2025-03-03 0 浏览
.成日聽好多人推介呢間日式燒肉任食 今次終於親身試試 🤤 真係有震撼到‼️‼️.總共有4️⃣款食到飽套餐供選擇 豐儉由人一場嚟到我揀咗最豪華嘅M5和牛餐 🐮Total有1️⃣0️⃣4️⃣款食物喺app內order 😋 自助任選區仲有超過30款蔬菜🥬,熟食類和飲品🥤仲有成超過10款醬汁俾你配搭唔同嘅燒物本人大推招牌🌟黃金醬同🌟五味醬🥣.同一般燒肉店唔同 🥩 安平燒肉推出最新威士忌系列 🥃 將威士忌融入醬料口感幾特別🤤😋同埋真心超級多嘢食囉 😱😱嚟食之前我本人建議早午餐都應該skip🫢以下推薦部份必點item:.🌟 威士忌烤鳳梨內群柳 🍍🥩 每塊長度至少有18cm 最特別加埋啲菠蘿片同洋蔥片🧅 一齊燒 好香🌟 威士忌醬烤鮑魚鮑魚好大粒淡淡都係肉🌟 威士忌烤芝麻牛舌片 👅 滿滿嘅芝麻加少少威士忌味幾特別🌟 威士忌烤九層塔雞軟骨🌟澳洲M5和牛 🥩 🌟安格斯牛小排 🐮 🌟嚴選牛舌芯🐮🌟爽彈虎蝦 🦐 🌟鹽蒜燒生蠔 🦪 🌟燒金錢肚😍酒樓飲茶食得多 今次第一次自己燒原來幾好味喎 同點心好唔同🌟 安平櫻花蝦飯 🍚 自己調配出嘅拌飯特別好味有櫻花蝦、香蔥、海苔同秘製滷水汁.店內仲有好多盞鬼slogan ✏️ 望住呢句|| 即使
[安平燒肉 🍖]
酒樓飲茶食得多 今次第一次自己燒
原來幾好味喎 同點心好唔同
🌟 安平櫻花蝦飯 🍚
自己調配出嘅拌飯特別好味
有櫻花蝦、香蔥、海苔同秘製滷水汁
店內仲有好多盞鬼slogan ✏️
性價比真心高🤍🤍🤍🫢
可以享受超過100款高質美食同嘢飲
約埋一班friend嚟食最啱
📍旺角彌敦道601號創興廣場9樓
今次去到性價比高嘅午市套餐自選三款鮮嫩肉品,每位最低消費$85,更可享用超過三十款自助區美食,雖然係咁優惠但都唔會事旦求其,由肉類到海鮮到炸物熟食,到出面嘢飲甜品蔬菜一應俱全。最讓我覺得amazing 既係十二味醬專,呢度有超多款醬汁可供配搭,仲可以細味台燒的醬汁情懷,即使唔同食材配上咗呢啲醬汁都即刻提升咗食物嘅味道,以下係我一啲推介1、招牌黃金醬(🔱必推)新鮮蔬菜汁配上台灣麻醬,味道清新,帶有蔬菜的甜味。2、蒜味鹽醬3、極上醬油4、沙茶醬5、台灣甜辣醬6、薑味可樂醬7、香水檸檬汁8、手切蒜片9、安平辣椒醬10、泰式海鮮醬(🔱必推)各款海鮮配上獨特香料,鮮味海鮮醬與香氣互相交織,令人垂涎欲滴。11、五味醬(🔱必推)經典台式醬汁,酸甜可口層次分明。12、椒麻口水醬13、香辣烤肉辣椒粉 (🔱全新限定)下次去到旺角想食性價比高嘅又食到飽嘅午餐可以嚟試吓

2、蒜味鹽醬
3、極上醬油
4、沙茶醬
5、台灣甜辣醬
6、薑味可樂醬
7、香水檸檬汁
8、手切蒜片
9、安平辣椒醬
11、五味醬(🔱必推)經典台式醬汁,酸甜可口層次分明。
12、椒麻口水醬
13、香辣烤肉辣椒粉 (🔱全新限定)

