飲品同食物都出色既BAR真係賣少見少,今次比我係諾士佛臺搵到一間,鋪頭係樓上鋪,環境比較清靜,佈置好有氣氛,仲可以督波,食、玩、飲、打咭都齊曬食物種類多,出餐會配合客人進食情況,甘食物就唔會放到凍曬,好貼心🥢凱撒沙律凱撒沙律清新爽口,新鮮生菜配上濃郁凱撒醬,增添層次感🥢德國腸拼盤德國腸拼盤豐富多樣,腸類煙燻香濃,外皮香脆,內裡肉汁豐厚,搭配芥末醬,風味獨特🥢夏威夷薄餅餅底薄脆,上面鋪滿火腿、菠蘿、芝士等配料,有大量芝士!!!!! 每一片都能拉絲,香甜鹹香交織🥢軟殼蟹黃金扁意粉意粉鮮美,意粉彈牙鮮嫩,蟹肉鮮甜多汁,搭配濃郁蛋黃醬飲品絕對係心心眼!!!!超靚Long Island 有較強烈酒精味,同時帶有淡淡的酸甜味和碳酸飲料的氣泡感Blue Ocean口感涼爽清新,帶有淡淡的甜味和水果風味,上面的泡沫超有心思

🥢凱撒沙律
凱撒沙律清新爽口,新鮮生菜配上濃郁凱撒醬,增添層次感

🥢德國腸拼盤

🥢夏威夷薄餅

🥢軟殼蟹黃金扁意粉
意粉鮮美,意粉彈牙鮮嫩,蟹肉鮮甜多汁,搭配濃郁蛋黃醬

飲品絕對係心心眼!!!!超靚

Long Island
有較強烈酒精味,同時帶有淡淡的酸甜味和碳酸飲料的氣泡感

Blue Ocean
口感涼爽清新,帶有淡淡的甜味和水果風味,上面的泡沫超有心思
2024-11-11
2024-10-06 894 浏览
放工同friend去諾士佛臺飲野吹水,但今日我地兩個都幾肚餓想食正餐🤔最後揀左依間樓上鋪嘅寢宮,食物質素絕對有驚喜🤩 3款菜式都好食,環境幾舒服枱之間都有足夠空間,而且仲有桌球枱可以relax下🎱✨西班牙海鮮拼盤 $148拼盤種類豐富,有煙三文魚、魚子醬、多春魚搭配蒜蓉包🥖魚子醬淡淡鹹香好惹味,煙三文魚則係三個之中味道最凸螺肉就好新鮮爽口😋我最鐘意係蒜蓉味夠重,同幾款海鮮都十分夾,好開胃👍🏻✨軟殼蟹黃金扁意粉 $198意粉煮得啱啱好,口感煙韌,咸蛋黃醬唔算好重幾好😁撈上紅椒黃椒,配埋熱辣辣上碟炸到香脆嘅軟殼蟹,蟹味濃郁,蟹汁配意粉層次豐富,每啖都好滿足😋✨香烤西班牙橡木豬梅扒 $318今日主角係橡木豬梅扒,超嫩,中間都有少少粉紅色,完全唔孩口,質感恰到好處而且仲有肉汁添🤤表面烤得少少脆口,醬汁都配得不錯,但塊扒本身都好出色唔一定要蘸汁都可以😛另外幾款蔬菜都幾甜,尤其係我最愛嘅露荀。✨Mango Mania $78結合咗香甜嘅芒果同新鮮青檸汁,清爽得來又唔失果味👍🏻再加上薑啤嘅氣泡感,解渴之餘都可以解膩,仲要好大杯🤣✨Red Sea $78酸甜平衡嘅飲品,蔓越莓汁自然嘅果酸,配合青檸汁嘅
西班牙海鮮拼盤

