇🏻ꕥ 澳洲M5和牛肩胛肉質地軟嫩得嚟帶彈性 牛味濃郁🐂ꕥ 蘭王蛋月見牛第一次食嘅新款🥚牛同蛋一齊成盤放落去燒 燒到咁上下就將佢拌勻 食落去感覺滑溜 仲帶有蛋香ꕥ 安格斯牛板腱超juicy嘅一款🐮亦係牛味比較突出嘅ꕥ 雞腿肉點咗原味同埋鹽蒜麻油 燒到雞皮脆脆哋🐔雞肉依然滑嫩有肉汁ꕥ 爽彈虎蝦虎蝦好大隻 新鮮易離殼又彈牙 鐘意海鮮嘅可以點埋鹽蒜燒生蠔🦪飽滿又惹味另外自助區有多款蔬菜/飲品等 仲可以DIY安平櫻花蝦飯🦐有櫻花蝦/香蔥/海苔等配料 食落又香又鮮 可以因應自己口味去落配料 而醬料都比以前多 有成12款 較特別嘅有安平獨有招牌黃金醬 用蔬菜汁配台灣麻醬 口味清新🥢酸酸甜甜嘅有經典台式五味醬 鐘意濃香惹味可以點椒麻口水醬 仲有我最鐘嘅蒜味鹽醬加蒜片🤪
大部份嘅肉類都嫩滑多汁 我最推介嘅有👇🏻
ꕥ 雞腿肉
點咗原味同埋鹽蒜麻油 燒到雞皮脆脆哋🐔雞肉依然滑嫩有肉汁
ꕥ 爽彈虎蝦
2024-11-06 401 浏览
平時都鐘意食燒肉,但高質既燒肉放題又唔係間間做到,點知比我搵到旺角有間安平燒肉,就算食和牛餐都每人唔過$500,澳洲M5和牛吃到飽餐,真係好多食物🥘又有大量台式食物和手調飲品冰火紅茶,原來係紅火龍果,減輕肥膩感覺,而百香果綠茶,香濃的百香果,又有百香果籽食物除左上乘的和牛、豚肉、雞,仲有海鮮,燒烤岀原汁原味❤️安格斯牛小排、嚴選裙邊牛柳、澳洲M5和牛肩胛肉、嚴選牛仔骨,牛控不可錯過鹽蒜燒生蠔、燒帆立貝、爽彈虎蝦、屏東燒魚腹必叫海鮮又有地道台灣小吃:鹽酥雞,櫻花蝦乾伴手工麵,烤魚乾,櫻花蝦拌飯、又有芋圓仙草💜💜

鹽蒜燒生蠔、燒帆立貝、爽彈虎蝦、屏東燒魚腹必叫海鮮

2024-11-03 361 浏览
我地揀左最正嘅澳洲M5和牛餐 種類有104款超豐富有齊多款肉類、海鮮、台式小食、台式茶飲等等食到勁飽勁滿足呀😝肉類🥩我地推薦澳洲M5和牛、安格斯牛小排兩款牛味都好濃 而且雪花分布得好平均好鮮嫩入口即化 我地encore左幾次😋海鮮有青口、帆立貝、虎蝦🦐、燒生蠔🦪所有海鮮都好新鮮 燒生蠔亦都比較少見 仲有仲有 燒肉一定要配飯食🍚佢地推出嘅安平櫻花蝦飯係可以DIY架有櫻花蝦、香蒽、海苔同祕製嘅滷水汁我地可以根據自己嘅口味而選擇落幾多分量自製出最岩自己口味嘅拌飯 獨一無二架😝睇下我個碗加左幾多配料🤣🤣旺角分店更設有十二味醬專區有超多款醬汁比我地點肉肉食 真係每款都想試我地推介招牌黃金醬、蒜味鹽醬同椒麻口水醬👍🏻🔸招牌黃金醬:新鮮蔬菜汁配台灣麻醬🔸蒜味鹽醬:極濃蒜香味🧄🔸椒麻口水醬:花椒香氣濃厚 充滿麻香台式烤肉當然要配台式茶飲又或者可以加$68 可以Suntory 任飲💛
我地揀左最正嘅澳洲M5和牛餐 種類有104款超豐富
有齊多款肉類、海鮮、台式小食、台式茶飲等等
食到勁飽勁滿足呀😝

肉類🥩我地推薦澳洲M5和牛、安格斯牛小排
兩款牛味都好濃 而且雪花分布得好平均
好鮮嫩入口即化 我地encore左幾次😋
海鮮有青口、帆立貝、虎蝦🦐、燒生蠔🦪
所有海鮮都好新鮮 燒生蠔亦都比較少見