下次去到旺角想食性價比高嘅又食到飽嘅午餐可以嚟試吓
2025-02-27 0 浏览
🎄聖誕佳節即將來臨,安平燒肉期间限定推出一款台灣現時最流行、風味獨特的威士忌烤肉醬,能夠完美提升肉類的風味,是時候來點不一樣的燒肉體驗了,我們選了M5和牛餐有高達一百多款食物任食!威士忌烤鳳梨內群柳,將威士忌的濃郁酒香與鳳梨的酸甜完美融合,再搭配上內群柳的鮮嫩口感,一口咬下,滿口生津,讓人難以忘懷。🍍🍖威士忌醬烤鮑魚這款高端美食同樣是任食,好奢華,將威士忌醬的獨特風味與鮑魚的鮮美口感相結合,真是對味蕾的極致挑逗🦪威士忌烤九層塔雞軟骨,辣味與酒香相互碰撞,口感豐富多層次,令人一吃難忘。🌶️🍗此外,還有十二款醬汁可供選擇,如招牌黃金醬好特別,前所未有的味道,椒麻口水醬香氣濃厚,五味醬酸甜可口,澳洲M5和牛、美國SRF極黑、安格斯牛、海鮮、豬肉雞肉都可以搭配不同的醬汁,風味也不同,令人回味無窮🥢不得不提的是安平櫻花蝦飯,有櫻花蝦、香蔥、海苔和秘製的滷水汁可供自由配搭,每人都能夠調配出獨一無二的拌飯。🍚這裡的飲料櫃有五六個真是夠豪氣,還有細路都中意的雪糕DIY,酸奶味清新解膩!M5和牛餐正價$418,宜家有超大優惠19:30前結帳$358,21:00後入座$388,真是好適合來燒肉慶祝過節!

最近天氣凍,最岩就係去食燒肉同火鍋,最近就同fd去左【安平燒肉】食晚飯。臨近農曆新年就叫左最貴既澳洲M5和牛120分鐘任食套餐。M5和牛套餐有total 104款食物+飲品選擇,最近仲有期間限定威士忌系列。威士忌醬係宜家台灣最流行、風味獨特既烤肉醬料,用左威士忌、糖、香料等。 個人推薦M5和牛唔會太肥、雪花平均、牛肉味重又好軟霖。威士忌醬烤鳳梨内裙邊,每塊長度至少有18cm,甜甜地有淡淡威士忌酒香味,好有層次,好特別、而且肉質軟霖。厚切牛舌芯超級juicy威士忌醬烤鮑魚、肉質鮮嫩完全無腥味。蘭王月見牛肉好特別、甜甜地、出面其他地方無食過最特別係佢地有超級多醬料選擇,超過十二種。而且好多都係自家制特色醬料,最推薦係黃金醬同安平辣醬,黃金醬、用新鮮蔬菜汁配上台灣麻醬,味道清新,酸酸甜甜、而安平辣醬非常惹味。
個人推薦
M5和牛唔會太肥、雪花平均、牛肉味重又好軟霖。
厚切牛舌芯超級juicy
威士忌醬烤鮑魚、肉質鮮嫩完全無腥味。
蘭王月見牛肉好特別、甜甜地、出面其他地方無食過
今次終於試到 牛大人 嘅姊妹店—安平燒肉,餐廳裝潢充滿濃濃嘅台灣古早味,好似穿越去咗台灣老街咁!✨ 除咗主打嘅燒肉,仲有台式夜市小吃、手調飲品同芋圓甜品,真係好豐富~😋❀——❀——❀— 𝓦𝓮 𝓸𝓻𝓭𝓮𝓻𝓮𝓭 —❀——❀——❀🔥 M5和牛燒肉吃到飽 |$418如果19:30前離座或者21:00後入座,仲有優惠,性價比真係高!💯肉類叫咗最貴嘅 M5和牛套餐,每人會先送兩條牛舌芯,真係油脂豐富,口感嫩滑,超好食!🤤 個人最推介以下幾款:1️⃣ 安格斯牛小排:肉味濃郁,入口即溶~2️⃣ M5和牛肩胛:雪花分佈勻稱,烤完香氣十足!3️⃣ SRF極黑牛:肥瘦適中,真係肉食控嘅福音!另外,威士忌烤鳳梨真係一個亮點,微甜帶酒香,超開胃~🍍海鮮海鮮質素絕對唔輸比燒肉!🦐 虎蝦:大隻爽口,蝦肉彈牙~🦪 鹽蒜生蠔:鮮味濃郁,配大量蒜蓉調味,超惹味~🦪 燒帆立貝:肉質鮮甜,點少少醬更加升級!✨醬料區有 十二款醬料 任君選擇,真係好玩又貼心~我最鍾意嘅係招牌既黃金醬同蒜醋,配肉同夾生菜包一流~主食不得不提嘅就係 安平櫻花蝦飯,係呢度嘅招牌,粒粒飽滿嘅米飯配上櫻花蝦香氣,必食之選!🍚台灣小吃鹽酥雞炸得金黃香脆,外脆內嫩,可以
❀——❀——❀— 𝓦𝓮 𝓸𝓻𝓭𝓮𝓻𝓮𝓭 —❀——❀——❀