✨西班牙海鮮拼盤 $148

✨軟殼蟹黃金扁意粉 $198
香烤西班牙橡木豬梅扒

✨香烤西班牙橡木豬梅扒 $318

✨Mango Mania $78

✨Red Sea $78
酸甜平衡嘅飲品,蔓越莓汁自然嘅果酸,配合青檸汁嘅清新酸味,幾有層次,飲落非常醒神😎
2024-10-05
西班牙海鮮拼盤
香烤西班牙橡木豬梅扒
每次經開諾士佛臺,都會有好多waiter/waitress喺門口招攬生意~ 不過相比半開放式嘅Bar,我就prefer樓上嘅Bar多啲,鍾意靜啲,同埋坐耐啲,最緊要係食物質素都Ok先吸引到我😌 日日唔夠瞓嘅我見到𝐁𝐀𝐃𝐑𝐎𝐎𝐌呢個名就覺得特別有親切感🤣 所以前排去咗~➿ 西班牙海鮮拼盤($148)拼盤入邊有兩款多士,一款煙三文魚,一款係鯷魚,各有各特色,鍾意煙三文魚嘅肉質唔會太軟腍,另一款口味👉🏼 鯷魚獨有嘅魚香搭配希靈魚子中和整體嘅鹹香~ 仲有幾翡翠螺,大大隻,簡單調味更突顯鮮味👍🏼 ➿ 菠菜芫荽忌廉煙三文魚扁意粉($178) 外表似係青醬,但其實係濃濃嘅芫荽醬,芫荽控會被滿足到😏 扁意粉掛汁,整體creamy好味!➿ 虎蝦西西里汁意大利飯($218) 意大利飯嘅軟硬度剛好,而且加咗蘑菇🍄‍🟫豐富口感👍🏼 飯粒粒粒都食到西西里汁嘅酸酸甜甜🍅🍋 虎蝦都幾大隻,整體滿意呀!➿ 𝑫𝒓𝒂𝒈𝒐𝒏 𝑹𝒐𝒔𝒆($108)果味同酒味交融,味道平衡,而且幾易入口😌 欣賞酒味冇蓋過紅火龍本身嘅清甜~➿ 𝑿𝒊 𝑺𝒉𝒊 ($148)中式花樽嘅presentation好突出😲!飲得出嘅層次感,先果香,後茶,然
➿ 西班牙海鮮拼盤($148)

➿ 菠菜芫荽忌廉煙三文魚扁意粉($178)

➿ 虎蝦西西里汁意大利飯($218)

➿ 𝑫𝒓𝒂𝒈𝒐𝒏 𝑹𝒐𝒔𝒆($108)

➿ 𝑿𝒊 𝑺𝒉𝒊 ($148)
中式花樽嘅presentation好突出😲!飲得出嘅層次感,先果香,後茶,然後酒味由後勁慢慢滲出,呢杯都係易入口之選🌟

兩杯Cocktail都啱我哋口味🦥
在諾士佛臺能找到一家飲品和食物都出色的酒吧真的不多。這次我發現了一間位於樓上的酒吧,環境清靜,佈置充滿氛圍,還可以看比賽,吃、喝、玩、打牌應有盡有。這家酒吧位於諾士佛台10樓,地理位置優越,是一家融合風格的酒吧。酒吧的設計時尚,室內寬敞,有沙發區和高桌區,中間還設有桌球和啤酒乒乓桌,空間感十足。餐廳提供多種食物選擇,大部分是融合菜,還有幾款招牌雞尾酒,絕對值得一試!以四大美人為主題的雞尾酒,瓶身印有中國風的美人圖案,使用茶杯作為飲用器,增添了儀式感。🍸 王昭君 Wong Zhao Jun以琴酒為基底,帶有蘋果的香味,酸甜可口,容易入口。成個設計充滿儀式感,充滿古風風情,幾浪漫有心思~🍸Earl Grey Remix 由琴酒、伯爵茶和蔓越莓汁混合而成。雖然外觀不算特別,但我本身鍾意茶味,伯爵茶味幾fresh,酒精味不會太過強烈,尾韻則有淡淡茶香同微澀️。香脆炸單骨雞翼外層金黃酥脆,入面嘅雞肉鮮嫩多汁,十分適合下酒黑松露薯條分量幾多,炸得超脆,送到仲係熱辣辣!不過,黑松露醬唔係太夠。不過overall酒都唔算太有酒味,飲埋tower都未算好wing寢宮 (尖沙咀)📍 尖沙咀諾士佛臺10號5樓