仲有仲有 燒肉一定要配飯食🍚
佢地推出嘅安平櫻花蝦飯係可以DIY架
有櫻花蝦、香蒽、海苔同祕製嘅滷水汁
我地可以根據自己嘅口味而選擇落幾多分量
自製出最岩自己口味嘅拌飯 獨一無二架😝
睇下我個碗加左幾多配料🤣🤣

旺角分店更設有十二味醬專區
有超多款醬汁比我地點肉肉食 真係每款都想試
我地推介招牌黃金醬、蒜味鹽醬同椒麻口水醬👍🏻
🔸招牌黃金醬:新鮮蔬菜汁配台灣麻醬
🔸蒜味鹽醬:極濃蒜香味🧄
🔸椒麻口水醬:花椒香氣濃厚 充滿麻香

台式烤肉當然要配台式茶飲
又或者可以加$68 可以Suntory 任飲💛
2024-10-21
  • 安格斯牛小排
  • 澳洲M5和牛
. 📍#安平燒肉 本身牛大人出品出名好,連姊妹店燒肉店都高質,令人念念不忘嘅燒肉又再ENCORE了!✧ 澳洲M5和牛餐 120分鐘吃到飽 $418/位總共有104款食物,包羅萬有吃到飽,由台灣小食到海鮮同和牛都有,仲要質素值回價錢,而且環境好闊落,即使2人枱都好大張,叫幾多野食都可以放得哂,坐得舒服食得開心!୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧✧ 今次目標主要係澳洲M5和牛餐同安格斯牛小排,澳牛出名牛肉味濃,而已燒完仲好肉嫩,唔似日本和牛咁多油脂,真係可以食番夠本,人頭份量都多架。記得出去拎牛肉專用黃金醬,再夾住生菜同青瓜,食落好FRESH架!牛舌同雞翼都唔錯架, 有各種調味,可以試勻哂,另外仲有個原住民豬腩肉,RAW得黎又幾特別,夠哂多油脂。✧ 燒肉一定要配飯,呢個安平櫻花蝦飯正,有櫻花蝦,香蔥,海苔同秘製滷水汁,好香好邪惡架!✧ 我地仲叫台灣夜市小食,涼拌青瓜好爽口開胃,花枝排、海苔蝦卷油炸鬼等等, 全部都熱辣辣上枱好滋味。✧ 仲叫左芝士蕃薯燒,用錫紙兜裝住,簡單放上烤網見開始出煙同有香氣就食得,記得蓋氛錫紙燒,快熟D架,滿滿芝士仲可以拉絲,咸甜得直,好食WOR~✧ 甜品呢
. 📍#安平燒肉

✧ 澳洲M5和牛餐 120分鐘吃到飽 $418/位

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧

甜品呢就試左安平仙草芋圓,芋圓不會太硬,有花生紅豆好有咬口,完美!

✧ 出面飲品自助區,有多款茶類、汽水、果汁等,我比較喜歡茶一刻系列,檸檬茶同椰子水都好飲。

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧

#hkfoodstep台式
#hkfood #hkfoodie #hkcouple
#旺角美食
2024-11-02 261 浏览
安平燒肉地址:旺角彌敦道601號創興廣場9樓這度嘅澳洲M5和牛絕對係牛肉和海鮮愛好者嘅天堂!今日就食咗個澳洲M5和牛吃到飽套餐🥩 $358。作為放題當然有多款高質牛肉和海鮮🦞,包括牛舌;安格斯牛小排;澳洲M5和牛;爽彈虎蝦等,牛肉嫩滑多汁,每一口都充滿肉汁!🥩🤤爽彈虎蝦更是鮮甜爽脆,一試難忘,而且一入場就每人更送兩件嚴選牛舌芯😍🥰。我介自製整咗個獨一無二的安平嘅櫻花蝦飯🍚有櫻花蝦、香蔥、海苔加秘製的滷水汁,樣樣配料由控制😚。餐廳仲有超多款特色醬汁🤪,特別推介係情懷招牌黃金醬和椒麻口水醬,情懷招牌黃金醬味道清新,帶有蔬菜的甜味,而且椒麻口水醬,花椒香氣濃厚🤣,多層次的麻香,令主食的味道更出色。#nicefoodie旺角-—————#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #hk #香港 #旺角美食 #旺角 #美食 #打卡 #旺角 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食
地址:旺角彌敦道601號創興廣場9樓