🔥 M5和牛燒肉吃到飽 |$418
肉類
1️⃣ 安格斯牛小排:肉味濃郁,入口即溶~
2️⃣ M5和牛肩胛:雪花分佈勻稱,烤完香氣十足!
3️⃣ SRF極黑牛:肥瘦適中,真係肉食控嘅福音!
另外,威士忌烤鳳梨真係一個亮點,微甜帶酒香,超開胃~🍍
海鮮
海鮮質素絕對唔輸比燒肉!
🦐 虎蝦:大隻爽口,蝦肉彈牙~
🦪 鹽蒜生蠔:鮮味濃郁,配大量蒜蓉調味,超惹味~
🦪 燒帆立貝:肉質鮮甜,點少少醬更加升級!✨
醬料區

主食
台灣小吃
鹽酥雞炸得金黃香脆,外脆內嫩,可以一試
❀——❀——❀——❀——❀——❀——❀——❀——❀

放題選擇真係超多,M5和牛燒肉吃到飽足足有 104款食物可以揀,真係花多眼亂!燒肉質素高,台灣夜市小吃又有驚喜,特別推介威士忌烤鳳梨內群柳同安平櫻花蝦飯,下次一定會再嚟試其他款式!❤️
2025-02-26 0 浏览
收到消息M5和牛及海鮮兩小時套餐現無限時吃到飽燒肉店以安平老街為藍本,裝潢帶有台灣古早韻味十二味醬專區有超多款醬汁供配搭,細味台燒情懷招牌黃金醬、薑味可樂醬、五味醬及香辣烤肉辣椒粉等都是燒肉最佳選擇自助區有超過三十款飲品、蔬菜、湯品及飯類供應安格斯牛板腱肉質優秀,口感彈牙,燒烤的絕配澳洲M5和牛輕輕一燒後油份溢出,入口柔軟安平牛舌芯油香的極致,口感獨特,任何調味都顯得累贅三角牛肩肉有咬口,油花分佈均勻,肉質細嫩
收到消息M5和牛及海鮮兩小時套餐現無限時吃到飽
燒肉店以安平老街為藍本,裝潢帶有台灣古早韻味
十二味醬專區有超多款醬汁供配搭,細味台燒情懷
自助區有超過三十款飲品、蔬菜、湯品及飯類供應
安格斯牛板腱
安格斯牛板腱肉質優秀,口感彈牙,燒烤的絕配
澳洲M5和牛
澳洲M5和牛輕輕一燒後油份溢出,入口柔軟
安平牛舌芯
安平牛舌芯油香的極致,口感獨特,任何調味都顯得累贅
三角牛肩肉
三角牛肩肉有咬口,油花分佈均勻,肉質細嫩
2025-02-25
安格斯牛板腱
澳洲M5和牛
安平牛舌芯
三角牛肩肉
2025-02-14 749 浏览
今天中午12:45去到,得知已經沒有了60分鐘午市85元自選食材優惠套餐。建議大家先打去問一下,確認有才好去。因為不夠時間吃120分鐘的,最後只好轉場,還好附近選擇多。
2025-02-11 942 浏览
這天我們去吃M5和牛台式燒肉放題🔥🥩肉類非常出色安格斯牛小排脂肪勻稱澳洲M5和牛肉味香濃SRF極黑牛、牛舌都encore了很多回😋任燒任食的還包括鹽蒜生蠔🦪、牛油帆立貝、大虎蝦🦐等熟食包括清新開胃的涼拌小黃瓜、炸得金黃酥脆的章魚卷、蕃薯粒等🤩另一個重要賣點是12味醬專區重點推介👍🏻配蔬菜一流的招牌黃金醬👍🏻酸甜可口的五味醬👍🏻層次豐富的椒麻口水醬⋯⋯(其它各款留待大家發掘)自助區另一特式是安平櫻花蝦飯🟰櫻花蝦➕香蔥➕海苔➕飯➕秘製的滷水汁自由配搭碗碗獨一無二💖甜品除了自助軟雪糕🍦和自選配料,記得一定要試試🥣芋圓薑汁布丁杯Q彈芋圓配上驅寒薑汁,底層豆腐布丁幸福的完美一餐😍😍😍💰價格資訊[🇦🇺M5和牛餐]正價$41819:30前結帳$35821:00後入座$388星期五六日加$20

這天我們去吃M5和牛台式燒肉放題🔥

🥩肉類非常出色
安格斯牛小排脂肪勻稱
澳洲M5和牛肉味香濃
SRF極黑牛、牛舌都encore了很多回😋

任燒任食的還包括鹽蒜生蠔🦪、牛油帆立貝、大虎蝦🦐等

另一個重要賣點是12味醬專區
重點推介
👍🏻配蔬菜一流的招牌黃金醬
👍🏻酸甜可口的五味醬
👍🏻層次豐富的椒麻口水醬
⋯⋯(其它各款留待大家發掘)