🍸 王昭君 Wong Zhao Jun

🍸Earl Grey Remix

香脆炸單骨雞翼
外層金黃酥脆,入面嘅雞肉鮮嫩多汁,十分適合下酒

黑松露薯條

寢宮 (尖沙咀)
📍 尖沙咀諾士佛臺10號5樓A-C室
寢宮位於諾士佛台10/F,地理位置優越,係一間Fusion酒吧,酒吧行型格路線,室內空間寬敞,有梳化區同高枱區,中間仲有張桌球同beer pong枱,空間感十足。靠牆位置仲有個打卡千秋,遠睇仲好似發光咁,好igable😍餐廳食物選擇都唔少,大部份都係Fusion菜式,仲有幾款signature cocktail,一定要試下!用四大美人做招徠嘅Cocktail,中國風嘅酒樽印咗美人個樣,以茶杯做飲用器皿,好有儀式感。🍸楊貴妃 Yang Kwai Feh入口有陣陣桂花同茉莉香味,幾易入口。🍸王昭君 Wong Zhao Jun用咗gin做酒底,有蘋果香味,酸酸甜甜,幾特別。🍽️ 澳洲龍蝦汁扁意粉龍蝦大大隻,非常足料,肉身好嫩滑,意粉非常掛汁,爽口彈牙之餘,配埋龍蝦汁一齊食零舍滋味。🍽️ 蔥爆牛柳粒上枱仲有煙出,非常有鑊氣,牛柳粒爽口彈牙,配菜仲有菌菇,中西合璧嘅一道菜。🍽️ 蒜香炸魷魚鬚魷魚鬚好有咬口,用炸蒜爆香之後更加惹味,用嚟佐酒手一流。寢宮 (尖沙咀)📍尖沙咀諾士佛臺10號5樓A-C室

🍸楊貴妃 Yang Kwai Feh
入口有陣陣桂花同茉莉香味,幾易入口。

🍸王昭君 Wong Zhao Jun
用咗gin做酒底,有蘋果香味,酸酸甜甜,幾特別。

🍽️ 澳洲龍蝦汁扁意粉

🍽️ 蔥爆牛柳粒

🍽️ 蒜香炸魷魚鬚
魷魚鬚好有咬口,用炸蒜爆香之後更加惹味,用嚟佐酒手一流。

寢宮 (尖沙咀)
📍尖沙咀諾士佛臺10號5樓A-C室
2024-12-10 92 浏览
今日同朋友嚟到諾士佛臺食晚餐又想飲返兩杯就去咗樓上酒吧餐廳環境都幾大還好平日唔使等位一坐低就先揀嘢飲 見到餐牌有一啲係用四大美人的茶酒我就叫咗個楊貴妃 一嚟到個樽已經見到好靚飲落係有陣陣桂花+ 茉莉香味非常特別酒樽後面都覺得好靚朋友鍾意芒果就叫咗 Mango mania食物款都好多唔係淨係得小食仲有意大利飯意粉同埋pizza我哋兩個人就叫一個意大利飯同埋pizza千島海鮮薄餅 批底唔厚,上面芝士夠熱可以拉絲鮑魚龍蝦汁意大利飯 冇諗到竟然有三隻大鮑魚鮑魚, 有彈牙的口感, 而且有鮮味凱撒沙律 炸海鮮拼盤炸餃子+炸帶子+炸蝦+炸蠔 真係豐富食落好鬆脆整體覺得環境舒適坐得舒服, 食物質素高係可以食下嘢傾下計得好地方
今日同朋友嚟到諾士佛臺食晚餐又想飲返兩杯就去咗樓上酒吧