#nicefoodie旺角

-—————
#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #hk #香港 #旺角美食 #旺角 #美食 #打卡 #旺角 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #西菜 #西餐
2024-11-01 248 浏览
去「安平燒肉」次次都係會叫佢最高級嘅set🤣澳洲M5和牛,差少少價錢但多選擇好多!佢哋空間感好大,坐得好舒服~唔會太迫~和牛質素都keep到,油花好靚,特別牛小排,肥瘦比例啱啱好~最好食嘅係套餐送嘅牛舌芯,真係必食!牛舌厚度啱啱好,外脆內嫩,油花好多!新加嘅月見牛必食+1!夾埋夢王蛋更香更滑🥹好好食!除咗牛肉,海鮮都唔錯~扇貝飽滿大隻~加埋櫻花蝦拌飯香勁香口!而家仲十二味醬可以揀~大推招牌黃金醬!係新鮮蔬菜汁配上台灣麻醬 ,味道清新,又帶有蔬菜的甜味!好特別! 而且全日時段惠顧任何套餐每位+$68就可以 Suntory喝到飽!超抵!安平燒肉📍旺角彌敦道601號創興廣場9樓#安平燒肉 #燒肉 T旺角美食 #香港美食 #hkfood #hkfoodie#foodie #foodiehk #吃貨 #食好西 #香港探店 #food #foodporn

📍旺角彌敦道601號創興廣場9樓
2024-10-30 278 浏览
安平燒肉是一家備受歡迎的燒肉店,以其新鮮的食材和舒適的用餐環境著稱。食物,環境同服務都值會票價!🥩 食材質素- **肉類選擇**:店內提供多種肉類選擇,包括和牛、豬肉和雞肉,每種肉質都相當鮮嫩,特別是和牛,油花分佈均勻,口感滑順。- **蔬菜和海鮮**:新鮮的蔬菜和海鮮搭配也很不錯,特別是烤蔥和蝦,增加了多樣性。👩🏻‍🍳服務質素- **服務態度**:侍應友善且專業,有多款合適的食材和醬料。- **用餐體驗**:用餐環境寬敞舒適,適合家庭聚餐或朋友聚會。💰價位- **性價比**:考慮到食材的新鮮度和整體用餐體驗,價錢超值😋總結安平燒肉是一個適合肉食愛好者的好地方,無論是新鮮的食材還是舒適的環境,都讓人願意再次光顧。如果你喜歡燒肉,這裡絕對不會讓你失望!大推櫻花蝦拌飯,拌飯料十分惹味

🥩 食材質素

👩🏻‍🍳服務質素

💰價位

😋總結
2024-10-30 252 浏览
店名: 安平燒肉地址: 旺角彌敦道601號創興廣場9樓油麻地站 A1 出口,行5分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4.5/5鍾意食肉既朋友仔對日式、韓式燒肉一定唔會陌生,又有冇試過台式呢😋!呢間安平燒肉由台灣總廚監督—牛大人台式火鍋🫕既副線,性價比幾高,食材新鮮,絕對有質素保證,仲食足120分鐘😆!餐廳晚市放題有4款唔同級數既放題可以選擇!最高級既M5和牛餐都只係$358up,有過百款燒肉💯、小食同飲品任君選擇!仲有依家餐廳做緊推廣,只要follow安平燒肉既社交平台,即刻送你一杯開心果奶蓋紅茶🧋!滿滿既香濃開心果奶蓋黎到一定要試下!M5和牛餐 ❤️❤️❤️❤️❤️$418/位每位會送一客2件既嚴選牛舌芯,非常厚實啖啖肉!安格斯牛小排同澳洲M5和牛係必點推介🐂,而今次既期間限定係嚴選裙邊牛柳!另外仲有大大隻既虎蝦🍤同帆立貝非常鮮甜!想減少油膩感點少得蔬菜Bar~有燒南瓜、冬菇、翠肉瓜🥒外,仲有燒波蘿做甜品添🍍依度仲有一啲日韓燒肉都好少提供既特色單點,如烤牛肚、鴨肉片!點少得經典台灣夜市小食~好似台式鹽酥雞、滷水涼拌鴨舌🪿等,仲有必點既安平炸蝦卷🧆!聽到都令人食指大動!飲品方面包羅萬有,
店名: 安平燒肉

地址: 旺角彌敦道601號創興廣場9樓
油麻地站 A1 出口,行5分鐘

環境: 4.5/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

M5和牛餐 ❤️❤️❤️❤️❤️
$418/位

飲品方面包羅萬有,自助Bar可以揀不同既解膩冷泡茶🥤,個人最中意麥香紅茶🧃!仲可以手機另外單點唔同既特式茶飲😜,例如百香果綠茶、阿里山檸檬紅茶,仲有期間限定既特色飲品,充滿驚喜🧋

要享受燒肉點少得醬汁!除左最基本既極上醬油外🍶,仲有好多唔同種類既特色醬料可以選擇!有台灣辣椒醬、安平辣椒醬、蒜味鹽醬🧄、椒麻口水醬🌶️,同埋獨有既自製黃金醬,可以調配適合自己既個人口味~