自助區另一特式是
安平櫻花蝦飯🟰櫻花蝦➕香蔥➕海苔➕飯➕秘製的滷水汁
自由配搭
碗碗獨一無二💖

Q彈芋圓配上驅寒薑汁,底層豆腐布丁
幸福的完美一餐😍😍😍

💰價格資訊
[🇦🇺M5和牛餐]
正價$418
19:30前結帳$358
21:00後入座$388
星期五六日加$20
2025-01-16 0 浏览
天氣一轉涼就想食燒肉🌬️所以就約咗朋友去「安平燒肉」🔥.肉類🥩點咗嚴選牛舌芯👅威士忌醬烤鳳梨內群柳🍍澳洲M5和牛肩胛肉🇦🇺安格斯牛小排🐂三角牛肩肉、美國SRF極黑牛🇺🇸 SRF極黑一口牛、蘭王蛋月見牛🍳威士忌醬烤辣味雞肉🐓威士忌醬烤黑椒豬頸肉🐷安平私房梅花豬🐖威士忌醬烤芝麻牛舌片🐮五香辣味雞心🫀黑椒洋蔥牛舌🧅安平私房牛腹肉、安格斯牛板腱🐄厚切上選牛腹肉、煙燻鴨肉片🦆澳洲M5和牛油花分佈平均😍肉味濃郁,肉質嫩滑🤤嚴選牛舌芯有咬口😆安格斯牛小排充滿脂香👍🏻.海鮮🌊鹽蒜燒生蠔🦪爽彈虎蝦🦐帆立貝、安平私房烤青口🐚鯖魚🐠絲瓜煮蜆、威士忌醬烤鮑魚🥃麻辣章魚燙🐙多春魚🐟生蠔Juicy加上蒜蓉,好正🧄帆立貝牛油燒亦唔錯🧈超級推薦威士忌醬烤鮑魚,鮑魚肉質鮮嫩彈牙😗調味適中小食🧆黃金泡菜💛澎湖花枝排🦑南部章魚卷、安平炸蚵卷、櫻花蝦乾拌手工麵🍜黃金泡菜微酸甜,好開胃😛手工麵櫻花蝦味十分香口🍤.自助區🍽️有蔬果區🍄‍🟫🥬🍅🫑🌽🎃醬料區🌶️澎湖蛤仔湯🥣櫻花蝦拌飯🍚澎湖蛤仔湯清甜☺️.甜品🍮有雪糕🍦安平仙草芋圓🫘薑汁芋圓豆腐布丁杯🍨燒台灣小枕頭☁️帶有米味嘅麻糬,點煉奶食😉.飲品🥤百香果綠茶🍵阿里山檸檬紅茶🍋紅火冰茶、冬瓜
天氣一轉涼就想食燒肉🌬️所以就約咗朋友去「安平燒肉」🔥

飲品🥤百香果綠茶🍵阿里山檸檬紅茶🍋紅火冰茶、冬瓜茶、無糖綠茶、汽水🫧冷泡茶、木瓜牛乳🥛茶類飲品等🫖
  • 嚴選牛舌芯
  • 雪糕
  • 櫻花蝦乾拌手工麵
  • 安平蝦拌飯
2025-01-09 2654 浏览
好耐冇燒烤,今次同老公去左旺角安平燒肉,果度新出左午市套餐,都幾抵喎!60分鐘自選午餐,每位最低消費為$85,可以有半自助套餐。套餐可自選三款鮮嫩肉品,大推:安平牛舌芯$48口感爽口勁正,燒生蠔肥味鮮甜,燒帆立貝鮮甜美味,澳洲M5 和牛肉質鮮嫩,三角牛肩肉牛味香濃。另外出面自助區有超過30款美食,有小食、飯、湯、蔬菜、飲品、雪糕機、醬料等等。自助區嘅安平櫻花蝦飯一定要試,仲有圖教你製作,食落層次豐富,蝦香四溢。另外十二味醬專區,勁多醬汁配搭。招牌黃金醬配上台灣麻醬,帶有蔬菜嘅甜味,lee個都幾搭配。而花椒香氣濃厚。