唔係淨係得小食
仲有意大利飯意粉同埋pizza
我哋兩個人就叫一個意大利飯同埋pizza

千島海鮮薄餅
批底唔厚,上面芝士夠熱可以拉絲

鮑魚龍蝦汁意大利飯
冇諗到竟然有三隻大鮑魚鮑魚,
有彈牙的口感, 而且有鮮味

凱撒沙律

炸海鮮拼盤
炸餃子+炸帶子+炸蝦+炸蠔
真係豐富
食落好鬆脆

整體覺得環境舒適坐得舒服, 食物質素高
係可以食下嘢傾下計得好地方

• 千島海鮮薄餅
  • 鮑魚龍蝦汁意大利飯
  • 楊貴妃
2024-12-05 145 浏览
這家酒吧餐廳搭設了一個羽毛造型鞦韆架,炫彩的燈光投射在白色羽毛上變幻各種色彩,浪漫的音樂,還有桌球台,這家bar相當有特色,氣氛和打卡一流!### 菠菜芫荽忌廉煙三文魚扁意粉扁意粉的口感滑順,搭配上奶油的濃郁與煙三文魚的鮮美,菠菜的清香與芫荽的獨特香氣交織在一起,為這意粉增添了層次感,更加豐富!### 炸海鮮拼盤包含了多種新鮮的海鮮,有炸蝦,炸帶子,炸生蠔,炸餃子,外層特別金黃酥脆,內裡的海鮮都是鮮嫩多汁,每一種海鮮的特色都在這道拼盤中得到了完美的體現,為味蕾帶來極致的享受!### 芒果莎莎蝦新鮮的蝦肉保持了它的鮮甜與彈嫩,搭配上香甜的芒果莎莎,芒果的果香與洋蔥、香菜的清新交融,讓整道菜品充滿活力和熱帶風情的味道!### 超級雜錦薄餅薄餅色彩繽紛、外焦內軟,豐富的配料交織在一起,形成了一種和諧的美味,不僅滿足味蕾,還能帶來視覺上的享受!## Mango Mania這款飲品散發著濃郁的芒果香氣,清新的青檸汁,增添了一絲酸爽的感覺!## Red Sea顏色如同夕陽般迷人,蔓越莓汁的酸甜味道首先撲鼻而來,令人感到愉悅與清新!

### 菠菜芫荽忌廉煙三文魚扁意粉

### 炸海鮮拼盤

### 芒果莎莎蝦

### 超級雜錦薄餅

## Mango Mania

## Red Sea
2024-12-05 146 浏览
📍寢宮 尖沙咀諾士佛臺10號5樓A-C室上星期同朋友放工後去咗諾士佛台飲兩杯返咗成日工梗係要鬆一鬆嚟到寢宮呢間酒吧!一上到去感覺幾好有得玩桌球、beer pong之外仲有好多打卡位!除咗有得飲嘢之外呢間餐廳都有提供不少熟食啱晒大家想一路食嘢一路飲嘢同朋友傾吓偈就啱晒啦覺得呢間酒吧啲飲品好有特色!有個叫bad for beauty 系列係用上中國風酒樽啲名仲要用上古典美人嘅名字幾有心思💗
📍寢宮
尖沙咀諾士佛臺10號5樓A-C室

上星期同朋友放工後去咗諾士佛台飲兩杯
返咗成日工梗係要鬆一鬆
嚟到寢宮呢間酒吧!
一上到去感覺幾好
有得玩桌球、beer pong之外
仲有好多打卡位!