燒肉點少得配飯🍚~怕唔夠飽既朋友仔仲有紫菜同滷肉拌飯可以揀!食肉之餘仲有飯氣落肚😎食完肉緊最後係要有甜品畫上完美句號!自助Bar有乳酪軟雪糕外🍦,仲有安平仙草芋圓同燒台灣麻糬小枕頭,一次過滿足唔同胃口!
2024-10-25 379 浏览
旺角附近返工一定要mark低!😂呢間燒肉上個星期連續食佐2日😝午市套餐自由配搭 每位$85起呢個價錢最少可以叫到3款肉而且份量仲好大份😝叫多幾個朋友黎一齊食既話 真係可以試曬全部款🙂‍↕️🙂‍↕️咁多款入面我自己就最鍾意三杯雞同中卷朋友就覺得牛舌芯同山椒牛好食😜自助區既蔬菜🥬都係一大亮點🥰🥰款式夠多夠新鮮👍🏻👍🏻食完套餐既野如果個肚仲有空間既話記住問店員落單拎甜品✌🏻🙌🙌
旺角附近返工一定要mark低!😂

款式夠多夠新鮮👍🏻👍🏻
食完套餐既野如果個肚仲有空間既話
記住問店員落單拎甜品✌🏻🙌🙌

2024-10-24 356 浏览
好耐冇試過食燒肉任食聽講呢間係牛大人同一個集團質素有保證仲好多好評今次決定一嚟就嚟最好嘅M5和牛餐足足有104款任食每個月都有唔同嘅期間限定食品今次仲送埋嚴選牛舌芯一條牛舌大概只有120g油花分佈均勻肉質軟嫩 鮮脆多汁條型厚切就最適合不過安格斯牛小排油脂分布均勻,肉味香濃澳洲M5和牛肉質非常香濃入口有韌性唔使加額外調味就已經好好食烤帆立貝呢個係我返叫做好多次嘅冇諗過燒烤都會煮到咁多汁鮮嫩嘅帆立貝爽彈虎蝦超級新鮮大隻肉質彈牙仲有膏屏東燒魚腹超級肥美,重口味送酒之選鹽蒜燒生蠔生蠔當然好味但係燒出嚟嘅一樣惹味海水蒸發咗,唔會好腥同有鐵鏽味呢度除咗可以用手機qr code嗌出邊仲有唔同醬汁蔬菜飯麵嘢飲甜品果然係目不暇給!r
好耐冇試過食燒肉任食

油花分佈均勻
肉質軟嫩 鮮脆多汁
條型厚切就最適合不過

安格斯牛小排
油脂分布均勻,肉味香濃

澳洲M5和牛

爽彈虎蝦
超級新鮮大隻
肉質彈牙仲有膏

屏東燒魚腹
超級肥美,重口味送酒之選

鹽蒜燒生蠔
生蠔當然好味
但係燒出嚟嘅一樣惹味
海水蒸發咗,唔會好腥同有鐵鏽味

呢度除咗可以用手機qr code嗌
出邊仲有唔同醬汁
蔬菜飯麵嘢飲甜品
果然係目不暇給!r
📍#安平燒肉 (旺角)旺角彌敦道601號創興廣場9樓▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次去咗食安平燒肉#澳洲M5和牛的吃到飽,整體感覺幾好。設有飲品、蔬菜、雪糕及醬油自助區,醬料選擇多,例如:極上醬油、台灣甜辣醬、椒麻口水醬、五味醬等等,醬料各有特色,無論是用來拌菜或蘸食,都有豐富多樣既體驗,個人最推薦椒麻口水醬👍🏻👍🏻✨#澳洲M5和牛吃到飽💰$418#嚴選牛舌芯 非常嫩滑,每口都帶有肉汁,味道清新;每位都可以免費試兩件,好味!#安格斯牛小排 肉質厚實,咬落去有嚼勁,配上少少鹽調味,簡單又好味。#澳洲M5和牛 肉質相當滑,油花分佈均勻,燒完之後外脆內嫩,十分滿足。#爽彈虎蝦 口感幾彈牙,食落去有鮮味。#鹽蒜燒生蠔 蒜香味最岀,不錯。#烤帆立貝 燒到剛好,不會過熟,保持了貝類的鮮甜。#烤魚干 味道較為清淡,口感脆口,作為小吃都不錯。最後,甜品方面有 #安平仙草芋圓,口感滑溜,仙草味道清新,配上芋圓,增添了嚼感。#冬瓜茶 清爽解渴,平衡了整餐既油膩感。

📍#安平燒肉 (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場9樓

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#澳洲M5和牛吃到飽💰$418

#爽彈虎蝦 口感幾彈牙,食落去有鮮味。

#鹽蒜燒生蠔 蒜香味最岀,不錯。
#烤帆立貝 燒到剛好,不會過熟,保持了貝類的鮮甜。

#烤魚干 味道較為清淡,口感脆口,作為小吃都不錯。