另外十二味醬專區,勁多醬汁配搭。

2025-01-07 3181 浏览
天氣一轉涼就總想吃燒肉打邊爐之類的東西🙈今晚約朋友來安平烤個任食肉肉~上一次來已經是好幾年前,印象中還是可以的🧐今晚點的是M5和牛的任食套餐🌟這餐已經包含了前面所有的套餐內容🤭十分期待~M5和牛的油花分佈平均,肉香味濃,不會太油膩♥️還有牛小排品質同樣不錯,後續加單的品質和份量都一樣的好👍🏻海鮮類的蝦很大一隻🔥表示喜歡~還有自助蔬菜區可以隨便挑選喜歡的蔬菜來烤,或拿生菜葉包肉吃也很讚♥️十二味醬專區有多款醬汁選擇用來蘸肉吃🌟招牌黃金醬用蔬菜汁配台灣麻醬,味道清新♥️五味醬是台式醬汁,酸酸甜甜🌟椒麻口水醬的麻香味濃郁🔥另外,還可以自己混合調配不同口味的醬料~個人喜歡蒜味鹽醬配香水檸檬汁,朋友調的極上醬油加蒜味鹽醬也好吃🤣安平櫻花蝦飯也是可以根據個人口味去調配的~材料分別有櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製的滷水汁♥️所有分量都是自由控制的,我加了好幾匙滷水汁和很多海苔🤣又香又好吃🔥甜品類除了雪糕還有芋圓薑汁布丁杯,天氣轉涼後吃薑汁類甜品就再合適不過了👍🏻芋圓Q彈,薑汁布丁香濃軟滑~還有年糕小枕頭,年糕片烤至外脆裡糯再蘸滿煉乳🔥
海鮮類的蝦很大一隻🔥表示喜歡~
2024-11-28
  • 安格斯牛小排
  • 爽彈虎蝦
  • 澳洲M5和牛
  • 安平蝦拌飯
2025-01-06 3010 浏览
我們一行二人點了SRF極黑牛餐, 指定飲品可以無限飲, 二人埋單大概700多元。本來打算慶祝一下Happy Friday, 但其實食物種類少, 前菜及小食也只有數款。而牛肉的質素更是非常普通, 沒有哪一款是值得再點的。😢甜品方面, 我們試了芋圓但實在非常硬和難食😣。雪糕只有單款口味的乳酪雪糕機, 另外配備焦糖及朱古力糖漿,又甜又難食。沒有獨立杯裝雪糕, 以此價位而言實在非常不吸引。是次晚餐質素實在令人非常失望, 不會再幫襯。😩