除咗有得飲嘢之外
呢間餐廳都有提供不少熟食

啱晒大家想一路食嘢一路飲嘢
同朋友傾吓偈就啱晒啦

覺得呢間酒吧啲飲品好有特色!
有個叫bad for beauty 系列係用上中國風酒樽
啲名仲要用上古典美人嘅名字
幾有心思💗
2024-12-03 184 浏览
呢晚同3位朋友想搵間靜靜地有FEEL 酒吧飲酒食晚飯,位於尖沙咀諾士佛臺10號5樓「寢宮Badroom Bar & Restaurant」本來以為一間主題酒吧以飲酒為招徠,原來唔係咁簡單🤭最估唔到食物質素上超級有驚喜! 唔怪得見好多人話「好食過唔少西餐廳」👍🏼🎄呢個聖誕節「寢宮」除左人氣招牌火焰烤雞同四大美人雞尾酒系列之外,12月限定的聖誕節餐一定係推介之選!由尖沙咀港鐵站步行諾士佛臺10號街巷中間位置就到,上到五樓空間感非常寬敞,燈光主題十分有氣氛🥳而且有Beer Pong🍻、桌球檯🎱、飛鏢機🎯、調酒吧檯、更有兩間獨立 VIP房,可以盡情唱K 🎤飲酒又有得玩夠哂方便!開餐上檯! 首先必定要試招牌四大美人雞尾酒系列🥂分別有「西施」、「楊貴妃」、「王昭君」、「貂嬋」選擇$148/款,點了王昭君這款酒,調酒師以中式酒樽承載加上配搭氈酒、青蘋果、檸檬汁以及鐵觀音獨特組成,味道清新易入口,果味較重酸甜開胃,最適合作為餐前酒品嚐😋重點推介今次高性價主角🎉Christmas menu 聖誕節限定套餐 ($398/位)(以下1-3 : 每人可選一款 4-6: 每2人可選一款)1.Soup 餐湯 2

呢晚同3位朋友想搵間靜靜地有FEEL 酒吧飲酒食晚飯,
本來以為一間主題酒吧以飲酒為招徠,原來唔係咁簡單🤭

12月限定的聖誕節餐一定係推介之選!
由尖沙咀港鐵站步行諾士佛臺10號街巷中間位置就到,
上到五樓空間感非常寬敞,燈光主題十分有氣氛🥳
可以盡情唱K 🎤飲酒又有得玩夠哂方便!

開餐上檯! 首先必定要試招牌四大美人雞尾酒系列🥂
味道清新易入口,果味較重酸甜開胃,最適合作為餐前酒品嚐😋

(以下1-3 : 每人可選一款 4-6: 每2人可選一款)

1.Soup 餐湯 [蟹肉甘筍湯 / 鮑魚雜菌忌廉湯]

2.Salad 沙律 [德國薯仔配煙火雞沙律 / 煙三文魚蜜桃田園沙律]

3.Appetiza 頭盤 [三文魚他他 / 芒果莎莎蝦 / 鵝肝多士配藍莓醬]

4.Pasta 意粉 [加拿大海膽阿根廷紅蝦帶子扁意粉 / 龍蝦鮑魚意大利飯]

5.Main Course 主菜
[美國頂級肉眼配牛油果阿根廷青醬]/
[嫩煎海鱸魚伴三文魚籽胡椒檸檬奶油汁]/
[威爾斯法式羊架] / [蜜糖烤雞]

6.Dessert 甜品 [雪花冰 (開心果/ 海鹽焦糖)]

最低消費Table for two 二人起計(價錢: 每位$398)

聖誕餐選擇都有唔少,最抵讚一定係每出一客餐都會配合客人進食情況先出,
確保每款上菜都做到熱辣辣出哂煙絕對夠時間影相打卡!
🍲兩款餐湯足料有誠意,最估唔到湯上加有金箔,鮑魚雜菌湯更題華麗!
🥗兩款沙律能夠做到一人一份性價極高,二人至四人分享令人滿意。
🧆芒果莎莎蝦 & 鵝肝多士配藍莓醬
頭盤前者顏色配搭繽紛,後者火喉到位,鵝肝油潤甘香品質一流。
🍝加拿大海膽阿根廷紅蝦帶子扁意粉 & 龍蝦鮑魚意大利飯
兩人Share 一份意粉飯款,四人剛好可以試哂兩款有水準的烹調,
大廚將扁意粉每條意粉平均吸收哂醬汁,再將海膽拌勻意粉帶出Creamy口感,
帶子同阿根廷紅蝦就成為畫龍點睛的配菜,飽肚感滿足。
龍蝦鮑魚意大利飯上碟更華麗! 龍蝦頭下粒粒蝦肉滿滿混在飯中燜香,
加上鮑魚襯托令整餐的性價比提升左不少!