是次晚餐質素實在令人非常失望, 不會再幫襯。😩
2025-01-03
2024-12-22 1923 浏览
🎄聖誕快到了,要去吃聖誕大餐!最近天氣涼了很多,很想吃點熱的,燒肉成為我的首選!😋安平燒肉還推出了聖誕限定—台灣人氣威士忌烤肉醬系列,定價合理,特別是在優惠時段,可以更實惠的價格享受到高級和牛的吃到飽服務。😈M5和牛吃到飽 正價$418🈹優惠時段: 19:30前結帳$358 / 21:00後入座$388旺角總店環境寬敞舒適,適合聚餐和慶祝活動。抽風系統做得很好,不會感到悶熱及整身油煙味。😆💙🎄期間推出的威士忌烤肉醬系列台灣現時最流行、風味獨特的烤肉醬料,主要成分包括威士忌、糖、香料和其他調味料。 醬料結合了威士忌的濃郁香氣和其他調味料酸甜的口感,可以提升肉類的風味。菜單中包括威士忌醬烤鳳梨內裙柳、烤鮑魚、烤芝麻牛舌片、烤九層塔雞軟骨、烤辣味雞肉片、烤黑椒豬頸肉,還有威士忌冬瓜茶(含有酒精類飲品)。😋特別推薦威士忌醬烤鮑魚,鮑魚肉質鮮嫩,配上威士忌醬汁,鮮味突出。💙菜單選擇豐富提供多種肉類選擇,牛肉、豚肉、雞肉樣樣皆有。澳洲M5和牛、安格斯牛小排和美國SRF極黑牛等,全都肉質軟嫩,油脂分布均勻,好吃得停不了。此外,安平燒肉也提供各種海鮮和台式小吃,如海蝦、帆立貝和鹽酥雞,這些都是大受歡迎

M5和牛吃到飽 正價$418

💙🎄期間推出的威士忌烤肉醬系列

💙菜單選擇豐富
提供多種肉類選擇,牛肉、豚肉、雞肉樣樣皆有。澳洲M5和牛、安格斯牛小排和美國SRF極黑牛等,全都肉質軟嫩,油脂分布均勻,好吃得停不了。此外,安平燒肉也提供各種海鮮和台式小吃,如海蝦、帆立貝和鹽酥雞,這些都是大受歡迎的。😌

💙多達12款醬汁供客人自由選擇
包括招牌黃金醬、五味醬和椒麻口水醬,可以提升食物的風味,讓每一口都充滿驚喜!招牌黃金醬用上新鮮蔬菜汁和台灣麻醬,清新帶蔬菜甜。椒麻口水醬,濃厚花椒和多層次的麻香,令主食味道更出色。😉

💙自助區
有蔬菜自助吧、飲品自助櫃,更可自製安平櫻花蝦飯!可以根據自己的口味添加櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製的滷水汁,製作出獨特的拌飯。😏另外,還推介安平自家飲品,多種台灣特色飲品,消膩之選。😉

一到冬天就好想食燒肉燒肉燒肉🥳 最後揀返 #安平燒肉 😍貪呢到食物選擇豐富😝有海鮮 豬肉 牛肉 雞肉等🤤 仲有 安平櫻花蝦飯 、芋圓薑汁布丁杯🤩 多款各種經典台灣夜市小吃~我地揀左個M5和牛餐😍 可以咩菜式都食到🤭呢到會有送特級牛舌👅 其他牛肉肉質顏色超級靚😍脂肪分佈平均😚燒得表面焦脆但又帶汁😙每啖都有牛香,口感軟熟😝安平櫻花蝦飯🦐櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製既滷水汁都係因個人口味自由控制,所以你自己可以出獨一無二既拌飯🥳安平燒肉 📍旺角彌敦道593-601號創興廣場9樓#安平燒肉 #燒肉放題 #任食燒肉 #燒肉吃到飽 #燒肉控 #旺角 #旺角美食

仲有
安平櫻花蝦飯 、
芋圓薑汁布丁杯🤩 多款各種經典台灣夜市小吃~

我地揀左個M5和牛餐😍 可以咩菜式都食到🤭
呢到會有送特級牛舌👅 其他牛肉肉質顏色超級靚😍

安平櫻花蝦飯🦐

安平燒肉
📍旺角彌敦道593-601號創興廣場9樓

想食燒肉好耐啦!又吾洗去日本既,去旺角安平燒肉都好正,有澳洲M5和牛系列,肉味夠晒濃郁。而且餐廳環境闊落,坐得夠舒服。✨出到去出邊見到十二味醬專區,好吸引,可以試晒甘多味道,旁邊有蔬菜區和自助飯區,自助櫻花蝦飯好特別。我地選擇左M5和牛餐,有齊104款野食。⭐嚴選牛舌芯切到長條方型,有小小厚度,燒果陣可做到4邊脆口,好好食。⭐安格斯牛小排已經夠嫩,脂肪比例均勻,切到薄薄,加啲鹽燒已經好好味。⭐澳洲M5和牛入口濃郁而且嫩滑,和牛級別係吾同D。⭐烤帆立貝帆立貝好大粒,而且夠新鮮,加蒜蓉食鮮甜可口。⭐爽彈虎蝦好大既虎蝦,好正,可不停叫。⭐屏東燒魚腹油香滿滿的魚腹。⭐鹽蒜燒生蠔燒生蠔係必食,好香好香。⭐烤魚干燒到脆卜卜,點D沙律醬,好滋味。⭐飲品區有好多自家茶品可以試下最後可以試下芋圓薑汁布丁杯,好台灣Feel,冰冷涼涼甘,好解油膩感。

我地選擇左M5和牛餐,有齊104款野食。

⭐嚴選牛舌芯
切到長條方型,有小小厚度,燒果陣可做到4邊脆口,好好食。

⭐安格斯牛小排

已經夠嫩,脂肪比例均勻,切到薄薄,加啲鹽燒已經好好味。

⭐澳洲M5和牛
入口濃郁而且嫩滑,和牛級別係吾同D。

⭐烤帆立貝
帆立貝好大粒,而且夠新鮮,加蒜蓉食鮮甜可口。

⭐爽彈虎蝦
好大既虎蝦,好正,可不停叫。

⭐屏東燒魚腹
油香滿滿的魚腹。

⭐鹽蒜燒生蠔
燒生蠔係必食,好香好香。

⭐烤魚干
燒到脆卜卜,點D沙律醬,好滋味。

⭐飲品區
有好多自家茶品可以試下
最後可以試下芋圓薑汁布丁杯,
好台灣Feel,冰冷涼涼甘,好解油膩感。