🥩美國頂級肉眼配牛油果阿根廷青醬 & 🍗蜜糖烤雞
主餐上場更加搶鏡! 五成熟肉眼盡管不是和牛級的水準,
但肉質嫩滑又能夠保留大量肉汁,我地幾個今餐特別為大廚舉起姆指!
蜜糖烤雞就一定無得輸啦! 因為烤雞沿用了招牌火焰烤雞的嫩雞烤調,
蜜糖滿滿塗上半隻雞皮脆肉滑,加上露筍小甘筍襯托非常滿足!

最後兩個人Share一份開心果雪花冰,甜度點到即止🍧
帶著清新平衡開心的心情享受完呢個聖誕節限定套餐!

除左聖誕套餐之外,有德國炸豬手二人餐 / 香烤肉眼配招牌意粉二人餐
酒吧座位數目120,包場或提早預訂一大班朋友聚會慶祝真心一流推介!🤩
2024-12-02 112 浏览
今日同友人嚟咗依間喺尖沙咀諾士佛台嘅樓上西餐廳酒吧。個環境都幾闊落,坐得幾舒服,又唔會太嘈吵,啱晒同人傾偈食嘢飲酒。Carnival 真係好繽紛嘅一杯嘢飲,入邊有Oreo餅、Kitkat朱古力同埋繽紛樂。酒底有baileys同whiskey, 好啱女仔飲。Dry Martini 落咗gin嘅dry martini 順喉好飲,入面仲有三粒橄欖做點綴。白酒忌廉汁燴蜆 ($128)好有驚喜, 佢個忌廉汁好creamy同濃郁, 唔係水汪汪嘅Texture. 蜆肉大大粒, 好飽滿, 而且數量都好多。佢入面仲有落埋洋蔥粒、蒜片等。如果麵包有多幾片就好啦,個汁太正。西班牙海鮮拼盤 ($148)又係滿滿嘅驚喜。佢分別有唔同餡嘅法包,依次由淡到濃味咁食。先食三文魚,再到希靈魚子同鯷魚。希靈魚子比較少食到,口感特別。鯷魚就比較重口味。中間仲有三隻海螺,彈牙有鮮味。成個拼盤俾人一個好滿足嘅感覺。澳洲龍蝦龍蝦汁扁意粉 ($298)龍蝦汁扁意粉超入味,每啖意粉都好掛汁同埋食得出有龍蝦嘅鮮味。龍蝦肉已經拆好肉,啖啖肉又彈牙。連意粉入面嘅野菌都好有鮮味。

Carnival

Dry Martini

白酒忌廉汁燴蜆 ($128)

西班牙海鮮拼盤 ($148)

澳洲龍蝦龍蝦汁扁意粉 ($298)

2024-11-30 89 浏览
朋友介紹特色酒吧叫"寢宮"因為佢有中式調酒飲品🍶四大美人系列好配合寢宮的主題以西施、貂蟬、王昭君、楊貴妃命名會用反中式飲品用具做擺設好啱喜歡挑戰新事物嘅客人仲有桌球枱"免費"玩👍又可以慳返唔少波鐘錢😬三五知己或者閨蜜或者情人都啱傾吓計主要有主菜,送酒小食都有一間攪掂晒晚餐同飲野好地方宜且有特色裝修打卡位又可以包房慶祝開party𠻹🎉米飯炖煮得軟硬適中,充分吸收了龍蝦汁的香氣,搭配上鮑魚,口感豐富。餐廳的服務質素值得一提服務生們專業的服務態度好我地倆個簡單叫咗三樣野加飲品主菜✳️鮑魚龍蝦汁意大利粉👍好少會用鮑魚做意大利飯米飯炖煮得軟硬適中 充分吸收了龍蝦汁配埋彈牙大隻鮑魚冷盤✳️西班牙海鮮拼盤法包外脆內軟鋪上三款不同配菜入面有煙三文魚、魚籽及鯷魚還加配翡翠螺食落新鮮爽口小食✳️蔥爆牛柳粒中式煮法既牛柳粒味道偏濃加上不同菇菇一齊炒飲品✳️Blue sheet Cocktail混合左荔枝、菠蘿汁、雪碧、白葡萄酒、酒有好清新嘅荔枝味好易入口飲品✳️Carnival Cocktail😋杯酒真係充滿童心加入咗雲呢拿雪糕加上不同朱古力做裝飾呢杯酒都好溫和Baileys嘅奶香味朱古力控必試
朋友介紹特色酒吧叫"寢宮"
因為佢有中式調酒飲品🍶
四大美人系列好配合寢宮的主題
以西施、貂蟬、王昭君、楊貴妃命名
會用反中式飲品用具做擺設
好啱喜歡挑戰新事物嘅客人
仲有桌球枱"免費"玩👍
又可以慳返唔少波鐘錢😬
三五知己或者閨蜜或者情人
都啱傾吓計
主要有主菜,送酒小食都有
一間攪掂晒晚餐同飲野好地方

米飯炖煮得軟硬適中
充分吸收了龍蝦汁配埋彈牙大隻鮑魚

冷盤✳️西班牙海鮮拼盤
法包外脆內軟鋪上三款不同配菜
入面有煙三文魚、魚籽及鯷魚
還加配翡翠螺食落新鮮爽口

小食✳️蔥爆牛柳粒
中式煮法既牛柳粒味道偏濃
加上不同菇菇一齊炒

飲品✳️Blue sheet Cocktail
混合左荔枝、菠蘿汁、雪碧、白葡萄酒、酒
有好清新嘅荔枝味好易入口

• 鮑魚龍蝦汁意大利飯
  • Blue Sheet
  • Carnival  Cocktail
2024-11-26 82 浏览
尖沙咀諾士佛臺Badroom寢宮,全場以黑色為主色調,加上播放著輕快既音樂,令人感覺放鬆。餐廳而家做緊推廣,經openrice訂座可享優惠2選1,全日餐牌食品半價或惠顧任何主食/兩款小食,可獲飲品買一送二優惠;而且不設最低消費,非常抵玩。凱撒沙律:沙律菜新鮮、麵包糠脆卜卜、煙肉條咸香,配埋凱撒沙律汁、碎芝士,開胃又健康。炸海鮮拼盤:份量十足,分別有帶子/吉列蠔/吉列炸蝦/餃子,炸粉恰到好處,唔會過份厚,而且超級酥脆,沾上沙律醬汁,滋味滿分。日本廣島蠔肉貝殼粉:日本廣島蠔肥美厚肉,鮮味十足,貝殼粉大大粒,煙韌有咬口,洋蔥忌廉汁煮得香滑creamy,味道一流。夏威夷薄餅:薄餅現場烤焗,餅底和邊位特別鬆脆,現場食無得輸。Blue Ocean:浪漫既藍色,非常漂亮。Thaijito:口感酸酸甜甜,味道有驚喜。總結,餐廳食物製作用心,配搭有創意,令我哋食得好滿足。

Blue Ocean:浪漫既藍色,非常漂亮。

Thaijito:口感酸酸甜甜,味道有驚喜。

總結,餐廳食物製作用心,配搭有創意,令我哋食得好滿足。

• 凱撒沙律
  • 炸海鮮拼盤
  • 日本廣島蠔肉貝殼粉
  • 夏威夷薄餅
  • BlueOcean
  • Thaijito
2024-11-25 67 浏览
星期六的晚上,我們去了諾士佛台的寢宮餐廳,餐廳空間十分大,有一張巨型的桌球枱,餐廳內還有很多十分型格的裝置,令人目不暇給。我們點選了凱撒沙律:凱撒醬和脆脆麵包塊,加上新鮮羅馬生菜、香濃帕瑪森芝士搭配在一起時,清爽可口,非常適合作為前菜。香脆炸單骨雞翼:外層酥脆、內裏雞肉鮮嫩多汁,單骨十分方便食用。澳洲龍蝦龍蝦汁扁意粉:濃郁的龍蝦汁充滿著海鮮的鮮美,扁意粉吸收了美味的湯汁,加上新鮮的澳洲龍蝦肉,口感好豐富。香草雙芝士瑪格麗特薄餅:香草和芝士的香氣完美融合,薄餅的酥脆口感與濃郁的芝士味道相得益彰,配上新鮮香草和蔬菜,值得一試!芒果和藍莓特飲,冰凍清爽怡人,充滿了濃郁的水果風味。
芒果和藍莓特飲,冰凍清爽怡人,充滿了濃郁的水果風味。
2024-11-23
2024-11-25 64 浏览
估唔到呢間係諾士佛臺嘅酒吧,唔單止有酒飲,嘢食選擇都唔錯,氣氛幾好👍 算係有酒飲又有好嘢食🤣我哋兩個人叫咗兩份小食,兩碟意粉同埋兩杯飲品~ 炸單骨雞翼 $78份量都夠,而且炸得香脆,熱辣辣,入邊又keep 到Juicy!牛舌 $98 呢個有驚喜,外皮煎得香脆,內裡充滿油香👍 日本廣島蠔肉貝殼粉 $208 相對之下,比較鍾意呢款意粉,有四隻大大隻嘅廣島蠔,個意粉汁煮得好入味,食到淡淡蠔嘅鮮甜味~軟殼蟹黃金扁意粉 $198 意粉汁係鹹蛋黃醬,但鹹蛋黃味道可以再出啲,軟殼蟹就正常發揮~ Blue Sheet $108 啱晒唔鍾意咁重酒味嘅女仔飲,容易入口,用荔枝味嘅酒做底,所以相對比較清甜~Mango Mania $78 香甜嘅芒果加青檸汁做底,幾清爽👍

我哋兩個人叫咗兩份小食,兩碟意粉同埋兩杯飲品~

炸單骨雞翼 $78

炸單骨雞翼

牛舌 $98
呢個有驚喜,外皮煎得香脆,內裡充滿油香👍
牛舌

日本廣島蠔肉貝殼粉 $208
日本廣島蠔肉貝殼粉

軟殼蟹黃金扁意粉 $198

Blue Sheet $108
Blue  Sheet

Mango Mania $78
香甜嘅芒果加青檸汁做底,幾清爽👍
Mango  Mania
2024-11-16
炸單骨雞翼
牛舌
日本廣島蠔肉貝殼粉
Blue  Sheet
Mango  Mania
2024-11-24 43 浏览
呢間酒吧有埋主食 仲要幾高質 晚飯時間都可以去食咗個蛋黃軟殼蟹意粉熱辣辣嘅意粉每一啖都有蛋黃嘅莎莎感覺加埋熱辣辣炸出嚟又脆嘅軟殼蟹好正另一個叫咗燒豬肋骨佈滿叉燒醬嘅豬肋骨好惹味 三大條側邊仲有個菠蘿仲有熱辣辣鹹鹹地嘅雞軟骨一嚟到唔使5分鐘已經食晒食過不停配酒飲就啱啱好啦嗌咗兩杯嘢飲CoCo Mango 芒椰奶西 其實係甜品嚟嘅但入邊就加咗酒 Bacardi Rum, Malibu, Mango, Coconut Milk, Yogur ball有啲沙冰嘅感覺另一杯就係凍冰冰嘅芒果味道Mango ManiaMango Puree, Fresh Lime Juice, Ginger Ale呢度有Bar枱仲有梳化坐都幾舒服另外在嗌咗一碗是日餐湯係甘筍湯,熱辣辣都幾好,飲咗一絲絲嘅甘筍蔬菜
呢間酒吧有埋主食 仲要幾高質 晚飯時間都可以去

另一杯就係凍冰冰嘅芒果味道
Mango Mania

呢度有Bar枱仲有梳化坐都幾舒服

另外在嗌咗一碗是日餐湯
係甘筍湯,熱辣辣都幾好,飲咗一絲絲嘅甘筍蔬菜